» »

V banki je najlazje ukrasti denar ! Ropar in banka z roko v roki !

V banki je najlazje ukrasti denar ! Ropar in banka z roko v roki !

Cokolesnik ::

Na Celjskem se ni dolgo od nesrecnega dogodka, ko je zenski nekdo ukradel denarnico. Tatica se je predrzno odpravila v banko dvigniti 170 jurjev, pri cemer je pokazala bancno kartico in osebno izkaznico.

Banka se sedaj izgovarja, da sta si osebi (prava lastnica bancne kartice in tatica) podobni. Ne priznajo pa, da zaradi guzve ali drugih subjektivno/objektivnih dejavnikov ne polagajo pozornosti na podpise, ali na primerjanje slik na osebnih dokumentih s pravimi podobami ljudi.

Namesto, da bi kaj ukrenili v to smer, da bi dvig gotovine tudi na bancnem okencu bil omogocen izkljucno ob vnosu PIN kode, ki izkljucuje dosedanjo slabo identifikacijo (podpis) in konec koncev olajsa delo bancnemu usluzbencu. Pri NLB se moras celo cez bancno okence dreti, kolk denarja zelis dvigniti.

Kar poglejte Petrol in druge trgovine, gostisca ipd., kjer veliko hitreje in predvsem varnejo operirajo z denarjem, saj imajo povsod prirocne terminalcke za vnasanje PIN kode ob negotovinskem placilu.

Banke, ki zagotovo niso suhe pri denarju, pa peljejo tako preziveto politiko pri varnosti financnih transakcij. Denarja ti pri taksni zlorabi itak ne vrnejo in ga tudi v zgornjem primeru skorajda zagotovo ne bodo. Se tezje je razumeti dejstvo, da so prav banke uvajale bankomate in sistem PIN kode.

Kvazikonkurenca bancnistva, absolutni zaostanek s casom, nenapredne storitve, ni kej.:| Ce ponudijo Klik, SKB.Net in ostale spletne zadeve, se ne pomeni, da so boga, oprostite izrazu, za high-tech security jajca prijeli.

elson2k ::

true true :D

Blup ::

Prdvsem je pa to zelo odgovorno od točno določene osebe, ki v tistem trenutku sedi za šalterjem... js osebno že prej prpravm, k se itak skos drgač podpišem in mi velikrat zatežijo za osebno...

Blup
:\

ABX ::

Mene še enkrat niso vprašali za osebni dokument na banki. Me prav zanima če me bojo vprašali nalednji teden kom bom dvignil dnar za kupit avto.


Groza!
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

undefined ::

> Mene še enkrat niso vprašali za osebni dokument na banki.

Mene tudi ne. Niti niso nikoli še preverjali podpisa. :)

Tr0n ::

Vprasajo te, ce dvignes nad neko doloceno vsoto. Mene vedno.

borchi ::

kkr kdaj. za gotovino dvigant ni bil še nikol problem.

ko pa sem še dvigoval čeke je bil pa to pravi podvig. ne pretiravam, ampak VSAKIČ je trajalo najmanj 10min, praznjenje vseh žepov v iskanju še kakega dodatnega dokumenta, da jim pokažem, da sem to js itd., preden mi je gospa dala tistih par čekov.

se pač ne znam podpisat vedno enako, plus da ti dajo nek butast kuli, pol se pa podpiš na en gladek papir, če maš za podlago pult iz razbitega marmorja. po par takih nategovanjih sem pa že itak čist znerviran prišu tja, da že v štartu nisem mogu niti približno se podpisat tako kot bi gospa hotela. včasih sem na koncu že zahteval naj majo pa grafologa zraven, da bo člouk lahk prišu do teh čoravih čekov.

skratka, preverjanje podpisov in osebnih izkaznic je zelo težko in bi blo hudo obtoževat delavko, ki je dala tistih 170k sit tatici, po drugi strani pa pin pa penzjonisti ... jao!
l'jga

jjohny ::

Po moje se bi dalo tatico ujeti. Saj menda imajo kamere, ki snemajo ljudi, ki pridejo na banko. Upam, da ženska, ki je prišla po denar ni imela nogavice na glavi .:D
Drugače pa vsekakor ne odobravam takšne šlamparije na banki.

lp, jani

krneki0001 ::

Da malo razjasnimo stvari;

1. Kartično poslovanje vodi izključno BANKART(Vse banke so ustanovile skupno firmo, katera skrbi za vse bankomate in pos terminale, ter daje v izdelavo kartice ter jih dostavlja bankam, te pa naprej komitentom.). Ljudje imajo na banki denar, vendar karkoli se dela s karticami je odgovoren BANKART. Če bankomati ne delujejo je kriv BANKART in ne banke same. Če noben pos ne deluje, je za to odgovoren BANKART.

2. Kovačeva kobila je vedno bosa. Res je, da bi morali pri dvigu gotovine na "šalterju" vtipkati PIN kodo, in upam da bodo to hitro spremenili.

3. Če so ti ukradli denar in kartice vedno javi to na banko da takoj blokirajo kartico(to traja od klica pa do polnoči, da blokirajo in prenesejo v celoten sistem(kar pomeni, da če ti ob 23:55 ukradejo in pokličeš ima ropar samo 5 minut, da proba dobiti denar, če pa ti to ukradejo 00:05, potem ima na voljo 23 ur in 55 minut da ti dvigne denar, upam da se bo tudi to spremenilo in da se bo dalo takoj blokirati kartice)) in potem ti nihče ne more dvigniti denarja. Če ga po tem času dvigne je za to odgovorna banka, ker je to dovolila.

LP
Nebivedu


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Dvig gotovine na banki brez bančne kartice z osebnim dokumentom

Oddelek: Loža
2412288 (714) NuMaN
»

Zloraba bančne kartice (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7321319 (5563) sprehajalec4
»

Izbira banke (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
19451727 (28462) MrStein
»

Uporaba TRR številke (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7020816 (18583) BlaY0
»

Pohekani bankomati na štajerskem (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6616784 (11847) solatko

Več podobnih tem