Forum » Strojna oprema » Opteron in desktop mamaplata
Opteron in desktop mamaplata
tony1 ::
Gre za mojo kišto za običajno delo, v kateri je Gigabytova AM2/AM2+ plata s procesorjem Athlon64 X2 3800+.
Ker je v "starih časih" AMD naredil tudi več Opteronov za socket AM2/AM3 sem prišel na idejo, da bi v plato dal enega starejšega Opterona, ker se jih itak dobi za mali denar.
Zakaj? Zato :-D
Ne vem pa, če bo takšna kombinacija z mojo plato sploh delovala... Proizvajalčev seznam podprtih procesorjev ima naveden en sam procesor Opteron (pojma nimam v čem je štos):
http://www.gigabyte.com/support-downloa...
Ima kdo kakšne izkušnje, mora biti procesor eksplicitno podprt ali ne? Ima sploh smisel probati na slepo?
Ker je v "starih časih" AMD naredil tudi več Opteronov za socket AM2/AM3 sem prišel na idejo, da bi v plato dal enega starejšega Opterona, ker se jih itak dobi za mali denar.
Zakaj? Zato :-D
Ne vem pa, če bo takšna kombinacija z mojo plato sploh delovala... Proizvajalčev seznam podprtih procesorjev ima naveden en sam procesor Opteron (pojma nimam v čem je štos):
http://www.gigabyte.com/support-downloa...
Ima kdo kakšne izkušnje, mora biti procesor eksplicitno podprt ali ne? Ima sploh smisel probati na slepo?
tony1 ::
Da se razumemo: Opteronov proc moram še kupiti. Zato me zanima, če ima smisel probati ali bolj ne?
...:TOMI:... ::
Sem razumel, da ga še nimaš, vendar si itak rekel, da gre za mali denar... Domnevam, da ga ni težko prodati naprej, v vsakem primeru moraš en procesor prodati. Optereona ali pa obstoječega X2.
Bios update pa naredi z obstoječem procesorjem.
Bios update pa naredi z obstoječem procesorjem.
Tomi
Riff ::
ni ve vem kake hude razlike med AMD X2 4200+ ali opteronom v mojem primeru 170 oba še za socket 939 saj jaz nisem opazil neke hude razlike
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Dual Core AMD/Intel (strani: 1 2 3 4 … 19 20 21 22 )Oddelek: Strojna oprema | 91096 (26404) | Isotropic |
» | Kje do Opterona 939 (Dual core) ? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 6706 (4868) | Pyr0Beast |
» | AMD ali INTEL? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 5648 (3935) | pinx |
» | računalnik gre v predelavo (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 7013 (4888) | aodius |
» | Opteron ali Athlon X2? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 5189 (3943) | ekseR |