» »

Oblikovanje oglasov za spletno stran

Oblikovanje oglasov za spletno stran

sm1x ::

Pozdravljeni,

v tem tednu sem začel delati za manjše podjetje (študentsko delo), ki se med drugim ukvarja z računalniško trgovino. Ker bom drugo leto diplomiral, se poskušam malo bolj angažirati in narediti tudi kakšno stvar, ki mi je sicer ne bi bilo treba.
Sodelavka je zelo zaposlena in se med drugim ukvarja z dodajanjem oglasov (raznih akcij itd.) na spletno stran, a vse to dela z zelo osnovnimi orodji. Lahko "nalima" kako sliko laptopa, potem pa spodaj v tabelo napiše specifikacije. Te tabele ne zgledajo lepo. Vmesnik zgleda takole:

Torej kot ste že ugotovili, bi rad pomagal sodelavki, torej bi jaz dodajal in oblikoval oglase.
Kater program mi priporočate, da uporabljam za obdelavo slik, dodajanje raznih efektov ipd.? Kot vidite sem na tem področju totalen "noob". :)

Jaz bi rad prišel do nekega takega končnega izdelka:

Še eno malo bolj "advanced" vprašanje:
Z vmesnikom (prva slika) se lahko dodaja tudi linke. Link lahko napopaš na sliko ali del besede. Zanima me, če obstaja način, da označim le del slike (v primeru, da bi imel na eni sliki več laptopov) in ga linkam na stran, kjer je podrobnejši opis izdelka?

Lep pozdrav in hvala za odgovore,
sm1x
  • spremenilo: sm1x ()

neoserv ::

@sm1x: če naj bi banner vseboval samo 1 povezavo, je rešitev preprosta. Narediš sliko in okoli ji dodaš povezavo - to je to.

Če pa naj bi bil oglas sestavljen iz več povezav, kot si omenil v "advanced" vprašanju, bo pa potrebno nekaj znanja HTML, da boš lahko sliko razrezal v več delov. Ta HTML lahko nato copy-pastaš v editor, ki si ga pokazal zgoraj.
Samo "Pogled v HTML" boš moral vklopiti.
NEOSERV.SI = Prijazno & hitro SSD gostovanje že 15. leto.
900+ domenskih končnic po noro nizkih cenah!
Brezplačna selitev od starega ponudnika.

Hvala za odgovor.
Ja, mislil sem sliko razrezati v več delov. Le ta del bi bil potreben pa me zanima, kakšna je koda za to. Če lahko kdo na hitro napiše, potem se bom pa že sam igral (sklepam, da določiš širino pa višino posameznih hitboxov).

Kaj pa enostavnejši program za oblikovanje; katerega priporočate?

bluefish ::

GIMP, odprtokodna alternativa Photoshopu.

nuclear ::

Za oblikovanje, kot je bluefish predlagal, Gimp. Če imate v podjetju licenco za Photoshop pa uporabi Photoshop. Kolikor še vem, je še najbolj razširjeno orodje, in je veliko vodičev ter community supporta.

Glede več linkov na sliki pa uporabi HTML area. Primer: Klik
Asus G14 2023 - Ryzen 7940HS - 32GB DDR5 - GeForce RTX 4080 - 990 PRO 4TB

Hvala!

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

3D oblikovanje in animacija - Max, Maya, Softimage, Blender... (strani: 1 2 3 49 10 11 12 )

Oddelek: Zvok in slika
589184153 (24418) Machete
»

ozadje na dveh monitorjih

Oddelek: Pomoč in nasveti
183595 (3426) Janac
»

Adobe za odpravo ranljivosti zahteval drag nakup nove verzije

Oddelek: Novice / Varnost
368526 (6315) zeleni
»

Za izdelavo template .