» »

Redna služba + status

Redna služba + status

tx-z ::

Če imaš status rednega študenta in dobiš redno zaposlitev. Kaj to pomeni zate? To pomen da nisi več študent? Ali pomeni, da si hkrati redni študent in redno zaposlen? Kaj to pomeni če izgubiš službo. Si potem še vedno študent ali je to prenehalo s podpisom pogodbe?
tx-z

zee ::

Nisi vec student. Status ti preneha s podpisom pogodbe o zaposlitvi.

Kako je v primeru, da sluzbo izgubis ne vem.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

tiran2000 ::

Lej jaz sem zaposlen redno in imam status rednega studenta. Ne pripadajo ti studentske ugodnosti, status studenta imas in lahko normalno studiras. Jaz sicer ne goljufam, samo komot bi tudi bone imel, ker noben ne preverja tega. Pizdarija bi bla verjetno edino ce bi hotel prek studenta delat se kaj poleg... Ps. Ce izgubis sluzbo pa pac koristis studenta naprej normalno...

Zgodovina sprememb…

tx-z ::

Torej če si študent, dobiš redno službo, zgubiš pravice študenta (torej boni, delo prek št. servisa, zavarovanje,..). Če pa zgubiš to službo, pa lahko naprej uveljavlaš te pravice? A je to kje zapisano?
tx-z

tiran2000 ::

urosz ::

Kot že omenjeno, izgubiš študentske ugodnosti, ostane pa ti študentski status v smislu tega, da na fakulteti normalno in brezplačno opravljaš obveznosti kot vsi drugi vpisani ("ne-pavzerji") študenti.

TekO ::

Tako kot je bilo omenjeno zgoraj, "ugodnosti" izgubiš, šolaš pa se še naprej (redno) brezplačno.

Glede bonov ni čisto tako kot je rekel Hlod1984. Ampak te sčasoma odstranijo iz baze. Je pa res da lahko kar traja. Sodelavko so na primer lani po cca 2-3mescih. Do takrat je jedla na bone normalno.

Glede pridobitve ugodsnoti nazaj bi rekel, da ni nekih težav. Vsaj če sklepam po kolegu, ki je šel v vojsko za 3 mesece na usposablanje (za ta čas ti teče redna del. doba in izgubiš status). Ker ko se je vrnil, je namreč dobil nazaj "študentske ugodnosti". Ne vem pa komu je to sporočil in na kakšen način. Se lahko pozanimam, če te zanima.
Ideas are bulletproof.

tiran2000 ::

Ne vem, glede bonov mi je tako rekel kolega ki dela tam, torej da kao ne preverjajo... Mogoce pa kdaj pa kdaj le preverijo... V vsakem primeru, komot si redno zaposlen in redno studiras - problem ti lahko predstavlja le bolonjski studij, kjer zahtevajo prisotnost in se treba potem s vsakim profesorjem posebej pogajat zarad te prisotnosti (to pa je tudi edina tezava s katero se jaz srecujem)...

tt2advanced ::

tiran2000 je izjavil:

kjer zahtevajo prisotnost in se treba potem s vsakim profesorjem posebej pogajat zarad te prisotnosti (to pa je tudi edina tezava s katero se jaz srecujem)...

na našem faksu to ni blo mogoče (60%predavanja, 70%vaje) oz. se je dalo tko, da so te kolegi podpisval, dokler niso šli v take ekstreme, da so klical podpisan folk.. tko da se ne da neki dogovarjat s posameznimi asistenti, če ni prisotnosti so ti blokiral prijavo na izpit..

sploh pa ne vem kaj bi folk rad, redn job pa še da je na bone, sej maš plačano malco.. a ni že dovolj velika pravica, da maš redn job pa še zmeraj obdržiš pravico zastonjskega študija.. najraj bi raztrgal to državo "svašta p**** rodi a slovenija živi"
What Else Is There?

tiran2000 ::

Ne vem kaj se razburjas , sej noben ne prav da je na bone. Razpravljamo samo o tem, da je zlo slabo kontrolirano... Sicer pa jaz svoje probleme s prisotnostjo ponavadi resim tko , da ignoriram asistenta in grem direkt do nosilca predmeta... Pa so mi se vedno oddobril... Je pa res , da ze imam doloceno visoko izobrazbo (visjo kot za katero se solam) in se solam bolj za duso (oz. potencialno selitev v tujino) kot kaj drugega... Pa jezik mi tud tece...ce mi ze pero ne :)

Zgodovina sprememb…



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vpis na srednjo šolo za status (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Šola
426198058 (36875) Filip8
»

Dohodnina-študenti

Oddelek: Šola
143419 (1949) Ice-Heki
»

Študent in pogodba o zaposlitvi

Oddelek: Loža
61638 (1328) Isotropic
»

Nujno - predčasna zaposlitev

Oddelek: Šola
72709 (2227) St235
»

Študentska izkaznica - ugodnosti za VSŠ?

Oddelek: Šola
83051 (2880) Zeberdee

Več podobnih tem