» »

je telefoniranje v Sloveniji najdrazje na svetu???

je telefoniranje v Sloveniji najdrazje na svetu???

abcde7 ::

So impulzi v Sloveniji najdražji na svetu? No če izvzamemo Afriko!!! Nekje sem zasledil, da je skoraj najdražje, mislim, da smo tretji na svetu po "dragoti" telefona!!!

Tud več bi se na internetu zadrževali, če bi bil telefon cenejši! A je telekom res predrag!

Prosim za odgovore!!!

Hvala;((;(|O
  • spremenil: luni ()

whatson ::

A je telekom res predrag!
heh... odgovor je itak znan..
Izkoriščanje monopolnega položaja... kmet (v pravem pomenu besede) Podobnik... etc....
TELEkom sucks!

Huey P ::

Največji GnojiTM v Sloveniji;

1. - SiOL
2. - Telekom
3. - Mobitel

Dax ::

Slovenija ima telefonske pogovore med NAJCENEJŠIMI V EVROPI!!!!

To je dejstvo... poglejte si kake primerjave...

Drugo dejstvo pa je naslednje: v zahodni evropi je standard neprimerno večji in tud dražji impulzi niso problem. In najbolj pomembno... drugje imajo internet ponavadi kr flat-rate...

whatson ::

saj če bi mel doma flatrate se nebi pritoževal, da se je (se bo) impulz za 18% podražil... adsl imajo nekatere države že nekaj let... da o ISDnju sploh ne govorim...

SkIDiver ::

Če bi mal pocenil impulze se moja denarnca nebi čist nč prtožvala

Tomi ::

Zadnjič sem bral Telekom Group glasilo, v katerem so nas prepričevali, da smo eni od cenejših, in, posledično, so podražitve nujne.
Kar je dejansko res, ampak zaenkrat nam vse statistike, ki temeljijo na zahodnoevropskih cenah nič ne pomagajo, ker bo morali upoštevati faktor BDP in plač.
Sicer pa, vlada je sprejela zakon o telekomunikacijah, bomo videli, kaj bo iz tega nastalo.
metrodusa.blogspot.com

Elemen_T ::

No...samo tako za informacijo - VB ima pribljižno 6x višjo tarifo obračunavanja impulzov...Slovenija ima zelo zelo nizko tarifo. Tukaj govorimo o telefonu in ne o internetu...takoj ko pa beseda v Sloveniji nanese na internet pa smo po moji oceni zelo nerazvita "internetna" država. Sploh ni taka kriza če pomislimo da smo stari šele 10 let. Čez 10 bo že veliko boljše 8-) trust me >:D

PaJo ::

Ja to je popolnoma res da moramo poceni impulze, samo zakaj bi glih mi morali imet najdrazje impulze v evropi, saj smo lahko v podpovprecju tako kod smo povsod drugje;( Pa potem se je treba vprasat zakaj pa niamo sekundnega obracunavanja? Kar majo skoraj vecina vseh operaterjev po Evropi, ali pa zakaj niamo dodatnih storitev kod je recimo CLIP na alanognih linijah(zakaj le gre ISDN tako v promet??:(), to so vse storitve ki so skopraj povsod doseglive;(
No potem pa glede Interneta, tu pa smo vsaj za ene 2 leti vzadi, ker ce bi bili nasi politi pametni bi bil novi telekomunkacijski zakon ze zdavnaj zunaj, vsaj za pdorocje najetih vodov bi lahko prej poskrbeli, ker najeti vodi so pri nas absolutno predragi, sorazmerno s tem je pa drag tudi dostop do interneta;(
Tako da tu bi se moralo dosti sotiti, predvsem bi potrebno bilo uvedit splosni flatrate na navadnih dialup-ih, ker ADSL se nebo tako hitro razsirjen, zal.
No jaz tudi mocno upam da se bo to cimprej zjasnilo:\
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)

XCT ::

Fantje enkrat sem že to napisal, pa bom še enkrat.

Impulzi in naročnina se je podražila zato, ker morjo vrnit denar onim ko so pred desetimi leti plačevali za telefonske priključke 10.000 DEM + to da so si sami kopali jarke. (podeželje).

se mi zdi da je to : ~ 4 Milijarde tolarjev
Web developer & designer
http://www.medialabs.info
http://nk-polskava.medialabs.info

Bom odpru novo temo o inetrnetu...8-)

baghera ::

Hehe Telekom dela reklame in kaže tiste grafe kak mamo poceni impulze glede na Evropo. Samo so pozabil omenit, da mamo tut življenski standard manjši kot ga majo v Evropi (a se to z malo piše ? ).
Tako da glede na življenski standard telefoniramo ZELO drago.

Telekom je pač državni in to je problem. Ne vem pa zakaj ni konkurence sedaj ko naj bi bil trg odprt.

A niso rekel, da bo decembra lansko leto kao konkurenca prišla na trg, da bo telekom izgubu monopol bla, bla. Pa še ni nč!!;(

Elemen_T ::

Ja...To bi lahko bilo pa ni bilo oz še nekaj časa ne bo. sicer pa sem počasi spoznal da tudi konkurenca ne bo pomagala saj so impulzi že tako nizki...

PaJo ::

Ja telekom je uradno izgubil monopol z 1.1.2001, samo zal se do nedavnega ni bilo sprejetega novega zakna o telekomunkacijah, s katerim drzava dovoli prihod drugega operaterja in to se je sele zgodilo pred slabim tedno, tako da se od zdaj naprej sele zacenja parvi boj za nas telekomunikacijski trg, kak bodo pa ostali tu uspesni pa niam pojma, verjetno ne kaj dosti, sploh pa mislim da na podrocju telfonije itak nerabimo konkurence, rabimo jo na podrocju ponudbe interneta, ker to nas brezmza in ne tisti preprosti telefon, ki resnicno ni tako zlo drag;( Edino vecjo ponudbo po sirokopasovnih storitvah za fizicne osebe rabimo to je edini kljuc do ostalega dela sveta:D
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)

blue96 ::

vse telekomove cifre razen 0889 in 0880 sux. no pa tud 090 sede, ampak ce kdo drug placa racun... :D
.

tejo ::

Telefon pri nas sploh ni tako obupno drag. Seveda pa bi bil lahko cenejši, če nebi imel telekom monopolnega položaja.

BTW: Ej, RoBo! A moraš vedno odpirat ene teme za brezzveze (ponavadi) samo, da bi dobil eno zvezdico in pol? Vem, da lepše zgleda če imaš več zvezdic, ampak daj se vsaj malo potrudi zanje!:))

orkan ::

Glede PODOBNIKA:

Minister za informacijsko družbo je včeraj generalnemu sekretarju Vlade Republike Slovenije podal predlog o razrešitvi predsednika Uprave javnega podjetja Telekom d.d. Marjana Podobnika in še dveh članov uprave Petra Žaklja in Adolfa Špenka. Minister Gantar, ki je že predlagal novo upravo, meni, da morajo novo upravo sestavljati člani, ki so ustrezno strokovno podkovani.

null
Lp Orkan!!

OZZY ::

Telefoniranje pri nas ni več pocen. Same podražitve itd. Skoz poudarjajo kok so cene drugod v Evropi visoke, samo ne omenjo pa tega, da majo druge tudi veliko boljši standard kot pri nas. To da hočjo potmem met zraven adsl tudi isdn je samo obiranje folka. Pras** pohlepni.
Upam da bo una ameriška firma, ki naj bi prišla prinesla kake dobre stvari in s tam konkurenco telekomu.
Go with the flow.

Freak ::

Zdej za surfanje po internetu rabš posebno cifro, če nočeš bankrotirat! :|

blue96 ::

ja, vse se drazi. tudi telefon. ce bi hoteli konkurenco, bi potrebovali koncesijo. da jo dobimo je sreca, da jo placamo moramo biti bogatasi, ponavadi v mrd sit. no, vsaj arnes je znizal ceno, ker je uvedel 0889, z marcem letos.:\:)
.

Bo telekom vidu kok izgublja z arnesovo cifro 0889 pa bo še to podražu. Hope not. Ampak nikol se ne ve.
Dan sem tud neki slišu po radiju, da je bil dan nek predlog, da bi se Marjančka pri telekomu zamenjal. Kar naj ga.>:D
Go with the flow.

branko_bm ::

ubijaj impulze !!!

vec jih ubijes vec jih mas na racunu... lepse je pol...
8-)
(bolj si v "javnosti", doma te opazijo da zivis in da nisi samo v sobi za racunalnikom, saj se derejo kako velik je racun:))
:\

branko_bm ::

na arnesu bi lahko zrihtali se vec linij, saj je vcasih vse polno....

Koci ::

Ni, zato so bile tudi zadnje podražitve, češ, da se bomo tudi v tem približali Evropski zvezi. Mene zanima kdaj se bomo tudi v standardu?

mr_cadd: Jest zadnje cajte pridem na arnes kadar hočem in kolikokrat hočem. Sprva je bilo nekaj problemov z preobremenjenostjo in mi je zavračal prijavo ampak zdaj ni nobenih problemov. Tudi zvečer ne.:D
Go with the flow.

miranpozar ::

Glede cene impulza: itak je previsoka, tudi če pustimo ob strani nižji standard v Sloveniji, ipd. Bolj je skregano z logiko to, da Telekom ni v rdečih številkah, ravno nasprotno - zaslužki so bajni, zakaj je potem treba še bolj dražiti?!?! Zato, ker se naša kurčeva država pripravlja na privatizacijo (=prodajo) Telekoma in bo zato z višjo ceno podjetja zaslužila več! Jebemti Podobnika in ostalo bando!

Miran Požar, Portorož, www.miranpozar.com

ahac ::

Še enkrat poglejte Telekomovo reklamno glasilo. Natančno si oglejte grafe pocenitve v zadnjih letih. Leta 1970, itd. je na grafu narisan davek, leta 2001 pa davek NI narisan. In to na istem grafu. Pocenitev torej ni taka, kot izgleda na prvi pogled! Zavajanje folka torej.>:D
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Podrazitev telefona....

Oddelek: Loža
431933 (1184) Spajky
»

TELEKOM !!!

Oddelek: Omrežja in internet
442571 (1911) tejo