Forum » Elektrotehnika in elektronika » Popravilo polnilca HP
Popravilo polnilca HP
d4vid ::
Pozdravljeni!
Na popravilo sem dobil prenosnik, ki po nekaj minutah popolnoma zmrzne, touchpad pa med uporabo skače sem in tja. Ugotovil sem, da je krivec polnilec/napajalec, saj na drugem polnilcu prenosnik deluje brez problema. Polnilec sem že odprl in me zanima, če se je že kdo ukvarjal s popravilom le-tega. Najbrž je kriv kakšen regulator?
Popravilo bi rad izpeljal čim ceneje, saj je PC star nekaj let in ga je lastnik kupil rabljenega, za popravilo pa ne bi rad plačeval veliko, ker lahko da čez 1 teden odpove kaj drugega...
Prenosnik je pa HP Compaq 6715s
Na popravilo sem dobil prenosnik, ki po nekaj minutah popolnoma zmrzne, touchpad pa med uporabo skače sem in tja. Ugotovil sem, da je krivec polnilec/napajalec, saj na drugem polnilcu prenosnik deluje brez problema. Polnilec sem že odprl in me zanima, če se je že kdo ukvarjal s popravilom le-tega. Najbrž je kriv kakšen regulator?
Popravilo bi rad izpeljal čim ceneje, saj je PC star nekaj let in ga je lastnik kupil rabljenega, za popravilo pa ne bi rad plačeval veliko, ker lahko da čez 1 teden odpove kaj drugega...
Prenosnik je pa HP Compaq 6715s
Main PC: Asus PN50 | AMD Ryzen 5 4500U | 16 GB RAM | 256 GB SSD
PC2: HP Z400 | Intel Xeon L5630 | 6 GB RAM | 120 GB SSD
Laptop: HP Elitebook 840G1 | Intel i5 | 8 GB RAM | 256 GB SSD
ender ::
Raje kupi nov originalen napajalnik, niso tako dragi (precej cenejši, kot pa nova osnovna plošča, ki jo zasmodi napajalnik za 10€ iz eBaya).
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.
einstein :P ::
Pomeri napetost na izhodu napajalnika in jo primerjaj s tisto, katera bi morala priti ven.
STAY OUT OF MY TERRITORY!
d4vid ::
@einstein :P
Napetost je 18V, kar je 1V odstopanja. Zmerit bi moral še s osciloskopom, da bi videl če je težava v kakšnem nihanju napetosti...
Btw: ravnokar sem na tem prenosniku in deluje na powersave, pa še to ne če bi ga obremenil. Če ga dam na performance, zmrzne in pomaga le reboot.
Napetost je 18V, kar je 1V odstopanja. Zmerit bi moral še s osciloskopom, da bi videl če je težava v kakšnem nihanju napetosti...
Btw: ravnokar sem na tem prenosniku in deluje na powersave, pa še to ne če bi ga obremenil. Če ga dam na performance, zmrzne in pomaga le reboot.
Main PC: Asus PN50 | AMD Ryzen 5 4500U | 16 GB RAM | 256 GB SSD
Zgodovina sprememb…
- spremenil: d4vid ()
einstein :P ::
@d4vid
Mogoče se napetost sesede ob obremenitvi ali pa so motnje, tako kot si rekel.
Mogoče se napetost sesede ob obremenitvi ali pa so motnje, tako kot si rekel.
STAY OUT OF MY TERRITORY!
69charger ::
HP ima nek svoj sistem ki preprečuje uporabo neoriginalnih napajalnikov(prenosnik zmrzuje, deluje ultra počasi). Menjava z originalnim je edina možnost.
How many guys from a tech forum does it take to change a lightbulb?
Hayabusa ::
To so verjetno dodatni konektorji, prek katerih sistem zazna hp oz druge napajalnike.
Genuine Original HP COMPAQ 6715s AC ADAPTOR CHARGER POWER SUPPLY
http://www.amazon.co.uk/Genuine-Origina...
13.59 GPB brez vračunane poštnine
Genuine Original
http://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_from=...
Genuine Original HP COMPAQ 6715s AC ADAPTOR CHARGER POWER SUPPLY
http://www.amazon.co.uk/Genuine-Origina...
13.59 GPB brez vračunane poštnine
Genuine Original
http://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_from=...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Hayabusa ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Hp 6715s prenosnik-zamenjava matičneOddelek: Strojna oprema | 2164 (1944) | urbybaby |
» | DVI in HP docking stationOddelek: Pomoč in nasveti | 4265 (3675) | zcetrt |
» | HP Compaq 6715s driver problemsOddelek: Operacijski sistemi | 5321 (4572) | tictac |
» | 17" notesnik za 670€ -kupit ali ne? Prosim za nasvet.Oddelek: Kaj kupiti | 1482 (1397) | hooger |
» | Tipke na tipkovnici prenosnikaOddelek: Pomoč in nasveti | 2853 (2569) | zcetrt |