» »

Katastrofalna drža in sodni dan hrbtenice

Katastrofalna drža in sodni dan hrbtenice

1
2
»

gendale ::

Ziga Dolhar je izjavil:

K bi ti vedu, Jure ... :-/.

Hrbtenica me je začela na polno f**** spomladi, ko sem opravljal pripravništvo na delovnem sodišču. Čeprav je sodnica imela obravnave zgolj enkrat tedensko, sem tisti dan po 9 ur (brez pavz) sedel na onih morilskih sodnih klopeh. Les & kot 90°. Od takrat dalje sem imel občasno kar redne bolečine ob "pogledu navzdol", na zgornjem delu hrbtenice kjer se srečajo ramena in vrat. Zadnje čase neprestano sedenje (čeprav na kvalitetnem stolu ali žogi) s pogledom navzdol (na površino mize) že napoveduje svoj davek.

No - morda pa je tu vseeno odgovor na težave. Morda bi žogo moral imeti povsod, ne le pred namiznim računalnikom, ampak tudi pri učenju. Čeprav si zdajle težko predstavljam učenje na žogi :).

če se učiš tako, da predvsem bereš in ponavljaš snov, je rešitev čisto enostavna - uči se leže :)
seznam zanč moderatorjev in razlogov da so zanč
http://pastebin.com/QiWny5dV
gor je mavrik apple uporabniček (mali možgani in mali penis)

Zgodovina sprememb…

  • predlagalo izbris: martincek1 ()

guest #44 ::

Če komu kej pomaga...jaz že 2 leti ležim na trdi spužvi brez vzglavnika. Pomaga za bolečine v križu, niso pa še vidni izboljšave pri hrbtenici pa čeprav nimam neki pretirano ukrivljene, ampak raven ko štanga nisem. Pač v 2 letih ne moreš nadomestit 15 let slabega sedenja.

kmetek ::

Evo jaz sem se odločil, da si kupim nov stol, lahko je 200-300€...če že dajem skoraj jurja za PC, ki bo čez 2 leti vreden max 400€, stol pa imam 5 let+...katerega torej?

Ziga Dolhar ::

Ne glede na zgoraj zapisane eventualne težave - resno razmisli o žogi. Je fun. Sploh ko se navadiš na njej po turško sedeti brez opore :).
https://dolhar.si/

Shkorc ::

Problem žoge po mojem mnenju je, da se je ne da enostavno pospravit in da zasede precej prostora. No ja, lahko jo izprazniš pa napihneš po potrebi ;((

energetik ::

shadowfax je izjavil:

Je že kdo poskusil s kakšno, jogo, pilatesom ali kakšno vodeno vadbo za krepitev hrbtenice (mišic), sicer bi mi bilo malo nerodno it na pilates vendar, če se gre za zdravje bi pa že šlo;)
Se pa strinjam, da tudi vaje za mišice hrbta pripomorejo, že kakšnih 20 minut 3x na teden menim, da bi bil učinek.
Doma montiraš drog med vrata in se dvigaš 3x po 8 dvigov, med serijami 2 min počitka. Na začetku je dosti že 3x1dvig, če ne zmoreš več. Vse skupaj ponoviš ene 2x na teden, porabiš pa 15 min/teden. Grem stavit, da težav s hrbtom ne bo več. Sploh če zraven narediš še podobno število sklec in trebušnjakov.

martincek1 ::

1) Stol - recimo Stylo je že kar super za 250€
2) Telovadba in gibanje (trebušnjaki, sklece, dvigi, poskoki, počepi, tek, kolebnica). Naredi si plan, vsak dan 5 minut ogrevanja, nekaj izmed naštetih stvari in 5 minut raztegovanja. Vse skupaj pol ure dnevno.
3) Program, ki te na vsake 45 minut opozori na počitek (da pogledaš stran od ekrana, pokriješ oči z dlanmi, ostriš pogled, parkrat zakrožiš z rokami, z glavo, ostaneš in narediš 5 počepov, nekaj popiješ). Recimo Workrave, kjer imaš še celo slovenska navodila za vaje, ki ti jih predvaja med pavzo. Nastaviš 5 minut pavze, od tega ti 3 minute predvaja vaje, dve minute pa da narediš par počepov in nekaj zliješ vase.

Invictus ::

Meni se je to zgodilo na faksu. Vel kup seminarskih in učenja.

Takrat sem začel redno športat )teči, sklece, trebušaki, itn ...). Bolečine v hrbtu so izginile v enem mesecu.

Je pa res da sem že prej precej športal in da sem imel zanič stol. Samo dober stol ni rešitev. Tako kot zdravila niso rešitev za nezdravo življenje.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

PARTyZAN ::

Žoga je super alternativa dragim stolom, a na žalost zasede preveč prostora. Če imaš prostorsko stisko pač odpade :(.

jype ::

Drži, ampak tudi Ergoles Obsession v tlorisu ni dosti manjši od žoge.

k4vz0024 ::

Študij prava terja svoj davek. Nekaterim kolegom se je močno poslabšal vid, drugi trpijo z vratno hrbtenico in ramenskim obročem. Tretji so hudo nervozni....
Tudi študij ubija konje, mar ne?

galu ::

Absolutno. Športa med učenci pa je vedno manj (na račun vedno večje zahtevnosti šol in pa seveda "Fejsiča").:)
Tako to gre.
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Križ - bolečina (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10327994 (1747) stajerska
»

Spinalis stoli (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
15442791 (8522) SeMiNeSanja
»

Odločil sm se da vam rešim življenje!

Oddelek: Loža
4611647 (9601) guest #44
»

Kateri računalniški stol? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
6120560 (13646) dmk

Več podobnih tem