» »

EuroBasket 2013 - četrtfinale

EuroBasket 2013 - četrtfinale

1
2
»

Matija82 ::

Ja, tole je zanimivo. Če je kdo bolj pozorno spremljal, a Begić dejansko skače ali se zgolj dvigne na prste in to je to?

Vitez ::

Pri 220 ne rabiš kaj dost skakat.

Matija82 ::

Če pobiraš žoge. Kaj pa če jih ne?

Vitez ::

Ker je hlod, zato. zato mi ni jasno, kako lahko igra v vrhunskih klubih.

igor0203 ::

Če ne bi bil dober, verjetno ne bi igral po največjih evropskih klubih in bi ostal v Olimpiji. Pa treba je biti iskren in priznati, da naši niso igrali na centre.

Lakovič pa mislim, da je zrel za pokoj. Na vsaki tekmi na tem EP, ko je prišel v igro, je nivo in kvaliteta igre padla.
V tretji četrtini, ko je zamenjal Dragiča (pri vodstvu naših mislim da za +2), sem si mislil, evo pa bo +10 za Francijo in dve minute kasneje se je točno to zgodilo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: igor0203 ()

Karaya 52 ::

Mogoče Begič potrebuje dobrega playa, uigrane akcije etc. V Realu ni za brezveze. Brez centerske igre pač ne moreš računati na uspeh.

Vitez ::

Jaz ne vem, kaj on rabi, vem, d aje včeraj zgrešil vse možne zicerje.

Karaya 52 ::

Posledica dobre francoske taktike. Če bi naši zadevali trojke, francozi nebi mogli kampirati v raketi, kjer je bil ujet en beli center.

imagodei ::

Poleg poraznega skoka v obrambi in forsiranih trojk v prvi četrtini, bega tudi Maljkovićeva strategija. Sori, ampak če vidiš, da Lakovič enostavno ne more, če vidiš, da Francozi naredijo v par minutah 10 pik razlike - zakaj ne vzameš timeouta, prekineš naval Francozov in obenem daš na igrišče Joksimovića?

Joksimović ni ravno zvezda turnirja, ampak v dosedanjih tekmah je bil definitivno uporaben bolj od Lakoviča. Ko se na igrišču pojavi Lakovič, se igra upočasni in ravnotežje moči prevesi k nasprotniku.

Lakoviču ne gre že cel turnir. Niti od daleč mi ni jasno, zakaj ga tiščat v igro, če se mu evidentno ne odpre, ob enem pa Joksimoviću nameniti 30 sekund igre.

In ja - koja ti je to strategija, da nasprotnik v štirih napadih naredi delni izid 10:0 in dobiva skoke v napadu, ti pa tega ne presekaš?


Po drugi strani je res, da je igralni sistem naporen in da se je našim poznala utrujenost. Pač, nismo toliko uigrani, nismo toliko izkušeni. Kot je rekel Jaka Daneu včeraj po tekmi, izkušeni igralci znajo izkoriščat mikročas za počivanje; npr. Gogiju pa navkljub njegovi kvaliteti še vedno manjka teh izkušenj. Posledično se igralec ob istem naporu bistveno bolj utrudi kot nasprotnik - tukaj kondicija in telesna priprava ne igrata velike vloge - bolj psiha.

Vendar pa - Francija je včeraj bila premagljiva. Na splošno mislim, da sta nas izdala psiha (to je večna spremljevalka slovenske košarke), z začimbo bizarnih odločitev Maljkovića.
- Hoc est qui sumus -

Matija82 ::

1:1 je falil štirikrat? Ne rečem, če ni igre, ni igre, lahko pa tudi center kaj sam zadane.

Karaya 52 ::

Francozi so nas v resnici povozili. Disciplina. Niti ene žoge niso kar tako vrgli proti košu. Tega Slovenija še ni sposobna, psiha.

oo7 ::

Tudi če bi včeraj nekako zmagali nas bi Španci v polfinalu sesuli ne glede na prvo tekmo, ko smo mi njih;)
Begič je bil proti Italiji odličen včeraj pa totalno zanič. No včeraj so bili vsi več ali manj slabi. Lakovič je dober samo še za prekrke delat. Trener je pa tudi razred zase ,ko je Nahbar zadel za 2 točke pa potem takoj za 3 ga je takoj poklical na klop a prej ni noben nič zadel:|

Piston ::

zame glavne značilnosti skozi celotno prvenstvo, ki so nas pripeljale sedaj do sem so:
- večna bolezen prevelikega metanja trojk (če gre recimo tam blizu polovice notri smo ok, na tem prvenstvu pa je bil ta odstotek katastrofa)
- mirza begič izven forme (dejansko ga nisem videl še tako slabo igrati, lansko leto pri realu je bil čisto soliden center)
- jaka lakovič izven forme, kot menjava dragiču (ne razumem, kako je lahko zgrešil toliko zicer trojk)
- preforsiranje gorana dragiča
- počasnost nachbarja (mu ne gre zameriti, ampak tako žal je)
- ni rutiniranega igralca, na katerega se zaneseš ko je manj kot 10s do konca napada
- maljkovičeva ignoranca do timeoutov, ko so nasprotniki načeli serijo točk
Kawaaabangaaa

slosi ::

Maljkovič je naredil edino napako, da je G. Dragič pokrival Parkerja od 1. minute naprej. Ok, saj je to dobro opravil v prvem polčasu (Parker prvič zadel trojko 30s do konca 1/4), vendar pa se je Dragič preveč utrudil in posledično je v 2. polčasu bil manj učinkovit v napadu + veliko izgobljenih žog v zadnjih minutah, ko se je videlo, da komaj stoji na igrišču. Zakaj Parkerja ni preganjal Joksimovič od prve minute naprej in potem Z. Dragič ali Murič verjetno ni nikomur jasno.

Drugače pa je Parker dokazal, kaj pomeni kvaliteta in izkušnje. Dragič še ni na tem nivoju in bo rabil kar nekaj pomembnih tekem, da bo igral bolj zrelo.

Francozi so bili od vseh ekip najslabša izbira. Fizično so močni, odlični v skoku in obrambi + Parker je začel igrati bolj motivirano. Sloveniji taka igra najmanj ustreza. Francozi so jih čisto izrinili iz rakete, šut nam ni stekel in odločil je skok Francije. V drugem polčasu so nas držale trojke v igri ampak realno so bili Francozi boljši za teh 10 - 15 točk prednosti.

imagodei ::

Tudi jaz sem mnenja, da je Maljković naredil strateško napako, ker je Parkerja pokrival Gogi. Goran je super talent, izvrsten atlet, ampak to, kar se je temu fantu obešalo zadnje tedne, je pač malo preveč. Tip je psihično odpovedal, kar je bilo videt tudi na koncu, ko je sam rinil v nesmiselne akcije. Pač, psiha, cela Slovenija je od njega pričakovala čudeže, brez njega (in Zokija) ni bilo igre. Fanta so v določenem trenutku enostavno zanesla čustva, odreagiral je celo neprofesionalno in soliral na polno - pa mu tega ne štejem v slabo.

Treba je vedet, da je še relativno mlad igralec, poleg tega so pa za take primere na (oziroma ob) igrišču drugi ljudje, da krizo prepoznajo in jo presekajo, preden pride do sranja. Nihče ni verjel, da bo Parkerja večino časa pokrival prav Gogi - Zoki je prav tako hiter, pa vseeno pod manjšim pritiskom. Joksimović bi bil dobra druga izbira.
- Hoc est qui sumus -

Vitez ::

Goran si je na Parkerju dokaj hitro pridelal 4 osebne in potem se mu ni več upal približat. na parkerju bi se morali menjavat. Ko gre on v dvokorak, mu več nič ne moreš, če si v gibanju, prej ga treba zapret.

Super Sonic ::

Poleg poraznega skoka v obrambi in forsiranih trojk v prvi četrtini, bega tudi Maljkovićeva strategija. Sori, ampak če vidiš, da Lakovič enostavno ne more, če vidiš, da Francozi naredijo v par minutah 10 pik razlike - zakaj ne vzameš timeouta, prekineš naval Francozov in obenem daš na igrišče Joksimovića?

V to se jaz nikoli ne spuščam, igro nasprotnika se analizira do skrajnosti, ljudje ne spijo praktično na dan tekme, uigrava se določene kombinacije in na koncu moraš oz. si prisiljen sprejeti določene komprise in postavit taktiko. Maljkovič je sedaj na tapeti, lahko bi bilo drugače, ampak realno gledano ne moreš metati 12:0 trojke proti današnji Franciji in pričakovati, da boš zmagal. Francozi so bili boljši včeraj, več so zadeli.

Edino kar je manjkalo, za moj okus, je bil en "boljš" prekršek nad Parkerjem, ki je imel po desni pravo malo avtocesto. Treba je bit umazan, naredit en dober šamar in ga mahnit po roki, tvegat tehnično, ampak psiha igralca se ustavi - "ne boš tega delal". Bi se mogoče kdo zgražal nad napisanim, ampak točno to so naredili Francozi Lorbku, ko je bil v naletu, pa tudi Dragič je fasal enih par dobrih po telesu. To je manjkal iz mojega stališča.

Sicer pa taktično dobro postavljeni, nekaj slabih menjav in tale ac po desni za parkerja, morate se pa tudi zavedati, da ima Slovenija svoje meje. Ta ekipa ni tako dobra kot je kazalo da je, zelo prav bi nam prišel Beno včeraj. Tko da Maljkovič je manj kriv, kot javnost tole hoče pokazat, čeprav nosi krivdo (za moj okus).
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

Karaya 52 ::

Goran je mogoče sam želel pokrivati Parkerja. Kakorkoli, odločitev je bila trenerjeva in je bila napačna. Ampak to imo ni odločilo tekme. Proti Francozom je težko rinit pod koš, razbiješ jih lahko s trojkami, kar bodo naredili Španci. Raztegnili njihovo obrambo in potem bo Gasol lahko naredil svoje pod košem.

Super Sonic ::

Bo vsekakor zanimiva tekma, se mi pa zdi, da bo zelo odvisno od dnevne forme kaj bo.

Bi pa še sam rekel kakšno o sistemu igranja - naravna katastrofa. Igraš tekme, ki nimajo vpliva na rezultat in po 14 dneh basketa igraš v 18 urah dve tekmi... norost, brez primere.
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

imagodei ::

Super Sonic> "Tko da Maljkovič je manj kriv, kot javnost tole hoče pokazat, čeprav nosi krivdo (za moj okus)."

Saj ne pravim, da Maljković nosi levji delež krivde. Pravim, da mu morda malo manjka tistega, "Opazi in se prilagodi". Ko ti nasprotna ekipa naredi delni izid 10:0 ob sicer solidni igri tvojih, je čas da odreagiraš. Prekineš nalet. Razbiješ evforijo napadalca.

Ravno tako je bila IMO napačna odločitev, da Goran pokriva Parkerja praktično celo igro.

Se pa strinjam, da je naš trenutni domet ravno tu nekje, kjer smo končali.
- Hoc est qui sumus -

oo7 ::

Če pa ne bi igrali doma bi pa že v skupinskem delu izpadli.

StoneFox ::

oo7 je izjavil:

Če pa ne bi igrali doma bi pa že v skupinskem delu izpadli.


Defacto

Super Sonic ::

Pa ne skupinski del je tolk prfunjeno sestavljen, da ni rečen, pa tudi tolk zanič nismo bili. Blo bi pa drugače, kot je bilo. AMpak to je mal brezveze ven izpostavljat.

Ravno tako je bila IMO napačna odločitev, da Goran pokriva Parkerja praktično celo igro.

Alternativa je bila pa kaj? Parkerju so piskal vsak dotik, Joksimovič je precej "omejen" košarkar, Lakovič izven forme,... za ostale je bil pa prehiter. Še vedno sem prepričan, da je bilo dobro zastavljeno, samo malo bolj moško bi bilo treba igrat, pa še kej zadet... ;)
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

FlyingBee ::

prekratka klop, spet
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Evropsko prvenstvo v košarki 2017 (strani: 1 2 3 416 17 18 19 )

Oddelek: Šport
914154779 (33458) bambam20
»

Svetovno prvenstvo v košarki 2014 v Španiji (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Šport
17539629 (32267) bambam20
»

košarka EP07 (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
21216426 (11249) dejansan
»

EP Beograd 2005 (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
1358366 (5723) LapD

Več podobnih tem