» »

Katere cd-je za audio??

Katere cd-je za audio??

Jaxx ::

Katere cd-je uporabljate za peko CDDA... Problem je v tem, da mi jih v malce starejših predvajalnikih ne bere oz. bere zelo slabo (prekinja). Poskusil sem: TDK, Philips gold, Teac silver-gold, Maxell, no-name... Vsi našteti sicer delajo normalno v cd-rom pogonu in večina tud v novejšem discmanu, v avtoradiu in playerju pa pod nobenim pogojem... Edini, ki so delal skor v 100%, so bili stari philips silver in Teac silver (do 6×, jih nikjer več ne najdem), medtem ko novi silver-gold (do 12×) ne delajo;((...??! Približno 50%-ni so bli tud Philips gold ... Ostalo pa totalen crap:'(!!

JLP ::

Ja pr audio cdjih je tko da je najbol da jih pečeš z 2x al pa clo 1x hitrostjo. Pa disk et once da ne dela pavz med komadi.
Najbol so pa isti CDji kukr za navadn data.
Live long and prosper!

Tr0n ::

Jaz vedno uporabljam Teac Silver-Gold ker delujejo odlicno na razlicnih CD playerjih (avto, stolp, stari CDROMi,..) pa se zvok je dober (brez pokanja,..).

TrOn: Na kolk jih pečeš? (mislm 6×, 8×... da ne bo pomote:D)

matevzm ::

Teac Silver so bili nazadnje ko sem preverjal v bistvu Mitsumiji, prav tako tudi Sony.
Sony CD-R CDQ-74CN (07 2000)
TEAC CD-R74 Silvergold 650MB (07 2000)
Mitsui SG L 200 ME 650MB (07 2000)
so vsi
ATIP: 97m 27s 55f
Disc Manufacturer: Mitsui Toatsu Chemicals, Inc.
Assumed Dye type: Phthalocyanine (Type 5)
Media type: CD-Recordable
Recording Speeds: min. unknown - max. unknown
nominal Capacity: 650.85MB (74m 05s 10f / LBA: 333235)

in so verjetno najboljsi za glasbo.

Rott-von-weiler ::

Jas mam pinco za vse vrste pek pa so čisto vredu:O

-----------------------------------
Piši kao što govoriš

miranpozar ::

Mitsui, definitivno! Oziroma, kot je matevzm opozoril tudi Mitsui pod drugimi blagovnimi znamkami!

Audio snemaj na 2x hitrosti in obvezno v Disk-At-Once (DAO) načinu!

Miran Požar, Portorož, www.miranpozar.com

slavc ::

0:)
Najboljša peka za avdio je 2x hitrost DAO glede cdjev je pa odvisno kakšen pekač imaš

Slavc

pikasti ::

Jst pa pečem tud z 8X al pa 10X hitrostjo pa mi vse cedeje na Hi-Fi ju bere, pa tudi u autu brez problema.
Z mitsuji-ji nisem najbolj zadovoljen, sploh pa ne z no-name cedeji. Najboljši za audio so tisti s temno plavo podlago. Osebno uporabljam največ Verbatim, TDK al pa Maxell. Takšni s čim temnejšo podlago so tudi uporabni za PS2, ki ima zelo občutljiv laser.

Rott-von-weiler ::

saj gre samo možnost napake je večja pri večjih hitrostih tak da če mam cajt pečem pri 1x hitrosti čeprav bi lahko z osn kratno tudi najboljši cd pa je pinco cd

-------------------------
piši kao što govoriš

Jinxy ::

Jest vse audio CD-je pecem pri 8x hitrosti, pa so dozdej se vedno vsi delal v raznih avtoradijih, HiFi cd-playerjih, ipd...

najvec pa uporabljam Traxdata cd-je

McHregec ::

TRAXDATA Gold 12x :D

Han ::

El Che: si poskusil tudi Mitsui v zelenem ovitku, ki so specificirani do 8x in "Golden Dye"? Pred nekaj dnevi/tedni sem jih še videl v Comtronovi štacuni in Big Bangu...

Matty ::

V avtu je potrebno razlikovati CD Changer in CD v glavni enoti. Zakaj? Ker CD changer ponavadi mnogo bolj obcutljiv in prej (zelo rad) zavrne kaksen CD-r (men je vcasih zavrnil tud kaksnega bolgarskega pirata).

Drugac se pa strinjam. 2x hitrost, sam da so men zelo vsec SONY CDQ-74 CDji... (z npr. Maxell imam pa zelo slabe izkusnje). Veliko je tudi odvisno kaksen hardware se uporablja

SpiDEr8 ::

Stari traxdata je čist ql!!! Sem jmu podobne probleme pa so jih te Cd-ji v večini rešil.......:D:D

kljukec ::

Jaz pa čedalje bolj ugotavljam, da je to tudi odvisno od firme CD-RW-ja, pa tudi seveda od CD-jev, čeprav sem jaz imel samo slabe izkušnje z Rimaxovimi CD-ji; jih ni bral CD weksler v avtu, stolp pa normalno, vsi drugi mi pa vredu laufajo!!!
8-O

kockish ::

Meni so naj TDK (ki jih tudi priporocajo za plextorje), takoj za njimi Mitsui.

No ja sej sem vedu da je odvisen od pečke - a ve kdo slučajno kateri cd-ri se dobro zapečejo z Yamaho (imam crw6416 scsi) seveda mislm tle za audio ??

matevzm ::

Meni so na moji 6416S najmanj tezav delali Mitsuiji. Jih je bral tudi zbircen prenosen player.
Drugace pa delajo vsi CDji, samo Fornetov se izogibaj. 10/10 mi jih ni uspelo narediti, pa brez napake pri zapisu, pri branju pa CRCji (data). Prijatelj na HPju ni imel z njimi nobenih problemov.
Drugace pa nisem imel nobenih problemov.

Najboljši so še vedno Mitsui v belo-rumeno-rdeči embalaži. Imajo temno plavo-zeleno podlago.

To ponovno izpostavljam, ker sem danes v Leclercu opazil, da jih imajo na zalogi, kar je kar prijetno presenečenje, ker jih je drugače težko dobiti! Niso najcenejši (paket desetih CDRjev je 2490,00 SIT) so pa obvezen in priporočen nakup!

Link

Miran Požar, Portorož, www.miranpozar.com

T-minator ::

Najboljši CD za audio je SILVER!
Pa jih pečem s 8x hitrostjo pa še moj (bl sfuka*) stolp jih bere.;)

kuzifix ::

Po mojih izkusnjah je vse odvisn od pecice. Mel sm philipsa, k je delu z 2× hitrostjo, pa mi je sfuku tko tdk, kukr boeder, zdej mam pa hpja, pecem z 8× hitrostjo, pa moram potrkat da mi ni se nbenga sfukal. Najraj mam TDKje, drgac je pa tud traxdata ok. Konc koncev sploh ni fore, sam nalepka na cdju je druga u vecini primerov. Predvaja mi jih pa povsod, tko komponente, diskman in avtoradijo, vkljucno z dvdjem (komponenta - jih naj ne bi predvaju)
Sam obvezno pa morjo bit posneti brez pavze med komadi (disk at once)...
Sometimes I think the surest sign that intelligent life exists elsewhere in the universe is that none of it has tried to contact us.

bf4ed ::

Točno tak ni važno keri cd-ji so samo kak jih pečeš!!

andro ::

Miranpozar na Ptuj-u jih mamo po 190 SIT na kom. oz 1900 SIT 10 CD-jev.
To have no errors, woud be life without meaning . No strugle no joy!

Navali!

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

S kakšno hitrostjo pečti audio CDje? (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
526969 (5883) City
»

Prazni CD-ji - Kvaliteta!?

Oddelek: Pomoč in nasveti
342189 (1632) Lime
»

Kako posneti glasbene CD-je

Oddelek: Zvok in slika
294025 (3655) SpiDEr8
»

NAJ CD-R cedeji?