» »

Robotski sesalnik

Robotski sesalnik

Temo vidijo: vsi
««
11 / 95
»»

Okapi ::

No, teh je hitro zmanjkalo.;)

MK99 ::

Okapi je izjavil:

No, teh je hitro zmanjkalo.;)

Jaz sem ga ravno kupil, pa še vedno ga vidim v ponudbi. Celi dan jih gledam, 111 - 145eur, zdajle pa kar naenkrat pade na 54eur.

Za 54 ga ne moreš več kupit, piše razprodano.

drekodovce ::

ti ga je uspelo? :D

Ne.

eales ::

Kaj je trenutno bestbuy do cca 300€ max 350?

Tomson ::

Malo mogoče odvisno, če gre za kakšno specifično talno površino (veliko preprog, pasji ljubljenčki, veliko dolgih las), sicer pa gledano overall je trenutno Xiaomi Smart Robot v tem cenovnem rangu res špica, poseka mnogo dražje modele. Odličen na vseh področjih: moč sesanja, algoritem čiščenja, učinkovitost, kvaliteta, super nadzor preko aplikacije tudi na daljavo ... Trenutno se 2016 model suče okoli 250€, v akciji tudi do 200€, 2017 model pa je še nekoliko boljši, ima še možnost pomivanja, se je pravkar začel prodajat, cenovno je še okoli 400€, bo pa kmalu verjetno padel proti 300€ ... Alternativa pa kakšen iRobot Roomba 865 v kakšni akciji za 400€, tudi dobri robotski sesalniki.
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

xiaomi kupovali so ga tudi za tam okrog 200€

eales ::

Površine so gladke. Malo ploščic, laminata, toplega poda, parketa...vse se najde :) Bolj me skrbi, ce je zmozen splezati cez max 2 cm visok prag med prostori?

Gladke površine so najbolj prijazne robotskim sesalnikom! ;) 2cm? Hja, lahko ob priliki preizkusim, potrdim pa lahko, da Xiaomi pri meni pri 1.5 cm praga nima težav ...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Tomson ()

mat xxl ::

Roomba vsaka tudi najcenejša bo to zmogla.....

Matej_K ::

Sam imam sredi dnevne sobe 2cm podlago za judo. (otroci se gor igrajo) in Xiaomi bp spleza gor in dol. Res pa da ob robu te podloge slabo posesa, saj ne gre vzdolž, tako da jo večino časa umaknem ko sesa.
... .. .

Jebac18 ::

Tegale bi bilo možno iz EU dobit oz brez DDV??? Všeč mi je ker ima tudi tisto krpico zaradi peska in podobno.

https://m.gearbest.com/robot-vacuum/pp_...

Hmm. To imaš mobile link, si verjetno mislil na tega? Dibea D960 za 170EUR ? EU zaloge za ta model ni, lahko pa izbereš PriorityLineEU (brezplačna poštnina) pa bo skoraj sigurno prišel brez dodatnih stroškov, lahko uporabiš še kodo: SI-8%off pa še nekaj EUR prihraniš ... Ali pa kupiš na Aliepxress direktno od Dibea za 163EUR, le za uvozne dajatve pišejo da napišejo vrednost 40$ in da ne odgovarjajo če kljub temu pride do carinjenja ... Imaš ga tudi na EU amazonih za 219EUR, ampak nobeden ne pošilja v SLO ...

Zgodovina sprememb…

Če še kdo iLife V5S Pro kupuje, danes koda: BKFDV5PRO iz 123€ na 93€ (EU skladišče) ...

v enem skladišču ne pošiljajo v slo, v drugem pa je 40€ poštnine

borisk ::

po enem mesecu se je tudi moj sesalec(xiaomi v1) primajal v slovenijo, dpd ga dostavi čez eno uro, se javim po testu.

billy ::

Je imel kdo prej Roombo, da lahko naredi primerjavo z xiaomi?

imam rombo serije 6, xiaomi pa je ravno prišel v pisarno.

Super, tudi jaz sem imel serije 6 roombo, ampak nisem upal tvegati in šel raje na serijo 8 :)

Imaš kaj problemov z dolgimi lasmi?

fokz8 ::

So robotski sesalniki bolj dobra ideja za večja stanovanja? Namreč imam 1 sobno, cca 50m2 ...mam občutek, da nebi naredu nič ker bi se samo vrtel sm in tja, ker je vse bolj majhno :D
"Creativity is contagious. Pass it on"
- AE

Reaper ::

Imam 2 sobno cca 56 m2 in roomba 750, dobil na letgo za 180 EUR. Jaz sem zadovoljen. Posesa lepo, da se mali na tleh igra na čistem :) umakneš edino kakšne kable ali vrvice od igrač, drugače jih navije in se ugasne.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Reaper ()

fokz8 ::

Reaper je izjavil:

Imam 2 sobno cca 56 m2 in roomba 750, dobil na letgo za 180 EUR. Jaz sem zadovoljen. Posesa lepo, da se mali na tleh igra na čistem :) umakneš edino kakšne kable ali vrvice od igrač, drugače jih navije in se ugasne.

hvala za info :)
"Creativity is contagious. Pass it on"
- AE

Dipling ::

Tukaj je Xiaomi 2 za dobro ceno (pre-sale). Še dan in pol. Ne vem pa, kako je s poštnino.
https://www.geekbuying.com/item/Xiaomi-...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Dipling ()

blze ::

tisti ki ste ga nabavili, bo kakšno poročilo?
uživejte
blze

Uh, bo, bo, čas kar leti. V tem tednu pa res. :) Sicer pa zaenkrat lahko rečem, da je za moje pojme in potrebe zadeva vrhunska, učinkovitost sesanja je super (dejansko počisto bolje kot če ročno sesaš), algoritem čiščenja je tudi z veseljem opazovat, upravljanje preko telefona 1a, podlage čiščenja zaenkrat: parket, tepihi, kamnite ploščice in keramične ploščice. Nikjer nobenih težav. Tudi dolgi in množični lasje žene in hčerke ne povzročajo težav, le na koncu jih odstranim s krtačke. Edina stvar, ki me je zaenkrat zmotila, je puščanje nekakšnih sledi na temnem, naoljenem Venge parketu zaradi gumijastih koles, ki se vidijo pod določenim kotom, ob sončni svetlobi, so sicer brezbarvni in gredo sledi bp s krpico dol, ampak ...

Je pa cena šla kar malo gor v zadnjem obdobju, trenutno se najde tale opcija Xiaomi Smart Robot iz HK skladišča s kodo: XMIVCHK za 246EUR ali iz China skladišča s kodo: XIAOMIVAC za 246EUR ...

Do konca tedna bom res spisal eno obsežno poročilo, če pa imaš vmes kakšno vprašanje pa kar napiši ...

Zgodovina sprememb…

zaenkrat je super, hiter in dobro posesa. težavo imam samo v tem, da v kopalnico pride, iz nje pa ne, oziroma se dolgo mota (nasede na zadnjem koncu) pa malce slabši sprejem wifija se mi zdi, ker mi včasih izgubi povezavo v kakšnem kotu, ampak sesa lahko tudi brez povezave. pa po stopnicah ne zna :) vsekakor bi še enkrat kupil enakega.

Tomson je izjavil:

Tudi dolgi in množični lasje žene in hčerke ne povzročajo težav, le na koncu jih odstranim s krtačke.

Saj ne, da bi roomba serije < 8xx imela težave z lasmi, če se jih je redno čistilo, je bilo vse ok. Ampak jaz imam robota, da ne rabim redno čistit, zato pride na vrsto čiščenje nekje 1x na 2 tedna. In v tem primeru je bila krtača konkretno navita z lasmi, to je bil moj problem z roombo.

Ampak serija 8xx odpravi ta problem, lasje se ne navijajo na ščetke, oz zelo redko, večina se jih navije na "konce" ščetk, kjer se enostavno poberejo ven. Prihranek pri čiščenju roombu je ogromen.

OK.d ::

Ja tudi pri umazaniji, katero pa gumijaste krtačke ne poberejo popolnoma.;)
LPOK.d

Aja, to pa ne vem, oz jo imam premalo dolgo, da bi lahko ocenil oz videl, če slabše čisti kot prejšnje serije. Zaenkrat teh nekaj fur, je ok, sterilno okolje itak ni najbolj zdravo :)

Če komu prav pride, nove kode za Xiaomi Mi Robot: HK skladišče s kodo: XMIVCHK za 238€ ter EU skladišče s kodo: XMVCKD za 252€ (dostava v 2-3 dneh a z višjo poštnino =38€)

Danes opazil še en super deal, če komu še prav pride, Xiaomi Robot v EU skladišču (dostava 3-5 dni, 4EUR poštnine) s kodo: EU5XMVC za 244EUR ...

Zgodovina sprememb…

klinker ::

Kaj je fora ko imajo vec EU skladisc na voljo? Npr. EU-3, EU-4, EU-5

Mislim, da so to skladišča v različnih EU državah (EU-5 je Češka, EU-4 je Poljska) ...

blze ::

kaj pa druga generacija, je kak dober deal?
uživejte
blze

Tomson je izjavil:

Mislim, da so to skladišča v različnih EU državah (EU-5 je Češka, EU-4 je Poljska) ...

Tnx
Torej ni pomembno iz kerega EU skladisca se naroca, bo paket vedno prispel hitro brez dodatnih stroskov?

dc10 ::

... kot sem že pisal, sem naročil na Aliexpress - tukaj in je prišel iz DE z DHL v SLO, nato pa PTT do mene, brez vseh stroškov, v nedeljo je tudi sestra naročila in ga je že v četrtek dobila domov, enako brez kakšnih problemov...:D

ardom ::

Pozdravljeni,
prosim za pomoč glede rombe serija 9 za katero berem, da je najboljša, vendar tudi najdražja, žal. Zanima me upravljanje preko telefona, če lahko napišete izkušnje. Sama imam na telefonu paket brez prenosa podatkov (tega ne rabim, če pa potrebujem, vključim prenos podatkov in to dodatno plačam). Ali bom lahko na daljavo upravljala z rombo, če samo za trenutek vključim prenos podatkov, vključim rombo in izključim prenos podatkov ali bo romba delala oz. ali je potrebno, da je povezava med rombo in telefonom stalna (da imam stalno vklopljen prenos podatkov), ko je vklopljena preko telefona.
Malo sem zakomplicirala upam, da boste razumeli vprašanje in hvala vam za odgovor/e.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: ardom ()

Mikrohard ::

Ne potrebujes stalne povezave... podatke potrebujes samo za spremembe nastavitev in vklop/izklop. Sicer pa poglej se za "neato connected", ce ti je roomba predraga.

Kolko jst razumem dela zadeva preko wifija.
Samo ce si tako sparoven tip, kupi za pol manj Xiaomija 2 in ti bo ostalo se za nov telefon ter celo leto placevanja HOT giga z 200GB prenosa ;)
So pa te Rombe vidim hudo precenjene. Moja je domov privlekla ta sesalec s hoferja, pa ni neke bistvene razlike v sesanju med tem in sestrino Rombo 650. Verjamem da so drazji modeli boljsi, ampak tudi bistveno drazji. Vsekakor moram se eno frendico nafehtat, ki ima rombo 8, da primerjam se s tem.

Hvala za odgovore. Upam, da bo res tako kakor pravi Mikrohard; da potrebujem wi fi samo za vklop/izklop. Klinker se strinjam s teboj, da sem šparoven tip, samo prenosa podatkov pa nimam zato, ker tega ne rabim. Zato, da bom lahko iz službe vklapljala robota pa tudi ne mislim dodatno plačevati vsak mesec. Sem gledala tudi Xiaomija 2 na MIshopu in stane 500 Eur kar se mi zdi za tako "igračko" le nekoliko preveč. Zadeva resnično izgleda kakor ena lušna plastična igračka, ki je verjetno dobra dokler se ne pokvari. Potem pa taki starejši kot sem jaz, ki se na tehniko res ne spoznam, zadevo lahko samo v smeti vržem. Romba ima v Sloveniji servise in to je zame zelo pomembno, tudi, če je 9 cca 300 Eur dražja. Iz istega razloga ne bi nabavila niti Neato, čeprav iz raznih informacij, ki sem jih prebrala, menim, da je boljši kot Xiaomi. Kaj pravite?
Glede na to, da je to moj prvi nakup robotskega sesalca bom z veseljem prebrala in morebiti tudi upoštevala pri nakupu še kakšno vaše priporočilo, komentar ali ponudbo.

;-) ::

mat xxl je izjavil:

Imam roombo serije 8 tocno st lahko povem ko bom doma, proti xiaomiju ki ga ima znanec se skrije v vseh pogledih, sploh pa po logiki po kateri deluje. Roomba deluje na random ko se zaleti gre potem v random smer o vsaki logiki, skripti po kateri deluje si lahko le lazete in mecete pesek v oci. Rumba leta brezglavo po stanovanju sem ter tja, sicer najde “umazane” predele in tam opravi temeljitejse ciscenje ampak te umazane predele zamenja tudi za temno barvo tal tako da kjer so tla cene barve kar naprej spota.

Tisto kr pocisti pocisti dobro precej pa izpusti ven tudi v praznih manjsih prostorih brez ovir.

mirage ::

@ardom: Imam model 966. Ne rabiš stalnega dostopa preko telefona. V aplikaciji lahko nastaviš urnik čiščenja ali pa ročno zaženeš čiščenje. Po končanem delu dobiš notification aplikacije z zemljevidom kje je bilo počiščeno. Dela tudi brez telefona, če stisneš gumb Clean na samem robotu.

knesz ::

;-) je izjavil:

mat xxl je izjavil:

Imam roombo serije 8 tocno st lahko povem ko bom doma, proti xiaomiju ki ga ima znanec se skrije v vseh pogledih, sploh pa po logiki po kateri deluje. Roomba deluje na random ko se zaleti gre potem v random smer o vsaki logiki, skripti po kateri deluje si lahko le lazete in mecete pesek v oci. Rumba leta brezglavo po stanovanju sem ter tja, sicer najde “umazane” predele in tam opravi temeljitejse ciscenje ampak te umazane predele zamenja tudi za temno barvo tal tako da kjer so tla cene barve kar naprej spota.

Tisto kr pocisti pocisti dobro precej pa izpusti ven tudi v praznih manjsih prostorih brez ovir.

Mogoče je res, da leta brezglavo, ali pa tudi ne. Pri moji 782 opažam, da se je naučila določenega vzorca, ko štarta, gre vedno po enaki poti okoli kavča, mize in sosednje prostore. Pod črto, vsi prostori so vsak dan pometeni (za moje pojme je bolj pometač kot sesalec) kot je treba.

ardom je izjavil:

Hvala za odgovore. Upam, da bo res tako kakor pravi Mikrohard; da potrebujem wi fi samo za vklop/izklop. Klinker se strinjam s teboj, da sem šparoven tip, samo prenosa podatkov pa nimam zato, ker tega ne rabim. Zato, da bom lahko iz službe vklapljala robota pa tudi ne mislim dodatno plačevati vsak mesec. Sem gledala tudi Xiaomija 2 na MIshopu in stane 500 Eur kar se mi zdi za tako "igračko" le nekoliko preveč. Zadeva resnično izgleda kakor ena lušna plastična igračka, ki je verjetno dobra dokler se ne pokvari. Potem pa taki starejši kot sem jaz, ki se na tehniko res ne spoznam, zadevo lahko samo v smeti vržem. Romba ima v Sloveniji servise in to je zame zelo pomembno, tudi, če je 9 cca 300 Eur dražja. Iz istega razloga ne bi nabavila niti Neato, čeprav iz raznih informacij, ki sem jih prebrala, menim, da je boljši kot Xiaomi. Kaj pravite?
Glede na to, da je to moj prvi nakup robotskega sesalca bom z veseljem prebrala in morebiti tudi upoštevala pri nakupu še kakšno vaše priporočilo, komentar ali ponudbo.

Lahko se ti zdi igracka, po testih pa prekasa Rombo 9 za keks.
Za servis bi se strinjal ce bi zadeva stala 100€ vec, ker pa je cifra skoraj 100% vec, ker s kako kodo se da Xiaomija dobit za 400-450€, raje dodam se 100€ in kupim 2 Xiaomija, ce me ze tolko skrbi pokvarljivost, s tem da tudi vemo vsi kaki so slo servisi, ko je treba kaj garancijo uveljavit.
Tako da slabo si ti to sparovna, glede na to da bos pri Rombi placala predvsem ime. Osebno pa ne bi vzel vec niti Xiaomija ampak kr kak iLife pro za okoli 150€. Ko crkne ga fliknem v smeti in narocim drugega. Romba 9 vsekakor ni vredna 5 teh sesalcev.

knesz je izjavil:

;-) je izjavil:

mat xxl je izjavil:

Mogoče je res, da leta brezglavo, ali pa tudi ne. Pri moji 782 opažam, da se je naučila določenega vzorca, ko štarta, gre vedno po enaki poti okoli kavča, mize in sosednje prostore. Pod črto, vsi prostori so vsak dan pometeni (za moje pojme je bolj pometač kot sesalec) kot je treba.

Vseeno, za leto 2017, ko kupis navigacijo za po svetu za 100€ in se manj, imajo vsi tej sesalci nikakvo logiko.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: klinker ()

Meni je pri roombi všeč random, ker gre večkrat prek istega predela in bolje posesa.

Če pa bi imel robotek 2kW moči, pa bi komot šel samo enkrat čez.

Xiaomi ima nikakvo možnost navideznih zidov, trak lepi, rili?

Ufuf. Z vsakim novim sporočilom sem manj odločena, na koncu ne bom nič kupila in bom še naprej na roke sesala. Saj verjamem, da je Xiaomi vredu (tudi, če izgleda igračka), o omenjenem iLife pa nimam še nobenih informacij. No ne vem ta Xiaomi2 me, ko prebiram poste vedno bolj mika.
Mirage ti imaš 966 (tega sem imela tudi sama v mislih) ali lahko ti kaj več napišeš kako si zadovoljen/a s sesanjem ali je res le pometanje, poti sesalca pri premikanju, čiščenje sesalca ipd. Kakšna pa je razlika med modeloma Rombe 965 in 966.

bauci ::

Imam Rombo 880. Po dveh letih in sesanju enakrat na 14 dni cca 50 m2 je ocitno sla baterija, saj po 5 minutih sesanja sporoci, da je baterija prazna in ugasne kjer je - se ne spravi na polnilno postajo.

mirage ::

Razlika med 966 in 965 je samo v barvi.
Trenutno si ga lastim 3 mesece. Splošni vtis, dela dobro, vzdrževanje je neproblematično, stanovanje velikosti 65 kvadratov počisti v približno 1h, glede na mapo, ki jo dobiš na koncu, počisti vse. Kljub temu, da čisti praktično vsak dan je vsak dan kar nekaj praha v košku. Koš izpraznim na cca 4 dni, krtače pregledam na cca 2 tedna, kar vzame max 5 min. Vsako jutro preden grem v službo rabim 1 minuto za priprava (odprem vrata, pospravim, če kaj leži na tleh.
Težave je imel s tepihom v dnevni sobi (temno modra barva), ker ga zazna kot luknjo in ne gre gor, to sem rešil s tem, da sem prelepil senzorje za padec, ker nimam stopnic jih ne rabim in sedaj brez težav počisti tudi tepih.

Glede na razliko v ceni bi jaz na tvojem mestu razmislil tudi o novem Xiaomij-u, glede na reviewe dela super.

ardom je izjavil:

Ufuf. Z vsakim novim sporočilom sem manj odločena, na koncu ne bom nič kupila in bom še naprej na roke sesala. Saj verjamem, da je Xiaomi vredu (tudi, če izgleda igračka), o omenjenem iLife pa nimam še nobenih informacij. No ne vem ta Xiaomi2 me, ko prebiram poste vedno bolj mika.
Mirage ti imaš 966 (tega sem imela tudi sama v mislih) ali lahko ti kaj več napišeš kako si zadovoljen/a s sesanjem ali je res le pometanje, poti sesalca pri premikanju, čiščenje sesalca ipd. Kakšna pa je razlika med modeloma Rombe 965 in 966.

Hja jst sem pac potestiral hoferjevega in rombo 650, pa definitivno bi zdaj spet izbral hoferjevega za pol manj, pred tem sem pa bil ze odlocen za 650ko, a je moja pac privlekla domov hoferjevega in nimam pripomb. Pocisti ok, podlaga so parket, ploscice in tepihi v kopalnici. Sesa vsak dan, za 58m/2 porabi med uro pa pol do dve, je pa stanovanje zelo neprijazno do teh sesalcev, saj je kup kotickov, stolckov, stebrickov ipd ovir. Med stoli se ponavadi malo zgublja in pa po kopalnici, ker je majhna. Ovire prevozi bp tudi 3cm. Praznem ga pa na 4-5 dni, ker ko sem ga pustu cel teden ni vec tako dobro sesal. Zraven sem dobil tudi rezervni filter in scetke.
Vsekakor imajo drazji kak detajl in feature vec, ampak meni, kot zelo racionalnemu kupcu to ne potegne, ko malo boljsa zadeva stane parX vec. No, takrat niti nisem poznal ostalih, Xiaomi je se bil na vidiku, zdaj bi se pa verjetno za iLife odlocu, saj je cena enaka hoferjemu, a je zadeva po opisih vsekakor boljsa. Za 150€ mi pa tudi ne bo zal, ce crkne po kakem letu, medtem ko ce crkne Xiaomi za 500€ ali se huje Romba 9 za 800€, te pa ze malo zaboli. Sej posesajo itak vsi zadovoljivo, ampak spet noben od teh tako dobro kot ti rocno.
««
11 / 95
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Amazon kupuje iRobot

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
357692 (5126) Gregor P

Ask Tomson (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Kaj kupiti
48372373 (46299) bluefish

Kateri sesalnik kupiti? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Kaj kupiti
309150706 (70388) perci
»

Robotski sesalci. (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
16768306 (27954) mat xxl

Več podobnih tem