Forum » Elektrotehnika in elektronika » macbook DC jack?
macbook DC jack?
overheat ::
Zdravo. Potrebujem pomoč kakšnega elektrotehnika, za katerega mislim, da jih na tem forumu ne manjka. Odpovedal mi je magsafe dc konektor za napajanje na prenosniku macbook pro 13" 2011, tako da zdaj prenosnik ne polne in na adapter-ju sploh ne gori lučka na konektorju. Doma imam dva enaka prenosnika in ko iz delujoče vzamem ven ta konektor in ga dam v nedelujočega, prenosnik dela normalno, torej polni in gori lučka na konektorju od magsafe polnilca.
Mislim, da vem kaj je odpovedalo na nedelujočemu konektorju (tranzistor označen z rdečim krogcem) vendar ne vem kakšne vrednosti je, zato porebujem pomoč od kakšnega, ki se na to razume. Iskal sem tudi datasheet vendar nisem našel. Za lažjo predstavo sem prilepil sliko. Prosim za pomoč. Hvala
Mislim, da vem kaj je odpovedalo na nedelujočemu konektorju (tranzistor označen z rdečim krogcem) vendar ne vem kakšne vrednosti je, zato porebujem pomoč od kakšnega, ki se na to razume. Iskal sem tudi datasheet vendar nisem našel. Za lažjo predstavo sem prilepil sliko. Prosim za pomoč. Hvala
hello :)
- spremenil: overheat ()
int47 ::
Glede na to stran, bi v ohišju SOT-23 z oznaka P7 lahko bil Si2319CDS, ni pa to 100%.
Kako veš, da ni kriv slab konektor, ali kabel?
Nisem prepričan da je tranzistor zanič vendar zgleda dosti deformiran kod da bi bil skurjen. Žal ga ne znam testirat. MIslim, da je odpovedal zaradi neoriginalnega adapterja magsafe ki se je močno pregrel in ko je adapter odpovedal je tudi ta konektor. Če dam drugi delujoči konektor noter se macbook polni normalno.
Našel sem tole: in bom probal iz tega konektorja prešaltat tranzistor. Zadeva bi mogla biti zelo podobna ker ta magsafe konektor je iz macbook pro 13 unibody 2010.
Na zadnji sliki ni videti oznake elementa.
saj tudi na prvi ne. Kaj se lahko zgodi če elementa ne bosta enaka? Ali je možno, da poškoduje matično ploščo?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Prihajajo enotni polnilci za prenosne računalnike (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Ostale najave | 24405 (19843) | Malajlo |
» | Lučka na monitorju utripaOddelek: Pomoč in nasveti | 2351 (1904) | Duhec |
» | Kje so enotni polnilci mobilnih telefonov? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Ostale najave | 30501 (24256) | OK.d |
» | V pripravi enotni standard za polnilce prenosnih računalnikov (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Matične plošče | 28190 (25288) | Limit-sky |
» | LCD Monitor brez napajalnika - kakšnega kupiti?Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 2559 (2198) | Azrael |