» »

win 2k Pro; kako vzpostaviti kabelsko povezavo

win 2k Pro; kako vzpostaviti kabelsko povezavo

Microsoft ::

Imam težavo z vzpostavitvijo kabelske povetave. Imam kabelski modem, povezan preko UTP kabla na LAN kartico.
Nastavil sem IP, Subnet Mask, DNS (2x).

Težava se pojavi, ker nevem, kako naj kreiram novo povezavo. Recimo doma takoj nastavim za Dial-Up, ker mi tam tudi ponuja to možnost.

Da bi pa vzpostavil kabelsko povezavo, pa nevem, kaj naj sploh izberem. Poskusil sem pa vse možnosti, vendar nobena ni obrodila sadov.:\
Močnosti, ki mi jih ponuja, so:
- Dial-up to private network
- Dial-up to Internet
- Connect to a privat networ trough the Internet
- Accept incoming connections
- Connect directly to another computer

Kaj je potreba izbrati oz. kako se to nastavi?

by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Dr_M ::

ubistvu mors nardit nov LAN.
gre pa nekak tko Network and Dial-up Connections -> Make New Connection, potem pa nastavis ipje in tako dalje.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

bastadu ::

Če si pravilno vnesel vse nastavitve (IP, mask, gateway, dns...) bi zadeva že morala biti vzpostavljena (enako kot bi bil priključen v lokalno mrežo). Probaj pingat katerega od DNS serverjev in videl boš, če si povezan... Drugače za surfanje v IE pa še moraš v Tools > Internet Options... > Connections > LAN Settings... > Tukaj obkljukaš Use automatic configuration script in pod Address vpišeš Gateway. In to je to, morali bi špilat:\

Dr_M, če grem tja, ko si ti napisal, potem mi ponudi tistih 5 možnosti, ki sem jih omenil v prvem postu. Kaj bi morel potem tam zbrati?

bastadu, edino, kar nisem nastavil, je gateway in pa nisem obkljukal Use automatic configuration script pa vpisal Gateeay-a.
Upam, da je to vzrok nedelovanja.:\

Ostalo pa sem nastavil tako: IP192.168.1.100, S.M. 255.255.255.0, DNS 193.2.1.72 in 193.2.1.66 (Arnes).
Ker prvič vzpostavljam takšno povezavo, me še zanima, če si lahko IP računalnika, ki je priključen na modem, izmislim, ali mi to striktno določi ISP (Arnes v tem primeru)?

Nastavitve sem pobral tukaj. Sem pra ravnokar videl, da sem spregledal tole:
Izberite opcijo Use the following IP addresses in vpišite podatke, ki jih najdete na Obvestilu o dodelitvi uporabniškega imena.
Tistega obvestila pa nisem našel...;( Zgleda, da bo potrebno počakat cimra...:\
Tnx anyway.;)

by Miha

Zgodovina sprememb…

bastadu ::

Seveda moraš vpisati gateway, ki je bistven za dostopanje do interneta, to je kao številka računalnika, na katerem je šeran internet oz. preko katerega ti dostpaš do interneta... Na tistem Arnesovem obvestilu so te številke...

perci ::

Ja, zakaj si pa tak IP nastimal??? Dej prestavi vse na avtomatsko, pa mirna bosna :(

tole je pogoj pri kablu da bo delu. samo upisat mors svoje IPje.

Zgodovina sprememb…

• zavaroval slike: perci ()

Dr_M: Dela tut brez tega, ampak skodi pa res ne ;). Je pa tko, da si je on kar IP rezerviran za LAN nastimal kot internetni IP - tko da nej raj vse na avtomatsko nastima, ko bo pa vedel svoj ip, ga lahko pa notri v nastavitve vrze.

perci: pr nas nc ne dela ce si ne nastavis tko. sm probu ze use mozne kombinacije.
kabl mam pa ze 5 let in 6 mescov, tko da vem kaj govorim :)

Jah, jst mam telemach tko kot ti in mi dela, ce imam vse na avtomatsko (ceprav nimam), pa tut pri punci dela brez vseh nastavitev (isto Telemach) tko da ne vem kaj se pri tebi dogaja ;)

BTW: Lepo da mas kabel ze 5 let in pol, čeprav ne vem kaj si s tem hotel povedat ;).

No, zdej mi je ratalo vzpostaviti. Samo vse sem moral zaoplnat z pravimi številkami, pa dela.;)

Je pa še ne problemček. Na temle PCju imam 2 LAN kartici. Z eno grem na internet, druga pa je povezana na prenosnik.
Zdej poskušam še uštimat, da bi prenosnik šel preko tega PCja na internet. Ni tak nujno, gre se za to, da bi rad potegnil dol update, ker imam doma ISDN... Pa tudi, da bom lahka F&H poslal.:P

Zdej računalnika si med seboj vidita drug drugemu šerane datoteke. Tudi pošiljanje in prejemanje datotek dela.

Zanima pa me, kako naj nastavim IP, S.M., D.G. in DNS na drugi LAN kartici na PCju in na prenosniku.
Pa keri kartici morem na PCju obklukat Internet Connection Sharing?

by Miha

perci: kot vids, moja trditev drzi :)
s tistim sm hotu povedat, da vem kaj govorim in da ne klobasam kr neki v tri dni.

Dr_M: Heh, jst ti povem, da pri meni dela, če je vse na auto - lahko tut prideš prevert, če ne verjameš.

perci: cudn. poznam mnogo kablasev, pa nikomur ne dela net, ce niso usi IPji napisani.

mnjah, mozno da je razlicn - sam cudn se mi zdi, ker je punca pri telemachu (jst sem drugač pri EX-linku - torej SIOL kabl) in ji tut dela brez ipjev in dnsjev.

darkolord ::

Pri nas dela na avtomatsko... na obeh omrezjih... in ne poznam nobenega ki bi si moral IP rocno vpisovat - temu sluzi DHCP streznik...

nekdo se dela preveč pametnega tukaj...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: darkolord ()

darkolord: dej ne govor o stvareh o katerih nimas pojma. na telemachovem omrezju v nasem koncu to NE dela, pa ce se ti na trepalnice postavis. jest mam cist tko btw skupen modem, tako da to niti pod razno ne dela tko na lepe oci, ampak ma usak IP doloceno mac adresso mrezne kartice in mors NUJNO upisat use ipje drugac ne dela. jest sm meu 1x samo netmask mal drugac upisan pa ni vec delu net (ceprov je prej 3 leta delal BP).

darkolord ::

MAC mrezne je zapisan na DHCPju... torej je postavljen DHCP server... ocitno pa ne dela pravilno... a ce das automatic dobis sploh kaj od DHCPja?

ne nc, ker sploh nc ne dela. in kot ze lohk vids v tej temi nism edini.

pivmik ::

dej poskušam še uštimat, da bi prenosnik šel preko tega PCja na internet. Ni tak nujno, gre se za to, da bi rad potegnil dol update, ker imam doma ISDN... Pa tudi, da bom lahka F&H poslal.

JimiBtn

Zakaj pa ne naštimaš istih nastavitev tudi na prenosniku in odklopiš računalnik ter namesto njega proklopiše direkt prenosnik gor? Za download updatov bo že dovolj!
LP, Gregor GRE^

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako nastaviti LAN?

Oddelek: Omrežja in internet
3311624 (7294) Tomi
»

Homenetwork

333482 (2758) MrStein
»

Čuden problem...

51181 (987) iggy1517
»

problem mreža

211865 (1716) maticm
»

Win2kAdvSer; kako postavit novo domeno? (strani: 1 2 )

Oddelek: Operacijski sistemi
615073 (4301) Microsoft

Več podobnih tem