» »

Politiki.si

Politiki.si

zver_ ::

Pozdrav Slo-Tech!

Pred časom sem nabavil domeno Politiki.si. Pripravil sem sistem, ki je iz različnih slovenskih medijev "parsal" podatke o politiki. Z uporabo NER sistema je luščil entitete; politike, stranke, ipd. Z enostavnim DIY BI orodjem, pa sem si omogočil vpogled v "podatke" itd... Zbral sem nekje 1 GB podatkov o politiki. All good...

Minilo je nekaj časa. Zgodili so se "radarji" in protesti...

Projekt sem ustavil, ker sem se začel zavedat, da statistika na tej strani ne bo rešila "sveta"...

Any way. Zanima me. Kaj bi naredili vi, če bi imeli domeno politiki.si? Kaj bi dali gor? Če je ta domena orodje, za izboljšat stanje v naši deželi, kako bi ga uporabili?

Pozdrav!

- Oto

Boobiz ::

wikileaks 2.0 [for slovenian region] :))
I'm drunk, what's your excuse?

gensi ::

Objavi vsa gradiva katera si zbral.
Nato pa povabi javnost k dopolnjevanju podatkov o politikih.
Če si neodvisen in se ne boš spravil zgolj na en pol, ti bodo počasi ljudje pričeli zaupati in dopolnjevati podatke.

Po drugi strani bodo politiki imeli malenkost večji strah pred lumparijami, saj bo ustvarjen neodvisen medij.

Seveda zapisano velja zgolj, če stran ne bo zlorabljena - tako, kot so bili npr. lanski protesti.

JesseP ::

Vau..Identična ideja, se je tudi meni nekoč porajala v glavi.
Kaj bi jaz naredil? Še vedno bi zbiral podatke, populacijo pa nagovarjal, da pomaga polniti zbirko kjer si ti kaj spregledal. Omogočil bi necenzurirane komentarje (konstruktivne seveda). Lotil bi se zbiranja twitov raznoraznih politikov, in jih veselo razkazoval med volitvami. Trenutno nimaš neke vrednosti, med volitvami pa lahko te podatke daš na razpolago in pokažeš tako bedarije kot pozitivne stvari iz leve in desne strani.

fantasycamp ::

zver_ je izjavil:

Pozdrav Slo-Tech!

Pred časom sem nabavil domeno Politiki.si. Pripravil sem sistem, ki je iz različnih slovenskih medijev "parsal" podatke o politiki. Z uporabo NER sistema je luščil entitete; politike, stranke, ipd. Z enostavnim DIY BI orodjem, pa sem si omogočil vpogled v "podatke" itd... Zbral sem nekje 1 GB podatkov o politiki. All good...

Minilo je nekaj časa. Zgodili so se "radarji" in protesti...

Projekt sem ustavil, ker sem se začel zavedat, da statistika na tej strani ne bo rešila "sveta"...

Any way. Zanima me. Kaj bi naredili vi, če bi imeli domeno politiki.si? Kaj bi dali gor? Če je ta domena orodje, za izboljšat stanje v naši deželi, kako bi ga uporabili?

Pozdrav!

- Oto

Prvo kar bi jaz naredil je da bi privabil več honorarnih piscev ker ti se ne bo dalo toliko delati(recruit here on slotech).

Če bi imel 20 ljudi ki bi vsak napisali en članek na teden bi imel moč in se nebi ustrašili kakih anonimnih političnim grožnjam, še več ker bi se vsakič več ljudi hotelo izprazniti nad državo bi dobil veliko dobrih piscev ki niso v nobenih strankah...

Rešitev je da se ne delaš slovenčka in hočeš vse sam narest ampak da tako kot wiki ponudiš več ljudem...

shadeX ::

Kar so zgoraj napisali. Sicer pa, "VSI" morajo vedet za tvojo stran, če hočeš da bo uspešna in da boš lahko nagovarjal ljudi. To ne bo efekta če bo stran obiskalo 200 ljudi na mesec.

Sicer pa svaka čast za idejo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: shadeX ()

nokj ::

Samo baza podatkov o dejstvih, po katerih lahko vsakdo išče in jih uporablja (dejstva.si). Nobenih komentarjev, samo dejstva. Moral bi zaposliti nekaj raziskovalnih novinarjev, ki bi iskali podatke in jih polnili v bazo.

Mene vedno moti, ko imam v časopisih samo fragmentirana dejstva (recimo samo: "zgodil se je pomor čebel tam in tam", potem pa več ni ničesar o tem). Novinarji bi morali poiskati vse dokumente nekega dogodka, od začetka pa do vseh posledic (zapisnik o dogodku, rezultati analiz, ukrepi, itd...). V bazi bi bili več ali manj indeksirani skeni uradnih dokumentov, skoraj nobenega ročnega pisanja, ali pa ročno samo začasno, dokler se ne pridobi dokument.

Spremljal bi pa vse možno, ne nujno samo politike.

LitralSM ::

+1. Danes sem se spet spomnil, zakaj ne spremljam slovenskih medijev. V naslovu je pisalo Nori Kitajec. Tako sem že v začetku videl, da mi hočejo podturiti kup laži in neresnic.

lambda ::

Tudi če navajaš "dejstva" lahko gre za neko iztrganost iz konteksta. Spremljanja pluralnih novinarskih prispevkov (več medijev, različni novinarji in lastno razsojanje o pristranskosti) ne nadomestiš kar tako ...

WizmoTo ::

Lahko za začetek objaviš recimo prispevke izgnanih novinarjev, ki so si drznili razgaliti cesarja. Mrkaić, Kovač, Elikan.

nokj ::

Zato pa samo dokumenti in popolno spremljanje raznih dogodkov.

dronyx ::

Ta domena premočno spominja na politikis.si

Zgodovina sprememb…

• spremenil: dronyx ()

Good Guy ::

na njen bi prodajal sir..

ktere bedne projekte se greste nekateri
http://goo.gl/7ItKpU
Naj računalnik dela za vas^^

Unknown_001 ::

fantasycamp je izjavil:

Prvo kar bi jaz naredil je da bi privabil več honorarnih piscev ker ti se ne bo dalo toliko delati(recruit here on slotech).

Če bi imel 20 ljudi ki bi vsak napisali en članek na teden bi imel moč in se nebi ustrašili kakih anonimnih političnim grožnjam, še več ker bi se vsakič več ljudi hotelo izprazniti nad državo bi dobil veliko dobrih piscev ki niso v nobenih strankah...

Rešitev je da se ne delaš slovenčka in hočeš vse sam narest ampak da tako kot wiki ponudiš več ljudem...

To je sicer v redu, ampak kle je ena pomanjkljivost. Najti moraš zanesljive pisce ki gledajo na vse skupaj objektivno. V primeru, da dobiš enega skrajnega levičarja in enega skrajnega desničarja bo nastalo eno veliko sranje iz vsega skp.
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?

Begabt

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Lažne vesti oblikujejo javno mnenje in vplivajo na volitve (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
17953743 (40918) gus5
»

Zakaj pri nas ni svobode govora?

Oddelek: Loža
153129 (2458) TheJack
»

Plačljivo spletno časopisje (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
5421948 (20255) Gandalfar
»

"Razkriti" zagovorniki Oblačnega računalništva

Oddelek: Loža
392252 (1496) Mr.B

Več podobnih tem