» »

Poceni in dobre strani z avtoakustiko

Poceni in dobre strani z avtoakustiko

eric_cartman ::

Pozdravljeni!

Malo iščem po internetu kje bi lahko našel kakšno stran, ki ima poceni avto akustiko in so zanesljivi. Preferiram tudi to, da se nahajajo znotraj EU, ker je drugače takoj davek, potem pa nič ne prišparaš. Naročate avtoakustiko prek slovenskih spletnih strani ali tujih?

Gre se zato, da si nočem metat tiste velike kište v prtljažnik in bi si raje zagotovil nek konkreten in kvaliteten prednji sistem, ki ima že sam po sebi zadosti moči, da woofer ne bi bil potreben.

V mislih sem imel nekaj takšnega:
Zvočniki: http://caraudioempire.com/avtozvocniki-...
Ojačevalec: http://caraudioempire.com/avtoojacevale...


Ali tole:
Zvočniki: http://caraudioempire.com/avtozvocniki-...
Ojačevalec: http://caraudioempire.com/Avtooja-7473

In tole:
Zvočniki: http://caraudioempire.com/avtozvocniki-...
Ojačevalec: http://caraudioempire.com/avtoojacevale...

Skratka..Mnenja so dobrodošla. Po pravici povedano ne vem ali sem izbral prave ojačevalce. Se da naštete v tujini dobiti kje ceneje??

CarAudioEmpi ::

Pozdravljen,

Mislim da smo glede zanesljivosti na nivoju, kar se pa tiče cen, se bo pa vedno dalo kaj kje dobiti ceneje ali pa dražje (govorim na splošno, ne za te komponente).

Če najprej "obdelava subwoofer" 16 centimeterski zvočnik, ti bo težko dodajal takšno globino in hkrati lepo odigral višji spekter, ki ga mora odigrati, zato bi rekel, da je pri dobrem zvoku subwoofer obveza, pa tudi če je manjši in z manj moči. Za kateri avto gre?

Moja izbira od predlaganih je ojačevalec v prvem kompletu (ali pa zadnjem) in zvočniki iz drugega kompleta. Da ne bo pomote, vsi trije zvočniki so na nivoju in dober nakup za to ceno. Predvsem pri GZ in Dragster so visokotnci bolj umirjeni, kot pri Hertzu.

lp

Igor, Caraudioempire.com

eric_cartman ::

Zdravo!

Joj.. Malo se je vse narobe slišalo tole..Pri vas sem že kupoval in tudi bil osebno pri vas in se absolutno strinjam, ste na nivoju. Še vedno si lastim vaš woofer Stealth ST-9300 in pa ojačevalec prav tako stealth-ov monoblok(vse dela BP) :). Problem je predvsem v tem, da imam Hyundai Coupe l. 2004 plus še predelanega na plin. Tako mi pobere še par centimetrov prtljažnika v višino in potem mi za woofer ostane še čisto malo prostora. Prtljažnik je sicer zelo dolg, pa tudi polico lahko ven vzamem, samo potem bi s tem več izgubil kot pridobil. Moram samo še enkrat preveriti ali je zvočnik v vratih 16 cm ali 13 cm. + iz tega vsega sledi še varnostno vprašanje kaj se dogaja s tankom za plin, če nad njim stoji woofer s 500 W RMS-a. Kako na dolgi rok to vpliva ne vem...Ni pa debate pri tem, da ima ta woofer že kar konkretne vibracije. Vprašanje kaj se potem dogaja s senzorji, ventili ipd.

Zdaj pa če bi obesil na ta akumulator, ki je mislim da 60 amperski 2 ojačevalca + woofer bi moral takoj menjati še akumulator, ker potem lahko pričakujem žmiganje luči ipd. Skratka strošek se potem že pošteno nabira.

Pravzaprav se mi je šlo predvsem zaradi cene. Danes smo pač navajeni tega, da si najdeš nek izdelek in potem gledaš po celotnem spektru prodajalcev avtoakustike (predvsem tujina) identičen izdelek, ki je cenejši(če je cenejši). S tem pa seveda ne mislim nič slabega. Treba je pač razumeti, da denar ne prileti kar iz neba, sploh pa ne v naši deželici. :)

Lp,
Rok

CarAudioEmpi ::

Kar se tiče plina, moram priznati nimam izkušenj. Najbolje bi bilo vprašati proizvajalca, ki pa tudi najbrž izkušenj s tem nima in bo to preventivno odsvetoval. Treba je vedeti, da že sama vožnja vsebuje veliko vibracij, tako da morajo biti stvari temu do neke mere odporne, sigurno pa subwoofer nima blagodejnega vpliva.

Spredaj pridejo 16 cm zvočniki. 60 amperski akku, sploh če je kak nizkocenovni, se bo najbrž kar matral z dvemi ojačevalci. Z enim 4 kanalcem cca 4x 100 rms, ki bi poganjal sprednje zvočnike in subwoofer, pa ne bi smelo biti panike in tudi tak subwoofer, ki se ga lahko vgradi v bok prtljažnika, da ne zaseda prostora, ne bi smel škodovati plinu.

Kar se cen tiče pa se strinjam.

Zgodovina sprememb…



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

ojačevalec za v avto

Oddelek: Loža
352791 (2291) Joseph033
»

najmocnejsi racunalniski zvocniki (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
8814007 (12107) Goran's Blog
»

Kje kupiti avto zvočnike?

Oddelek: Zvok in slika
123264 (3065) miraldinjos
»

Avtoojačevalec in wooferji

Oddelek: Zvok in slika
131853 (1773) jest10
»

Fersterker in zvocniki.

Oddelek: Pomoč in nasveti
453112 (2578) T0RN4D0

Več podobnih tem