» »

Slo-Tech izgublja uporabnike?

Slo-Tech izgublja uporabnike?

Temo vidijo: vsi

Vajenc ::

Okapi je izjavil:

Predvsem pa bi lahko šefi slo-techa na podlagi te teme ugotovili, da so nazivi bolj ali manj nesmiselni. Mularija je še ponosna nanje. Bi bilo treba kakšne drugačne "kazni" pogruntati.

O.

Eni se na tak način samo tolažmo za vso krivico, ki se nam je storila z nazivom.
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: Rokm ()

francek1 ::

bluefish je izjavil:

Tiste dolge teme, ki si jih naštel na začetku, so bolj ko ne le izhodišče ali način za hiter odziv na vprašanje, ker v njih sodeluje več ljudi. Še vedno lahko posameznik odpre ločeno temo.
To z obrazcem sicer do neke mere reši zadevo, vendar moraš vedeti, da mnogo ljudi nima preveč pojma o zadevah. Imajo sicer določene zahteve, čeprav še tako ohlapne, vendar zelo slabo predstavo o cenah,...

Ne nakladaj. Ko odpreš podobno temo, je takoj zaklenjena , pri PNG-jih brez obrazložitve, pri ovcah pa napišejo, da je taka tema že enkrat odprta. Neštetokrat videno!

Mipe je izjavil:

In kdo bo talal kazni kaznovalcem?

Oni so že sami s sabo dovolj kaznovani...:):D

In to se ponavlja že desetletje...
Kdor se je že rodil učen se lahko reži...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: francek1 ()

moderator ::

jype zgleda tut lurka ker ma tut čas zadnje prijave zdej enkrat

mogoče se sam še na ZS men

bluefish ::

francek1 je izjavil:

Ne nakladaj. Ko odpreš podobno temo, je takoj zaklenjena , pri PNG-jih brez obrazložitve, pri ovcah pa napišejo, da je taka tema že enkrat odprta. Neštetokrat videno!
Vsekakor, odvisno od teme.

mtosev ::

Aston_11 je izjavil:

Jypeta ni gor že enih 14 dni.
kul. upam, da ga čimbolj dolgo ne bo nazaj:))
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Zgodovina sprememb…

bluefish je izjavil:

francek1 je izjavil:

Vsekakor, odvisno od teme.

Ne morem verjet, da priznaš...bom dal tole z vsak slučaj v okvir pa na steno...

Okapi ::

Tule si eni očitno na vse kriplje prizadevate demonstrirati glavni vzrok za težave slo-techa. ;((

O.

A ima težave?

einstein :P ::

@okapi

Ti tudi, ker te bo zdaj nekdo napadel nazaj - recimo jaz in tukaj so spet težave... ;)
STAY OUT OF MY TERRITORY!

BigWhale ::

Karaya 52 je izjavil:

Izgon Thomasa se gotovo pozna. Ima neko svežino, ki jo je z veseljem brati. Sicer pa ni edini, ki je moral reči zbogom, je pa sprožil plaz odhodov.

Vajenc je izjavil:

Brez Thomasa se je pokvarila ST tehtnica, kar je jypeja dvignilo tako visoko, da je začel trolati in žaliti povsem nenadzorovano. Brez Thomasa naj kar ostane kjer je (glede na odvisnot najverjetneje pod kakšnim nickom).

Thomasu ne bi blo vsec, da se ga imajo nekateri sedaj za mucenika. Also, kdaj je ta tema postala "Pogresamo Thomasa"? ;>

LitralSM je izjavil:

Kar rabimo slovenceljni je 4chan v nativnem jeziku. AE je to bil. No, morda je bil malo odmaknjen zaradi No rulles pravila. Saj so poskušali posamezniki v to smer, a se ni izšlo, ker niso pridobili mase ljudi v zelo kratkem času.

4chan je gnojnica interneta. Ce se komu zdi, da taksno gnojnico v resnici potrebuje, potem je nekaj narobe. Mar je tezko argumentirano debatirati in se drzatih nekaj najbolj osnovnih pravil debate in obnasanja? Ce ja, potem, je povsem prav, da Slo-Tech izgublja uporabnike na racun tega.

Moderatorji delajo (ali pa delamo) precej na tem, da se ljudje vsaj priblizno drzijo teh pravil. Jype? Jaz mu najprej pobrisem en kup postov, potem mu pa se na IRCu povem nej neha trolat. Troll, trollovski. :>

Ce Slo-Tech izgublja uporabnike jih izgublja ravno zaradi premalo moderiranja. Jaz sem bil vcasih v Problemih Clovestva, ko so se sele odprli. Tam je bilo polno debat, ki so se drzale pravil. Vsaka deviacija se je hitro kaznovala in teme so se vcasih zapirale ena za drugo, ce je prislo do kaksnega izpada. Ne pravim, da se sedaj tega ne pocne. Sem pa dobil obcutek, da je moderacija bolj ohlapna in se dopusca vec izgredov.

Mladce je treba hitro nauciti pravil, da se bodo znali lepo obnasati. Ce to pomeni nekaj deset uporabnikov manj, pa naj bo.

...in ostali bodo samo menihi...

Karaya 52 ::

Kaj češ v Problemi človeštva moderirati, če je frekvenca postov 5 na dan... Teme kot je nakladalnica, štetje in AE so šoder.

LitralSM je izjavil:

Roko na srce, starostniki več ne delate nič za plemenitenje foruma, mladim se pa ne da možnosti za to.

Starostniki, hehe.

Trenutno, precej mladih blazno dobro dokazuje, da za plemenitenje foruma naredijo ravno toliko kot naredijo plesni za plemenitenje kruha. :) Prav nic, se manj.

Karaya 52 ::

V čem je fora Thomasa? Da je odpiral tabu teme oz. je spravil xyz temo v tabu vode. Potem so pa eni preveč moderirali in počedili debato, kot da smo v RTV studiju. To je bla tista razlika, ki je forum ločevala od povprečja. Nekaj tega je še ampak bistveno manj.

trololo2 ::

BigWhale je izjavil:

Moderatorji delajo (ali pa delamo) precej na tem, da se ljudje vsaj priblizno drzijo teh pravil. Jype? Jaz mu najprej pobrisem en kup postov, potem mu pa se na IRCu povem nej neha trolat. Troll, trollovski. :>

Če bi imel vsaj kanček integritete bi mu dal naziv. Ti in ostali moderatorji. Pa je nimaš, kaj to še fino se ti zdi da konstantno trola in uničuje teme ki se ne skladajo z tvojimi (vašimi) političnimi pogledi. In zato je kakor je.

trololo2 je izjavil:

Če bi imel vsaj kanček integritete bi mu dal naziv. Ti in ostali moderatorji. Pa je nimaš, kaj to še fino se ti zdi da konstantno trola in uničuje teme ki se ne skladajo z tvojimi (vašimi) političnimi pogledi. In zato je kakor je.

A se cem se jaz na tak oseben nivo spravit? Ah, ne bom se. Sem pa vesel, da imas napravo, ki ti omogoca, da vidis kaj se meni zdi, kaj jaz komu brisem in koliko imam integritete.

Govoris na pamet in bluzis v tri dni.

MrStein ::

Že sam obstoj jype-te kot uporabnika dokazuje, da so moderatorji nekje na nivoju vlade...
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MrStein ()

Unknown_001 ::

No no, Jype je na ST že prava znamenitost postal. Pa kakšen Slo tech bi pa to bil, če bi se znebili največjega trolla vseh časov kar jih je bilo na ST. Glede na to, koliko časa je on posvetil tej svoji unikatni stroki si že skor odlikovanje zasluži :)):)):))
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?

Begabt

Hayabusa ::

Če še niste opazili,
https://slo-tech.com/profili/8359/?mest...
Čas zadnjega odgovora: 10. sep 2013 ob 21:59:56
Že skoraj 1 teden ne trola.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Hayabusa ()

MrStein je izjavil:

Hmm, ne poznam zadeve, ampak prej so drugi rekli, da na AE ni bilo moderacije.
Nakladalnica pa ni AE, saj ni A. Ali pa, spet, ne poznam zadeve dovolj dobro. (nisem sodeloval ne v AE, ne Nakladalnici)
Je bilo. Brisalo se je nekatere skrajno bolane in sprevržene objave.
Nakladalnica res ni bila anonimna, vendar je bil na momente nivo podoben.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: bluefish ()

JohanP ::

Hayabusa je izjavil:

Če še niste opazili,

Verjetno je zato takšna panika med PNG-ji.

Unknown_001 ::

Hayabusa je izjavil:

Če še niste opazili,

Ježeštana, da se mu ni kaj zgodilo? :O
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?

Begabt

Janac ::

Čas zadnje prijavedanes ob 19:17:54

nuclear ::

Zadnje čase opažam, da se to dogaja na vseh forumih.
Asus G14 2023 - Ryzen 7940HS - 32GB DDR5 - GeForce RTX 4080 - 990 PRO 4TB

bluefish je izjavil:

MrStein je izjavil:

Hmm, ne poznam zadeve, ampak prej so drugi rekli, da na AE ni bilo moderacije.
Nakladalnica pa ni AE, saj ni A. Ali pa, spet, ne poznam zadeve dovolj dobro. (nisem sodeloval ne v AE, ne Nakladalnici)
Je bilo. Brisalo se je nekatere skrajno bolane in sprevržene objave.

Torej ne dovolj?
Nakladalnica res ni bila anonimna, vendar je bil na momente nivo podoben.

In poanta te primerjave je...?
Motiti se je človeško.

MrStein je izjavil:

Torej ne dovolj?
Brez 24/7 prisotnosti res ne.

MrStein je izjavil:

In poanta te primerjave je...?
Predvsem ta, da nekateri tam niso preboleli AE.

papasmrk ::

Ne pišem ravno pogosto na ST-ju, rad prebiram nekatere teme, vendar me včasih uporabnik yupe resno odvrne od branja.
Čudi me da nima PNG-ja v nazivu... verjetno je podobno kot Zoki nek "zamrznjeni" moderator/administrator ST-ja

mtosev ::

jype je ex mod in zato nikoli ne bo dobil naziva pa lahko počne kaj se mu zahoče. modi/admini ne bodo priznali, da je ex mod postal največji troll na s-tju
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mtosev ()

Janac ::

mtosev je izjavil:

jype je ex mod in zato nikoli ne bo dobil naziva pa lahko počne kaj hoče. modi/admini ne bodo priznali, da je ex mod postal največji troll na s-tju

jype je tajna policija:P

LitralSM ::

IMO bi se dokaj hitro dalo pridobit nove obiskovalce/uporabnike. Monetizirajte slo-tech na tak način, da povprečnega obiskovalca ne bo omejeval, bo pa nagrajeval tiste, ki bi prispevali k forumu.

znano tudi kot "sveta krava".
Oziroma "riba začne gniti od glave".
Motiti se je človeško.

kapitan ::

"Vse novičarske skupine in forume uniči prevelika odprtost in množičnost "

To si si izmislil. Dokaži svojo trditev. Kje so peer reviewed članki?

Sej ne mislim resno :) Ampak take izpade imajo včasih slo-tech intelektualci. Z glavo skozi zid, dokaži in dokaži, če ne si lažnivec, sami pa so od vseh sporočil mogoče prilepili 3 linke do kakšnih člankov. Ne, ne mislim nate, da ne bo kakšnega nesporazuma.
Super je, če je izjava podkrepljena z linki, ampak to žal ne velja za top userje njim/vam to nekako ni potrebno in vam nihče ničesar ne očita (včasih kakšen uporabnik celo prosi za linke, pa jih ne dobi).

Top userji imajo težave s kritiziranjem zdravstva in šolstva. Kdor kritizira zdravnike se spreneveda, ker ne priznava moderne medicine. Od kod tak zaključek, ne vem. Enako velja za šolstvo, ko nekdo napiše, da bi lahko bilo boljše, da so nekateri profesorji nesposobni za svoje delo, je označen za idiota, ker misli, da je znanje odveč, da je ponosen na ignoranco, itn.

Nekateri top userji trdio, da se uporabniki preveč zgledujejo po sebi, preveč posplošujejo, ne vidijo pa, da oni počnejo enako. Top userji tudi pišejo o tem, kako oni nečesa niso opazili, kako imajo oni drugačne izkušnje, itn (sama subjektivna mnenja). Zakaj so njihove izkušnje pomembnejše oz. natančnejše od izkušenj drugih uporabnikov? Njihovo subjektivno mnenje je po njihovem mnenju kar objektivno. Top userji potem prepričujejo druge, da halucinirajo, da ne živijo svojih življenj. Od intelektualcev bi človek pričakoval nekaj več.

PacificBlue ::

Potiskajte že majice in naredite mal reklame;)

Po moje se ze dost stvari(odgovorov) najde prek googla, eni pa so ze naveličani trolov in se jim ne da več sodelovati v temah, ko pa lahko drugače preživijo čas. Ni več občutka pripadnosti. Po moje je na strani slotecha, da naredi stvar bolj zanimivo. Saj spat na starih lovorikah ni preveč dobro:).
I’m out.
:3

Massacra ::

Dobro napisani kapitan. Za samorefleksijo. Zelo dobro.

Kar se pa intelektualca tiče: si predstavljaš knjigo Most na Drini, ki jo je napisal dr. Ivo Andrič in ne Ivo Andrič?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Massacra ()

imagodei ::

kapitan je izjavil:

To si si izmislil. Dokaži svojo trditev. Kje so peer reviewed članki?

Sej ne mislim resno :) Ampak take izpade imajo včasih slo-tech intelektualci. Z glavo skozi zid, dokaži in dokaži, če ne si lažnivec, sami pa so od vseh sporočil mogoče prilepili 3 linke do kakšnih člankov. Ne, ne mislim nate, da ne bo kakšnega nesporazuma.
Super je, če je izjava podkrepljena z linki, ampak to žal ne velja za top userje njim/vam to nekako ni potrebno in vam nihče ničesar ne očita (včasih kakšen uporabnik celo prosi za linke, pa jih ne dobi).

Saj ni res. Na misel mi prideta dva primera, ko se linkov na peer reviewed članke ne daje. Prvič, dejstvo je, da so določene trditve pač splošno znane in sprejete. Aksiomatske. Če se npr. v debati pojavi nekdo, ki zavrača teorijo evolucije zato, ker je to "samo teorija", se takšnemu kljukcu pač ne lepi linkov o tem, da je razvoj vrst znanstveno dejstvo. In drugič, povsem možno je, da je sogovornik v specifični temi (ali kakšni drugi sorodni temi) že 20x natančno argumentiral in podal linke na "peer reviewed članke". Zgolj zato, ker nekdo vpade v temo kot padalec, ne da bi prebral vsaj zadnjih nekaj strani neke teme, se nima smisla ukvarjat s ponovnim pastanjem linkov. Če se npr. nekdo v obstoječi temi o cepljenju otrok na 49. strani ponovno oglasi z idejo, da preservativ thimerosal, ki se uporablja v nekaterih cepivih, povzroča možganske okvare pri dojenčkih in je rizičen za razvoj avtizma, ker vsebuje živo srebro, je to nevredno brskanja za kredibilnimi edu linki. Vse to smo v sorodnih temah že tisočkrat ovrgli. Pravzaprav so tovrstne trditve tako za lase privlečene, da je očitno, da se avtor niti ni potrudil informirati in zatorej sploh ni vredna komentarja.
- Hoc est qui sumus -

mtosev je izjavil:

jype je ex mod in zato nikoli ne bo dobil naziva pa lahko počne kaj se mu zahoče. modi/admini ne bodo priznali, da je ex mod postal največji troll na s-tju

Mal takole v tri dni bluzis, a? Jaz vem za vsaj enega ex moderatorja, ki ima naziv. Vsaj imel ga je, ce ga nima vec.

jalovec09 ::

Nič ne izgublja samo ljudje nimamo časa viset non stop na forumu. Ko bo sneg, mraz, dež bo več bralcev :)

r3dkv1c4 ::

Mavrik je izjavil:

Tega z velikimi temami se zavedamo in se jih trudimo preprečevati (čeprav to povzroča veliko pritoževanja v smislu "zakaj pa sem jaz pobrisan, kako je to offtopic, če hočem samo 100€ dražji računalnik?!").

Te teme ko si jih omenjal so bolj zgodovinski artefakt, bomo porihtali :)

Problem je neargumentiran izbrisi....ker pač adminu ni všeč post.

se trudite.....hahahahaaahaha

Zgodovina sprememb…

Izbrisi kjer moderatorju ni vsec post so priblizno tako kot Big Foot. Veliko se govori o njih, polno ljudi pravi, da jih je videlo, dokazov pa kar nobenih. :)

Utk ::

Poglej si temo o pritožbah in podobne, stalno iste 3 špeckahle, komu normalnemu se pa da ukvarjat s tem? Če ti nekaj izbriše brez veze, pač v tisto temo več ne pišeš. Take teme iz popularnih hitro zamrejo in to je to.

Mavrik ::

Predvsem je zanimivo, da tule ena skupina ljudi razlaga, da moramo spraviti stran trole ter offtopic poste, da lahko normalno debatirajo, druga pa se pritožuje da jih "pristransko" brišemo, ko so trolali in vlekli temo offtopic ;)
The truth is rarely pure and never simple.

roCkY ::

BigWhale je izjavil:

Izbrisi kjer moderatorju ni vsec post so priblizno tako kot Big Foot. Veliko se govori o njih, polno ljudi pravi, da jih je videlo, dokazov pa kar nobenih. :)

Lej možakar. Če stojim za nečem in poskušam dopovedat na tak in drug način me podraži, ko čez pol dneva opazim, da postov ni več. Naj vsaj na e-mail sistem sporoči.
O enih zadevah pač z določenega pogleda ne gre filozofirat. Enovrstičnica pove vse. Nenazadnje bi se take dikusije s posameznikom lahko preselile v zaprto skupino vkolikor je tako zelo moteče.
Sicer se mi za forume precej hebe a včasih me prime mal tipkat. Je pa tale forum in Zevs edini kjer sem bil kdaj brisan.
Mi očitno dokaj uspešno uspeva odkriti mejo kaj gre in kaj ne.

xyqwe ::

Tukaj je primer pristranskosti moderatorjev:
https://slo-tech.com/forum/t577042/0

Moderator temo zaprl zaradi
"Zaklepam na podlagi #1.1 in #2.2 pravil S-T."

Seveda pa v temi ni ne žaljenja, niti sovražnega govora.

Mislim da je precej jasno, kdo so na tem forumu moderatorji in kaj so njihove svete krave.
In precej jasno je tudi, da ljudje z drugačnimi pogledi odhajajo, ker se jih cenzurira, jim zaklepa teme in tako naprej, precej zahrbtno.

zee ::

Tista tema je bila zaprta zaradi pomanjkanja dokazov in vsesplosnega nabijanja, ki ni imelo nobene zveze s samo temo.

Odvisno, kaksni so ti "drugacni" pogledi. Alternativne razlage zgodovine, znanosti, ki temeljijo na psevdodokumentarcih in laziznanosti iz Youtube-a in teorijah zarote, so brisane, zato ker OP-ji ne zmorejo argumentirati svojih pogledov z nekimi preverljivimi materialnimi dokazi. Debatirati o pravljicah je pa rahlo blesavo, mar ne?

Uporabniki z nazivom PNG so pa tako ali tako brez pravic oz. so te pravice izgubili z veckratnim zavestnim krsenjem pravil S-T.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: zee ()

Tista tema je bila zaprta zaradi pomanjkanja dokazov in vsesplosnega nabijanja, ki ni imelo nobene zveze s samo temo.

Ja, seveda. Zakaj so ti "pravi razlogi" sedaj povsem drugačni od navedenih v sami temi?
In od kdaj je potrebno v loži dokazovati stvari, mi lahko prosim citirate pravilo?

Kaj pa za vas pomeni vsesplošno nabijanje, a o temu tudi kaj piše v pravilih?

Utk ::

Mavrik je izjavil:

Predvsem je zanimivo, da tule ena skupina ljudi razlaga, da moramo spraviti stran trole ter offtopic poste, da lahko normalno debatirajo, druga pa se pritožuje da jih "pristransko" brišemo, ko so trolali in vlekli temo offtopic ;)

Ja očitno nimate prave mere. Če z brisanjem ubiješ sicer zanimivo temo, si pač falil.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

Tr0n ::

To temo lahko komot zaprete. Za jokice imate pritozbe. :)

Tr0n je izjavil:

To temo lahko komot zaprete. Za jokice imate pritozbe. :)

Ko bojo tebi zaklepali ali brisali teme, boš pa ti jokica.

Poleg tega pa sem že pisal v pritožbe, ampak se ni nič storilo.

Tr0n ::

xyqwe je izjavil:

Ko bojo tebi zaklepali ali brisali teme, boš pa ti jokica.

Morda v starih cajtih, potem sem pa odrasto in spoznal, da so druge stvari bolj pomembne. :)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Moderiranje (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
15928673 (24915) šajtrga
»

Odprto pismo slo-techu (strani: 1 2 )

Oddelek: Slo-Tech
637993 (6041) Pyr0Beast

Več podobnih tem