» »

Telekom 20% +

Telekom 20% +

classic ::

Telekom bo najprej podražil impulz za 9%, do junija pa še za 9%, prav tako pa naročnino za 15%.

Marjanček je vendarle začel delati!!>:D

Vsem svatujem skrajno racionalno deskanje in ostalo uporabo tel. storitev.

OZZY ::

Jaz pa mislim, da je skrajni cajt, da pride v Slovenijo konkurenca Telekomu. To pa upam, da se bo zgodilo čim prej. SAmo kokr poznamo politike, se te ideje otepajo. Zakaj. Ker je telekom državna firma. Jeb***politike.

ferjan ::

;(>:D;(>:D

JEBEJO NEJ SE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!;(>:D;(>:D

Horhe ::

Sej ni cudn da nobenga not ne spustijo k se bojijo konkurence..nej grejo vsi u P**zdo
Moja sestra bl obvlada PC k jz ......

Elemen_T ::

Prav nekako ni več šokantno ko izvem za povišek k impulzih...šokantno je blo ko je šlo gor za 200%...sicer pa...ko bom velik bom politik:D in stvari malo poštimal, predvsem na področju telekomunikacij......8-)

Loki ::

Prasci.
Bi blo fajn, elemen, sam dvomim, da bos kdaj prisel (hotel iti) v politiko.
I left my wallet in El Segundo

StarY ::

ce bodo z visjimi cenami financirali hiter razvoj ADSL omrezja, jih 100% podpiram!

PaJo ::

Ja ziher da bodo podpiral ja;( No ce pa bo s tem razvoj novih tehnologij pospesen pa se tudi jaz strinjam z podrazitvijo:(

No v glavnem, ko se tako na veliko menijo da ne dosegamo evropskih cen impulzov in narocnin, naj potel se pogledajo ce dosegamo evropse standarde plac in zivljenskih standardov in naj potlej recejo da smo pod evropskim povprecjem;(
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)

whatson ::

Skrajni čas je da se Telekom demonopolizira in se cene spustijo na realna tla. Krpanje državnih proračunskih lukenj z višanjem telekomunikacijskih stroškov, ki so v neki meri uporabljeni tudi za izobraževanje (internet), je nesmiselno.
TELEKOM sux;(

XCT ::

Upam, da ni namen tega zvišanja cen, da bodo s tem denarjem vrnili dolgove tistim, ki so preveč plačali svoje telefonske prikljičke (namreč tudi do 12.000DEM).
Web developer & designer
http://www.medialabs.info
http://nk-polskava.medialabs.info

StarY ::

whatson, upajmo lahko samo, da se to kar si rekel: "Telekom demonopolizira in se cene spustijo na realna tla." se dolgo NE bo zgodilo.

V primeru da se bo, bodo cene pac enake evropskim (ki so zdele ene 2x visje), saj te cene se zdalec niso odvisne od tega kaksne place ima nekdo ampak od tehnologije, ki je v veliki meri uvozena iz razvitega sveta (Evropa, USA) in za katero je treba placati tudi povprecno evropsko ceno, kar z drugimi besedami pomeni tudi evropsko raven stroškov, kar ze spet pomeni evropske cene produkta (iz tega zornega kota pac ceno enega impulza).

Srcno upam, da se tvoje zelje, whatson, se kmalu ne bodo uresnicile... 8-O

Quickbeam ::

Jaz jih že zdaj preveč podpiram. Kaj 10.000SIT na mesec ni dovolj evropsko?? Pa še 10.000SIT siolu...

wind ::

cene prilagajajo europskim cenam, pri tem so pa pozabili place prilagodit europskim.

StarY ::

a telekom? al kdo?
place si prilagaja vsak sam, sploh ce je privat... ce je sposoben (na kakrsenkoli nacin) ma dost denarja, ce ne, ga pa pac nima!

sploh ne stekam zakaj uporabljate take butaste socialkomunisticne floskule...place so pozabli prilagodit, ma lepo vas prosim...

misko ::

gospodine marjan, po poklicu osemenjevalec (krav:D), je končno neki pametnga (zase) naredu
k smo lih pr cenah
a gdo ve kašne so cene impulzov v drugih državah EU (Nemčija, Italija)?
sm slišu da naše cene dosegajo le 50 postov evropskega povprečja

Quickbeam ::

stary dej razlož kok si tole mislo:
place si prilagaja vsak sam, sploh ce je privat... ce je sposoben (na kakrsenkoli nacin) ma dost denarja, ce ne, ga pa pac nima!

da si ne bo kdo narobe razlagal.

PaJo ::

Ja ok, naj dvignejo impulze, samo potel pa naj spustijo cene najetih vodov na nivo ostal evrope, naj povedo kolko mamo viseje najemnine najetih vodov kod ostali del Evrope, pa recimo nas preljubi Telekom spolh ne omogoca najem optike, samo njegov zabiti ATM, ki je pravtako drag ko sfija. Naj se to podrocje malo prediskutirajo, jaz samo upam da se bo tu kaj kmalo spremnilo, ker tu se obraca dosti vec kesa kod pa v fiksni telfoniji, kateri mobilna itak ze dolgo zre delez:D Edino prednost ima v hitrosti povezav, pa se te se bodo z uvedbo novih tehnologij v mobilno telfonijo krepko obrnile>:D
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)

Tr0n ::

Ah, capaci so. Naj raje zrihtajo ADSL po vsej Sloveniji pa bo.

zetko ::

Men gre zarad telih impulzov kr na jok. Mt me bo fentala 8-)

StarY ::

simons: kaj dost tlele ni za razlagat, mislim da je cist jasno... a mislis resno, da je sam od vlade odvisno kolko place imas/bos imel??

Pajo: OK, torej se ti strinjas s tem da povecajo cene impulzov za 100% kar bi prizadelo vse Slovence, ter z nizanjem cen najetih vodov, s cimer bi profitirala le pescica slovencev... lepo, lepo, ni kaj!

PaJo ::

Stary:ne ne strinjam se popolnoma z podrazitvijo impulzov, samo ce pogledas po drugi strani bodo ti morali bit na neki realni ravni glede na evropo, ce bo nas telekom zelel prezivet. Sem pa za pocenitvi najetih vodov ker s tem bomo posredno tudi mi uporabniki profitirali, saj fiksno priklucke po vecini uprorabljamo itak za povezavo do interneta in tako bodo tudi internet dostopi cenejsi, saj bodo zagotovo imeli drugacno tarifno obmocje kod navadni pogovori, stem ko pa navadni pogovori pa bodo itak presedlali na mobilce, tako vsaj jaz mislim:D
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)

Quickbeam ::

Stary nič nisem napiso kaj si mislim o tem.
Precej je odvisno kje živiš, v tujini (EU) precej več zaslužijo kot v Sloveniji z istim delom. Imajo torej višje plače in normalno da bojo tudi cene višje, pri nas bodo pa evropske cene in balkanske plače.
Pa nikjer nisem napiso da mora vlada vsem povišat plačo, ker to ne gre, plače rastejo ko raste standard v državi, ko se ekonomija, gospodarstvo razvija (na bolje).... cene bi pa lahko postavljal glede na povprečno višino plače v Sloveniji, ne pa drugje.:\
Glede tistega stavka pa...
Moreš bit hudo sposoben... ampak take stvari kot je telefon ne plačujejo samo uspešni privatniki in direktorji (to so za tebe sposobni ljudje?) ampak večina državljanov.
Sicer pa se ne mislim kregat glede cen impulzov, so previsoke al so prenizke ker me ne bolijo preveč, jaz bolj malo telefoniram, internet mam pa preko siola kjer je druga tarifa...

StarY ::

glej, cene so pac odvisne od stroskov (stroskovno dolocanje cen) in glede na to da je cena telefonskih impulzov odvisna od cene tehnologije, ki nam omogoča telefoniranje (tehnologija pa prihaja ravno iz najbolj razvitega dela), je jasno da so le polovicne cene telefonskega impulza v Sloveniji le hvale vredne.

Konkurenca na področju telekomunikacij se zdalec ne bo prinesla nizjih cen (prej visje), le poskrbela bo za alokacijo dobickov v hitrejsi razvoj.

andro ::

Telekom ma preveč dnara samo so se spomnili da so jim časi šteti (da ne bodo več monopolisti) in si morajo čimveč denarja nadrat.:D
To have no errors, woud be life without meaning . No strugle no joy!

Rott-von-weiler ::

semizdi odkar so tega polizanega in napudranega podobnika gor postavl gre vse počasi še samo navzgor cene mislim telekom naj gre u k****:O

-----------------------------------
Piši kao što govoriš

Quickbeam ::

Ja samo finta je v tem da ne bodo dolgo polovične cene...

Gill ::

Fantje. Pa je telekom kaj povedal kdaj bodo uvedli sekundni sistem stevilcenja, kot je v Nemciji, pa kdaj bo cenejsa tarifa namesto od 19 ure kot je sedaj pri nas, od 18 ure naprej, kot je v Nemciji? In Nemcija je v evropi, ce prav vem. Ali pa se telekom primerja z evropo samo tam kjer jim pase! Pocasi bo res dovolj njihovega sprenevedanja. Pa zakaj bos lahko dobil DSL, samo ce bos prej imel ISDN. Kot veste to sploh ni pogojeno eno z drugim. Pa ne mislite si da bo ta denar, ki ga bodo sedaj od nas vec dobili, sel za investicije in razvoj. Vprasajte telekomovce koliko cekov v "dobrodelne namene" so razdelili samo v Beogradu, kamor so se sli predstavljat. In se mnogo taksnih telekomovih cvetk se dogaja. Zato kar mirno pozabite da bo telekom naredil kaj dobrega za nas. |O

_fim_ ::

Ej po mojem bi res mogli kj nared kr dokler bo mel telekom monopol, tok dolgo bodo cene rastle in ne padale. Gremo napisat pritožno pismo. Na slo-techu bi pa lohk dali knof za podpis. K bi mel določeno število podpisov bi jih lahko dal v majl pol pa poslal na telekom. Če se ne bo kaj spremenil bomo vsaj v cajtnge prišl.:))Pol nas bo pa mogoč še tist folk k ne ve kaj se v slo dogaja podprl. Skrajni čas je že da se preneha telekomov monopol. Naj se nekdo zbudi in ustanovi neki da ga telekom ne bo več imel!!!! Če bo šlo tak dalje (in bo tudi šlo če ne bomo nič ukrenl) bo itak ves folk živel v bedi.... Za tisto ko ste rekli da bo telekom investiral v ADSL pa po mojem ne drži. S tem kešom si bodo zvišali plače(;((prasci;(() pa zafilal luknje ki so res vlke... Tote luknje grejo filat z našim kešom namesto z kešom tistih ministrov....(by the way: ministri dobivajo plačo še dve leti po izteku mandata)....ki ga že majo itak preveč (podobnikov AUDI A6). Sej je tud res da hočejo popravt z menjavo parlamenta. Sam so butli k ne vidjo koga dajo gor (še slabše k so bli prej...)
REVOLUCIJA:D:D

P.S.
Ja za tisto da bomo počas začel klicat samo z mobilci, pa mislm da se že uresničuje. Vsaj pr nas.;((

StarY ::

raje filam luknje Slovencem zaposlenim v Telekomu, kot pa tujcem (firme, ki naj bi konkurirale Telekomu)...

Pa kaj mislis, da se bo s prihodom kaksnega konkurenta kaj hitro spremenilo. NIC, ABSOLUTNO NIC! Noben tuji konkurent nima niti najmansih moznosti, da bi kmalu konkuriral Telekomu v fiksni telefoniji (navadne linije, ISDN, ADSL...), saj ima Telekom neizmerno prednost v ze izgrajeni infrastrukturi, ki predstavljajo blazen investicijski strosek. Ce bo kdo pripravljen konkurirat Telekomu na tem podrocju bo moral vloziti blazna sredstva, vsak investitor pa pricakuje, da se mu bo ta vlozek povrnil.

In kaj to pomeni?
Resen investitor (predpostavljamo da iz EU) pricakuje enak nivo cen kot v EU, kar posledicno pomeni dvig cen impulzov za 100%, saj naj bi z njimi dosegal enake ali celo boljse (pac nizje place zaposlenih pri njemu v Slo kot v EU) donose kot doma, kar tudi pricakujejo oziroma zahtevajo njegovi lastniki, delnicarji (ne pozabimo da je vrednost delnica v veliki meri dolocena z pricakovanim donosom na delnico - temelji ekonomije pac)!
Trenutno v Sloveniji se ni ekonomskih pogojev za prihod taksnega investitorja, saj ima Telekom Slovenije se vedno prenizke cene in s svojo prisotnostjo tudi premocan trzni polozaj.

Kaj se lahko zgodi?
Telekom in morebitni investitor se dogovorita za visjo ceno impulza (tudi dve firmi lahko drzita monopol), s cimer bosta profitirala obadva.
Konkurirala pa bosta na necenovnem delu - iz tega sledi, da si lahko uporabniki veselimo le visje kakovostne ravni produkta (pac kvalitetnejse centrale, manj dvojckov itd) oziroma hitrejse uveljavljanje novih tehnologij z namenom pridobivanja konkurencnejsega polozaja. Zadnji stavek tako opisuje oligopol (nekaj med monopolom in popolno konkurenco).

Vse ostalo je cisti blabla in kaksno protestiranje in ne vem kaj je cisti bulshit... pac se je treba drzat ekonomske logike..

zetko ::

Se popolnoma strinjam. Telekoma se trenutno ne da zrušt. Enostavno nemogoče. Kdo bo pa šel na novo postavljat omrežje za tak majhen trg kot je naša državica. Noben.

Edina možnost je seveda IP telefonija. Mislim da sedaj na tem en velik projekt dela Telemach. Sicer bomo pa videli koko se bo to obneslo.

MArko ::

StarY si razmislu da bi se lahko zgodilo isto kot s prihodom Simobila? tuja firma... cene impulza ziher niso iste kot pri drugih mobilnih operaterjih ki jih lasti ta firma.. oprema je tut verjetno iz drzav EU kar pomeni draga.. velik dnarja vlozenega v postavitev omrezja ko se niso imeli niti enega uporabnika... pridobitev koncesije... cene pogovorov pa nizke... ce simobila nebi blo bi se pri Mobitelu se zdaj pogovarjali po 80 sit na minuto
zato sem preprican da se da nekaj takega naredit tut na stacionarni telefoniji

StarY ::

Mobilna telefonija se po stroskih ne more niti priblizno primerjati s stacionarno (kabli, kopanje jarkov...halo?)...
Z vstopom Simobila se cene niso takoj spustile, kaksen je pa trzni deles SiMobila pa tud vemo (dokaj zanemarljiv v primerjavi z Mobitelom).

PS: Mobitel NI isto kot Telekom, mogoce to sedaj se ni dovolj ocitno, bo pa takrat ko se bodo obe firme olastninile.
8-O


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Voljatel morebitna konkurenca Telekomu

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
272688 (2688) dr.J
»

Podrazitev telefona....

Oddelek: Loža
431863 (1114) Spajky
»

splosni upor-peticija !!!

Oddelek: Loža
281492 (941) Binji
»

VOLJA.NET (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Omrežja in internet
12411872 (7904) swalow
»

je telefoniranje v Sloveniji najdrazje na svetu???

Oddelek: Loža
271458 (1138) ahac

Več podobnih tem