Forum » Programiranje » kateri programski jezik
kateri programski jezik
upirna ::
+Kateri programski jezik mi priporočate? Znam nekaj php-ja, ampak rad bi se naučil še kaj konkretnega. Kaj priporočate, Visual Basic, C, C++, Delphi? Rad bi naredil, da bi po hiši meril temparaturo, pa v kišti.... Kateri programski jezik bi bil najboljši za to?
Monster ::
hehehe.. verjetno bo kr C/C++ tk da se lpo začni učit ;)... drgac pa ml po arhivu pobrskaj bos mogoce kj vec naso...
Ka zaboga...
b ::
V bistvu je cisto vseeno... Za merjenje temperature bos potreboval kaksne senzorje, ki jih prikljucis na racunalnik. Ce imas zraven specifikacije, kako jih odcitavat, potem lahko izberes katerikoli programski jezik, ki zna delat z npr. serijskim portom (ce je senzor prikljucen na serijski port). Ce pa dobis zraven knjiznico za kaksen drug jezik, bos pac moral uporabit tisti jezik. Ne vem, ker tega nisem se nikoli pocel. Dejstvo pa je, da je samo odcitavanje temperature tako enostavno, da se res ne smes obremenjevat s tem, v katerem jeziku bos pisal, ampak s tem, kako bos izvedel _celo_ zadevo.
Sicer pa, ce bi se rad naucil lepo programirat, poizkusi Python.
Sicer pa, ce bi se rad naucil lepo programirat, poizkusi Python.
NoUse4AName ::
PHP izhaja iz C++ in imata veliko stvari skupnih, torej ce znas PHP ti ucenje C++ ne bo predstavljalo tezav.
A C++ se isto tako programira kot php (v beležnici ali kakšnem podobnem prpgramu)? Kakšno pa ima končnico? Kje bi dobil še več informacij?
(sic) ::
Kodo za C/C++ lahko pišeš kjerkoli (npr. Notepad), končnica pa je *.cpp ali *.c - oz. *.h za header.
Fuck you all!!!
darkolord ::
za majhne/hitre programcke je najbolj primeren Visual Basic...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: darkolord ()
napsy ::
header je lahko glava. V c-ju je to knjižnica, ki jo vstaviš v program z #include direktivo. V knjižnici so ponavadi napisane deklaracije pa makro ukazi. To je tista datoteka, ki se konča ž .h ali pa .hxx
"If you die, you die. But when you live you live. There is no time to waste."
Vesoljc ::
header = glavač :)
v headerju je ponavadi deklaracija/definicija kode, medtem ko je v "source" datoteki implementacija te kode...
primer:
header: beep.h
class Beep
{
public:
void DoBeep();
};
source: beep.cpp
#include "beep.h"
void Beep::DoBeep()
{
// beep beep beep
}
uporaba: main.cpp
#include "beep.h"
void main()
{
Beep moj_beep;
moj_beep.DoBeep();
}
zakaj ločevanje kode v source/header? sourca dostikrat ne moremo videti (implementacija v lib,dll,etc..), medtem ko je do headera public dostop
v headerju je ponavadi deklaracija/definicija kode, medtem ko je v "source" datoteki implementacija te kode...
primer:
header: beep.h
class Beep
{
public:
void DoBeep();
};
source: beep.cpp
#include "beep.h"
void Beep::DoBeep()
{
// beep beep beep
}
uporaba: main.cpp
#include "beep.h"
void main()
{
Beep moj_beep;
moj_beep.DoBeep();
}
zakaj ločevanje kode v source/header? sourca dostikrat ne moremo videti (implementacija v lib,dll,etc..), medtem ko je do headera public dostop
Abnormal behavior of abnormal brain makes me normal...
Vidim, da se moram še veliko naučiti. A obstaja kakšna knjiga za popolnega začčetnika ali poa, še bolje, kar kaj na spletu? A obstaja manual ali pa kaj podobnega?
Uf ste me pa založil. Bom preštuderal, prej pa bom pa še šel k enemu, k mislim da obvlada c++ (saj mislm) pa mi bo pokazu osnove. Tanx vsem.
NoUse4AName ::
ce hoces v slovenscini knjigo je zelo dobra "c++ na kolenih" od gorana bervarja. In ja VB je veliko pocasnejsi od c++.
darkolord ::
glede hitrih programov sem imel v mislih to, da program hitro narediš... program, ki ga v VB narediš v pol urce, ti v C/C++ vzame lahko tudi nekaj dni...
NoUser4AName: če PRAV napišeš program v vbju je lahko zelo hiter... ne sicer tako kot čisti C, ampak veliko počasnejši pa ni
NoUser4AName: če PRAV napišeš program v vbju je lahko zelo hiter... ne sicer tako kot čisti C, ampak veliko počasnejši pa ni
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: darkolord ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | računalnik piska med igranjem igricOddelek: Strojna oprema | 1534 (1292) | BorutK-73 |
» | linux tezavaOddelek: Pomoč in nasveti | 1337 (1173) | CCfly |
» | Visual Basic, C#, C++, razlike... (strani: 1 2 3 )Oddelek: Programiranje | 12560 (10231) | 64202 |
» | BEEEEP...BEEEEP...BEEEEP ????Oddelek: Pomoč in nasveti | 2363 (1958) | prestopnik |
» | Problem z WindowsiOddelek: Pomoč in nasveti | 1048 (909) | Mr.-Viko |