» »

VOLJA.NET

VOLJA.NET

«
1
2 3

cekr ::

Zanima me, če je že kdo preizkusil to zadevo?

miha ::

Dela brezhibno

Matek ::

In v čem je fora? A je kaka caka?
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

teac ::

Me res zanima kakšen je način tarifiranje te številke (0889). Sicer je res, da ima to številko tudi arnes..samo...že kličem nekoga, ki bo to vedel!!!
Ker ti potem plačaš samo tel. impulze. Lahko pa da sedaj oni en tel. impulz nabijejo za 10 navadnih. Pol pa oni dobijo ta denar od Telekoma (oz. ga dobijo v vsakem primeru).

Matek ::

A pride dražje kot Arnes?
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

Matek ::

Aja? A pol bolše da ostanem pri arnesu? Ka plačaš samo en impulz da te connecta, al za vsako minuto?
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

TheHijacker ::

Dela, samo na vsake toliko čase me avtomatsko diskonekta... Pa tudi preko siol.net serverjev ne moreš pošiljati pošte na @volja.net račun. Čemu?
http://www.google.si

teac ::

Meni pa tu nekaj smrdi. Mislim...zakaj bi ena firma ponujala zastonj internet?! Po mojem skromnem mnenju, je internet res zastonj, vendar pa zato računajo tel. impulze dražje (tako kot 090). Sicer sem se tudi sam registriral in bom to tudi malo uporabljal, vsaj dokler, ne izvem, kako je s tem. Sicer pa me zanima, kako dolgo traja, da se lahko connektaš! Meni še zdaj ne sprejme gesla in uporabniškega imena, pa sem se registriral prek kako uro in pol!!

TheHijacker ::

Jaz sem se registriral zjutraj, pa mi sedaj deluje bp. Samo svoj web page mi pa ne dela!

Cena je baje 2.2 SIT v dražji tarifi in 1.1 SIT v nižji. Đabe! :D
http://www.google.si

teac ::

OK, informacije iz prve roke......na tej volji.net gre telefonski impulz vsakih ~104 sekunde. Zdaj pa....ne vem!!

billy ::

Torej....a ni enotna tarifa za tel stevilko 0889? Arnes in Amis imasta isto tarifo na tej stevilki. Zakaj nebi mogel biti zastonj internet? Zato ker imajo s telekomom pogodbo za stevilko 0889 in dobijo od tam kesh.

Registracija trenutno ne dela ker je neka napaka v sistemu. Sem klical gor, in mi je rekel tip da bi v 2h moral bit popravljeno.

Mogoce pa gre internet v slo. na bolje....upajmo :)

rasta ::

Kaj majo oni sploh od tega? Kdo bi dal zaston net + 24 urna pomoč uporabnikom?
Men je to ful čudn ...

billy ::

Rasta, bi ti prebral moj post preden postavljas taksna vprasanja na katera so ze bili podani odgovori?

teac ::

billy...oni dobijo keš od telekoma ja..telekom pa od nas!! Torej internet je zastonj, impulže pa plačaš oz. grejo hitreje kot po navadi(normalno mislim da na 4 minute(ne me držat za besedo), tukaj pa na ~104 sekudne (torej slabi 2 minuti)). To pa mi lahko verjameš, da je to res!!!
Samo jaz se še vedno ne morem z tem računom konektat!?

Loki ::

teac ni nujno.
eni spekulirajo, da majo tko mocne najete vode, da se jim teh par mbps sploh ne bo poznal, pa da si bojo tko delal boljsi ugled v javnosti (ponujajo zakup najetih vodov --> tko da ce bodo dobri kokr isp (uptime, hitrost, odzivnost), bojo tut bl zanimivi za firme).
I left my wallet in El Segundo

TheHijacker ::

Ha! Preklmalu smo se veselili... Ravnokar je crknila povezava, ter tudi email ne deluje več...

Po moje, da je preobremenjeno!
http://www.google.si

Spajky ::

Sodec po novici na www.dnevnik.si /resen casopis/ bo stal en impulz 2,5 (oz 1,25) Sit na impulz, to je po moje brez ddv! /stara finta: cene navajaj brez davka, da ne zgleda prevec!/. Torej bo prišlo 3 oz. 1,5 sit z davkom na po moje minuto (v slo gre 1 oz.0,5 impulza na minuto), kar predstavlja 180 oz. ponoci 90 Sit dejansko na uro na postavki telefonskega racuna (zgleda, da so se s Telekomom dogovorili, da se klici na njihovo stevilko racunajo NAM po polovicni ceni normalne!)! Sicer je res to enkrat ceneje v globalu kot SiOL in po moje nic ceneje kot Arnes; moti me pa, da v njihovi pogodbi zahtevajo prikaz tel.stevilke obvezno (zakaj, ce si v redu prijavljen!!!!?); jaz imam na primer to kot hocem izklopljeno, da se ne vidi moja stevilka, ko koga klicem! Se najbolj pa motijo kontraindiktornosti na njihovi strani FAQ/contractterm, katere na slednji v tocki 4.5 pravijo, da si pridrzujejo pravico odstopiti (jaz pravim prodati) NASE privatne podatke tretji osebi! He he komu? Marketingarjem, da nam bodo razbijali skatle po telefonu ali pa anketarjem... SPAM., kot, da jih ni ze zadosti ki tezijo po telefonu! Pa si bo treba kupt tajnico /spamerji se ne marajo pogovarjat z masino!/ + instalirat spet program za kontrolo cajta na internetu, da bos vedel, koliko ti odpade na internet! Pri SiOl-u gres vsaj tekoce na njihove servisne strani in si hitro vidis in zracunas, kolk si porabu in kaksen bo racun! Ceneje? Pogojno DA, zastonj? moj K****! Lahko, pa da se tudi motim ... :-) Edino pozitivno, da imaš lahko HomePage zastonj; ma kaj tega ni ze zadosti drugod? Al pa se motim in je VoljaTel dobrodelni d.d. he he...>:D

MadMax ::

Meni pa poleg CLI, pravih osebnih podatkov in tega, da bi nekdo prisel v stik z mano zaradi preverjanja identitete smrdi se ena stvar:
preko firewala ne morem naredit registracije - ga pa ne enejblam, ker nocem, da mi kdo sari po compu.>:D

A je kdo od prijavljenih ze poskusu prit na net prek f-wala?
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

MPM ::

Jurij iz voljatel-a mi je napisu to:
Cena minute klica na telefonsko ¹tevilko 0889 32 480 je 1,25 sit (z DDV) v
èasu manj¹e prometne obremenitve (od 19h-07h ter nedeljah in praznikih...)
oziroma 2,5 sit (z DDV) v èasu veèje prometne obremenitve.
in se.. cena telefonskega klica se obraèuna na raèunu za telefon.

Elemen_T ::

Vedi :|

beli_ninja ::

Tudi jest sem se registritro glih zdej in že esem gor. Res je malo čudno. Gre hitro ko svinja. Zdej pa več ne vem ali sem naj na volji ali na arnesu??????????????
cene so skoraj iste 75 ponoč 120 dan- :\ ura
beli_ninja !!!!!!!!!!!!!!

miha ::

Cena 0889 klica je enaka kot prek Arnesa, Amisa, in drugih ppp operaterjev.

rc-car ::

Meni vedno napiše, da je linija zasedena.. :\
Nothings gonna stop me now, I'm breaking the rules, I'm gonna do it if its not allowed

OChack ::

To je zato ,ker mas ksn bedn modem (po vsej verjetnosti notranji) ali mas narobe izbiranje (tonsko/pulzno), ali pa mas slabo povezavo (izklopi vse telefone v bajti pa bo 100%bolsa povezava).
Int€l inside, IDIOT Outside

rc-car ::

Kako pa to da Arnes/SiOL na bednemu modemu delata čisto lepo? >:D
Nothings gonna stop me now, I'm breaking the rules, I'm gonna do it if its not allowed

Tr0n ::

Yup, cena je ista kot preko vsake 0889 stevilke. Torej 75 sit na uro zvecer in 150 sit cez dan. Kr kewl!

GaPe ::

če je tole res, pol ga grem pa KR prcint

:)-~, hhehe.:D:D:D:D:D
Don't steal! The government hates competition.

Trojaner ::

Malo sem se poznaimal pri njihovi tehnični pomoči in mi je tipo zagotovil, da bo svoje nadrejene opozoril na dvoumen člen 4.5 ter predlagal popravek in obljubil da velja tako kot piše v členu 4.3 in 4.1 da lahko posredujejo podatke samo v skladu z zakonom (oz. dobi jih lahko samo tisti, ki ima nalog). Kakšno reklamno sporočilo bi naj prišlo le iz domene volja.net, noben drug naj ne bi dobil naslovov ali karkoli drugega.
Vprašal sem glede financiranja, pa je povedal, da se oni ne ukvarjajo samo s tem, da ponujajo tudi druge storitve, in da imajo izkušnje iz tujine, da je to najboljše reklamiranje podjetja. Na vprašanje ali je brezplačnost samo začasna, je odgovoril, da bi naj tako ostalo, dokler bo firma obstajala. In da pripravljajo še nekaj drugih velikih stvari, bojda tudi takih, ki jih v SLO še ni, in da bojo v kratkem zelo prepoznavni. Problem naj bi bil slovenska ozkoglednost, ki ni navajena brezplačnih stvari. Lastniki podjetja naj bi bili delničarji večih držav, tako da imajo veliko izkušenj iz tujine... kao! Upajmo da ne bo muha enodnevnica! :D

Tr0n ::

Kje pa ti pise, da moras pravilne podatke vpisat? Alles fake! Maila od volje pa tako ali tako ne bom nikoli gledal.

Spajky ::

Ok, torej cena ista (konkurencna) kot pri ostalih, vendar tudi mene zanima, ce samo prijava ne dela preko FireWall-a (prijava na vezo ali samo registracija racuna v zacetku?) surfanje pa dela? /ga pac samo pri registraciji disejblas?/ in ali imajo tudi News server; ce ne ali se lahko preko njih prijavis na npr.SiOl-ov news server, ko si enkrat na net-u; meni je to zelo pomembno - sem v glavnem na Usenet-u in ali tudi ostali zahtevajo vklopljeno CLI na telefonu? /SiOL ne!/. 8-)

Binji ::

Zakaj se meni niti pod razno nece konektat? Ku klicem se sam neki fax oglasi! Na kjero cifro vi kliceste?
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!

Tr0n ::

Ne, svojega news serverja trenutno se nimajo. Tudi news.siol.net ne dela na Volji (permission denied).

g0Run7 ::

zakaj pa v kopru ne "prime" njihova tel številka?!? ;((

Tr0n ::

0889 32 480

Spoštovani uporabniki iz območja Kopra!

Prejeli smo obvestila, da na vašem območju ne morete vzpostaviti internetne povezave preko naše telefonske številke 0889 32 480. Opravičujemo se vam za nevščenosti, vendar krivda ni na naši strani. Težavo rešuje Telekom Slovenije, ki smo ga o napaki obvestili v soboto (6. oktobra) dopoldne.

Hvala za razumevanje!

rc-car ::

Meni napiše da je line busy in se nikakor ne morem connectat.

Mogoče zato, ker imam XP in imajo XPji že vgrajen firewall?
Nothings gonna stop me now, I'm breaking the rules, I'm gonna do it if its not allowed

g0Run7 ::

heeh:D na volji.net pa nimajo webmastra ampak imajo WEBMATER... LOL:D

Trojaner ::

Povezovanje s Siolom naj še ne bi bilo izvedeno zaradi nemogočih zahtev Siola (kar niti ni tako čudno), imajo pa pogodbe o "peering" (priznam, da ne vem, kaj naj bi to pomenilo) povezovanju z vsemi drugimi večjimi omrežji, v kratkem bi naj podpisali pogodbo tudi z Arnesom.

@Tron
Glede izmišljanja podatkov ne vem, če je ravno efektivno, če pa moraš imeti vklopoljen prikaz tel. štev. Potem pa več ja ni problem prit do pravih podatkov ne?

Ja, zanimivo, bomo vidli kaj se bo izcimilo iz tega. Če bi ostalo vse tako, kot zdaj kaže in če se ne bo volja.net takoj obesil zaradi preobremenjenosti, potem bo amisu in siolu precej hudo :P

Tr0n ::

rc-car: pac izklopi firewall... meni se takoj konekta .. isto kot na siol .. sekunda pa ze surfam... vsaj zaenkrat

Boogy ::

No jest pobližje poznam zadevo in tle ni nobene skrite fore. To je res zastonj, oz. ista tarifa kot arnes. To je itak samo ena od mnogih storitev, ki jo bojo ponujal in recimo da je to reklama za podjetje in da si dober ogled nardijo. Pac majo namen pridobit vecino folka s siola in tud ostale ponudbe, ki jih pripravljajo bojo dost cenej kot siolove zdej.
Sej poglejte mal ostal svet, sej majo ze povsod zastonj dial-up. Tko da to glede skritih for nej vas ne skrbi prevec.
Muha enodnevnica zagotovo ne bojo, to je zihr. Vprasanje pa je kolk folka bojo pridobil kolk hitr, da ne bo prislo do preobremenjenosti. Jest vem da so kr ene par vodov v tujino zakupil, ce bo pa dost, bo pa odvisno od tega kolk hitr se bo folk prijavu.

BlackHole ::

Ziher ni, to je ziher. Torej cena 1 ure v času manjše obremenitve je 75 SIT, s tem da ni trebba plčati nobene naročnine ali kakih drugih storitev?

Sergio ::

ce nimajo peeringa, to pomeni, da mores ti za traceroute do siola iti prek tujine.... pa poglejmo:

C:\>tracert www.siol.net

Tracing route to hestija.siol.net [193.189.160.170]
over a maximum of 30 hops:

1 30 ms 30 ms 30 ms 217.72.64.25
2 20 ms 30 ms 30 ms zlodej.voljatel.si [217.72.64.1]
3 30 ms 40 ms 40 ms atvie101-tc-s3-1.ebone.net [195.158.245.25]
4 41 ms 40 ms 40 ms atvie203-tc-r3-0.ebone.net [213.174.68.98]
5 30 ms 40 ms 40 ms r1-Se0-3-0.0.Wie-VIX.AT.KPNQwest.net [134.222.249.37]
6 40 ms 40 ms 40 ms r2-PO1-0-0.wie-KQE.AT.kpnqwest.net [134.222.224.53]
7 40 ms 50 ms 51 ms 134.222.130.134
8 40 ms 50 ms 50 ms weasel.siol.net [193.189.161.210]
9 50 ms 50 ms 50 ms www.siol.net [193.189.160.170]

kot vidite, gre tracert cez eBone... kar pa ni dobro... upajmo, da bodo urihtal (itak pa SiOl MORA dat peering vsem operaterjem)
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

BlackHole ::

Sergio, daj razloži to še po domače.

rc-car ::

BlackHole: Vsak poslan paket, ki pride do Volje potuje potem na eBone in od tam do SiOLa, kar je počasno.
Če/ko bo zrihtan peerong bo šlo od Volje direkt do SiOLa.

Tron: kje naj izklopim firewall? Jest sem pač dal navadno dial-up povezavo in ne dela :\
Nothings gonna stop me now, I'm breaking the rules, I'm gonna do it if its not allowed

Exilian ::

Sem se prjavu in zadeva dela super, nobenih težav pri connectu, pa tud fulll hitr dela dl je 4.5-5.0 kb , pri arnesu pa 3.5kb, tako da mi dela za 1.5 kb hitrej JUPI!, gremo kvako3 špilat z 56 kB modemom :>, hmm samo naj en ki je zihr pove da je tarifa ista kot pri arnesu, nočem dobit telefona 30k sit :>

BlackHole ::

Vprašanje je, kak bo prenos, ko se jih bo malo več prijavilo.

OChack ::

rc-car: mal nastavitve drkej pa bo kej.......aja tiste fore kot so tecimo wait for dial tone befor dial in take pizdarije...........pa tonskko izbiranje.......pa disablej area code in sam ospred napis 0889***********
brez 00 386......to bo to.
Int€l inside, IDIOT Outside

Igor ::

sergio sej je lepo da znas napisat tracert samo to niti ni pomemben podatek
mal si poglej kaj ti trace pokaze
unim k ne zastopjjo.
zaenkrat kristalno cista linija in to prek avstrije nazaj v slo
kdaj bo recimo mel ksn hmm. telesmeh kej tacga ?
>:D
aja pa za vse pametne ki pravijo dokler se ne nafila bla bla
par 100 oz 1000 dial up userjev ne more zafilat zadev ..

billy ::

Bojda ima volja.net 45mbit vod v tujino. Ima kdo podatke o tem kaksne povezave imajo po sloveniji in ce majo res 45mbit v svet?

matter ::

hehe, jest sm se registriru zdele, pa kuj dela acc, edino e-pošta še ne dela. Rox zadevca

matter ::

tut mail že dela. Vleče uredu.
Ping v tujini (Q2--> MIB server je boljši od Siol pinga)
Ping na Q2siol pa je višji kot s Siolom ampak ne veliko. KAkih 20ms.
«
1
2 3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Volja do Volje

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
182395 (2395) CaqKa
»

Cenejši dial-up dostop od 1. marca

Oddelek: Novice / Ostale najave
273192 (3192) GaPe
»

VOLJA.net CENA IMPULZA

Oddelek: Omrežja in internet
162173 (1685) tedybear
»

VOLJA.NET

Oddelek: Omrežja in internet
61497 (1238) Spajky
»

volja . net

Oddelek: Pomoč in nasveti
81225 (982) Spajky

Več podobnih tem