Forum » Problemi človeštva » Razlastitev malih delničarjev... NKBM...
Razlastitev malih delničarjev... NKBM...
Temo vidijo: vsi
ZaphodBB ::
Poraja se mi vprašanje, kako so bili ljudje tako neumni in šli investirati na podlagi priporočil politikov? A tudi kure zaščitite tako, kot vam reče lisica?
Jaz sem delnice sicer kupil kasneje (ne leta 2007), po tem ko sem na določeni točki ocenil, da smo se nehali zajebavat in da se bo stanje popravilo. Torej ne po navodilih politikov.
Vsekakor sem se zavedal tveganja in možnosti, da izgubim celoten vložek, ampak jaz tu vidim predvsem en drug problem: kdo bo odgovarjal za slabo vodenje? Kdo je največji lastnik (kdo so največji lastniki) se ve, malce neprimerno pa je blebetati o odgovornosti tistih, ki imajo v lasti nekaj 10 delnic, ka-li?
Saj majo Kraševca že na sojenju. Justice is being served.
Tilen ::
Še uradno :
Nova KBM prejela odločbo o izrednih ukrepih in odločbo o potrditvi povečanja osnovnega kapitala banke
a) Z dnem 18.12. v skladu s točko 2.1. odločbe v celoti prenehajo vse kvalificirane obveznosti banke, ki so nastale do dneva izdaje te odločbe in predstavljajo:
osnovni kapital banke, ki znaša 143.225.272,00 EUR in je razdeljen na 323.103.520 navadnih, imenskih, prosto prenosljivih kosovnih delnic, z oznako KBMR in ISIN kodo SI 0021104052 in
obveznosti banke do imetnikov finančnih instrumentov, ki jih je izdala banka:
hibridne obveznice z oznako KBM9 in ISIN kodo SI0022103046,
hibridne obveznice Floating Rate Perpetual Notes, z oznako XS0270427163,
hibridne obveznice Fixed to Floating Rate Perpetual Loan Participation Notes,
Nova KBM prejela odločbo o izrednih ukrepih in odločbo o potrditvi povečanja osnovnega kapitala banke
a) Z dnem 18.12. v skladu s točko 2.1. odločbe v celoti prenehajo vse kvalificirane obveznosti banke, ki so nastale do dneva izdaje te odločbe in predstavljajo:
osnovni kapital banke, ki znaša 143.225.272,00 EUR in je razdeljen na 323.103.520 navadnih, imenskih, prosto prenosljivih kosovnih delnic, z oznako KBMR in ISIN kodo SI 0021104052 in
obveznosti banke do imetnikov finančnih instrumentov, ki jih je izdala banka:
hibridne obveznice z oznako KBM9 in ISIN kodo SI0022103046,
hibridne obveznice Floating Rate Perpetual Notes, z oznako XS0270427163,
hibridne obveznice Fixed to Floating Rate Perpetual Loan Participation Notes,
413120536c6f76656e696a612c20642e642e
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Tilen ()
sensei ::
Zakaj so pa ljudje vlagal v NKBM? A ni to slovenska banka? A ni hint že v zadnjem stavku? Če so politiki svetoval, da je treba kupt, zakaj bi jih poslušal, a izkušnje slučajno kažejo, da naši politiki vejo kaj delajo?
stb ::
Bolj izrecna je naslednja točka:
c) Zaradi prenehanja kvalificiranih obveznosti na podlagi 2.1.(a) točke odločbe se z dnem 18.12. razveljavi vseh 323.103.520 delnic banke, z oznako KBMR in ISIN kodo SI002 1106052, ki so izdane v centralnem registru nematerializiranih vrednostnih papirjev, ki ga vodi KDD.
Razvrednotenje obstoječih delnic zaradi dokapitalizacije bi bilo samoumevno. Takšno zazlastninjenje z dekretom Banke Slovenije (ki sicer ima svežo zakonsko podlago) bomo pa spet (pre)plačevali davkoplačevalci čez 20 let, ko bo ugotovljeno kršenje z ustavo zagotovljene pravice do zasebne lastnine (33. člen ustave RS).
PaX_MaN ::
Malo sem še enkrat se pozanimal, te podrejene obveznice niso vrednostni papirji, tako da vzamem izjavo nazaj. Če bi bili vrednosti papirji je logično da skupaj z vsemi ostalimi lastniki izgubijo delež. Te podrejene obveznice pa so imele v pogodbi izrecno napisano kakšno tveganje nosijo. Izgubijo vrednost, ko gre zadeva v stečaj samo in izključno v tem primeru, torej nosijo delno tveganje, nekakšen hibrid med navadno obveznico/pologom v banko(v tem primeru ti banka ostane dolžna kljub stečaju) in med vrednostnim papirjem(ti izgubijo vso vrednost ob stečaju).
Ugibam, ampak zato so verjetno dali v zakon tole:
Banka Slovenije mora v zvezi s prenehanjem ali konverzijo kvalificiranih obveznosti banke zagotoviti, da posamezni upnik zaradi prenehanja ali konverzije kvalificiranih obveznosti banke ne utrpi večjih izgub, kot bi jih utrpel v primeru stečaja banke.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: PaX_MaN ()
Matako ::
Razvrednotenje obstoječih delnic zaradi dokapitalizacije bi bilo samoumevno. Takšno zazlastninjenje z dekretom Banke Slovenije (ki sicer ima svežo zakonsko podlago) bomo pa spet (pre)plačevali davkoplačevalci čez 20 let, ko bo ugotovljeno kršenje z ustavo zagotovljene pravice do zasebne lastnine (33. člen ustave RS).
O ti neuki neoliberalec! Kaj ne veš, da bo zasebna lastnina ukinjena?
/\/\.K.
Jupito ::
O ti neuki neoliberalec! Kaj ne veš, da bo zasebna lastnina ukinjena?
No, no, ni ukinjena. Samo redefinirati jo bo potrebno. Ne smemo si dovoliti, da postanemo paranoični. Države vsekakor ne zanima naša lastnina, razen če je to določeno z zakonom ali protizakonito ali kakor že gredo te apologetske fore...
I used to be with it, but then they changed what it was.
Now what I'm with isn't it and what's it seems weird
and scary to me. It'll happen to you!
AndrejO ::
Verjetno bi bilo to potrebno izpeljati kot stečaj. Potem bi bilo bolj jasno, da so kapitalski vložki v banko bolj ali manj izgubljeni.
In potem bi dobili Novo Novo Ljubljansko Banko, Novo Novo Kreditno Banko MB in samo Novo ABanko.
In potem bi dobili Novo Novo Ljubljansko Banko, Novo Novo Kreditno Banko MB in samo Novo ABanko.
LeQuack ::
Men je pa smešno da rabimo slabo banko, ko pa že imamo toliko slabih bank, dejansko so vse državne banke slabe.
Quack !
Hayabusa ::
dronyx ::
Men je pa smešno da rabimo slabo banko, ko pa že imamo toliko slabih bank, dejansko so vse državne banke slabe.
Slaba banka "bad bank" je dejansko precej neposrečen izraz, ker tu ne gre za banko, ampak za nekakšnega upravljavca slabega premoženja oziroma slabih terjatev (firme v stečaju ali v slabem stanju, ki niso sposobne več vračat najetih posojil, razne nepremičnine, ki so jih banke vzele za garancijo in potem zaplenile...). V ozadju pa gre jasno tudi za finančno akrobacijo, kako računovodsko s parimi kliki miške iz zavoženih bank narediš banke v dobri kondiciji. Ampak to ima smisel počet samo, če take banke potem prodaš, ker sicer obstaja zelo velika verjetnost, da se čez par let zgodba ponovi (isti način dela, isti ljudje, iste zunanje okoliščine pripeljejo vedno do istih rezultatov v N poskusih).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: dronyx ()
V ozadju pa gre jasno tudi za finančno akrobacijo, kako računovodsko s parimi kliki miške iz zavoženih bank narediš banke v dobri kondiciji.
Ampak to ima smisel počet samo, če take banke potem prodaš, ker sicer obstaja zelo velika verjetnost, da se čez par let zgodba ponovi (isti način dela, isti ljudje, iste zunanje okoliščine pripeljejo vedno do istih rezultatov v N poskusih).
Če prestaviš denar iz levega v desni žep nisi ničesar pridobil.Terjatve, po novem do slabe banke seveda ostajajo neplačane.Pometanje pod preprogo ?
Zgodba se ponavlja že 20 let, tokrat v malo večji nakladi.Brez upoštevanja zadnjega dafuqa in razlastitve delničarjev je Slo država v državne banke zmetala skupno že 3 milijarde.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Hayabusa ()
Slaba banka "bad bank" je dejansko precej neposrečen izraz, ker tu ne gre za banko, ampak za nekakšnega upravljavca slabega premoženja oziroma slabih terjatev (firme v stečaju ali v slabem stanju, ki niso sposobne več vračat najetih posojil, razne nepremičnine, ki so jih banke vzele za garancijo in potem zaplenile...).
Teorija je dobra. Za meditiranje o morebitnih težavah pa imamo sedaj še tole:
"Poznavalci razmer so namreč vse bolj zaskrbljeni, da bo upravljanje terjatev in premoženja, prenesenega na slabo banko, več mesecev ostalo na mrtvi točki, saj je slaba banka informacijsko neopravljena in kadrovsko podhranjena. To naj bi bil tudi eden od razlogov, da je DUTB nepripravljena na upravljanje terjatev, premoženja in zavarovanj bank."
http://www.dnevnik.si/slovenija/v-ospre...
Prve domine se že majejo?
Vpliv izrednih ukrepov v največjih slovenskih bankah na rezultate poslovanja skupine Sava Re
Skupna nabavna vrednost teh obveznic je znašala 27,6 mio EUR, kar bo v tej vrednosti učinkovalo na poslovni izid skupine za poslovno leto 2013.
Vpliv izrednih ukrepov v največjih slovenskih bankah na rezultate poslovanja skupine Sava Re
Skupna nabavna vrednost teh obveznic je znašala 27,6 mio EUR, kar bo v tej vrednosti učinkovalo na poslovni izid skupine za poslovno leto 2013.
Nauk zgodbe: ne verjemi ničesar, kar pravi država, niti ne imej nobenih opravkov z njo, ker je prevarant.
Double_J ::
http://www.siol.net/novice/slovenija/20...
Kako pa tej ljudje niso vnaprej vedeli kaj se pripravlja in prodali zadev?
Dve šivanki...
Mipe ::
Z zgornjega linka:
Opala. Če prav vem, so se Jankovići zadolžili, dolg poravnali s temi delnicami, ki so zdaj naenkrat izpuhtele. So ga dobro zeznili!
Med posamezniki je v NKBM največ izgubil Marjan Pišljar (106.764 delnic), sicer znan kot upnik družine Janković.
Opala. Če prav vem, so se Jankovići zadolžili, dolg poravnali s temi delnicami, ki so zdaj naenkrat izpuhtele. So ga dobro zeznili!
Še leta 2011 je če se ne motim finančni minister Križanič napovedal, da se bo tečaj NKBM dvignil za nekajkrat (takrat so tri paradržavne firme po dekretu morale kupiti delnice NKBM v večdeset milijonskih zneskih). Ko je postalo jasno, da s tem ne bo nič, pa je verjetno na Ljubljanski borzi tudi izredno težko prodati več tisoč delnic, pa četudi po zelo nizki ceni, ker enostavno kupcev ni. Če nočeš imeti s tem več stroškov ti potem ostane samo še nek smetarski račun na KDD, kamor baje lahko prenakažeš ničvredne delnice, da potem lahko zapreš trgovalni račun in nimaš več stroškov z vodenjem računa...
Mene stanje v tej državi čedalje bolj spominja na tale prizor iz filma Deliverance...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: dronyx ()
stb ::
To bo špas, ko bo država s podobnim dekretom razveljavila državne obveznice, s katerimi nas sedaj veselo zadolžujejo v tujini
WarpedGone ::
Ker nihče zares ne ve. Če bi zares vedeli bi itak prodajna cena bila 0.
Kamor je tudi padla ko so končno zares vedeli.
Prej je samo špekulacija kaj bo in tehtanje realizirane izgube in možnostjo bodočih profitov.
A je bilo res tako nemogoče pričakovat da se bo zgodila pač še ena dokapitalizacija? It has been done so many times before, why not once more?
Zbogom in hvala za vse ribe
WarpedGone je izjavil:
A je bilo res tako nemogoče pričakovat da se bo zgodila pač še ena dokapitalizacija? It has been done so many times before, why not once more?
Saj se jo dela še enkrat. Kar je novega, je to, da tokrat v njej sodelujejo vsi lastniki in tudi nekateri posojilodajalci, ki so banki posojali preko obveznic.
WarpedGone ::
No sej, zdej je sam tolk mal drugač da so najmanjše luleke poradiral.
Kar je itak čisto svoje vprašanje in se komot zgodi da bo iz tega nastal remake izbrisanih.
Kar je itak čisto svoje vprašanje in se komot zgodi da bo iz tega nastal remake izbrisanih.
Zbogom in hvala za vse ribe
Matako ::
Oni ropajo nas.. mi ropamo njih!
To se šteje kot samoprijava?
Ja, samo si tudi ti zraven. _Mi_ dole vs. oni gore. Razen, če nisi En Procent?
/\/\.K.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Matako ()
opeter ::
No pa saj pri ceni 16 centov, ali kolikor je pač bila včeraj, izguba tudi če imaš 1.000 delnic znaša samo 160 EUR:)
Ja če ne obvladaš osnovnošolske matematike, potem si lahko tako razlagaš :)
Hja, realna vrednost teh je zdaj točno toiliko, kolikor je zgoraj napisano.
To je isto kot pri nakupu avtomobila, računalnika itn. novo stane tolko, čez nekaj let pa je vredno ... skoraj nič.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
Isotropic ::
http://www.siol.net/novice/slovenija/20...
itak nebi noben kupil...
fujtajksel ::
A se spomnite da je v začetku decembra LJ borza ustavila trgovanje z delnicami in obveznicami bank, Bank Slovenije pa je še nekej zagodrnjala češ da se niso posvetovali z njimi... hinavci!
http://www.dnevnik.si/poslovni/novice/z...
http://www.24ur.com/borza-zacasno-ustav...
http://www.dnevnik.si/poslovni/novice/z...
http://www.24ur.com/borza-zacasno-ustav...
Double_J ::
itak nebi noben kupil...
Potem je pa vredno 0. V članku pa je govora o milijonih € izgube?
Dve šivanki...
Jupito ::
Verjetno bi bilo to potrebno izpeljati kot stečaj. Potem bi bilo bolj jasno, da so kapitalski vložki v banko bolj ali manj izgubljeni.
Ne bi bilo nič bolj jasno, bi bilo pa po pravilih (in če bi se šli pritožit na US, bi jih slednji lahko samo sarkastično vprašali, če ne berejo pogodb, preden jih podpisujejo).
I used to be with it, but then they changed what it was.
Gavran ::
Navodila Bruslja!!!!!!!!!
Brez tega ni dokapitalizacije, brez te pa ni sanacije bank!
Laž, ki jo preko svojih hlapcev razširjajo vladajoči pingvini.
http://www.finance.si/8353605/De
Ob tej novici je vlada spremenila retoriko in 13. decembra v sporočilu za javnost zapisala, da »izpodbijani členi ne posegajo v pravice vlagateljev« (?) in da bo »posledice izpodbijanih členov mogoče odpraviti z ustavno pritožbo« (prej je vseskozi zagotavljala, da posledic ne bo treba odpravljati, saj nobena ne bo protipravna). Pripisala je še, da bo v primeru zadržanja izvrševanja ZBan-1L dokapitalizacija naših bank »v nasprotju s pravili Evropske unije o državnih pomočeh« in zato »nezakonita«, pri tem pa spet zamolčala, da smernice evropske komisije o državni pomoči bankam v 35. členu, ki opredeljuje ukrepe banke za zbiranje kapitala, govorijo o »prostovoljni pretvorbi podrejenih instrumentov v kapital na podlagi spodbude«. Poleg tega smernice niso zakonsko zavezujoče, temveč je takšna šele direktiva, ki jo morajo članice EU v določenem roku po njeni objavi uveljaviti v nacionalnih zakonodajah. Kar se tiče smernic o državni pomoči bankam, naj bi direktiva nastala v prihodnjem letu, članice bi jo morale uveljaviti s 1. januarjem leta 2018, dotlej pa niti ta direktiva ne bo zavezujoča (The EU banking recovery and resolution directive, Vox EU, 19. septembra 2013).
Bodimo strpni do virusov. Tudi virusi gripe, prehlada in AIDSa morajo živeti.
Maestral ::
Ja, svinjarija brez primere (razlastitev MD).
Ne vem, če bo šlo tole skozi (vsaj na daljši rok).?
Nisem vložil veliko, ampak ne bom to kar tako prepustil....
Zakaj ne in zakaj nisi prodal, ko je narastlo za 60%?
Zgodovina sprememb…
Lonsarg ::
Ja, svinjarija brez primere (razlastitev MD).
Kar so naredili ustavno in zakonito 100% ni bilo. AMPAK to niti slučajno ne pomeni da ti pripada ves denar nazaj. Bi pa rekel da absolutno določen odstotek, če bo do tega prišlo je odvisno koliko se bo to uspešno po sodiščih vlačilo.
Zakaj ne 100% keša nazaj, zato ker je bila alternative temu, kar je država naredili v bistvu stečaj, kjer pa bi itak zakonito vi vse izgubili. Zgodilo se je pa "nekaj vmes", kar pomeni da se morte po sodiščih vlečt ali pa pogodit z državo in ta nekaj vmes zahtevati nazaj.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Lonsarg ()
Jah, nazaj lahko dobi maksimalno toliko, kot je bilo vredno na zadnji trgovalni dan. Če je imel 100 delnic, lahko dobi 10 EUR.
V kolikor imate nekateri tukaj v mislih kakšne večje zneske, se hudo motite. Tudi, če bi po nekem čudnem ključu dobili dejansko kaj nazaj.
V kolikor imate nekateri tukaj v mislih kakšne večje zneske, se hudo motite. Tudi, če bi po nekem čudnem ključu dobili dejansko kaj nazaj.
Zgodovina sprememb…
Lonsarg ::
Jah, nazaj lahko dobi maksimalno toliko, kot je bilo vredno na zadnji trgovalni dan. Če je imel 100 delnic, lahko dobi 10 EUR.
Niti slučajno ni res. Obveznica je nič drugega kot dolg na papirju. Imaš podjetja, ki odkupujejo dolgove po nižjih cenah, tudi polovičnih, če je slab dolžnik. Pa je kljub temu dolžnik dolžan plačati celoten dolg, ne glede na ceno, po kateri so se njegovi dolgovi preprodajali med sabo.
Tak da ne, cena trgovanja nima niti malo veljave v takih sodnih postopkih, je pa veliko drugihi faktorjev, ki v tem primeru znižujejo ceno, tak da ja, nekih 50%+ zneskov ni za pričakovati.
"Zakaj ne in zakaj nisi prodal, ko je narastlo za 60%?"
Prirastek je bil kmalu po navalu.
Tipična naivna ovca kot sem, sem mislil, da bo z leti mogoče še bolje...
"Kar so naredili ustavno in zakonito 100% ni bilo. AMPAK to niti slučajno ne pomeni da ti pripada ves denar nazaj. Bi pa rekel da absolutno določen odstotek, če bo do tega prišlo je odvisno koliko se bo to uspešno po sodiščih vlačilo."
Seveda mi je to jasno, če je šlo v maloro, sem zgubil...
Ampak, kako je možno, da sem zgubil čisto vse, do zadnjega centa? Noter sem dal otipljive bankovce, zdej pa nimam nič?
A je šla banka v stečaj, ali še posluje? Se je njihovo premoženje izničilo, ne obstajajo več? Ali so se le administrativno odločili, da svinje ukradejo stotine miljonov od malih ljudi? A to od tistih revežov, ki plačujejo vse kredite pa še orenk za povrhu??
Kaj, radirka pa brišemo nule?
Ja, pa ja. Sigurno.
Tole bo še zanimivo.
Prirastek je bil kmalu po navalu.
Tipična naivna ovca kot sem, sem mislil, da bo z leti mogoče še bolje...
"Kar so naredili ustavno in zakonito 100% ni bilo. AMPAK to niti slučajno ne pomeni da ti pripada ves denar nazaj. Bi pa rekel da absolutno določen odstotek, če bo do tega prišlo je odvisno koliko se bo to uspešno po sodiščih vlačilo."
Seveda mi je to jasno, če je šlo v maloro, sem zgubil...
Ampak, kako je možno, da sem zgubil čisto vse, do zadnjega centa? Noter sem dal otipljive bankovce, zdej pa nimam nič?
A je šla banka v stečaj, ali še posluje? Se je njihovo premoženje izničilo, ne obstajajo več? Ali so se le administrativno odločili, da svinje ukradejo stotine miljonov od malih ljudi? A to od tistih revežov, ki plačujejo vse kredite pa še orenk za povrhu??
Kaj, radirka pa brišemo nule?
Ja, pa ja. Sigurno.
Tole bo še zanimivo.
Invictus ::
Mislim, folk je res čuden ...
Kupili so po 27 EUR, zadnja vrednost je bila 16 centov.
Zdaj bi pa vsi lastnikoi radi 40 EUR / delnico odškodnine ...
Zdrava pamet se zgleda ni prijela ...
Prodali bi ko je bilo še kaj vredno ...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
Looooooka ::
Bi rad videl te delnicarje kako so glasni, ko grejo v casino in zgubijo...a tam pricakujejo, da bodo ostali lastniki minus njihovega vlozka bi morali pa pokriti davkoplacevalci?
Good one.
Ce vlozis denar v firmo ves, da riskiras. Ce imas prav in je firma uspesna si zmagal...ce ne si pac spusil svoj vlozek.
Bi se pa tud jaz z veseljem sel delnicarja ce bi lahko pricakoval, da bo v primeru minusa/bankrota banka nagradila moje zaupanja z vracilom vlozka :)
Good one.
Ce vlozis denar v firmo ves, da riskiras. Ce imas prav in je firma uspesna si zmagal...ce ne si pac spusil svoj vlozek.
Bi se pa tud jaz z veseljem sel delnicarja ce bi lahko pricakoval, da bo v primeru minusa/bankrota banka nagradila moje zaupanja z vracilom vlozka :)
Bravo fantje, res dobra primerjava s casinojem.
WTF, banka je izgubila recimo 50% premoženja, njeni mali delničarji pa so izgubili vse.? Po dekretu, oz. liniji "najmanjšega upora"?
Pejte se vi ekonomisti s svojo politikantsko, virtualno in neekzaktno "znanostjo" ter kvazi-matematiko solit...
WTF, banka je izgubila recimo 50% premoženja, njeni mali delničarji pa so izgubili vse.? Po dekretu, oz. liniji "najmanjšega upora"?
Pejte se vi ekonomisti s svojo politikantsko, virtualno in neekzaktno "znanostjo" ter kvazi-matematiko solit...
Invictus ::
Delničarji so izgubili denar ker so špekulirali na borzi.
Vrednost delnic nima nobene veze z vrednostjo podjetja ampak samo z njegovo zanimivostjo na borzi.
Vrednost delnic nima nobene veze z vrednostjo podjetja ampak samo z njegovo zanimivostjo na borzi.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
Mislim, folk je res čuden ...
Halo, kdo je tukaj čuden?
Najbrž ti, ko tukaj serješ na široko brez osnove.
Vsi delničarji najbrž razumemo riziko delničarstva, lopovščine in prevar pa ne prebavljamo! Lahko je pa danes biti pameten, ni kaj...
Mi je popolnoma jasno, da ti nisi nič vložil. Aha, dobra stara privoščljivost s tvoje strani, bravo!
Hej lole, tukaj ne gre za enega ali dva posameznika, gre za dessetisoče, ki so vložili stotine miljonov. In sedaj je nekdo sklenil, da se to kar izbriše.
Da bo mera polna, bomo pa še v prihodnje prispevali in metali denar v bančno luknjo. Jaoo.
Tudi ti, ne skrbi.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Neprodaja banke NLB (strani: 1 2 3 )Oddelek: Problemi človeštva | 29502 (25084) | jernejl |
» | Probanka in Factor banka v likvidacijo (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Loža | 54073 (38408) | ZaphodBB |
» | Kreditne mape jih bodo kdaj razkrili ali ne (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 29312 (24905) | Mr.B |
» | Evo smo že vun iz bule (strani: 1 2 )Oddelek: Problemi človeštva | 21239 (16076) | Mr.B |
» | Ciper bank run in povezani problemi (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Problemi človeštva | 75157 (63640) | Kamran |