» »

VOLJA.NET

VOLJA.NET

1 2
3
»

SLOWWWeb.net ::

Čeprav razmišljam bo ISPjom vstalo samo še ADSL, kabelski dostop in gostovanje domen?
Če verjamete ali ne, marsikateri ISP se že obilno sekira, saj bodo izgube ogromne8-O. Kr naj bo tako, saj so nas več kot dovolj dolgo nategovali :| .
__________________________________________________
WEBhosting / WEBdesign / WEBdomain / Security solutions
BREZPLAČNI marketinški nasveti za podjetja in www strani

Spajky ::

A kdo ve, ce misli VoljaTel uspostavit tudi Usenet-News server v bliznji prihodnosti? :\

Tr0n ::

Nopez. Lahko pa jim pises pa vprasas.

luni ::

HMmm baje Telekom pripravlja eno orenk podrazitev (70%) lokalnih impulzov, kar bi utegnilo posteno zdrmat Voljo.
Artificial Intelligentia

MadMax ::

Lokalnih impulzov ze dooolgo vec ni (enotno za celo SLO, pa ce klices iz MB v Piran, ali pa soseda v istem bloku...).

Ce bojo pa 0889 podrazili, smo pa itak pri vseh dial-up ISPjih opleli.
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

ABX ::

To je iz Mobisux:

sobota, 27. oktober 2001

Dražja telefonska naročnina
1. novembra se bo zvišala naročnina za običajni telefonski priključek na 1.713,60 SIT (z DDV), kar pomeni 14% zvišanje. Do 1.4.2002 pa se bo naročnina povečala na 2.261,00 SIT, kar naj bi postopoma približalo ceno naročnine evropskemu povprečju. Cena impulza v notranjem prometu zaenkrat ostaja nespremenjena, cena mednarodnih pogovorov pa se bo znižala za 35% v prvih dveh območjih (Evropa in ZDA), kar lahko pomeni hude čase za ponudnike VoIP telefonije.

Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

flajer ::

.... mi pa modro molcimo in sluzimo dnar za lastno prezivetje....

billy ::

No, pa se naj jaz napisem nekaj mojih modristih o internetu v sloveniji.

Ce se bo volja uspela obdrzati se par mesecev bo pomoje naslednja poteza siola en flatrate paket za dial-up. Kar se jim pomoje bolj splaca kot pa nizanje cen za uro porabe, ker je ze tako volja cenejsa za par tisocakov. Mozno je tudi, da se je siol sedaj osredotocil na ASDL ponudbo in so malo zanemarili dial up.

Zaenkrat je menda volja kar uspesna, kajti nikjer nisem zaznal kaksnih pretiranih reklam, kar ponavadi pocnoja podjetja ki so v kurcu..(amis, ki ima celotne avtobuse obleplene z njihovi reklamo) tako da obstaja upanje.

Tko informativno je pa na hrvaskem skoraj 1x bolj poceni internet, torej 45sit/90sit ura porabe.

torej je teoreticna prihodnost interneta v SLO kar blesceca. Kar pa bo v praksi pa bomo videli, upamo lahko da nebo telekom ubral spet kake zatirajoce politike (to kar je ze storil z arnesom pred leti, in z njihovim bednik peeringom do ostalih slo ISPjev-siol)

tejo ::

... Do 1.4.2002 pa se bo naročnina povečala na 2.261,00 SIT, kar naj bi postopoma približalo ceno naročnine evropskemu povprečju...

Da bi kdo omenil 2x nižje plače kot v EU, to pa ne! Samo cene morajo biti enake!

ABX ::

billy: če na Hrvaškem je net še cenejši je to razlog v Telekomu in ne v ISP. Volja cenejša kot tako ne more bit (no ja bi lahko plačevala naše račune za telefon).


In kaj bo Siol naredil? Po moje v kratkem prav nič, ker itak so se tolko razvadli v zadnjih letih da zdaj preden bojo sploh ugotovili da Volja obstaja bo rablo kak mesec :)

Sicer pa kot smo vajeni v naši prelepi demokratični državi, bo že Telekom porihtal da bo Siol cenejši.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

Simko ::

Ah luni, ne raje takih stvari povedat....že zdaj nič več ne kličem od doma, potem več stopit v stanovanje ne bom smel.

Pa kaj tukaj res nič ne morem? Lahko telekom res kar tako viša cene? Ali smo re preleni?

Spajky ::

ABX, se mi zdi, da na Hrvaskem ni glih tako poceni internet, kot vidim iz cen v reviji Bug in iz hrvaskega useneta...SiOL pa je za Voljo vedel pred vsemi nami (insiderske info!), saj je servisni streznik ze konec avgusta prenesel drugam in "renoviral" tako, da ne mores vec online sam si spremeniti kadarkoli narocniskega paketa kot prej, ampak samo z dopisom ali po faxu 014730017ali16 /isto velja za odpoved storitve/, ker vedo, da se folku v glavnem ne da pisat in posiljat, ter bo vecina folka ostala na standardnem paketu, tudi ce je navajena hodit gor samo po posto in bodo porabli samo par ur mesecno; he.. bojo pa te ure zato tolk drazje v bistvu...Tako so se zasigurali proti masovnim prebegom...ma jaz sem jim ze poslal pisanje in grem na urni dostop /brez narocnine/ pri SiOL-u kot zlata rezerva! Ostalo pa Volja in tudi free Usenet server na Berlinski univerzi preko net-a... :-) . Mislim, pa da bo SiOL pocenil uro simbolicno; ko bo pa zadosti Cable+ADSL userjev pa "opalil" ceno na dodatne prenesene Mb recimo nad 0.5G mesecno, da prinese kesh not... tko nekak se mi zdi imajo redki srecni Hrvatje, ki so na HighSpeed...
Hudica, Volja ne prime...kaj so jo ze odrezal? Panika! ;((

SLOWWWeb.net ::

Ej, če bo SiOL podražil oz. omejil promet na kabelskih sistemih in ADSLju, potem obljubem, da se bom še sam sprehodu in v njihovo stavbo vrgu največji jajc [ a kdo prodaja kakšen poranji jajc], kar ga bo moč dobiti >:D .
__________________________________________________
WEBhosting / WEBdesign / WEBdomain / Security solutions
BREZPLAČNI marketinški nasveti za podjetja in www strani

luni ::

0.5GB mesecno. Spajky, to je 500MB... Sam naberem kr orenk vec samo s surfanjem, da cirka 4GB stuffa na dan niti ne omenjam :)
Artificial Intelligentia

Spajky ::

luni, ti si (ce bo SiOL podrazil ) resen kandidat za Veeelik kroznik +dvosmerni SAT; najdi hitro se dva soseda ali tri; mreza+router in zacetna investicija malo vecja (max3000demTL) in 20ksitMesecno; evo link, prevedi si z BabelFish-om; fixed IP in si lahko komot postavis lasten server w3.luni.com.. :-) , 24ur online neomejeno podatkov, ni hudic, da boste vsi trije ali stirje hkrati cuzali bite dol, da bi DL rate prevec padel po posamezniku...i tako nema vise domacih monopolista....PS: zdej mi tudi EudoraLight dela na SiolMail preko Volje; Usenet pa za zainteresirane /hitrejsi od Arnesovega/ Free Server http://news.fu-berlin.de/; he he, sem ze na SiOL-u preklopil na urni paket brez narocnine...Pa se nekaj, zdej se splaca bolj pogovarjati preko interneta s PC-ja na PC kot preko telefona....to bom kmalu s frendom urihtal /tech-cvek med tech-friki/ :-))
:P

Spajky ::

zenaj ::

neki druzga...a na tej voji dela statistika dostopov?

bastadu ::

Meni še ni ospelo, da bi delovala.... A je že komu?

Spajky ::

Ne, NE dela!8-)

luni ::

Spajky pa kaj ti mislis da sem multimiljonar al kaj?! Mogoce bi ta varianta s sosedi delovala, ce se ne bi relativno pred kratkim (par let nazaj) preselil v popolnoma nov blok v katerem so res sami cepci... Jebiga, tako se bom moral zanasati na siolovo dobro voljo.
Artificial Intelligentia

Tr0n ::

Podrazila se bo narocnina za navadno linijo, ne za ISDN.

Spajky ::

In potem je prisel racun od Telekoma in ni bilo vse v redu... :-( in sem ustvaril novo temo za debato drugje... :\

Spajky ::

in je nasa TajnaPolicija hitro zaklenla temo in zato jo spet dajem tu se enkrat, da ne boste skakali:

ACHTUNG!-telef.Internet stroski!!!

info=Telekom-RACUN+0889cifra="lopovluk"?

Dobil sem racun za oktober za telefon in PAZI, bil je VECJI (skupaj1000imp), kot bi moral biti zaradi Interneta po mojem izracunu po znanih formulah in cenah za VoljoTel ali Arnes /2,5 oz.1,25 sit-min z ddv?!/ in to zaradi "lukavega" impulznega intervalnega obracuna nasega dragega monopolista!! Moram navesti, da sem pomno vodil statistiko dostopov in sem telefon skupaj z dostopom do SiOL-a uporabljal kot navadno ali se manj, kar pomeni v najslabsem polozaju maximalno 400 imp. mesecno /od tega 100imp za priklop na SiOL/; vse ostalo pa je bilo (pol cenejsa, pol drazja tarifa) na racun VoljaTel Interneta /=600imp./; stevilko 0889 sem uporabljal 23 ur! Racun vecji skoraj za jurja ne upostevajoc podrazitev narocnine kot sem poprej izracunal! ZAKAJ???

Telekom zaracunava impulz 5,22 Sit z DDV ne glede katero cifro klices in kdaj in ko se veza vzpostavi s klicno stevilko, hop je ze en impuls, samo intervali med impulzi so razlicni in razlicni tudi kot vemo glede na dnevno/nocno tarifo! Torej SLO fix mreza: 1-imp/min podnevi in 1-imp/2min ponoci! Za stevilko specificno 0889 pa 1-imp/125sek in 1-imp/250sek ponoci! Izracun intervala za 0889 cifre je izpeljan iz uradnih info (z DDV): 5,22/2,5=2,088min oz. 5,22/1,25=4,176min! Kaj to pomeni? To pomeni, da nas vsaka neuspesna vzpostavitev komunikacije s streznikom kosta 5,22 sit, ce se le cifra javi in modem zacne skrebljat, kajti interval zacne takoj za tem teci in se uposteva tudi tiste pol minute, kolikor z modemom traja negocijacija s streznikom VoljaTel !!!!! Poleg tega pa vsaka zaceta prva sekunda naslednje intervalne enote kosta spet naslednjih 5,22 sit: primer ponoci: poklices VoljoTel, veza se vzpostavi (5,22sit), 30 sek modema debatirata in nato 3,5 minute pobiras stran dol in se odklopis = 5,22 sit (manj kot 250 sek). Ce pa ostanes se 15 sekund vec na internetu in se potem odklopis, pa te stane duplo (10,44sit!) !!! Tukaj so malo na boljem tisti z ISDN, ker se jim poveze ze po par sekundah in jim mal hitreje DolVlece kot nam ostalim na 56k!

Tukaj torej nastaja v glavnem tista razlika, zaradi katere je strosek na minuto interneta v resnici vecji kot je uradno objavljena cena, ki je izracunana za minutni interval, kateri pa dejansko NE obstaja za stevilko 0889!!! Torej je to po moje zavajajoca info-cena s strani Telekoma in ISP providerjev, ker si ce hoces dobiti pravo ceno, moras sam izracunati pravo /visjo/minutno ceno (redkokdo!); na tej razliki tako oboji sluzijo extra profit na racun nasih zepov in nase naivnosti!

Mene je tako prisla povprecna ura VoljeTel z ddv 135 sit namesto 113 sit, kar se tudi CUDNO klapa s faktorjem cca. x 1,2 ?? To me zelo spominja na faktor za ddv; a nas vodijo za nos, da je uradno objavljena cena VoljeTel z ddv, v resnici pa ne? Ali pa Telekom dodaja skriti "davek na spasavanje SiOL-a" pred prebegi?

Fantje treba si bo preuredit tarife v nasih programih za porabo ala InterTel in se odklapljati malo prej preden nastopi naslednji interval, da ne bi prevec nevedoc financirali dodatno dividend delnicarjev Telekoma /beri pogoltne drzave/. Kljub vsemu hvala bogu, da je prisla Volja, ki bistveno bolj "siba" /vsaj pri meni/ kot Arnes oz. enako kot SiOL za cca. manj kot pol njegove tarife!

He, kako je lepo pogledat servisne strani SiOL-a (zlata rezerva pred izpadi) in videt: urni paket+dosedanja poraba=0 sit, :-) in mislim, da bi si morali tudi ostali malo pregledati telefonske racune, da ne bi bilo prevelikih presenecenja naslednji mesec. Lahko pa da se tudi motim, ampak si bom vseeno probal zrihtat izpisek klicev z mojega telefona in bom poskusal se enkrat preracunati, ko ga dobim...Upam, da bo se kdo "premlel" svoj telefonski racun in tale moj post; KOMENTARJI ? /zazeljeni!/ ;((

OChack ::

Nic novega, to smo se v soli ucil, vsak vzpostavlen neuspesen klic te kosta 5.22 sit ob kateremkoli casu, ppdaljsuje se samo dolzina impulza , cena pa je ista, tako traja en impulz v tujino recimo 10 sekund, ce pa smo zvecer na netu in smo preko 0889***** pa traja en impulz priblizno 4 minute.
Int€l inside, IDIOT Outside

swalow ::

Oj

Zdej že dobr mesec surfam z voljo, mislim da je mesec naokol, i opažam, da se mi je račun kr znižal glede na Siol, ki sem ga nucal prej. prej sem plačal cirka 12000 (siol in telefon) dans samo 6000, pa mislim, da se moje "surferske navade" niso kaj preveč spremenile!

Zadeva je očitno resnična, prenos mam celo boljši kot pri Siolu, včasih sem pri siolu imel probleme z ohranitvijo povezave, zadeva crklna po 6-7 minutah, pri Volji tega ni, stvar bo delovala dobro, dokler nebo preobremenjena.

Če bi podjetju Voljatel pomagalo to da bi dobival v mail reklame, bi to takoj sprejel, če bi potem deloval sistem še hitreje, slišal sem tudi da lahko trenutno oskrbijo 60.000 uporabnikov, to je kr dost, upamo lahko še na bolje.
teorija kaosa - teorija o nepredvidljivem obnašanju v sistemih s povsem determinističnimi zakoni gibanja
1 2
3
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Volja do Volje

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
182400 (2400) CaqKa
»

Cenejši dial-up dostop od 1. marca

Oddelek: Novice / Ostale najave
273197 (3197) GaPe
»

VOLJA.net CENA IMPULZA

Oddelek: Omrežja in internet
162175 (1687) tedybear
»

VOLJA.NET

Oddelek: Omrežja in internet
61498 (1239) Spajky
»

volja . net

Oddelek: Pomoč in nasveti
81227 (984) Spajky

Več podobnih tem