» »

DVI in HP docking station

DVI in HP docking station

zcetrt ::

Pozdrav

Za HP 6715b sem nabavil EN488AA docking postajo. Kot je razvidno na strani, podpira DVI priklop. Je priporočena za moj tip prenosnika brez kakršnihkoli opomb.

DVI prikljopljen na Samsung 226BW ne dela, računalnik niti ne zazna monitorja. Preko VGA ga.

Ali obstaja kakšen način, da ugotovim, kje je napaka in ali je mogoče, da DVI sploh ni podprt s strani mojega računalnika kljub temu, da na HP-strani ni nikakršnega opozorila? Žal nimam grafične kartice z DVI outputom. Drugega monitorja z DVI inputom pa takisto ne.


Hvala za pomoč.
4.

vuki ::

Problem pri DVI je v tem da, DVI ni podprt pri prenosnikih 6100, 6300 in 7400 serij!

zcetrt ::

Tako je. Moj pa je 6715b. In ne spada v nobeno od navedenih serij. Danes sem se odpravil do trgovca, ki me je poslal na servis, le-ti pa na HP Slovenija. Vsi rekoč, da na priloženih dokumentih priklopne postaje in internetnih straneh HP-ja ni razvidno, da DVI ni podprt. Prej nasprotno, saj so serije, ki si jih navedel, navedene tudi tam. 6715 pa je naveden med podprtimi s strani priklopne postaje.

Kar se mojega pogleda na zadevo tiče, gre za zavajanje. Prenosnik in priklopno postajo sem med drugim kupil z namenom priklopa zunanjega DVI monitorja. HP je servisu ravno pred 1 uro potrdil, da ta prenosnik ne podpira DVI priklopa priklopne postaje.

Trgovec pravi, da ne morem uveljavljati stvarne napake, ker je prenosnik že bil v garancijskem popravilu.

Obračam se na HP. Upam, da se bo zadeva ugodno uredila.
4.

AlienGT ::

A ti ne morejo zamenjati za eno drugo docking station ki bi tvoj prenosnik podpirala?
Važno je da se dela, pa četudi škoda.

Keyser Soze ::

Bolj smiselno bi bilo, da mu menjajo prenosnik. Za takšnega, ki podpira DVI.

Tole z garancijskim popravilom in stvarno napako se mi zdi bolj kot ne eno slepomišenje. :\
OM, F, G!

zcetrt ::

Res je bilo slepomišenje. Sem preveril v zakonu.

Popoldan sem nesel prenosnik v trgovino in zelo korekten prodajalec mi je takoj napisal vlogo za uveljavitev stvarne napake in se tudi preko MSN-ja pogovarjal z nekom iz HP-ja. Vse, kar mi je lahko rekel, pa je bilo, da bo tole še zanimivo, njegovo stališče pa je, da gre za očitno napako v dokumentaciji in spletni strani in posledično zavajanje.

Bomo videli. Vsekakor pa imam namen zadevo speljati do konca. Kdor pa bi si rad ustvaril lastno mnenje, naj pregleda dokumentacijo za docking station in priporočene razširitvene izdelke na HP-jevi strani za 6715b.
4.

ben_lju ::

Kaj tvoj prenosnik podpira preko dockinga, je natačno napisano na
http://h18000.www1.hp.com/products/quic...
Glej rubriko "Display - External".

Še primer za prenosnik, ki podpira DVI:
http://h18000.www1.hp.com/products/quic...

Docking station je pri proizvajalcih nekaj univerzalnega, za več prenosnikov. To pa ne pomeni, da skozenj pridejo vse stvari, ki so ti vidne kot priključek na dockingu. Kaj prenosnik oddaja preko docking porta, je vedno zapisano v specifikacijah prenosnika.

Za vse ostale pa še tabela HP prenosnikov (starih in novih) z opombami o DVI podpori:
Notebook Model DVI Support
Compaq Evo Mobile Workstation N800w Yes
Compaq Evo Notebook n1000c No
Compaq Evo Notebook n1000v No
Compaq Evo Notebook n1015v No
Compaq Evo Notebook n1020v No
Compaq Evo Notebook n160 No
Compaq Evo Notebook n180 No
Compaq Evo Notebook n400c No
Compaq Evo Notebook n600c No
Compaq Evo Notebook n610c Yes
Compaq Evo Notebook n620c Yes
Compaq Evo Notebook n800c Yes
Compaq Evo Notebook n800v Yes
HP Compaq Business Notebook nc4000 No
HP Compaq Business Notebook nc4010 No
HP Compaq Business Notebook nc4200 Yes
HP Compaq Business Notebook nc6000 Yes
HP Compaq Business Notebook nc6220 Yes
HP Compaq Business Notebook nc6230 Yes
HP Compaq Business Notebook nc8000 Yes
HP Compaq Business Notebook nc8200 Yes
HP Compaq Business Notebook nx5000 Yes
HP Compaq Business Notebook nx6110 No
HP Compaq Business Notebook nx6115 No
HP Compaq Business Notebook nx6120 No
HP Compaq Business Notebook nx6125 No
HP Compaq Business Notebook nx7000 No
HP Compaq Business Notebook nx7010 No
HP Compaq Business Notebook nx9005 No
HP Compaq Business Notebook nx9008 No
HP Compaq Business Notebook nx9010 No
HP Compaq Business Notebook nx9110 No
HP Compaq Business Notebook nx9500 No
HP Compaq mobile workstation nw8000 Yes
HP Compaq mobile workstation nw8200 Yes
HP Compaq nc2400 Notebook PC No
HP Compaq nc4200 Notebook PC No
HP Compaq nc4400 Notebook PC Yes
HP Compaq nc6140 Notebook PC No
HP Compaq nc6320 Notebook PC No
HP Compaq nc6400 Notebook PC Yes
HP Compaq nc8430 Notebook PC Yes
HP Compaq nw8440 Notebook PC Yes
HP Compaq nw9440 Notebook PC Yes
HP Compaq nx6310 Notebook PC No
HP Compaq nx6315 Notebook PC No
HP Compaq nx6320 Notebook PC No
HP Compaq nx6325 Notebook PC No
HP Compaq nx7400 Notebook PC No
HP Compaq nx8420 Notebook PC Yes Yes
HP Compaq nx9020 Business Notebook No
HP Compaq nx9030 Business Notebook No
HP Compaq nx9420 Notebook PC Yes
HP Compaq tc4200 Tablet PC No
HP Compaq tc4400 Tablet PC Yes
HP Compaq 2510p Notebook PC No
HP Compaq 2710p Notebook PC No
HP Compaq 6510b Notebook PC No
HP Compaq 6515b Notebook PC No
HP Compaq 6520s Notebook PC No
HP Compaq 6710s Notebook PC No
HP Compaq 6710b Notebook PC No
HP Compaq 6715s Notebook PC No
HP Compaq 6715b Notebook PC No
HP Compaq 6720s Notebook PC No
HP Compaq 6820s Notebook PC No
HP Compaq 6910p Notebook PC Yes
HP Compaq 8510p Notebook PC Yes
HP Compaq 8510w Notebook PC Yes
HP Compaq 8710p Notebook PC Yes
Tablet PC 1000 No

zcetrt ::

Hvala za tvoj trud. A zakaj to ni navedeno na spletni strani ob podatkih priklopne postaje ali vsaj v njeni dokumentaciji, ki je dosegljiva kupcu na uradni strani artikla?

Pred nakupom sem pregledal dokumentacijo za svoj prenosnik. Ker na njem ni fizično DVI priključka, nisem pričakoval navedbe o možnosti priklopa zunanjega monitorja. Če je moja napaka, da nisem prebiral specifikacij ostalih modelov in jih primerjal z mojim, naj vsak presodi sam.

Pred nakupom sem večkrat obiskal uradno stran proizvajalca. Izbral sem točen model prenosnika (6715b) in stran mi je ponudila dodatno opremo zanj. Le-ta je vsebovala docking station in njegove "hitre" specifikacije, kjer je navedena podpora DVI.

Dodatno sem stanje preveril še v PDF dokumentaciji priklopne postaje, kjer so točno navedeni modeli, ki jih postaja podpira. Med njimi je 6715b. V isti dokumentaciji na isti strani je z modro barvo (bolj vpadljivo) navedeno: NOTE: DVI is not supported on 6100 and 6300 series. Datum PDF-ja je september 2007.

Kaj je bolj očitno: Da zadeva ne podpira DVI-ja ali da ga? Tudi če bi upoštevali, da bi bila moja dolžnost pred nakupom, da preverim več podatkovnih listov različnih modelov prenosnikov, bi lahko največ podvomil v podporo. Podatki pa bi bili še vedno dvomljivi in delno kontradiktorni.

Zdaj ne vem. Če si eden od vpletenih v to mojo specifično kolobocijo, se očitno sprenevedaš. Tudi v tem primeru te delno razumem. Razumeš pa lahko tudi ti mene, saj sem šel sprva v nabavo prenosnika, kasneje pa tako priklopne postaje kot tudi velikega zaslona in potem izgubil več ur s testiranjem zaslona, nalaganjem novih gonilnikov in preizkušanjem z drugim prenosnikom. In slednjič lahko le opazoval šum na zaslonu zaradi analognega priklopa in ugotovil, da starega računalnika ne bom mogel imeti hkrati priklopljenega v isti zaslon.

V nasprotnem primeru pa še enkrat hvala za tvoj trud in pomoč ostalim, da se ne bodo nasankali tako, kot sem se sam.
4.

Jackass ::

zcetrt: Jaz sem tudi mnenja, da bi moralo to pisati točno na nekem vidnem mestu. Stvari morajo biti napisane nedvoumno in raje 3x kot 1x. Če so sposobni reklame 100.000x zavrtet, pol se bodo mogl tut na drugih področjih mal bl potrudt. Sicer pa, glede na to, da so uspele tožbe ljudi, ki so si uničili zdravje zaradi kajenja, pa je že zelo dolgo jasno da kajenje škoduje zdravju, potem mislim, da sploh ni vprašanje kdo ima prav in kdo ne.

Ko sem sam kupoval docking station za ThinkPad Z61, sem samo pogledal katere priključke ima docking station in ali podpira serijo Z. In če ne bi blo na strani nekega očitnega linka do seznama podprtih modelov z vsemi opombami, vsekakor ne bi prebral cele dokumentacije za docking station in prenosnik.:\
jAcKaSS

zcetrt ::

Uveljavljanje stvarne napake je bilo s strani prodajalca (ki je dobil odgovor pač od HP-ja) zavrnjeno. Bojda vso krivdo nosim sam, ker sem nepoučen in sem o podpori sklepal iz pogleda na zadnjo stran replikatorja. Čeprav sem jim navedel moje argumente in njihovo dokumentacijo, so jih kratkomalo pozabili in me označili za naivneža, ki naj v prihodnosti pred nakupom raje kontaktira svetovalca. Dodali pa so dokumentacijo mojega prenosnika in prenosnikov, ki DVI replikacijo podpirajo.

Obrnil sem se na Urad za varstvo potrošnikov, od koder čakam odgovor. Doslej sem srečal več ljudi, ki so bili mnenja, da o moji upravičenosti ni dvoma (serviserji, prodajalci, kolegi...) kot takih, ki so to zavrnili. A zavrnili so tisti, ki so najpomembnejši ali odgovorni.
4.

gfighter ::

Počakaj odgovor Urada, če bo mnenje pozitivno, pošlji kopijo odgovora prodajalcu in povej, da boš sprožil postopek. IMHO si upravičen do zamenjave.
Catapultam habeo. Nisi pecuniam omnem mihi dabis, ad caput saxum immane mittam

rokj ::

Jaz pa imam problem, da ko priključim prenosnik HP 6710b na monitor HP w2207h preko VGA in potem na temnem ozadju premikamo kakšna okna, se pojavijo moteče lise med prikanjem. To pa se pojavi samo takrat, kadar je prenosnik priključen na električno omrežje. Če prenosnik "teče" samo na bateriji, potem se lise ne pojavijo. Hotel sem kupiti "docking station", da bi "preizkusil" še navezo DVI->HDMI, pa sem naletel na to temo.

Prodajalec prenosnika mi more uveljavljati garancijo, ker prenosnik na ostalih monitorjih deluje vredu, kar po eni strani razumem, ... prodajalec monitorja pa še ni odgovoril, ampak dvomim na uspeh, saj gre verjetno res za neko naklučje.

zcetrt ::

Glede na odnos, ki sem ga bil deležen s strani HP, greš lahko ob naslednjem nakupu le h konkurenci.

Analogni priključki docking stationa (audio vhod in izhod, VGA) so slabe kvalitete. Prihaja do motečih in z lahkoto zaznavnih motenj.
4.

djordjevic ::

rokj: Sem imel povsem enako težavo s hp nc6120 in samsungom 226bw. Tako močan šum slike, da znoriš. Sumim, da sem si čak malo pokvaril vid. Zdaj imam lepo desktop, dvi povezavo in zadeva piči kot šus. Motnje so kajpada preteklost. :)

zcetrt ::

Nekoliko zadevo izboljša kvaliteten VGA kabel. A le do neke mere.
4.

Šimpanz ::

Ti si zadevo malo poenostavil.

1. Notesnik ne podpira DVI
2. docking station ga podpira

Iz tega si potegnil zaključek da bo bo DVI monitor delal ok, kar je napačno. Isti DS lahko uporabiš pri večih notesnikih pri takih ki podpirajo DVI in pri tistih ki ga ne, pri čemer moraš vedeti da ni garantirano da bo DVI povsod delal.

Vzemimo primer da imam zelo star notesnik, ki nima niti USB portov. Jaz sedaj kupim DS priklopim USB tiskalnik in pričakujem da bo to delalo.
Jaz bi pred takim nakupom definitivno zahteval potrditev od prodajalca do bo to delao .

zcetrt ::

Moj primer je v tej temi pase. Sicer pa, če te zanima, preberi prejšnje poste in preglej podane linke, če se od tedaj še niso spremenili. Ponavljal se ne bom, ker nima pomena.
4.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

ventilator na prenosniku ne deluje

Oddelek: Strojna oprema
101101 (907) espacious
»

HP Compaq 6715s driver problems

Oddelek: Operacijski sistemi
145256 (4507) tictac
»

Katerega notebooka priporočate

Oddelek: Kaj kupiti
182112 (1708) kix
»

ComTron prenosniki...

Oddelek: Kaj kupiti
253102 (2615) DjTonic
»

HP NC8000 in zmogljivost baterije

Oddelek: Kaj kupiti
141465 (1362) TribesMan

Več podobnih tem