» »

Nokia lumia 625

Nokia lumia 625

power12 ::

Pozdravljeni !

Ker imam omejen budget oz. mi je butasto dajati veliko denarja za telefone, se odločam za nakup Nokia lumia 625, ki ima največji zaslon med Lumia telefoni, in spada pod budget telefon, pri Simobilu ga lahko dobim že za cca. 160 €

Vem, da ima zelo slabo resolucijo zaslona, velik odsev na močni svetlobi....

Zelo bi bil vesel, če mi lahko kdo, ki si ga slučajno lasti, pove kako se kaj obnese ta telefon v praksi :) Seveda so dobrodošli odgovori tudi od drugih, ki se bolje spoznate na telefone, ter kaj priporočate :)

Tilk ::

NI tok telefon vprašljiv, bolj je OS. WP8 ali ti je vsec ali ti pa ni. Za buget telefone se mi zdi super, ker android pač v temu segmentu ne bo deloval cisto gladko, se v high-endu se kdaj malce obesi.

Čeprav pa WP8 tudi ni glih cvetka, s svojim SIMPLE sistemom zna včasih bit celo preveč "simple". Sicer deluje gladko na vseh napravah, vendar mora po mojem mnenju še malce dozoreti. Sicer dobimo v pomladi 8.1 update, ki naj bi prinesel kar veliko "novosti".
Tilk

Datadog ::

Lumia 920 je 216€ pri telekomu če ti budget sega dovolj visoko. Dobiš malo boljši proc + dosti več storage space-a in boljšo kamero za cca. 60€+.
WP8 je butlproof če si isti kot jaz in se ti ne da igračkat s telefonom je the way to go...

MatH ::

Meni je pri Lumia 625 v oko padla baterija z eno najboljših avtonomij pogovora.
http://blog.gsmarena.com/nokia-lumia-62...
Ne morem pa govorit o lastnih izkušnjah, ker si še ne lastim pametnega telefona med drugim tudi zaradi avtonomije le teh.
Edina stvar, ki na vseh računalnikih in telefonih dela tako kot mora, je macola.

mirkuma ::

Ima oče. Za ta denar je telefon bomba. Sicer obstaja tudi Lumia 520, ki je še cenejša (večji zaslon, nima bliskavice in nima naročnine za celoten Nokia Drive Maps, pač pa samo za lokalne zemljevide (ostalo se dokupi).
Oče je razbil telefon poneseči (zaslon) pa se nismo odločili za posodbitev na novejši model, ker je vse tipi topi (raje smo ga dali v popravilo, menjavo zaslona).
Edini minus je da je telefon za nezahtevnega uporabnika (zaradi OSa), ampak če kličeš in sem in tja kaj posrfaš je to to.

Sicer pa zelo hiter vmesnik in vse deluje brez zatikanja.
Če bi rad, kaj več tweakanja in potrebuješ specialne programe itd. več pa moraš it na Androide.
Skratka telefon priporočam.
Še to baterija je tako tako...2-3dni zdrži ob zmerni uporabi.
LP, R.
...all those moments will be lost in time, like tears in the rain...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mirkuma ()

boolsheat ::

mirkuma je izjavil:

Edini minus je da je telefon za nezahtevnega uporabnika (zaradi OSa), ampak če kličeš in sem in tja kaj posrfaš je to to.


Kaj točno manjka WP, da praviš, da je za nezahtevnega uporabnika? Pa mislim, da si zamenjal za L620 - uporabnik sprašuje o L625, ki ima večji zaslon in boljšo baterijo.

Zgodovina sprememb…

SLO_Matej ::

Predlagam ti, da si prebereš podrobna testa na naslednjih straneh:


Sicer pa le vzemi WP8, če si želiš hitrega, tekočega delovanja in čim manj težav z operacijskim sistemom na telefonu.

mirkuma ::

boolsheat je izjavil:



Kaj točno manjka WP, da praviš, da je za nezahtevnega uporabnika? Pa mislim, da si zamenjal za L620 - uporabnik sprašuje o L625, ki ima večji zaslon in boljšo baterijo.


Ja sem spregledal da gre za 625. V tem primeru poglej se 720, meni je bolj licen, 625 je micno zrasla proti 620. Na WP pogrešam pravi file browser, Remote in VNC aplikacije, HDMI out, ce pa si igracar pa je tudi market z igrami omejen v primerjavi z ostalimi platformami.

Drugace nad odzivnostjo OSa nimam pripomb. Za ta denar je zagotovo najboljsa izbira price/performance.
...all those moments will be lost in time, like tears in the rain...

boolsheat ::

HDMI out boš težko imel, če nimaš HDMI priklopa...

VNC clientov je kar nekaj, imaš tudi Teamviewer in Splashtop.

Iger pa je verjetno res manj kot na iOS, ampak jih je tudi tu ogromno, bi moral res imeti ogromno preveč časa, da bi vse preigral...

Zgodovina sprememb…

matejc666 ::

Nokia je sedaj izdala novo aplikacijo (se mi zdi da z WP Black), s katero lahko preko wifi šeraš na wifi TV ali računalnik. Vendar je na voljo samo za modele ki imajo več kot 1gb ram-a. Lumia 625 pa ga ima samo 512 MB....

Kar se tiče OS, je super-vsaj zame. Ker sem študiral pred nakupom kaj za vraga sploh potrebujem android, ko pa aplikacij večinoma ne uporabljam. SMS-je se da lepo tipkat, zaslon je odlično občutljiv na dotik(dela tudi z rokavicami), edino kamera me je malo razočarala ko sem ponoči slikal nekaj. Ampak se ne sekiram-za slikanje uporabljam fotoaparat ločeno. Prav tako sem se odločil za nokijo ker ima super navigacijo, ima tudi GLONAS satelitski sistem (ruske satelite poleg ameriških), kar pomeni bolšo odzivnost. Je pa res da treba pri temu modelu tudi doplačati 16 € za uporabo navigacije v tujih regijah. Vendar pa-sygic pri androidu stane se mi zdi 60 €, ampak je od nokije navigacija meni ljubša. In seveda lepo leži v roki-lepše kot lumia 820. Baterija je odlična proti večini drugih . Telefon nima kompasa, kar pomeni da ne moreš uporabljat nokijine aplikacije LEČA. Tako da bi priporočal nakup. Razen seveda tega da se ti v žepu lahko resetira če kaj pritiska na tipko za vklop ..... Ampak lahko to delno rešiš z nakupom plastičnega etujija ki pokrije ohišje telefona. Fanj je tudi da se lahko prijaviš v google račun, tako da imaš gor vse stike iz androida.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nakup nizkocenovnega smartphone-a

Oddelek: Kaj kupiti
486362 (5105) hojnikb
»

Nakup novega telefona - pomoč (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
8725595 (22217) zadetek
»

Nokia lumia ali Samsung galaxy

Oddelek: Mobilne tehnologije
224135 (3555) MatH
»

Nokia Lumia 625

Oddelek: Mobilne tehnologije
51159 (1034) Formula 1
»

Galaxy Ace 2 ali Lumia 620?

Oddelek: Mobilne tehnologije
121879 (1632) SLO_Matej

Več podobnih tem