» »

Najboljši nadomestek za iTunes

Najboljši nadomestek za iTunes

TheJack ::

Kupil sem iPod Touch 1st Gen (16 GB). Uporabljal ga bom izključno za poslušanje avdioknjig v avtu (moj avtoradio lahko bere datoteke z iPoda preko kabla). Rabim program, ki je manj znorilen in bolj intuitiven kot je iTunes, s katerim sem se jebal celo popoldne včeraj. Našel sem MediaMonkey, ki ni slab. Obstaja za moj namen kaj boljšega? Npr. jaz bi v nek direktorij dodajal/brisal avdioknjige, program pa bi nato ta direktorij sinhroniziral z iPodom. Menda zna to tudi MM (in celo iTunes), ampak je precej zakompliciran. Vsaj zame, ki sem precej v letih in se mi ne da diplomirati iz programoslovja.
Bonis nocet, qui malis parcit.

Machete ::

Sicer ti ne bom v pomoč, ampak zakaj se ti zdi iTunes zakompliciran?
Ko registriraš tegale ipoda v iTunes, se ti preprosto odpre en zavihek levo v katerega mečeš fajle.
Potem pa ti jih sortira sam (audio, video..)..
Nobenega nastavljanja ni potrebnega.. Hej saj je narejen primarno za Američane :)
V kakšnem formatu pa so te knjige?

TheJack ::

V mp3.

Problem je verjetno v tem, ker nisem navajen koncepta "sinhroniziranja". Ljudem, ki so gor zrasli s takim načinom metanja muzike na napravo, je zadeva samoumevna. Jaz sem navajen kopiranja fajlov v explorerju iz diska na player (ali še raje na sd kartico, ki jo nato vtakneš v predvajalnik).

Pri iTunesih nisem vedel, kaj hočejo od mene. Ne vem koliko zavihkov, ki služijo ne vem čemu. Prenesem fajle noter, se mi vse skupaj razporedi po ID tagih, namesto po direktorijih (en direktorij - en audiobook - SanDisk Sansa (Rockbox) nima problema s tem). Okej. Sem uredil ID tage. Kako zdaj zadevo prenesti na iPod? Ko sem ga priključil na računalnik, ga je iTunes zaznal, zgodilo pa se ni nič. Potem sem še nekaj klikal (ne vem več natančno) in nenadoma se začne iz ljubega miru sinhronizirati. Ker nekaj ni bilo prav, sem sinhronizacijo prekinil. Okej. Kako zdaj izbrisati fajle z iPoda? Z grozo ugotovim, da se ne da zajeti več fajlov naenkrat (kot v explorerju), ampak je treba brisati vsak mp3 fajl posebej.... itd. Saj bi še nadaljeval, ampak verjetno nima smisla. Nisem računalniški analfabet. Znam npr. naložiti OS na PC, na telefon (CyanogenMod) ali pa na Sanso (Rockbox). Ampak iTunes pa ne znam uporabljati. Go figure.
Bonis nocet, qui malis parcit.

Mavrik ::

Glede na to da si kupil Apple napravo ti resno priporočam, da se navadiš na iTunes.

3rd party orodja večinoma ne delajo dobro in updatanje OSa jih rado polomi.
The truth is rarely pure and never simple.

SimplTech ::

Čisto te razumem. Določeni imamo težavo z razumevanjem načina dela, ki ga rahlo vsili Apple s tem ko zahteva uporabo iTunes.

A alternativ je kar nekaj. Primer CopyTrans-Manager (link1 in link2). Kolikor berem je zadeva free in s tem ne bo težav.

Z Googlom najdeš kaj nekaj člankov na temo alternativ za iTunes (malo starejši primer: link). Malo še poišči, preizkusi kakšno varianto in boš videl ali je to to. Na koncu lahko še vedno ostaneš na iTunes.

TheJack ::

Mavrik je izjavil:

Glede na to da si kupil Apple napravo ti resno priporočam, da se navadiš na iTunes


V bistvu me je prejšnji lastnik mojega avta prisilil v nakup, ker je notri vgradil Alpine radio z apple priključkom ;)

Drugače hvala vsem za nasvete. Bom videl kako se bo obneslo. Navsezadnje 20 EUR, kolikor sem plačal za iPod (počeno steklo), ni toliko, da bi se človek sekiral...
Bonis nocet, qui malis parcit.

TheJack ::

Ravnokar ugotovil, da mi je iTunes "izbrisal" dvd pogon... Sistem ga ni več zaznal, v device managerju "napaka v registriju". Uninstall driverja in restart sistema ni pomagal.

Nazadnje sem našel rešitev: http://support.microsoft.com/kb/929461

Ko sedaj zaženem iTunes, mi napiše:

"The registry used by the iTunes drivers for importing and burning CDs and DVDs are missing. This can happen as a result of installing other CD burning software. Please reinstall iTunes."

Torej se popravljam. 20 EUR je bilo očitno preveč za tole sranje. Bravo Apple!
Bonis nocet, qui malis parcit.

francek1 ::

Ma zaradi debilnega iTunesa je dosti uporabnikov na Androidih; tam so stvari logične in te ne omejujejo.
Kdor se je že rodil učen se lahko reži...

Zgodovina sprememb…

  • predlagalo izbris: zee ()

axee ::

iTunes sploh ni tako "debilen", če ga razumeš (če samo probaš). Ne uporabljam nobene Apple naprave, a je še vseeno moj privzeti predvajalnik glasbe. Velike kolekcije je enostavno lažje upravljat kot knjižnico z ID Tag-i, ne pa kot kup datotek. Še program za sinhronizacijo z iTunesi sem nabavil za Androida, ker je kopiranje datotek zamudno in nepregledno, ko imaš enkrat neko knjižnoci glasbe, ne pa nekaj tisoč datotek po mapah.

Seveda pa razumem tvoj pogled, večina ljudi ni navajena na to in raje kopira po direktorijih (tudi jaz sem včasih). Najbolje da se navadiš na iTunese.. čene pa že vsak poceni radio bere glasbo iz ključka ali SD kartice, ki ti bo ziher lažje za uporabljat.

Načeloma pa je workflow tak:

Vržeš glasbo v iTunes. Ta jo skopira v svoje mape po artistih/albumih in se ti pokaže v knjižnici. Potem si jo lahko organiziraš/pregleduješ posvoje, po albumih, artistih, playlistih, karkoli ti paše. Mogoče se res zdi butasto za nekaj komadov, ampak če imaš vso svojo glasbo notri, res pomaga.

Ko vštekaš iPod notri greš v njegove nastavitve in vključiš "manually organize" (nekaj takega). To izključi vse sinhronizacije in ti pusti, da mečeš glasbo iz knjižnice v iPod.

Bo šlo?

Važno je samo, da se ne dotikaš iTunes-ovih map, in map na iPodu. Tak je princip vsakega programa z organizacijo s pomočjo katalogov/knjižnic.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: axee ()

TheJack ::

Torej, zadeva ti inštalira nek Apple devices, apple update (čeprav na začetku označiš, da NE želiš, da se samodejno updejta, mirno inštalira tole zadevo in v samem programu označi, da želiš samodejno updejtanje), iTunes, bonjour in mogoče še kaj.

Potem ti pokvari cd-rom. Laufa ene 4 ali 5 procesov stalno v ozadju.

Spomnim se podobnega programa iz časa, ko sem bil še mlad. Reklo se mu je RealPlayer. Hm. Le kaj se je zgodilo z njim?

Drugače pa hvala, axee. Jutri poskusim znova. Mission: instalirati itunes in hkrati ne pokvariti driverja za dvd pogon.
Bonis nocet, qui malis parcit.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: TheJack ()

axee ::

Nisem še slišal da bi iTunes pokvaril driver za dvd pogon, ampak nimam pojma, nič ne rečem..

Samo hočem povedat da iTunes ni tako slab, kot mnogi nahitro rečejo, pravzaprav je zadnjih nekaj verzij super. Drugače pa sem tud jaz zelo tečen kaj pride zraven programja, ampak preverjeno servisi ne porabijo nobenega resourca, so za neumnosti, kot naprimer da ti avtomatsko zažene iTunes ko priklopiš iPoda, pa da lahko iz enih iTunesov igraš glasbo na drugemu računalniku preko mreže itd.

Machete ::

Mogoče edina osnovna nastavitev, ki jo je pametno imet sklopljeno, če želiš sam urejat knjižnjico itd je da odkljukaš (v Edit/Preferences/Advanced) 'Keep iTunes media folder organized', 'Copy files to iTunes media folder when adding to library'. (v Edit/Preferences/Devices) odkljukaš 'Prevent iPods.. from syncing automatically (to ni nujno, če je ostalo odkljukano) pa potem imaš še ko ti prepozna napravo neko opcijo da daš neki 'Keep files organized.. NO - I'll organize files my self ' Nevem čisto točno, ker nimam priklopljenega nič.

Potem samo dropaš v knjižnico iz explorerja/total comanderja.. mape, file kot bi prenašal na flash disk. Seveda pa moraš neako spravit napravo v itunes. Tako da ko priklopiš v PC, da se ti odre denso še mapa z imenom tvoje naprave.
Brišeš isto.
Označiš komade, lahko vse naenkrat, lahko sortiraš po albumu, letnici itd.. in samo tiste, pritisneš delete in jih ni več na napravi.
Tako da sploh ni strahu da bi moral dejansko brisat vsak file posebaj :)
Tako počema jaz, ker tudi nemaram sinhroniziranja. Torej počneš enako kot si napisal da želiš. (drag n drop varjanta)

Če rabiš pomoč povej.

t-zonaz ::

iTunes so tudi meni debilni, me omejujejo pri tem kar bi rad delal. Sploh če hočem iz enga drugega compa, ki nima inštaliranih iTunes.
t-zonaz

floyd1 ::

Sicer imam doma še 3 stare Ipode (vsi še v uporabi), a bom rekel enako - Itunes pač ni zame. V bistvu daleč najslabša "komponenta" sicer izvrstnega predvajalnika. Sem poskušal (uporabljal sigurno več kot leto dni) in se na koncu predal - če ni, pol ni. Potreboval sem nekaj izključno za dodajat in brisat štikle in CopyTransSuite je bil za to več kot dovolj. Itunes mi je ob različnih priložnostih kar nekajkrat ob "sinhronizaciji" zbrisal celotno knjižnico glasbe in videov (da ponovno naložiš 30 ali 40+ GB pač potem rabiš nekaj časa) in se mi je totalno zasral.

TheJack ::

Odločil sem se za CopyTrans Manager. Resnično se zahvaljujem Macheteju in axeeju za izdatno pomoč z iTunesom (morebiti mi še kdaj pride prav), ampak za moje potrebe je iTunes preprosto preglomazen. Rad verjamem, da je zadeva v redu z recimo 200 ali 500 (in več) glasbenimi albumi. Da lahko z njo fino organiziraš svojo glasbeno zbirko. Ampak jaz rabim orodje, ki mi bo na iPod spravilo 15 do največ 20 avdioknjig. Več jih na 16 GB itak ne gre. Neko preprosto zadevo, ki fajle kopira gor in dol. Več ne rabim.

Verjetno je res, kot pravi Mavrik, da 3rd party nadomestki za iTunes ne delajo dobro in da jih Apple z novimi verzijami iOSa onemogoči. Ampak moj iPod Touch je star 6 let, zadnja verzija iOSa, ki deluje na njem je 3.1.3. Novih updejtov ne bo. Poleg tega CopyTrans Manager itak uporablja Applove driverje. Poleg tega dvd pogon sedaj dela.

Zadevo bi jailbrejkal in naložil gor recimo RockBox, ampak potem ga moj Alpine avtoradio, zaradi katerega sem v bistvu ipod sploh kupil, verjetno ne bi več zaznal.
Bonis nocet, qui malis parcit.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

iTunes zacetniske tegobe, ali bi jailbreak

Oddelek: Mobilne tehnologije
465859 (4539) next3steps
»

iTunes alternativa

Oddelek: Programska oprema
71013 (741) Narayan
»

iPod classic kot zunanji disk?

Oddelek: Pomoč in nasveti
7588 (492) Glodko
»

iTunes z nami že desetletje

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
185149 (4118) poga
»

Trinajstletnik dobil milijardto aplikacijo z App Stora

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
305529 (3935) techfreak :)

Več podobnih tem