Forum » Kaj kupiti » Robotski sesalnik
Robotski sesalnik
Temo vidijo: vsi
mat xxl ::
Problem je samo v tem, da tudi v kategoriji tumastih sesalcev irobot izgublja proti kitajcem. Ker za pol cene dobiš boljšega
No tumasta roomba serije 600je 180 eur z ddv in 2 letno garancijo, torej predstavi nam po tvojem boljšega robota za 90eur z ddv ali za 70 eur brez, pa z 2 letno garancijo. Čakam.
DarwiN ::
Sicer ne pri nas, ampak v Nemčiji je bil pred dnevi Xiaomi E12 na voljo za 90€ na tej povezavi. Grem stavit, da je občutno boljši od Roombe 600, pa tudi povsem neumen ni.
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!
bosmla ::
wcpapir ::
330€ je preveč? Za to ceno dobiš Roborock Q7 MAX (amazon.de), ki je super. Lahko ga tudi odklopiš od Kitajcev in nanj naložiš Valetudo, če ti to kaj pomeni.
Naslednji je recimo Dreame D10s za 290€.
Če je še vedno preveč, pa recimo eufy Clean L60 za 199 eur.
Za podobno ceno že potem najdem Q8 Max - 389€. Se splača stegniti do tega?
Jaz ga imam ravno na garanciji kupljen preko geekbuying 1m naredi in internal error... preko 15 poslanih sporcil sem ter tja preden smo se dogovorili da ga lahko posljem nazaj na poljsko. Že drug v pol leta.
gile ::
Na roborock s50 mi je počil nosilec za sprednji kolešček. Sicer se jih dobi na spletu, sam je za čakat... a mogoče kdo ve, če majo kje v RS, ali pa če se kje komu kakšen svaljka?
orreel ::
Kaj menite o tem robotskem sesalcu, ali je vreden tega denarja ?
Ter kje v Sloveniji potem dobiti nadomesne vreče za smeti, krtače,...?
https://www.bigbang.si/ezviz-robotski-s...
Ter kje v Sloveniji potem dobiti nadomesne vreče za smeti, krtače,...?
https://www.bigbang.si/ezviz-robotski-s...
Neka nova kitajska zadeva.. Najbrž copy-paste tehnologija. Podobnih modelov imaš namreč milijon. Iz tujine dobiš Dreame D10 Plus za 294€ z dostavo. Torej priznan/uveljavljen sesalec.
Glede vrečk je pa bolj zaskrbljujoče, da jih niti v tujini ne najdem po hitrem pregledu. Očitno je sesalec komaj izšel.. Mogoče so vrečke tudi kompatibilne z drugimi sesalniki.. Ampak ja, nasplošno ni informacij o tej zadevi.
So pa vrečke sploh nateg. Si želijo zagotovit konstanten vir zaslužka. Neke vrste naročnino. Ker bi lahko enostavno porihtali plastične kontejnerje za prah oz. ubrali kakšno drugo trajnostno rešitev.
Tako pa povsod tiščijo te usrane vrečke. In veš, kako se odzivajo ljudje? Vrečko prerežejo spodaj, odstranijo prah in jo s klupicami nazaj zaprejo. Valaaaaaaaaaa! Pa imaš reusable vrečko, ki jo lahko uporabljaš, dokler ne razpade. Ali pa prah povlečeš ven kar pri glavni odprtini. Tako sem jaz naredil pred dnevi, ko sem prvič praznil sesalnik.
Glede vrečk je pa bolj zaskrbljujoče, da jih niti v tujini ne najdem po hitrem pregledu. Očitno je sesalec komaj izšel.. Mogoče so vrečke tudi kompatibilne z drugimi sesalniki.. Ampak ja, nasplošno ni informacij o tej zadevi.
So pa vrečke sploh nateg. Si želijo zagotovit konstanten vir zaslužka. Neke vrste naročnino. Ker bi lahko enostavno porihtali plastične kontejnerje za prah oz. ubrali kakšno drugo trajnostno rešitev.
Tako pa povsod tiščijo te usrane vrečke. In veš, kako se odzivajo ljudje? Vrečko prerežejo spodaj, odstranijo prah in jo s klupicami nazaj zaprejo. Valaaaaaaaaaa! Pa imaš reusable vrečko, ki jo lahko uporabljaš, dokler ne razpade. Ali pa prah povlečeš ven kar pri glavni odprtini. Tako sem jaz naredil pred dnevi, ko sem prvič praznil sesalnik.
Sparkxl ::
Res je, vrečke so vrhunski nateg. Mislim da je vorwerk začel s tem. V glavnem, obvoz, obstaja dovolj alternativ s plastičnimi koši
Sicer ne pri nas, ampak v Nemčiji je bil pred dnevi Xiaomi E12 na voljo za 90EUR na tej povezavi. Grem stavit, da je občutno boljši od Roombe 600, pa tudi povsem neumen ni.
Ja so prodali 3 kose, danes je pa dražji od Roombe .......
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mat xxl ()
Opkow ::
Sicer ne pri nas, ampak v Nemčiji je bil pred dnevi Xiaomi E12 na voljo za 90EUR na tej povezavi. Grem stavit, da je občutno boljši od Roombe 600, pa tudi povsem neumen ni.
Ja so prodali 3 kose, danes je pa dražji od Roombe .......
Problem je samo v tem, da tudi v kategoriji tumastih sesalcev irobot izgublja proti kitajcem. Ker za pol cene dobiš boljšega
No tumasta roomba serije 600je 180 eur z ddv in 2 letno garancijo, torej predstavi nam po tvojem boljšega robota za 90eur z ddv ali za 70 eur brez, pa z 2 letno garancijo. Čakam.
@Mat xxl
Za svojo Rombo nisi dal niti linka in drugim pametuješ, da so prodali samo par kosov in so drage.
Najcenejša Roomba na uradni strani je 399 EUR. Kje imaš za sub 200 EUR?
Sem kupil kitajca 6 let nazaj za 170 EUR, in ni butast, da se naključno zaletava, še sedaj laufa brez problema. Ima tudi pomivanje tal. Potrošni material in drugi deli so dobavljivi. Čisti sistematično in dobro na dva dni.
Najcenejša butasta Roomba je bila takrat 350 EUR. Na srečo, ga nisem vzel.
Za svojo trditev res nisem dal linka, ker ja, zgleda, da ni zaloge več, še pred novim letom so bili celo po 179 eur serija 600, ja tumasta serija, možno pa je tudi, da ti tumasti modeli po vaše, ne bodo več v prodaji. Dokaz - ni več dobavljivo : https://www.facebook.com/irobot.si/post... se pa za 299 dobijo že NE TUMASTE Roombe.
Bom pa ravno naročal baterije za Roombe, večkrat , kdo išče kake eksotične ugodne baterije in ja če kdo rabi za Dyson, Neato, Vorwerk, Navibot, Cleanmate, Ecovax, Indream, Husqvarna, Dewalt aliBlack and Decker naj javi, do jutri, ker naročam in ja te gredo samo po naročilu.
Bom pa ravno naročal baterije za Roombe, večkrat , kdo išče kake eksotične ugodne baterije in ja če kdo rabi za Dyson, Neato, Vorwerk, Navibot, Cleanmate, Ecovax, Indream, Husqvarna, Dewalt aliBlack and Decker naj javi, do jutri, ker naročam in ja te gredo samo po naročilu.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mat xxl ()
zk_eu ::
Neka nova kitajska zadeva.. Najbrž copy-paste tehnologija. Podobnih modelov imaš namreč milijon. Iz tujine dobiš Dreame D10 Plus za 294€ z dostavo. Torej priznan/uveljavljen sesalec.
Ta sesalnik je potem kvaliteten? Iščem nekaj kvalitetnega za solidno ceno, da bi vsak dan posesal manjši lokal po zaključku.
Non omne, quod licet, honestum est - Ni vse, kar je dovoljeno, tudi pošteno.
zuz3k ::
zivjo
jaz rabim eno mnenje
rabim robotski sesalnik kjer je glavno SESANJE PRAHA
kvadratura 100 m2
a se dobi novega za 100 eur je ze dober, kako hitro se tisti
predal zapolni a moraš med sesanjem stresat. A sesalniki za 100eur
posesajo celo kvadraturo, kolk pustijo
kako je to v praksi
jaz rabim eno mnenje
kvadratura 100 m2
kako je to v praksi
Life is a psychological game.
PacificBlue ::
Nisem ga se testiral, vceraj narocil, par ur je se v akciji:
https://m.geekbuying.com/item/Tesvor-S5.....*_ga*NDc0NjMwOTkxLjE3MTU3NDU0MDA.*_ga_J57XJ6GKJ2*MTcxNTc0NTM5OS4xLjEuMTcxNTc0NTQzOC4wLjAuMTA4MjI3MTcxMw..*_ga_60Q307LQ9D*MTcxNTc0NTM5OS4xLjEuMTcxNTc0NTQzOC4wLjAuMA..
https://m.geekbuying.com/item/Tesvor-S5.....*_ga*NDc0NjMwOTkxLjE3MTU3NDU0MDA.*_ga_J57XJ6GKJ2*MTcxNTc0NTM5OS4xLjEuMTcxNTc0NTQzOC4wLjAuMTA4MjI3MTcxMw..*_ga_60Q307LQ9D*MTcxNTc0NTM5OS4xLjEuMTcxNTc0NTQzOC4wLjAuMA..
PeternelG ::
Pozdravljeni. Sem nov lastnik Roborock q8 max+. Zanima me, kje kupujete čistilo za pomivanjo po tleh oziroma čistite samo z vodo?
skyline ::
Navadno Ajax univerzalno čistilo, par kapelj na krpo (nikar dajat čistila v kanister z vodo).
zuz3k ::
zivjo
jaz rabim eno mnenje
kvadratura 100 m2
kako je to v praksi
Life is a psychological game.
dvihtelic ::
Pozdravljeni. Sem nov lastnik Roborock q8 max+. Zanima me, kje kupujete čistilo za pomivanjo po tleh oziroma čistite samo z vodo?
Jaz dajem čistilo ki je ta strojno pomivanje in se ne peni. Že v drugega robota in deluje super. Drugače imaš na AliExpress prav čistilo za roborocka,originalno.
MisterR ::
Za silo je najbrž OK.. Ampak da moraš sam vodo dolivat, po želji detergent, umivat krpo.. Tudi ta sistem z vibriranjem in eno krpo je inferioren. Skratka, ni to to.. Pol skoraj raje sam pomiješ. No, kdor se je navadil, mu gotovo zadostuje.
Ampak če iščeš robota za pomivanje, potem vzameš pravo ornk zadevo. Takšnega z dvema vrtečima krpama, ki vse dela sam. Sam natoči vodo in detergent, umije in posuši krpe. Novi modeli celo umivajo krpe z vročo vodo in jih posušijo s toplim zrakom. Pa krpo stegne proč od sebe, da pomije tla ob robu sten.
Roborock Qrevo MaxV ali Dreame L10S Pro Ultra Heat. MaxV nima posode z detergentom. To je edina bistvena razlika med njima.
Ampak če iščeš robota za pomivanje, potem vzameš pravo ornk zadevo. Takšnega z dvema vrtečima krpama, ki vse dela sam. Sam natoči vodo in detergent, umije in posuši krpe. Novi modeli celo umivajo krpe z vročo vodo in jih posušijo s toplim zrakom. Pa krpo stegne proč od sebe, da pomije tla ob robu sten.
Roborock Qrevo MaxV ali Dreame L10S Pro Ultra Heat. MaxV nima posode z detergentom. To je edina bistvena razlika med njima.
MaxV mislim da zaenkrat ekskluzivno prodaja nemški Mediamarkt/Saturn. Gre za povsem nove modele in prve mesece zna šepat pri dobavi..
Dreame Heat pa dobiš na Amazonu za precej ugodnih 799€. Sem ga ravno prejel prejšnji teden. A žal ne pošiljajo direkt v Slo, tko da je treba uporabit MailBoxDe storitev prepošiljanja.
Dreame Heat pa dobiš na Amazonu za precej ugodnih 799€. Sem ga ravno prejel prejšnji teden. A žal ne pošiljajo direkt v Slo, tko da je treba uporabit MailBoxDe storitev prepošiljanja.
PeternelG ::
Kako se obnese pomivanje?
Živjo. Meni osebno je overall super sesalec, glede pomivanja in sesanja. Sem res zelo zelo zadovoljen znakupom.
mihec87 ::
Rabim nekaj ne čist butastega(da ne tolče v vse živo) pa sesanje(mokro brisanje ni potrebno) trdih površin z enim pragom 5mm.. Gledam xiaomi s12 za 190eur na amazonu.. Tisti ko bolj spremljate je ok ta zadeva, oz je še kaj v tem cenovnem razredu cca200?
komunist1918 ::
Rabim nekaj ne čist butastega(da ne tolče v vse živo) pa sesanje(mokro brisanje ni potrebno) trdih površin z enim pragom 5mm.. Gledam xiaomi s12 za 190eur na amazonu.. Tisti ko bolj spremljate je ok ta zadeva, oz je še kaj v tem cenovnem razredu cca200?
Po testih vacumwars (glej youtube kanal), je trenutno najboljši sesalec tega ranga: eufy L60. Trenutno je na amazon.de v akciji hibrid L60 za 219 eurov . Imam 2 in sem zadovoljen.
test:
Zgodovina sprememb…
- spremenil: komunist1918 ()
213denis213 ::
Odločam se za nakup robotskega sesalca. Odločam se med Roborock S8 Pro Ultra ter Eufy X10 Pro Omni. Zanima me predvsem Eufy če si ga kdo lasti, kako se obnese?
Razlika v ceni je kar velika.
Plus pri Roborocku je samočistilna postaja ter vrjetno boljše izdelana aplikacija. Eufy predvidevam da malo boljše obriše tla ter se izogiba predmetom na poti. Včasih celo še preveč kolikor gledam po testih.
Drugače bi pa čistil 50m2 veliko stanovanje brez domačih živali ter brez preprog, razen ene manjše v kopalnici.
Zanima me tudi kako je z čistili ter vodo. Iz pipe ali destilirana? Obstaja kaj cenejšega al je treba uporabljat njihova precenjena čistila?
Hvala za nasvete
Razlika v ceni je kar velika.
Plus pri Roborocku je samočistilna postaja ter vrjetno boljše izdelana aplikacija. Eufy predvidevam da malo boljše obriše tla ter se izogiba predmetom na poti. Včasih celo še preveč kolikor gledam po testih.
Drugače bi pa čistil 50m2 veliko stanovanje brez domačih živali ter brez preprog, razen ene manjše v kopalnici.
Zanima me tudi kako je z čistili ter vodo. Iz pipe ali destilirana? Obstaja kaj cenejšega al je treba uporabljat njihova precenjena čistila?
Hvala za nasvete
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: 213denis213 ()
Dvomim, da se bo oglasil tisti eden in edini Slovenceljn, ki si lasti tega Eufyja. :) To so čist nove zadeve, ki pri nas sploh še niso na voljo. Preveri mnenja kupcev na Amazonu.
Voda iz pipe, čistila pa najbrž karkoli, kar je primerno za strojno čiščenje tal.
Moj Dreame Ultra Heat ima poleg vrečke za prah v postaji tudi ločeno plastično posodo za čistilo. Odpreš pokrov, naliješ čistilo po želji in rešeno. Mislim, da Dreame edini ponuja ta feature.
Voda iz pipe, čistila pa najbrž karkoli, kar je primerno za strojno čiščenje tal.
Moj Dreame Ultra Heat ima poleg vrečke za prah v postaji tudi ločeno plastično posodo za čistilo. Odpreš pokrov, naliješ čistilo po želji in rešeno. Mislim, da Dreame edini ponuja ta feature.
Ne vem zakaj bi se z nekim no name ukvarjal, ce je roborock vrhunska in x krat preverjena stvar
kr neki1 ::
Preko amazona sem vzel eufy L60 za 195€, za enkrat nad pričakovanji. Mi pa ni jasno zakaj porablja toliko baterije na standby, če ni priklopljen na polnilno postajo? V treh urah skoraj 40% :O kot da bi ves čas skeniral z lidarjem ali kaj?
Gregor P ::
Kitajci na delu
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
Tako je vohunmijo in sporočajo podatke dalje, poglej si na routerju prenos podatkov, boš šokiran...
Ganon ::
Mata xxl tudi v letu 2024 še kar peče, da je konkurenca že leta nazaj po levi in desni prehitela neumne roombe, ki med delovanjem slikajo lastnike na straniščih in slike pošiljajo na Facebook.
Predzadnja obrambna linija je bila, da romba obvozi drek. Zdaj zadnja je da kitajci vohunijo :)
Romba pa je vmes postala irelevantna. Prodaja pikira dol iz leta v leto, ker konkurenca jih je že davno povozila
Romba pa je vmes postala irelevantna. Prodaja pikira dol iz leta v leto, ker konkurenca jih je že davno povozila
Eduardo ::
Kateri? Vsi Kitajci? Roborock, Xiaomi?
Mat xxl je ljubitelj zastarelih roomb in prezira konkurenco, ki je mnogo, mnogo boljša. Ne jemlji ga resno.
Kaj je trenutno najbolj pametno vzeti, da tudi briše, zauna tepih…? Najboljše preko amazona.
Roborock.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Ganon ()
Roomba zmagovalec testa, heheh.. Pri ZPS so potemtakem ali podkupljeni ali nesposobni.. No, glede na metodologijo testiranja je bolj ali manj jasno, da je bil tip podkupljen. Tudi gre za povsem sveži test, niso pa testirali nobenih najnovejših in najboljših modelov? Niti starejših flagship sesalcev niso dodali v izbor, lol.. Tole je 100% podkupljeno. #ZPS
Djole ::
Sem samo prilepil test, ce komu prav pride. Sam imam roborocka s50 mislim, da od 2018. Cakam, da crkne, pa noce :)
Sej kul, ampak samo dodam v vednost, ker se bojim, da bo veliko Slovencev nasedlo na ta test, saj vendar prihaja iz zanesljivega vira. Me res zanima, kaj je tukaj v ozadju.. Predvidevam, da ZPS najame tuje izvajalce za testiranje in je tukaj prišlo do mučk? Mislim, kako je lahko Roomba I8 precej boljša od Irobotovega flagship J9+ modela, ki kao nudi izboljšave po celi črti? :S Pa najboljša avtonomna funkcija sodobnih sesalcev je čiščenje+sušenje krp in posode s čisto/umazano vodo. Tega na tem testu sploh niso obravnavali. Verjetno namerno, ker Roombe tega nimajo. Itd, itd, itd...
Naj ti kar služi S50.. Napredek gre naprej, baterije so vedno bolj zmogljive, moč sesanja se veča, novi fancy bonbončki prihajajo. Danes plačaš 800-1000€ za dober sesalec, pa še tega težko najdeš z dostavo v Slovenijo.. Čez 2 leti boš dobil še boljšega za ~600€.
Naj ti kar služi S50.. Napredek gre naprej, baterije so vedno bolj zmogljive, moč sesanja se veča, novi fancy bonbončki prihajajo. Danes plačaš 800-1000€ za dober sesalec, pa še tega težko najdeš z dostavo v Slovenijo.. Čez 2 leti boš dobil še boljšega za ~600€.
Test je smešnica, nima zveze z realnostjo. Škoda, ker se bodo našli ljudje, ki bodo nasedli.
darkolord ::
Velikokrat samo prekopirajo rezultate od ostalih evropskih partnerskih "ZPS"-jev.
Pri temu testu je recimo neumnost, da k oceni prispevajo "Glasnost" in "Poraba energije"; avtomatsko praznjenje koška za smeti pa izgleda ne.
Pri prejšnji verziji testa sem našel original in se je recimo za "glasnost" izkazalo, da so testirali glasnost samo na najvišji moči, tako da je zmagal šibkejši, kljub nekajkrat nižji sesalni moči. Verjetno je enako pri tem testu pri kategoriji "poraba energije".
Pri temu testu je recimo neumnost, da k oceni prispevajo "Glasnost" in "Poraba energije"; avtomatsko praznjenje koška za smeti pa izgleda ne.
Pri prejšnji verziji testa sem našel original in se je recimo za "glasnost" izkazalo, da so testirali glasnost samo na najvišji moči, tako da je zmagal šibkejši, kljub nekajkrat nižji sesalni moči. Verjetno je enako pri tem testu pri kategoriji "poraba energije".
To je skoraj kriminalno zavajanje potrošnikov in zrelo za prijavo.. Ampak kam prijavit, ko je sam ZPS avtor tega bogoskrunstva? :S
Spominja na "BigBang natege" pri računalnikih in drugah zadevah, kjer laičnim oz. naivnim ljudem podtaknejo zastarelo/odpadlo robo, ki jo je sicer težko prodat. V tem primeru so pač podtaknili Roombe, ki jih ravnotako nihče več ne kupuje, razen nategnjenih nepoznavalcev.
Za 600€ bodo zdaj ljudje kupovali zmagovalca ZPS testa. Najboljši sesalec na trgu, v resnici pa inferioren jajc, ki nima niti bazne postaje in v Nemčiji stane 280€, oziroma zadnji teden je cena skočila na 350€..
Neverjetno!
Spominja na "BigBang natege" pri računalnikih in drugah zadevah, kjer laičnim oz. naivnim ljudem podtaknejo zastarelo/odpadlo robo, ki jo je sicer težko prodat. V tem primeru so pač podtaknili Roombe, ki jih ravnotako nihče več ne kupuje, razen nategnjenih nepoznavalcev.
Za 600€ bodo zdaj ljudje kupovali zmagovalca ZPS testa. Najboljši sesalec na trgu, v resnici pa inferioren jajc, ki nima niti bazne postaje in v Nemčiji stane 280€, oziroma zadnji teden je cena skočila na 350€..
Neverjetno!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Amazon kupuje iRobotOddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi | 7452 (4886) | Gregor P |
⊘ | Ask Tomson (strani: 1 2 3 4 … 7 8 9 10 )Oddelek: Kaj kupiti | 70635 (44561) | bluefish |
⊘ | Kateri sesalnik kupiti? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Kaj kupiti | 149156 (68838) | perci |
» | Robotski sesalci. (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 67497 (27145) | mat xxl |