» »

Prepis na podiplomca na drug faks

Prepis na podiplomca na drug faks

zlutaa ::

živijo, mene pa zanima če ima kdo že podobne izkušnje z prepisovanjem na druge fakse po bolonjskemu programu.
jest sm 3. letnik UNI Fakultete za elektrotehniko, sam podiplomca nebi nadeljeval na FE ampak na ekonomski fakulteti. Zanima kako je iz difernecialnimi izpiti, pa kdaj morš diplomirat, pa ce obstajajo tud kesne omejitve?

zee ::

Vprasaj na relevantni fakulteti. Veliko stvari se je spremenilo v zadnjih letih, zato bos najbolj tocne informacije dobil na relevantni fakulteti.

EDIT: Spremenilo se je veliko stvari, samo lenoba ostaja konstantna.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

freesty ::

Javi, ko bos izvedel, ker jaz sem tudi razmisljal o podobni zadevi.
http://www.youtube.com/watch?v=5hfYJsQAhl0

lebdim ::

saj ni omejeno, kje lahko delaš podiplomca ... seveda ni nujno, da ga delaš na tistem faksu, kjer si diplomiral ... vseeno pa se pozanimaj na željenem faksu, kjer bi delal podiplomca (torej na EF)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: lebdim ()

Isotropic ::

diferencialni izpiti is the name of the game

BCSman ::

kaj pol bodo samo neki polovičarski inženirji naokoli, ki niso naredili faksa enakovrednega stari 5-letni uni diplomi

MatVZ ::

To mene tudi zelo zelo moti. Ce zacnes nekaj studirati to tudi dokoncaj ali pa vsaj pribljizno enako smer. SPloh ne vidim smisla da bi iz FE sel na EF. Smem vprasati kaj bos s tem pridobil kar ti bo pozneje v zivljenju korstilo razn da bos "ekonomist"

urosz ::

zakaj te tebe moti če se bo nekdo drug vpisal iz FE pač na EF? za sebe se brigaj raje. kaj bo s tem pridobil? nekaj znanja vsekakor. zanima ga ekonomija, redno se več ne more vpisati na 1. stopnjo, tak da bo šel na 2. stopnjo, zakaj pa ne.

MatVZ ::

Zakaj pa potem ni na zacetku sel na 1 stopnjo ekonomije? Saj, ce bi bila sola samoplacniska me bi brigalo kdo kaj pocne. Glede na to pa da jo placujemo mi vsi pa pricakujes da bo stvar, ki se jo je odlocil studirati in bi ga naj veselila studiral naprej do konca. ne pa da imamo potem mag za priimkom, ki nima znanj, ki bi ga po 2. stopnji moral imeti ne iz ekonomije in ne iz elektronike ampak nekaj pol pol.

bluefish ::

BCSman je izjavil:

kaj pol bodo samo neki polovičarski inženirji naokoli, ki niso naredili faksa enakovrednega stari 5-letni uni diplomi
Pač, podobno kot prej z VSŠ.

čuhalev ::

Ideja bolonjske reforme je enostavnejši prehod med programi različnih faksov, čeprav opažam večinoma premike iz tehničnih faksov na družboslovje. Obratnih premikov praktično nisem zaznal.

Ja pa žalost, ker so ljudje, ki končajo 1. stopnjo, (po mnenju profesorjev) praktično še na dnu z znanjem. Sploh na tehničnih faksih.

urosz ::

na dnu z znanjem? to pač ni res. 3 leta bolonjskega študija je dosti bolj napornih kot 3 leta po starem primeru. 3 leta bolonjskega je približno enako kot 4 leta po starem sistemu in v teh letih se vsekakor nekaj naučiš.

na primer računalništvo 1. stopnja - dobiš zelo dobro osnovo (če si seveda več ali manj sam delal vaje na faksu in se nisi švercal na izpitih s samimi 6-kami), da se lahko komot podaš v neko specializirano področje (npr. web, algoritmi/strukture, grafika, tudi digitalna vezja, itd..). če pa greš na 2. stopnjo, pa tudi ne postaneš vseved, ker v teh 2 letih ni dosti predmetov in za nobeno področje še vedno nisi specializiran. zato je bolonjski študij vredu, ker po 3 letih imaš diplomo (sicer 6/II, ne 7, ampak ok), potem pa se lahko (v službi ali ob njej) specializiraš za točno določeno vejo (računalništva v tem primeru).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: urosz ()

čuhalev ::

Tako so rekli profesorji, ker se enostavno ne da stlačit 4 leta v 3 leta.

lebdim ::

@urosz,
ne vem, če je bolonjski sistem res tako naporen in tako obsežen, kot praviš ...
sem bil zadnja generacija NEBOLONJSKEGA študija na PEF, MA-RA, namreč na izpitu iz predmeta APS (algoritmi in podatkovne strukture) se mi je zgodilo to, da sem se učil po starih zapiskih, torej po naših, ki smo jih mi imeli pri tem predmetu, ko sem pa prišel na izpit iz tega predmeta, pa sem potem ugotovil, da 70% snovi sploh niso obravnavali, kar mi je bilo precej hecno oz. malce čudno ...
nekako sem opazil, da so se predmeti nekako prepolovili na dva dela, npr. analiza 1 (predmet pri nas), pri bolonjskih študentih je bil razdeljen na osnove matematične analize in diferencialni ter integrabilni račun ... tako da kar se tega tiče, bi rekel, da je "star" dodiplomski študij boljša izbira ...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: lebdim ()

urosz ::

ja vsekakor je star dodiplomski študij boljši, kar se tiče pridobljenega znanja (5 let > 3 leta), ampak 3 leta bolonjskega pa dajo več koristnega znanja kot ga je dalo 3 leta starega programa. predmete so na bolonjcu res okrnili, ampak mislim, da so jih precej pametno okrnili. kolega je hodil na stari program in pravi, da je dosti predmetov bilo zgolj zato, ker so mogli bit in da so zapolnili tistih 5 let. na bolonjskem jaz nimam občutka, da bi kakšen predmet bil res nepotreben in program je bolj pametno nastavljen. na FERI-ju so sicer malo zgrešili s temi projekti v 4. in 5. semestru, ker je slaba organizacija vsega skup, ampak generalno gledano je bolonjski sistem boljši in po 3 letih imaš dobro osnovo za profesionalno pot, itak pa se moraš zavedati, da se je na tem področju potrebno učiti celo življenje.

lebdim ::

nič ne rečem, mogoče je na katerih fakultetah (predvsem naravoslovnih) bolonjski sistem celo boljši, ampak kot sem rekel prej, na naši smeri MAT-RAČ na PEF so skoraj vsi predmeti razdvojeni na dva dela, ali pa so čisto druga imena predmetov, ali pa se celo zgodi, da je predmet poimenovan isto, delajo pa precej manj ali pa čisto drugo snov, kot smo jo mi na starem programu ... hehe, tako da jaz sem še vedno zagovornik starega sistema ...

Phantomeye ::

So tudi primeri, kjer imaš ISTI predmet namenjen različnim smerem in je tudi drugačno poimenovan. In posledično lahko goljufaš, ga vzameš za izbirnega in se zmeniš za priznanje ocene.


Cakaj, kako so stari dodiplomci 5 letni, če sem bil jst eno leto na FRI in so bili 4 letniki (nebolonc)?

Mavrik ::

Načeloma ljudje štejejo zraven leto, ko pišeš diplomo. Starejši FRI program je sicer bil še eno leto daljši.
The truth is rarely pure and never simple.

celada ::

Mavrik je izjavil:

Načeloma ljudje štejejo zraven leto, ko pišeš diplomo. Starejši FRI program je sicer bil še eno leto daljši.

Niti ne. Strojna in gradbena sta bili obe 9 semesterski in tudi fakulteta za elektrotehniko se mi zdi, da je bila nekaj takega. To so pa edini faksi za katere se spomnim, da se je govorilo, da so 5 letni. Moram pa reči, da zadnji semester na strojni bi pomoje lahko mirno združili s prejšnim. Tko smo meli pa čas za luftanje :))

tt2 ::

CMpunk ::

Pozdravljeni!
Sem v 3. letniku UNI programa fakultete za elektotehniko in sem pred ''diplomo''.
Najprej me zanima če kdo ve kakšne so formalne možnosti za prepis na 2. stopnjo na fakultete:
-gradbeništvo
-biotehniška fakulteta
-eknonomska fakulteta
Potem me zanima še kaj je sploh point te možnosti prepisa po bolonjskem sistemu, ker če se prepišem naprimer na biotehniško fakulteto, mi bo definitivno manjkalo znanje iz prvih 3 letnikov. In pa še pojavlja se mi vprašanje z zaposlivostjo da rečem ''hibridov''. V prvih 3-h letih se na vsaki fakulteti naučiš bore malo predvidevam, v 2-h letih na magistrskem študiju na drugi fakulteti, pa tudi bore malo, ker ti manjka znanje od prej?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: CMpunk ()

Jakka ::

Poglej si magistrske študijske programe na Študentski.net, predvsem vpisne pogoje za željene študijske programe.

Pa temu, da študiraš na drugi fakulteti 2. stopnjo, kot si jo na 1., ni ravno prepis. Point pa je, da lahko znanja iz enega področja dopolnjuješ z znanji iz enega ali več drugih - če znaš priložnost uporabit in izkoristit si lahko zelo iskan kader. Seveda pa za študij na 2. stopnji zagotovo rabiš vsaj določena znanja, ki bi ti jih dala 1. stopnja tega ali sorodnega študija.

freesty ::

@CMpunk

Tudi sam sem pred diplomo na elektrotehniki in tudi sam razmisljam, da bi na podiplomca vpisal drugo smer. Zaenkrat sem razmisljal o ekonomiji. Za to smer moras v Mariboru naredit 6 diferencialnih izpitov, v Ljubljani pa ne rabis nobenega in se lahko normalno vpises. Za druge smeri ti ne vem pomagat.
http://www.youtube.com/watch?v=5hfYJsQAhl0

CMpunk ::

Mislim da rabiš naredit mikroekonomijo 1 in še en izpit


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Izbira faksa uni ali vsš FE (strani: 1 2 )

Oddelek: Šola
8216148 (11090) mr_chai
»

Višja šola za računalništvo

Oddelek: Šola
2610169 (8248) adad
»

Fakulteta za strojništvo ali elektrotehniko??? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Šola
16450454 (28965) Unknown_001
»

Studiranje iz VI na magisterij

Oddelek: Šola
209389 (8747) Isotropic
»

FRI vs. Ekonomska fakulteta - Poslovna informatika

Oddelek: Šola
3613613 (7653) barb99

Več podobnih tem