» »

UTP kabel v USB

UTP kabel v USB

rabimpomoc ::

Pozdravljeni!

Kupil sem router z USB portom in bi na njega rad priključil tiskalnik. Tiskalnik je v pritličju, router pa v prvem nadstropju. V pritličje je od routerja že potegnjen UTP kabel, ki pa ni na nič priklopljen. Zanima me, ali bi lahko UTP kablu vstran odrezal UTP priključek na obeh straneh in na konca namestil USB priključek, ter ga nato utaknil v usb port v tiskalniku in routerju.

Ali bi tak kabel deloval?

steev ::

Verjetno ne, ker je predolga dolžina kabla. Ali boš moral router postavit k printerju ali si omisliti print server.
:|

Aja, razdalja med routerjem in tiskalnikom je 3m. Je to preveč?

darkolord ::

Lahko kupiš nekaj takega. Za nekaj metrov bi moralo biti OK.

tony1 ::

3m bo šlo tudi z navadnim USB kablom. Več pa bo hitro že problem...

steev ::

Lahko probaš kar direktno gor zvezat usb na utp. Malo se poigraj, mogoče ti rata.
:|

steev je izjavil:

Lahko probaš kar direktno gor zvezat usb na utp. Malo se poigraj, mogoče ti rata.

Sem probal, pa ni delovalo. USB je zaznalo, ko sem ga priklopil, vendar drugo ni nič delalo, saj je windows javil napako.

Engineer_ ::

router prestavi v pritličje ali tiskalnik v prvo nadstropje. Bo rešeno bistveno, hitreje in lepše.

Če imaš utp kabel že potegnjen do tiskalnika nevem zakaj se greš A JE TO. Enostavno daj ruter dol k tiskalniku...

Stvar bo delala, mission accompished.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Engineer_ ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 433 34 35 36 )

Oddelek: Omrežja in internet
1793569835 (6664) c23po
»

Slab signal v zgornjem nadstropju- kaj kupiti?

102526 (2236) Bakunin
»

Postavitev domače mreže

114393 (4055) JanezH
»

Omrežje v hiši

203036 (2461) ZGI
»

Kakšna povezava za večji in zanesljiv prenos za (Siol/T-2 televizijo)

141990 (1552) Yacksy

Več podobnih tem