» »

Mozilla 1.3 problem

Mozilla 1.3 problem

TheJack ::

Recimo da sem na določeni strani (npr. Slo-Tech). Odprem par tem v zavihkih in jih hočem v miru prebrati offline (torej prekinem povezavo). Pri prejšnji verziji (1.2.1) sem nato, če sem hotel zopet vzpostaviti povezavo, preprosto kliknil na npr. neko novo temo in prikazalo se je dial-up okno. Pri verziji 1.3 pa se dial-up okno noče več prikazati. Klikneš in nič se ne zgodi. Če hočeš zadevo odpreti v novem zavihku (tabu), ga odpre praznega (untitled). Celo če odpreš čisto novo okno (klikneš na ikono od Mozille, torej), se odpre prazno, o kakšnem dial-up oknu ni ne duha ne sluha.
Če hočeš znova priti na net, moraš ali Mozillo povsem zapreti in še enkrat odpreti, ali klikniti na neko čisto novo povezavo (recimo kaj v Bookmarkih, kjer še nisi bil) ali pa v spodnjem desnem kotu klikniti na tisto offline ikono in sicer dvakrat: najprej jo moraš dati v offile pozicijo, potem pa še enkrat na online. Nato se dial-up okno pri kliku na povezavo ali novo okno normalno prikaže. Ampak če sedaj to okno zapreš, se naslednjič spet ne prikaže.

Pri prejšnjih verzijah Mozille sem bil navajen, da se je vedno, ko sem (offline) kliknil na karkoli, prikazalo dial-up okno. Pri novi verziji pa kakor kdaj. Velikokrat dobim kar tisto ''page could not be found.'' opozorilo, namesto okna za povezavo, kar je precej kretensko.
Sploh ne vem, ali je to bug ali feature (bog si ga vedi čemu bi služil).:D

Ve kdo, kako ta problem rešiti (razen z inštalacijo prejšnje verzije)?

Han ::

Hmm, se sploh da kje v Mozilli nastavljat klicanje? Kolikor vem, moraš zadevo popraviti v Internet Explorerju (Tools - Internet Options... - Connections).

TheJack ::

Ne, v Mozilli se ne da tega nastavljat. Ampak Mozilla prikliče tisto okno, ki ga dobiš v Contol Panel->Network Connections->klik na ikono ponudnika, ne IEjevega dial-up okna.
Ampak to ni bistveno. Jaz imam vse prav naštimano in v Mozilli 1.2.1 je vse lepo delalo. Klliknil si (offline) na katerokoli povezavo v Mozilli in si dobil okno za povezavo (tistega, ki ga dobiš, če klikneš recimo na SiOL v Network Connections).

Han ::

Imaš prav. Pri "tabbed browsing" noče klicat. ;(

TheJack ::

Kaj se da narediti? Pomoje bi bilo dobro to komu sporočit, da stvar zrihtajo v naslednji verziji...

Han ::

Spiši en bug report na Bugzillo. ;)

root987 ::

zdej ne vem če vajo prav zastopim, samo mni to čist lpo prkaže okno za povezavo. čeprav če dam prekliči je pole naslednič konc(mrm se sam povezat).
"Myths which are believed in tend to become true."
--- George Orwell

TheJack ::

čeprav če dam prekliči je pole naslednič konc(mrm se sam povezat).

Saj o tem govorim. Ko Mozilla štarta, čisto lepo prikaže okno za povezavo. Problem nastane, če se, medtem ko laufa, odklopiš (ker bi rad kaj offline prebral, recimo). Če nato klikneš na kakšno povezavo, ti dial-up okna noče več prikazati. To se v prejšnji verziji ni dogajalo.

root987 ::

aja. no, jst se prvo povezem iz irca tk da dam pokaze, pol ko pa npr. delam web stran pa se proba povezat samo pole ko dam preklici je pa konc za tsto rundo(:\ ) . pol se pa spet prek irca. no, po moje je to future(kaj morš...)
"Myths which are believed in tend to become true."
--- George Orwell

TheJack ::

Sedaj sem naložil nazaj verzijo 1.2.1, saj z browserjem, ki ne zna pokazati dial-up okna nimam kaj početi. Močno upam, da gre za bug, ki bo popravljen v naslednji verzijah in ne za namerno zadevo.

Han ::

Jaz opažam še druge hroščke - kliknem na povezavo za neko podstran, pa mi včasih odpre download okno. Krneki... :|

tha_man ::

Hehe, pri meni je pa ravno samodejno prikazovanje dial-up okna prva stvar ki jo izklopim :D Drgač pa sem opazu v Mozilli 1.3 par bugov z vmesnikom (včasih jo vrže iz full screena pa take fore). V bistvu se mi je verzija 1.0.1 zdela najbolj stabilna in v redu delujoča od vseh Mozill...

Zdej sem pa itak na Crazy Browserju in sem ful happy :D
(c) 1982 Sinclair Research Ltd

root987 ::

pa kaki bugi??? jst če se povežem iz mozille, pa pole prekinem pa še enkrat hočem povezat mi lpo gre. zdej sm bil pozorn, pa še prej vas nism najbol zastopo. se opravičujem. pa kaki bugi....mozilla je najbolš pa se lah ubijete(ni pa priporočlivo ker bote zamudli kasnejše različice:D )
"Myths which are believed in tend to become true."
--- George Orwell

TheJack ::

Kaj pa narediš, če se hočeš še enkrat povezat?

tha_man ::

Hm, jaz osebno kliknem na bližnjico za povezavo, zagotovo pa obstaja kakšen še bolj obskuren način :\ :D
(c) 1982 Sinclair Research Ltd

root987 ::

kliknem na bookmark bližnico od npr. s-tja.
"Myths which are believed in tend to become true."
--- George Orwell

TheJack ::

Ja saj, men to ne dela. Kliknem recimo na kakšen topic, pa se nič ne zgodi (ne pokaže dial-up okna).

V 1.2.1 (sem jo znova naložil) vse dela normalno.

root987 ::

hmm. ne vem, mni tega ne dela. no, upam da neboš zasovražo mozille....po moje samo tbi malo serje...pošli pa report na bugzillo če hoč bt 100% da tega nebo več v nasledji verziji.
"Myths which are believed in tend to become true."
--- George Orwell


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Opera ne požene dialup-a

Oddelek: Pomoč in nasveti
51066 (1005) beni
»

Slo-tech pasice (strani: 1 2 )

Oddelek: Slo-Tech
504119 (3507) undefined
»

Internet Explorer se poslavlja

Oddelek: Novice / Brskalniki
393157 (3157) CaqKa
»

mozilla email

Oddelek: Pomoč in nasveti
5867 (837) root987
»

napaka na kodi strani S-T, ali hrošč v Mozilli?

Oddelek: Programska oprema
8960 (825) root987

Več podobnih tem