» »

povezava telemach - siol

povezava telemach - siol

Jakka ::

Mene pa zanima neki glede tele povezave.
Kdo je sploh lastnik te povezave? siol ali telemach?
A ma povezavo v smeri od telemacha do siola telemach in v smeri od siola do telemacha siol?
Kok hitra je sploh ta povezava?

To me pa zanima zato ker v siolovo omrežje lahko pošiljam podatke tudi do 30 kB/s, medtem ko jih od siola velikokrat dobivam z povprečno hitrostjo nekje 5 kB/s, da o odpiranju strani freeweb.siol.net ne govorim.

Hvala za odgovore.

darkolord ::

mja ne morem se odločit al sta povezana z dialupom al navadno špago... s 100mbit na siolu mi vleče 5kB/s...

SasoS ::

Siol in njegov peering...mislijo da so edini ISP v Slo in zato ne rabjo imet peeringa...kaj bi dal da bi jih kdo poučil enkrat da se splača >:D

||_^_|| ::

s špago...lol! tale je bla pa ena najbol originalnih zadne cajte tlele>:D

Jakka ::

A bo kdo kej konkretnega povedu ker me res zanima.

:|

SasoS ::

Pri peeringu je težko določit "od koga" je povezava...taka linija se vzpostavi (načeloma) v korist obeh ISPjev in pač individualni dogovor določa kdo, koliko in komu kaj plačuje...Glede na to da iz lastnih razlogov (čemu res ne vem) slovenski ISPji kar se da skrivajo informacije o svojih linijah (začuda glej, v tujini ponavadi najdeš celo mapo omrežja, včasih celo skupaj z grafi zasedenosti posameznih odsekov) je težko določit kolikšne kapacitete je linija. Verjetno da bi sama povezava brez težav omogočala 100Mbit ampak je iz takšnih ali drugačnih razlogov omejena. Meni se zdi da se je nazadnje govoril da Siol celo zadevo omejuje tam na okoli 4Mbite...

Tody ::

Iz zanselivih viroiv vem da se je TELESMEH osamosvojil in da je ratal ISP. Kako deluje pa ne vem :D

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Merjenje hitrosti downloada/uploada (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Omrežja in internet
449389546 (6104) dussan
»

Telemach hitrejši in cenejši (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
21024065 (12929) smash
»

Telemach fura 10x hitrje (strani: 1 2 )

515916 (3950) Robert_S
»

Katero omrežje uporabljate?

342237 (1503) AndrejS
»

ADSL ali kabel (strani: 1 2 )