Forum » Omrežja in internet » Širokopasovni internet in štajerska ?
Širokopasovni internet in štajerska ?
plavko61 ::
Stanujem na relaciji Ptuj - Maribor in ko poslušam politike kako je slovenija internetno pokrita, se sprašujem, če živijo na luni. Jaz že približno dve leti težim za fiksni internet tako pri Telekomu kot pri kablu, pa nič. Saj to nebi bilo tako hudo, če nebi dobil, vsak teden reklame od Siola za ADSL. Naj gre v K*** celi Siol itd. Politiki pa naj bodo tiho o stvareh o katerih nimajo pojma.
Kakšne so vaše izkušnje?
Kakšne so vaše izkušnje?
V-i-p ::
Lej, praviš da živiš na relaciji Ptuj - Maribor? Jah, nisi kaj dosti povedal. Kot bi jaz rekel, da živim na relaciji Ljubljana - Celje ;) Moraš biti pa zelo verjetno v kakšni majhni vasici, ali odročnem kraju, ker jaz žvim v Dobrni, malo naprej od Celja, sicer idilična vasica, turistično razvita, hotel in vse, pa premore komaj kakšnih 2 tisoč duš. Pa imamo na voljo tako kabelski internet kot ADSL, katerega z užitkom koristim jaz .
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!
Hux ::
Ti si zaj priblizno isto povedo kot on vpraso. Ti z uzitkom koristis katerega tocno? Sej je vbistvu brezpomensko samo pokazat sem ti hotel
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Hux ()
V-i-p ::
Hmm, hux, neboditetreba . ADSL sem hotel reči... Bistvo mojega posta pa je, ker se jezi, zakaj ni adsla, da me čudi zakaj ga ni? Kje točno živi, če je že v moji (sicer razviti) "vasici" mogoč tako kabelj™ kot adsl, kapiš?
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!
ToniT ::
Kolikor jaz vem, je možen internet preko kabla v kar nekaj vaseh na relaciji Ptuj- Maribor.
Očitno stanuješ nekje bolj proti Mariboru.
Očitno stanuješ nekje bolj proti Mariboru.
Tr0n ::
Najvec moznosti imas za ADSL. In sicer zberi skupaj cimvec ljudi, ki bi jih ADSL zanimal in pismo za zahtevo nadgradnje centrale s podpisi poslji na lokalno enoto Telekoma.
Ker njim se splaca samo, ce je dovolj zanimanja (vsaj 10 ljudi).
Vso sreco!
Ker njim se splaca samo, ce je dovolj zanimanja (vsaj 10 ljudi).
Vso sreco!
sash ::
V-i-p ena možnost je da povprašaš pri lokalnem kablskem operaterju, vendar je to običajno precej mukotrpno dejanje, druga možnost pa je da se vas par kolegov dogovori in gnjavi (beri pošilja maile na siol in telekom vsk teden iz različnih naslovov) in morda vas dajo v ti. "prednosti plan" tako smo mi prišli naprej ko sem se začel zanimat smo bili predvideni precej za določenimi kraji (npr.:Rače, Fram, ...) ampak surfamo že kr neke časa na ADSLu oni pa bojda še kr ne
--------------------
Think different...
TOROiD Group
Think different...
TOROiD Group
Tr0n ::
sash: ti si Ješenca, ne? Kako dolgo si kaj cakal na priklop po oddaji pogodbe? Kateri paket imas in kako ti zadeva laufa?
V Račah je zanimanje, ampak so imeli tehnične težave s centralo, tako da bo konec tega mesca. Fram pa že ima, kolko vem.
V Račah je zanimanje, ampak so imeli tehnične težave s centralo, tako da bo konec tega mesca. Fram pa že ima, kolko vem.
Se opravičujem da nisem povedal točne lokacije, ki se glasi Občina Hajdina in sicer vas Slovenja vas. Na lokaciji Ptuj-Maribor je to prva občina. Sicer pa so od Ptuja do MAribora samo tri občine. Morda bom še res poskušal zbrati 10 podpisov, če bo kaj pomagalo. Ker težim že tako ali tako vsak teden, mislim da jih bo počasi zmanjkalo izgovorov, kaj vse ne dela (omrežje, kabli, ne da se jim itd). Bi rekel da bi živeli nekje bogu za hrbtom, ampak meni se skoraj skozi hišo vozijo tovornjaki iz magistralke Ptuj-Maribor. Naši kabelski tipi pa so tak pret leseno žlico, pa še za to nimajo "denara" (ni jim).
lp
lp
Gandalfar ::
ne razumem cisto dobro komu ne delajo kabli .. Telekomu za ADSL ali kablskemu ponudniku?
Vic pri Telekomu je da zdaj pravijo da smo predaleč od centrale Ptuj in da so linije preslabe (treba servisirat - ni na planu).
Pri kablu pravijo da majo probleme z optiko do MB (KKS) in da treba ojačevalnike menjat z dvosmernimi (no money).
Tote finte že poslušam 2 leti.
Pri kablu pravijo da majo probleme z optiko do MB (KKS) in da treba ojačevalnike menjat z dvosmernimi (no money).
Tote finte že poslušam 2 leti.
Tomi ::
Se strinjam, da je širokopasovna pokritost Štajerske slaba. Prej sem bil v Žalcu, pa sta možna tako ADSL kot kabel, slednji že vsaj tri leta, sedaj pa sem se preselil par km stran, in še vedno ni kabla. Če bi težil, kdo ve, kdaj bi bil, pa še to se vsak teden pomika v naslednji teden (no, ta teden mi paše, da mi ni treba domov..).
Pa še za vse, ki boste rekli, zakaj pa ne ADSL, ki pa je možen. Se mi preprosto ne izplača.
Pa še za vse, ki boste rekli, zakaj pa ne ADSL, ki pa je možen. Se mi preprosto ne izplača.
metrodusa.blogspot.com
ToniT ::
plavko61:
Vi ste priklopljeni na KRS Gerečja vas, če se ne motim.
Kolko jaz vem, je v tem omrežju možen internet preko kabla. Vsaj v Kungoti zadeva 100% dela.
Vi ste priklopljeni na KRS Gerečja vas, če se ne motim.
Kolko jaz vem, je v tem omrežju možen internet preko kabla. Vsaj v Kungoti zadeva 100% dela.
Internet ima samo vzdrževalec doma, drugače ni možno. Ker ni dnara :))))). Glede Kungote, je pa tak, obstaja še ena pri Mariboru in tam je baje možno, da bi blo tukaj možno še nisem slišal.
CaqKa ::
looooooool.. a to vzdrzevalec iz gerečje vasi?
če tak potem kliči na kks pa jim povej da naj nimajo tega naslova med kontakti in jim povej kak je na stvari!
če tak potem kliči na kks pa jim povej da naj nimajo tega naslova med kontakti in jim povej kak je na stvari!
T(he) Boss ::
Bom tokrat odgovoril v imenu Sasha ! Mi smo na obmocju centrale Orehova vas. Pogodbe smo dobili v dnevih med novoletnimi pocitnicami, ki so bili delavni, naredit so nam pa prisli 2-3 tedn januarja.
sash ::
TrOn sorry ker nisem prej odgovoro, ja res je sem iz Hotinje vasi in ko sem se pogovarjal z tipi na telekomu so bile Rače cca 4-5 tednov pred nami, ker pa je bilo zanimanje zelo veliko v našem okrožju (Hotinja vas-Orehova vas), kjer je v akciji sodelovalo kr neke ljudi med drugimi tud nekaj članov Slo-Techa [a ne T(he) Boss ] so nas prestavili pred Rače in mislim da še en kraj, ki se ga pa sedaj se spomnim in tako so nam zadevo priklopli v 2 tednu januarja
--------------------
Think different...
TOROiD Group
Think different...
TOROiD Group
Zgodovina sprememb…
- spremenil: sash ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Poizkusna doba vozniško dovoljenjeOddelek: Na cesti | 4115 (3494) | M.B. |
» | Free WiFi @Veolia Transport SloveniaOddelek: Mobilne tehnologije | 1354 (802) | cen1 |
» | ADSL ali cabel? (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 4623 (3643) | cbelica |
» | Kabelski internet cenejši kot ADSL (strani: 1 2 3 )Oddelek: Omrežja in internet | 10053 (7735) | flipflop |
» | Osebno zadovoljstvo: ADSL ali KABL ? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Omrežja in internet | 7992 (6193) | Narcos Satanicos |