» »

Pomoč: Kako nastaviti deljen disk preko interneta

Pomoč: Kako nastaviti deljen disk preko interneta

Fifty6 ::

Živjo,

ker sem v teh stvareh ne tako vešč oziroma tega še nisem počel in nekako že 2 dni prebiram internet in ne najdem nobenega vodiča bi vas prosil za pomoč.

V svoje omrežju imam eden računalnik viška v katerega sem nametal 5 diskov in tukaj imam naložene filme (recimo temu računalniku server). Dokler sem v domačem omrežju stvar ni problematična saj se lahko povežem gor (na server) iz katerekoli naprave in direktno gledam film brez prenašanja na svoj pc (diske imam šerane v serverju). Ker pa sem večinoma med tednom okoli (torej v drugem omrežju) bi si nekako rad naredi šerane diske iz tega t.i. serverja preko interneta. Tako da bi se recimo kjerkoli povezal na internet in bi lahko dostopali 3je računalniki hkrati nemoteno do teh diskov. Stvar bi rad naredil nekako tako da bi pod moj računalnik (v vseh teh napravah dodal tale šeran oziroma oddaljen disk) dodal inomrežni disk če je to sploh opcija.

- Imam pa na vseh napravah win7 (tudi na računalniku kateri je recimo temu tako strežnik)
- siolov internet in uporabljam siolov modem/router oxygen (to naj bi bil tale najnovejši)
- povezavo 20/20

Dejansko zanima kako bi to sploh naredil? Vesel bom prav vsake pomoči, lahko mi prilimate tudi samo kakšen članek(tudi angleški) bi bil pa vesel če je lepo spisan če treba kakšne porte oziroma kaj podobnega odpirat da bi točno vedel kako in kaj.

Hvala vsem.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 433 34 35 36 )

Oddelek: Omrežja in internet
1793570128 (6957) c23po
»

Japonci dobili najhitrejše optične povezave do interneta za domače uporabnike (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
10926218 (22107) MrStein
»

Tretjina ljudi uporablja nezaščiteno sosedovo omrežje (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
6219518 (16550) techfreak :)
»

LAN XP+Ubuntu (PROBLEM!)

Oddelek: Pomoč in nasveti
151598 (1454) bibip
»

win 2k Pro; kako vzpostaviti kabelsko povezavo

Oddelek: Operacijski sistemi
191367 (1211) pivmik

Več podobnih tem