» »

VOLJA.NET

VOLJA.NET

1
2
3

g0Run7 ::

shit!;(( u kopru pa še zmeraj številka ne dela! nedelja...

Boogy ::

Igor: načrtujejo met en malčken več dial-up userjev kot 1000.
Glede voda v tujino, preberte si na strani, ce hocte.
Za une k se jim ne da:
VOLJATEL ima najeto mednarodno povezavo z Ebone, s hitrostjo 45 Mbps. Povezava z Ebone omogoča visoko hitrost povezave tudi z njegovimi mednarodnimi peering partnerji: Abovenet, Concert, Exodus, Genuity, Infonet, KPNQ, Psinet, Ten-155, Sprint, UUNET.

Binji ::

Men se se zmer oglasa fax!! In nejsm iz Kopra (okolica Postojne)
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!

rc-car ::

Meni tudi ne dela - Vrhnika
Nothings gonna stop me now, I'm breaking the rules, I'm gonna do it if its not allowed

cekr ::

Binji
A imaš navaden modem ?
Pri nastavitvah za modem izklopi preverjanje klica centrale.

jokeman ::

Mene pa zanima zakaj se mi connecta samo 33.6. Na Arnes (088932321) se mi je connectal vedno s 50.6
Kaksna ideja?

Binji ::

cekr: jap navadn modem. Klicem tonsko, tisto sm pa itak disejblal, drugaci nece nit klicat.
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!

dobaluka ::

VOLJA je zakon. Končno en pametn.

Mako ::

Hmmm, Binji, pa si zihr da mogoce ne klices stevilke ksnega faxa?

Cist tko....wild guess :-)

Binji ::

Po moje ne:D
Je pa res da je isto ce klicm kr s telefonom navadnm. Klicm drgac na 088932480
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!

hubertfast ::

Meni ta volja že kak teden dela super, sem tudi klical po telefonu tipe in so mi rekli, da bo vedno zastonj, minuta 2,5 SITz ddv čez dan in 1,25 SIT z ddv zvečer. Ponujajo pa najete vode za 40 % cene od Telekoma ha ha ha ha.
Lara je zakon!!!

Mako ::

En tedn tesko, ker se je blo mozno registrirat v soboto ob 01:00, pac mal zamude...drgac ja, peeringi bojo, itak pa traceroute do slovenskih providerjev vecinoma pride samo do VIX-a, kamor so povezane linije vecine slovenskih providerjev, tut SiOLov shitty KPNQwest :-)
>:D

Fresh1 ::

Pravjo da majo zmoglivosti tja do 19.000 dial up-ov(na enkrat seveda) cen za najete vode pa nočjo dat prasice !
Volja.net dela na Vrhniki in je hitrejša kot s5 net !
Ej kdaj telekomu preteče koncensija ?:P
FIGHT THE POWER !!!

BlackHole ::

Valjda, da bojo rekli da bo ves čas zastonj, sicer pa, zakaj pa ne, jaz nimam nič proti, še več takih.
Baje pa, da te ADSL pride ceneje kot VOLJA, če si gor več kot 53.3 ur na mesec.

hubertfast ::

Najverjetneje bo vse držalo kar pravite, sicer je pa važno, da Volja dela in občutem imam, da dela celo hitreje kot SiOL, vsaj zdi se mi tako, prevsem pri downloadu, deluje mi da laufa hitreje za približno 1kbs do 1,5kbs. Pred dnevi sem pa na njihovi strani zasledil cenik o najetih vodih, kjer se mi zdi, da je pisalo, da je njihova tarifa 40% Telekomove, samo zdaj so to umaknili, tako, da cen res ni več, razen gostovanja strežnikov.
Lara je zakon!!!

rc-car ::

Meni tudi zdej dela in tudi jest bi rekel, da je hitrejša kot SiOL, predvsem za tujino.
Nothings gonna stop me now, I'm breaking the rules, I'm gonna do it if its not allowed

Spajky ::

Evo mala financna ANALIZA: Ja, torej je res za povprecnega? internet uporabnika /okoli dobrih 20 ur uporabe mesecno/ trenutno VoljaTel v povprecju vec kot 2x cenejsa od najbolj razsirjenega Standardnega paketa SiOL-a (cca.vec kot 90% njihovih domacih uporabnikov), ki se "splaca" od vkljucno 8 do 30 ur mesecno (125 Sit napram cca.300 sit!-pri SiOL-u je ura cenejsa ce si vec ur OL) in me ne cudi, da ostali ISP baje "norijo", he he..konkurenca je za nas uporabnike cudovita stvar :-) in bo sigurno povzrocila se pred novim letom po moje tudi padec cen interneta za tretjino ali vsaj cetrtino tudi pri SiOL-u zaradi moznega masovnega? prebega uporabnikov. Vendar je pametno obdrzati (imeti dupli dostop) tudi npr.SiOL in zdaj preklopiti na urno postavko (430 Sit/h z ddv + brez narocnine!; se "splaca" do 8 ur - zaradi Useneta+maila), ostalo pa surfati preko Volje....razen ce mislite bit na internetu OL preko 95 ur mesecno: v tem primeru je SiOL cenejsi! (neomejeni paket!) in tukaj me moti nesramen izracun Volje na njihovih straneh, ki ni ravno posten, ker primerja cene za 8.33 ure s neomejenim SiOL-ovim paketom, ki je v tem primeru dalec najdrazji /seveda niso neumni, da bi delali konkurenci reklamo in dali izracun za 100 ur, ker bi v tem primeru pokazal, da je SiOL-Neomejeno Najcenejsi; pa tudi izracun za Standardni dostop je zracunan za samo 1 uro za primerjavo - shame, malo bolj BIT FER jim ne bi skodilo!!! Zatorej ce niste na ADSL in DL-date igrice in velike programe ali filme, ostanite raje na neomejeno SiOL-u, drugace pa kar veselo VoljaTel.. :-). Mimo grede, programcek "Letterbox" za income mail check za SiOL-popMail deluje tudi preko Volje; EudoraLight3 pa noce..! PS: Q: ADSL, ki je v bistvu Dial-up modem; ali kdo ve ce bo VoljaTel uvedla tudi kmalu ADSL dostop? /pol bo pa DL tudi filmov skor zastonj... :-) :P

Tr0n ::

Neomejen dostop da se splaca? Bolj malo verjetno. Tam za vsako uro placas se dodatnih 130 al kolko sit.

http://www.mladina.si/dnevnik/15157/

Spajky ::

Pri neomejenem dostopu ni ure uporabe, samo telefonski del..8-)

g0Run7 ::

jst ne vem al so/ste že vsi na volji da se je siol razbremenil al kaj ampak meni danes noro laufa(siol) kot še nikoli...

Spajky ::

ja zgleda da bodo fantje na Willy-u morali zelo kmalu hardveraj in mecino nadgradit.. he he 8-)

bastadu ::

Zaenkrat še nisem vsega zgoraj prebral, ampak zanima me, če vam mirc s voljatel povezavo dela normalno, ker jaz se niti na arnesov niti siolov server ne morem connectat:(

billy ::

Na irc prides s irc.link.si serverjev, arnes in siol ne delata preko voljaTEL.

||_^_|| ::

Spajky: ne kaperam kako je loh siol neomejen cenejši.
Pr siolu plačaš naročnino + impulze, pri volji pa samo impulze. torej?

asPeteR ::

Jaz sem tud gor pa mi vleče tolk k siol.

Pa še cenej je. Siol te pride ura okoli 250sit impulzi+siol. Tleke pa okol 150 sit, kar dosti ceneje,...

billy ::

Hja...res je siolova stevilka 0880 malce cenejse (60/120sit). In tisti paket naomejene uporabe siola bi bil cenejsi samo v primeru, da ste na netu vec kot 300 ur na mesec (oz tu nekje je meja)...ampak....kdo je tolko na netu z dial-upom? :)

Spajky ::

Poglej na Siolove strani in prestudiraj cenike in zracunaj za naprimer 100 ur mesecne uporabe po povprecni ceni stroskovne ure za oba ponudnika; dobil bos priblizno 12,5k za Willy-a in 12k za SiOl; pri vec urah bo razlika cedalje vecja...8-)

Trojaner ::

Spajky mislim da si v zmoti. Pozorno poglej Siolove cenike. Za vsako uro plačaš namreč impulze (ki so sicer res za 40 stotinov cenejši od Volje), ampak zraven še tudi uporabo storitev Siolu, kar nanese kar krepko čez 200 SIT na uro, razen pri neomejenem dostopum, ampak tam pa je že naročnina skoraj 6000 sit. Volja je tako veliko cenejši.... Saj logično, ker ponuja dostop do neta pod enakimi pogoji kot Arnes, le da za vse... Vemo pa, da Arnes definitivno JE cenejši od Siola. In tako tudi Volja!

Spajky ::

Trojaner, youre wright! Moja trditev drzi sele po mesecni uporabi vec kot 250 ur! Ne vem, kje sem se usekal, se vsem oproscam! Sam sem vse ze zdavnaj in sedaj se enkrat ponovno preracunal, kaj se splaca glede na moje cist povprecne surferske navade in zelo malo denarja: pri drazji tarifi je manj uporabnikov gor in internet bolj siba in ker mi z dial-up modemi placujemo na cajt in ne na prenesene podatke, smo takrat pac manj na netu, ce smo koliko toliko pametni /ne beremo in pisemo on line! ampak OffLine in si zadeve za DL prej pripravimo-linke/. Glede na mojo 4-letno uporabo Web-a prek SiOL-a sem si napravil povprecno mesecno statistiko, za katero mislim, da ne odstopa bistveno od povprecne ostalih in v skladu s tem menim, da v globalu velja povprecna cena za domace uporabnike, ki se priklapljajo kot jaz ob bilo kateri uri: cca.dobrih 80% cene visje tarife na uro, to je za npr. Voljo 125 sit na uro! (ce pac dosti DL-das MP3-je, je pac ceneje po polnoci..malo uporabnikov=siba+ceneje...)
Po par dnevih having Volja sem opazil: vecina mednarodnih strani se deluje hitreje kot na SiOL-u, domace zadeve pa hitreje pri slednjem; dogaja pa se mi da preko Volje sploh ne morem v vecini primerov priti na nekatere strani, tipicen primer je Slo-Tech! , ki ni hotel delat snoci do jutra, preko SiOL-a pa je! Torej si bom obdrzal tudi Standardni SiOL paket, katerega bom verjetno imel v uporabi za pol manj kot doslej ali se manj (bo SiOL racun mali!), ostalo pa Volja - vecji pa telef.racun! Zadeve glede hitrosti se bodo po moje premaknile v smer SiOL-a, ker se bo precej njegovih strank preselilo na Voljo in se bo internet glede obremenitve streznikov malo drugace odzival kot zdaj... pa tudi SiOL utegne znizat cene...podobno kot se je zgodilo Mobitelu s prihodom Simobila.. :-) in se bodo cenovna razmerja spet spremenila!
Kar se pa tice total kmeckega izracuna za 250 ur uporabe po povprecnih cenah ure, kot sem navedel kot primer cca: volja 250x125=31,25k; SiOL Neomejeno /ni urne uporabe, samo telefonski del!/ pa 5,9k narocnine +250x101=31,15k ! Sele tu postane SiOL po TRENUTNIH tarifah konkurencen in to si imel Trojaner prav, da sem se zmotil! Take racune pa lahko doseze res samo nekdo total zasvojen z IRC-em...he he, sem poznal eno tako..., pa tudi Usenet te lahko zasvoji, ampak ga vsaj lahk beres in pises offline...
Ce bodo pa cene na SiOL-u padle vsaj za tretjino, bi pa se splacalo razmisliti o neomejenem paketu v kombinaciji: dva frenda s podobnimi surf navadami, da uporabljata isti account+geslo in si racun delita med seboj; to je na SiOL-u se mi zdi mogoce /zaradi dvostevilcnega dostopa-Shotgun tehnologije ali uporabe obeh ISDN kanalov hkrati! ce se ne motim-treba probat!/. Samo mail bi si moral eden drugje na Web-u zrihtat! Al pa bit neposteni in komu geslo ukrast, no ja saj smo vendar vsi vendarle posteni a ne? he he...al pa:..in TiTo je nekoc baje dejal, da bomo po vmesni fazi po socializmu prisli? v komunizem /a smo ze na poti? hkm, k hudicu?/, pol pa bo vsakemu po njegovih potrebah... tud internet zastonj! Uf sem napisal jaro kaco; lets kill this thread finally..>:D

ABX ::

Siol: ha ha ha!

Čaki mogoče me niso slišali.

HA HA HA HA HA!!!!!


Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

SLOWWWeb.net ::

Spajky: glede na tvojo internet porabo ti strogo >:D priporočam, da začneš razmišljati v kakšnem drugen načinu ISP [mogoče kabelskem???], bi bistveno ceneje skoz prišel :D .
__________________________________________________
WEBhosting / WEBdesign / WEBdomain / Security solutions
BREZPLAČNI marketinški nasveti za podjetja in www strani

Spajky ::

trenutno pri meni mozen na zalost samo Dial-Up ali pa satelit, o tem zadnjem bi blo za razmislit..:\

luni ::

Spajky tvoja ideja o zastonj ADSLju preko Volje je na zalost neuresnicljiva, vsaj az malo denarja. Ce dobro pogledas pogodbo ki jo podpises kot ADSLjevec, ugotovis, da sta tako modem kot splitter last Telekoma/Siola in da v primeru prekinitve pogodbe oba vzamejo nazaj. Pol se pa lahko jebes.
Artificial Intelligentia

Spajky ::

Luni, se mi je zdelo, da je kaksna finta v drobnem tisku; nasi monopolisti so si dobro zavarovali hrbet prej ko koga spustijo h koritu; se mi zdi, da je Telekom spustil Voljo h koritu, ker mu verjetno ti nudijo backup barebone v tujino. Blagor americanom, k grejo v stacuno za vogalom, pa si lahko sami kupijo xDSL kompatibilni modem in placajo samo splitterje in instalacijo; pol pa se lahko poljubno priklopijo na ISP po zelji..edino kar mi zdej imamo oni pa ne je WTC...he. Kruto!;((

ahac ::

luni: V lasti Telekoma ali Siola?
Če je v lasti Telekoma potem ti ostane, ko zamenjaš ISPja (teoretično), če je v lasti Siola ti da nov ISP novega. Po moje...
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

wind ::

ADSL modem je v lasti Telekoma. Tako, da ti modem ostane ko zamenjas ISPja.

Shadowman-x ::

Sem iz Logatca in nekaj časa nisem mogel uporabljati Volja.net, saj se ni dalo dobiti te številke (razlaga Telekoma - napaka nekje na Vrhniki), sedaj pa dela kot urica in bom Siol-u rekel bye, bye.
Pa še nekaj glede cen, vsaj za Siol. Cene kot takšne ste že vsi napisali, pozabili pa ste napisati, da se ob vsakem konektanju doda 5 SIT stroškov, katere pokasira Telekom!!! Sicer 5 SIT ni veliko, če pa greš večkrat na dan pogledati pošto ter zanimivosti pa se v mesecu dni kar nabere.

Matty ::

Modem ADSLje v lasti Telekoma? Koliko pa stane, da prikljucnina (ne mislim 8k mesecnih stroskov?)? :\

r ::

Prikljucnina je 30.000 sit!

dobaluka ::

Poglej na adsl siolovo stran.
Drgač je cena 30000sit + isdn moraš imet. Če ga nimaš je skupaj približno 30000sit za isdn in pa 30000 za adsl. Tko da plačaš 60000 kar je pa že blizu cene kabla

luni ::

Hja ne, ti podpises pogodbo s SIOLOM in ne TELEKOMOM. Torej, ce bos htel imet zastonj ADSL in bos pogodbo s Siolom prekinil, da ne bi placeval mesecne narocnine in bio zastonj surfal, ti bodo Men-In-Black prisli na dom in vzeli modem. 100%
Artificial Intelligentia

pleh ::

meni se vsak mail z pripeto datoteko nalaga 100 let
;(

pleh ::

meni se vsak mail s pripeto datoteko nalaga 100 let,
zdaj ga ne uporabljam več
;((

Tr0n ::

Ce si lolek.

beli_ninja ::

Imam eno vprašanje:

Zakaj mi ne gre z povezavo volja IRC.
Noče se priklopiti na strežnik(npr. irc.arnes.si)..Kaj naj naredim?
|O
beli_ninja !!!!!!!!!!!!!!

TheHijacker ::

Tole je napisal billy nekaj postov višje:

Na irc prides s irc.link.si serverjev, arnes in siol ne delata preko voljaTEL.
http://www.google.si

ts ::

40 ur na mesec na internetu
koliko to pride na volja.net, lahko kdo izračuna?

ts ::

jaz sem tole izračunal:

SiOL:
mesečna naročnina: 1.171,50 SIT (vedno enako)
siol storitve na uro: 159,75 SIT (vedno enako)
impulzi: 113,4 SIT/uro (57 SIT/uro ponoči)

SiOL 40 ur ponoči = 1.171,50 SIT SIT naročnine + 159,75 SIT storitve na uro + 57 SIT/uro * 40 ur impulzov = 98731 SIT
SiOL 40 ur podnevi = 1.171,50 SIT SIT naročnine + 159,75 SIT storitve na uro + 113,4 SIT/uro * 40 ur impulzov= 189001 SIT

Volja.net:
impulzi: 150 SIT/uro (75 SIT/uro ponoči).
nič drugega. plačaš samo impulze.

Volja 40 ur ponoči = 0 SIT naročnine + 0 SIT storitve na uro + 75 SIT/uro * 40 ur impulzov = 3000 SIT
Volja 40 ur podnevi = 0 SIT naročnine + 0 SIT storitve na uro + 150 SIT/uro * 40 ur impulzov = 6000 SIT

če je to 100% res potem se grem zdejle takoj prijavit

SLOWWWeb.net ::

Nekaj me zanima, ali se je že kdo vprašal koliko časa bo to trajal, sej volja.net z ničemer ne zasluži,...to pa je malce čudno.

A je mogoče že kdo vidu kakšno protikampanijo proti volji? Kaj se bo zgodilo z ostalimi ponudniki, saj očitno ne bodo šli v propad?

matter ::

Hehe tut če propade volja tebe ne bo nič prizadel (idin to, da si pocen surfal). Ne vem kak je z dobičkom, bo že pomoje. Kr tko tut ne gre folk dnarja stran metat.
Kar se tiče konkurence, bojo pač mogl popustit, ampak morš vedt, da bo konkurenca kar neki časa čakala odvisno od tega kolk pade število uporabnikov, pa še ne bo delala kakih prehitrih pocenitev, v upanju da njih zastonj dostop propade.

Samo se volja kaće kr u samozavestni luči glede na njihove reklamne kampanje.

Mogoče se bo le v slo nekaj pozitivnega naredlo v smeri internet uporabnikov.
Do zdej smo samo colal hehe. ADSL pa tut ni tle sploh.
1
2
3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Volja do Volje

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
182316 (2316) CaqKa
»

Cenejši dial-up dostop od 1. marca

Oddelek: Novice / Ostale najave
273091 (3091) GaPe
»

VOLJA.net CENA IMPULZA

Oddelek: Omrežja in internet
162115 (1627) tedybear
»

VOLJA.NET

Oddelek: Omrežja in internet
61428 (1169) Spajky
»

volja . net

Oddelek: Pomoč in nasveti
81152 (909) Spajky

Več podobnih tem