» »

50'' plazma ali led lcd?

50'' plazma ali led lcd?

zrmkf ::

pozdravljeni!
kupujem nov tv pa nevem kaj bi izbral.. kavč je oddaljen ene 4m.. kaj priporočate, plazma ali led lcd? kateri proizvajalec/model?

Lp

DarwiN ::

Moje skromno mnenje je, da so razlike v kvaliteti različnih televizij danes zelo majhne oziroma praktično zanemarljive, zato bi na tvojem mestu gledal samo na ceno in velikost, seveda če ne potrebuješ raznih bonbončkov..

In po tej poti prideš samo do enega modela in sicer plazma LG 60" za 850€... Za 4m oddaljenosti se jaz namreč ne bi oziral za TVji manjšimi od 60"..

Je pa poraba, če se ne motim, pri teh večjih plazmah cirka 145W, medtem ko je pri LCDjih dobrih 100W..
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

St235 ::

jaz se na tvojem mestu ne bi obremenjavl z tem ali je plazma ali led, čeprav je res da so plazme bolj kot ne v zatonu.

Bistveno kar si moraš odgovorit je kako velik televizor želiš. Za 4m in pravo kino vzdušje je še 60inch premalo, za pogledat dnevnik pa je 50 več kot dovolj. Pomembno je tudi koliko imaš dejansko prostora za TV.

Tukaj na primer so standardi za THX:
http://www.thx.com/consumer/home-entert...

Drugo vprašanje pa je katere funkcije sploh rabiš. A ti je full HD dovolj ali hoče 4k? Ali rabiš internet, 3D, predvajanje vsega božjega z zunanjega diska itd itd itd.

Ko boš imel to razčiščeno pa bolj kot ne pogledaš samo še ceno.

no gre se za fotra za rojstni dan. kupujemo mu ga stali druzinski clabi skupaj. zdej imamo cca 80cm diagonale in po maminem mnenji je to dovolj :D tk da se za 50" sem jo komaj preprical, vec skoraj ne pride v postev. vazna je samo kvaliteta slike pa da z usb kljuca bere dvd/xvid/.. filme.. pa zazeljeni so vsaj kolkr tolk dobri zvocniki ker vsaj za zacetek drugih zvocnikov se ne bo. bonpa obesena na siporex steni tk da (vsaj zame ker me je kr mal strah na stene obesat drage/tezke stvari) je tudi teza pomembna.. je pa te 4m najbolj oddaljen del kavca, en del pa kmecka pec sta cca 3m...

DarwiN ::

Daj mi mamo na telefon.. :)

Eh, moj foter ima 60" in gleda na 3m, in tudi on se je branil velikosti kot bi bil na sodišču.. Dokler ni videl zadeve.. Kaj šele po enem tednu, ko se človek adaptira, potem je tut 60 col že skoraj premalo.
Starejši ljudje so navajeni na tiste velikosti katodnih televizij, kjer je bil že 60 cm velik ekran polna kapa... Ampak tisto je bil 5:4 format, zato tistih centimetrov ne gre primerjat z današnjimi..

Poleg tega pa starejši ljudje vsak dan slabše vidijo (če sem malo nesramen, a direkten :D), tko da res vse kriči po čim večji televiziji...Podnapisi in vse to...
Le tisti staromodni tabu je treba premagat..

60" in basta! Fotru in mami pa se zlažite, da gre za 50" model. :))
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: DarwiN ()

montaža na steno ni problematična, če je pravilno narejena. Če pol kuhinje lahko visi na steni potem bo tudi en TV:)

Glede na opisano je dejansko edino vodilo cena.

ok.. kam v lj se splaca it pogledat tvje? kje ga kupis v koncni fazi nima veze, zanima me kje se jih da dost videt za primerjavo..

legendary ::

BB ima kar lepo število razstavljenih modelov. Pa seveda Harvy.

ramiz?! ::

Poglej si porabe plazem in novih lcdjev ... Plazme pokurijo v povprečju 2x več W ... Pa tudi dugače so sedaj LED LCD televizorji in. Imajo pač oboji neke prednosti/slabosti (za plazme nisem čisto prepričan kaj bi bila njihova prednost, sam vidim pri njih več slabosti). Tako da, če pač kaj daš na to da si v stiku s trenutnimi trendi in gledaš dolgoročno, potem pač vzameš novejšo tehnologijo ...
Never regret anything, there's always a reason things happen.

dolenc ::

Sicer je zadeva odvisna od budgeta, na splošno bo pa plazma mela lepše barve, lepši kontrast, lcd pa bo manj pokuril. Sicer pa poglej v obstoječo obsežno temo o TVjih, kjer je boga in pol debat ravno na to temo.

diNero ::

ramiz?! je izjavil:

Poglej si porabe plazem in novih lcdjev ... Plazme pokurijo v povprečju 2x več W ... Pa tudi dugače so sedaj LED LCD televizorji in. Imajo pač oboji neke prednosti/slabosti (za plazme nisem čisto prepričan kaj bi bila njihova prednost, sam vidim pri njih več slabosti). Tako da, če pač kaj daš na to da si v stiku s trenutnimi trendi in gledaš dolgoročno, potem pač vzameš novejšo tehnologijo ...

več slabosti kot prednosti pri plazmah? eni res ne veste kaj govorite oz. govorite to kar slišite in sami niti ne preverite. to je kot tista: plazma porabi 2x več elektrike in ste vsi "zeleni" in "šparovni", a visite 24/7 na forumih in pc-ji vam laufajo 365 dni v letu brez prestanka - tu pa ni problema a ne? tv, ki pa dela 3-4 ure na dan, tu pa je tisti KW več problem...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: diNero ()

diNero je izjavil:

ramiz?! je izjavil:

več slabosti kot prednosti pri plazmah? eni res ne veste kaj govorite oz. govorite to kar slišite in sami niti ne preverite. to je kot tista: plazma porabi 2x več elektrike in ste vsi "zeleni" in "šparovni", a visite 24/7 na forumih in pc-ji vam laufajo 365 dni v letu brez prestanka - tu pa ni problema a ne? tv, ki pa dela 3-4 ure na dan, tu pa je tisti KW več problem...

Heh. Kakšen užaljen odgovor. Če imaš doma staro, požrešno plazmo in rad plačuješ za elektriko, ti nisem jaz kriv. Če nisi opazil sem napisal, da jaz ne vidim nobene prednosti pri plazmah ne ti. Sam pač pazim koliko porabim elektrike. Drugače pa še nekaj stvari, ki po moje govorijo v prid led lcdjem: plazme se bolj pregrevajo, so težje, so debelejše, zaslon se v času dneva slabše vidi, ker nimajo dobri matt zaslonov in še plazme nasploh grejo v zaton.

ramiz?! je izjavil:

Heh. Kakšen užaljen odgovor. Če imaš doma staro, požrešno plazmo in rad plačuješ za elektriko, ti nisem jaz kriv. Če nisi opazil sem napisal, da jaz ne vidim nobene prednosti pri plazmah ne ti. Sam pač pazim koliko porabim elektrike. Drugače pa še nekaj stvari, ki po moje govorijo v prid led lcdjem: plazme se bolj pregrevajo, so težje, so debelejše, zaslon se v času dneva slabše vidi, ker nimajo dobri matt zaslonov in še plazme nasploh grejo v zaton.

ker imam ravno čas... naštel si t.i. slabosti, ki nimajo nobene veze s primarno fukncijo televizije (pregrevanje, teža, debelina...)
delaš v panasonicu, lg-ju, samsungu, da veš da grejo plazme v zaton? so ti mediji to servirali ali je "baba rekla"?

p.s.: hitro ugasni računalnik, ker si toliko "šparoven", veš koliko gre elektrike pri 24-urnem geekanju.

p.s.2: užaljen? niti malo, vsakemu svoje pravim, mi je pa smešno, ker vsak ki ima doma računalnik in 5 minut časa pametuje o zadevah, ki jih bere na internetu ali pa mu naši "svetovalci" v harveyu in BB-ju povejo, ki imajo točno določena navodila, katere tv-je je potrebno forsirati zaradi večjih marž...in plazma to definitvno NI!

Zgodovina sprememb…

Z mlajšimi od 15 let (ali starejšimi, ki so ostali na tem nivoju) se res nima smisla pregovarjat... Hvala in lp

Runnagain ::

ramiz?! je izjavil:

Z mlajšimi od 15 let (ali starejšimi, ki so ostali na tem nivoju) se res nima smisla pregovarjat... Hvala in lp

@mihaz: ko boš objektiven, bodo tvoji odgovori imeli nekaj teže...na žalost je tvoje besedičenje popolnoma subjektivno oz. neosnovano, zatorej ti malo več raziskave trga ne bi škodilo. Če pa vedno "pališ" le na tisto, kar je IN in kar ti servirajo drugi, pa lahko rečem samo beeeeeeeee...

PS: pa brez zamere ;)

Zgodovina sprememb…

ramiz?! je izjavil:

diNero je izjavil:

ramiz?! je izjavil:

Vse kar si naštel so nedvomno slabosti plazme, vendar neposredno na gledanje ne vplivajo (z izjemo vidnosti, ki pa je bolj kot tipa zaslona odvisna od psotavitve TVja in svetlobe v prostoru). Torej nič od naštetega ni faktor, ki bi bistveno prevesil korist na zaslone LCD. Sploh argument porabe me je nasmejal. 2x je namreč krepko pretirano, bolj realno je govoriti o mogoče 50w razlike. Pri gledanju TVja 3 ure na dan, boš več prihranil, če mobitel polniš pri cenejši tarifi kot pri tem kako TV kupiš.

Kot sem že zgoraj napisal LCD ali Plazma je popolnoma irelavantno vprašanje. Kupiš pač tisto TV, ki ga v željeni velikosti in funkcijah dobiš za manj denarja. ŠE posebej e pogledaš čemu bo TV sploh namenjen.

Da so pa plazme v zatonu je bolj kot ne dejstvo, že če samo pogledaš ponudbo. Plazen pod 50inch praktično več ne najdeš, ker po ceni ne morejo več konkurirat LCDjem.

Runnagain je izjavil:

ramiz?! je izjavil:

@mihaz: ko boš objektiven, bodo tvoji odgovori imeli nekaj teže...na žalost je tvoje besedičenje popolnoma subjektivno oz. neosnovano, zatorej ti malo več raziskave trga ne bi škodilo. Če pa vedno "pališ" le na tisto, kar je IN in kar ti servirajo drugi, pa lahko rečem samo beeeeeeeee...

PS: pa brez zamere ;)

čaki, da mu prodajalec v HN pove da je zdej 4K IN!, čeprav še sam prodajalec ne ve zakaj. in kako je neverjetna slika dnevnika na pop tv na 4K tv-ju.
dejte ovce malo razmišljat s svojo glavo in ne nasedajte vsemu kar vam drugi povejo. in če plazme odhajajo iz polic, ne pomeni da ni kvalitete, pač pa da enostavno je premali zaslužek na tem področju, ker je treba prodati 10 plazm da zaslužiš enako kot z eno ovco, ki danes kupi 4K tv in potem gleda tv na telemachovem kablu (videl na lastne oči)..simple as that.

Zgodovina sprememb…

legendary ::

Evo tole grem jaz ta teden iskat. Sicer sem želel 55" ampak je razlika v ceni previsoka. Za 900€ (samo do ponedeljka) se mi glede na teste zdi best buy, poleg tega pa dobiš še 5 let garancije.

Panasonic ST60

Naj še omenim, da mi je prodajalec v BB sam priporočal plazmo. Povedal je tako pluse kot minuse. Za plazmo sem se pa odločil, ker je pri TV-ju vsaj meni pomembna slika. Prodajalec je sicer pokazal LED LCD, ki je konkurenčen (govorimo o sliki in ne raznih funkcijah ipd.) omenjeni plazmi, ampak je cena od 1800€ dalje za enako velikost.

Gatsu ::

odličen nakup!!! :)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Končana doba plazemskih televizij (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Zasloni / projektorji / ...
16746022 (17642) kurjač
»

Plazma, LCD električna poraba (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Zvok in slika
10656016 (44812) mojbrat
»

Plazma ali LED LCD (strani: 1 2 )

5229184 (26109) gorann
»

Lcd sony ali plasma panasonic (strani: 1 2 3 4 )

16974911 (68746) mamomu
»

LCD ali plazma? (strani: 1 2 )

7734240 (31690) jajcar

Več podobnih tem