» »

Dohodnina

Dohodnina

Croc ::

Pozdravljeni!

Zanima me ali se pri odmeri dohodnine upošteva polog gotovine na transakcijski račun?

Primer: Prijatel mi da 200€ in jih nakažem na svoj račun. Iz tega denarja za njega naročim neko zadevo iz tujine.

Lp, Hvala!

stb ::

Ne. Lahko pa boš moral to pojasniti, če bi bil osumljen utaje, korupcije ipd.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: stb ()

Vikking ::

10 sorodnikov mu je za rojstni dan podarilo vsak po 20€.

Za enkratnih 200€ ali 2000€ te pa prav nihče ne bo spraševal in ugotavljal. Problem pa je če bi bilo teh 200€ vsak drugi dan. Potem bi te pa že nekdo lahko povprašal po zdravju.

stb ::

Za tvoje zdravje jim bo prav malo mar. :)
Samodejno se ne upošteva. Če jih v primeru davčnega nadzora tvoje pojasnilo ("zadnji dve leti sem vsak mesec prejel rojstnodnevno darilo") ne bo prepričalo imaš pa problem. Če gre za obdavčljiv dohodek (kamor spadajo tudi vrednejša darila, da ne bo pomote) si ga dolžan prijaviti DURSu, da ga upoštevajo pri izračunu dohodnine (predhodno za informativni ali naknadno za ugovor).

BlaY0 ::

Ni panike, nimajo ljudi za takšno izvajanje davčne zakonodaje. Če te je strah pa ni treba nakazat in njegovo naročilo plačaj s svojim denarjem njegov keš pa porabi za bencin... 3x greš na pumpo in nema više ;)

Invictus ::

Zakaj bi sploh polagal 200 EUR na račun? Pričakuješ neke hude obresti?
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Trr nakazilo (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8334634 (9875) Leko
»

Kako FURS in ATVP regulirata kriptožetone in kriptovalute (strani: 1 2 3 48 9 10 11 )

Oddelek: Novice / Kriptovalute
507160642 (124788) Aquafriend
»

Adsense in dohodnina

Oddelek: Izdelava spletišč
287806 (4886) urli
»

Letosnja dohodnina - izplonili? (strani: 1 2 3 )

11011669 (8840) kekz
»

"Anketa" o tem, ali ste... (strani: 1 2 )

684746 (3952) Brane2

Več podobnih tem