» »

Razporeditev hitrosti prenosa po hišnih pc-jih

Razporeditev hitrosti prenosa po hišnih pc-jih

Dr.S ::

Ni mi pa jasno kako razporedim količino prenosa po domačih pc-jih (žena ima prenosnik, moj pc, tablica in še enota wd tv live hub za TV - vse wi-fi povezano)?

Sem stestiral z speedtestom, ko je žena na svojem prenosniku ji pokaže 4,7M/1,8, takrat na mojem pc-ju dela vse zelo počasi. Mularija pa risank na TV sploh ne more gledat.

Se da kako regulirati zadevo?

korošc ::

Dr.S je izjavil:

Ni mi pa jasno kako razporedim količino prenosa po domačih pc-jih (žena ima prenosnik, moj pc, tablica in še enota wd tv live hub za TV - vse wi-fi povezano)?

Sem stestiral z speedtestom, ko je žena na svojem prenosniku ji pokaže 4,7M/1,8, takrat na mojem pc-ju dela vse zelo počasi. Mularija pa risank na TV sploh ne more gledat.

Se da kako regulirati zadevo?

V kolikor imate doma hišne sprejemnike povezane z UTP kablom je problem v liniji - prešvoh pod domače povedano. en sprejemnik porabi približni 2,5 do 3Mb da lahko predvaja tv kanale če se pa še kdo obesi na internet je pa praktično nemogoče gledati TV
Količino prenosa se da regulirati s programom ali pa bolj hišna varianta ... takrat ko se ne gleda TV se ugasne tv in sprejemnik.

BigSexy ::

Kolikor mi je znano je podatkovni tok za TV ločen (IP TV). Sicer pa dvomim, da je problem v intranetu (lokalnem omrežju), temveč je v zabasani liniji, če nekdo uporablja vso pasovno širino; ala youtube, torrenti, ipd.
V tem primeru je odgovor le en - QOS. Po domače povedano, je potrebno skonfigurirati mrežni usmerjevalnik (router), tako, da se nastavi prioritete za uporabo pasovne širine. Če pa to vaš router omogoča, bo pa potrebno malo več podatkov - za kater tip gre ?
To Infinity And Beyond !

Hayabusa ::

http://victek.is-a-geek.com/
pod RAF Features -> MAC/IP Range BW Limit
lahko vsakemu pcju dodeliš max količino pasovne širine

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Odjava od SIOL internet + telefonija

Oddelek: Pomoč in nasveti
132014 (1624) Dr.S