» »

motorizem:hude tezave po s hrbtenico po maratonski voznji

motorizem:hude tezave po s hrbtenico po maratonski voznji

gandolfino ::

Cav,
Naj pojasnim na kratko, v soboto sem se z motorjem odpravil na dolgo pot 800km, voznja vecinoma po avtovestah, sobota in nedelja sta bili zelo natrpani z aktivnostmi, spanja je bilo po 4ure, no v pon zjutraj ob 5 sem se odpravil domov-tokrat po poti cez alpske doline in prelaze tokrat priblizno 1000km, vozil sem tudi po dezju in nevihtah v nemogocih razmerah, nekako sem z veliki mukami dogural do doma ob 11 zvecer.torej 18 ur voznje s 5 postanki za bencin, wc in hrano.

Motor ni najbolj udobrn za dolge ture-enduro Kawasaki kle 500 malo strajesega letnika, vozil sem brez hrbtne opore, ki je baje za dolge ture obvezna oprema.

No po 24urnem pocitku, se vedno trpim kot zival, z berglami in medicinsko oporo za hrbet se nekako s tezavo dvignem za wc, zjutraj se nisem mogel niti zravnari s hrbtenico ko sem se usedel na podteljo-kar nekako skupaj sem zlezel kot spuzva.

So tukaj kaksni motoristi ki so mogoce sli skozi kaj takega? Gre le za gromozanski muskelfiber hrbtnik misic ali bi lahko bilo kaj bolj resnega.

Fak. Hvala za morebitne odgovore, lp

genesiss ::

Meni izgleda kot muskelfiber. Slejkoprej boš dober.

krucymucy ::

Je to od motorja, ali od tistih aktivnosti? 1000km v kosu sicer se nisem prevozil, sem jih pa dobrih 700 nekajkrat tudi ne s prav udobnim motorjem, pa nisem imel tezav.

Hayabusa ::

Kawasaki kle 500 je milina v primerjavi s kakim cestnim kot pnr. yamaha r6/cbr 600/suzuki gsx/kawasaki ninja 8-).
Simple, nisi vajen takih tur.

btw za take ture je najboljše voziti "kravo" (bmw 1100rt/1150gs in podobni).

gandolfino ::

No upam da gre za hudi muskelfiber, ker res nisem vajen takih tur izpit mam pa 1 leto,
blo je zajebano ja ob 9 cez Ljubelj ob nevihti, nemogoci vidljivosti iz ze kar orng zmatranosti..no dobra šola za drugič!

mihec87 ::

Napihalo ledveni del?

mailer ::

Poleg stalne obremenitve hrbtenice prištej še, da si bil moker in je stalno pihalo. Še dobro, da ti ni prepihalo ledvic, ker drugače bi bilo dosti huje kot je sedaj. To bo minilo do vikenda, če je res samo muskelfieber.
Asus B560-I, Intel 11500, Corsair 16GB 3200MHz

mr1two ::

Če se ti težave ponavljajo, ti močno priporočam vaje za hrbet. Enkrat sem se malo preteral na kolesu in me je hrbet bolel zaradi neenakomerne rabe mišic(ali hrbtne delajo preveč/več kot trebušne-v mojem primeru ali obratno). Tudi dalj časa trajajoča prisilna drža lahko povzroči to.
Pomagali sta mi ti dve enostavni vaji, kot ju razloži možak na youtubu. Enostavno in učinkovito, že po dveh serijah v enem dnevu(zjutraj in zvečer, 3x po 10 dvigov) mi je bilo precej bolje. Velja poskusit, ker ne stane dosti, pomembno je da si pri teh rečeh nežen, da si česa slučajno ne poškoduješ, če ni samo neravnovesje mišic.
Uporaba troblje v avtu povzroči krčenje možganov.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Križ - bolečina (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10330198 (3951) stajerska
»

Izpit Za Motor (A) (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
6017500 (9059) Twixz
»

Muskofibr dober ali slab? (strani: 1 2 )

5310320 (7757) starboi
»

Katastrofalna drža in sodni dan hrbtenice (strani: 1 2 )

6115445 (10949) galu
»

Odločil sm se da vam rešim življenje!

4612182 (10136) guest #44

Več podobnih tem