» »

Izboljšanje organiziranosti v službi/življenju

Izboljšanje organiziranosti v službi/življenju

vostok_1 ::

Spoznavam, da moji možgani niso kos vsem tonam informacij, ki jih potrebujem za efektivno opravljanje službe.

Veliko si jih zapišem ročno na beležko. Ogromen del pa jih je tudi v PDF in ostalih dokumentih, spletnih straneh, ustnem izročilu itd...
Če je tehnologija nas spravila v vesolje ni mus, da ne bi še meni pomagala.

A obstaja kaka aplikacija za PC, ki ti pomaga vse to spravit v neko hitro dostopno in organizirano obliko. Izredno veliko bi mi pomenilo, če bi se dalo zapiske tag-at. Tako, da lahko že z eno besedo odpremo potencialne zadetke, search je običajno zamuden. Jaz si sicer že zapomnem kako naprej enkrat ko najdem, problem je najt zadevo.

Livescribe smartpen je tudi opcija, ki sem razmišljal, ker nujno tudi potrebujem digitalizacijo zapiskov. Je pa malo nerodno, ker sem relativno mobilen in vprašanje koliko bi ga dejansko imel s seboj. Bi pa bilo definitivno fanj imet digitalizirane risbe pa zapiske z tagi itd. V moji stroki je papir še vedno najpriročnejši.

Odlično bi bilo, če bi lahko tagal še vse zanimive mape in pomembne fajle na PCju. Izjemno priročna bi bila aplikacija, ki ti ob vsaki stvaritvi nove mape, fajla itd, omogoča direktno taganje, keywordanje (kar je sicer naloga searcha, ki pa ali ga ne znam uporabljat ali je izredno zamuden in nedostopen...Windows)

Zato sprašujem, pozna kdo kakšno rešitev?

skyline ::

Poglej si Evernote.

RokX ::

vostok_1 je izjavil:

A obstaja kaka aplikacija za PC, ki ti pomaga vse to spravit v neko hitro dostopno in organizirano obliko.

Ne. Preveč formatov, oblik, dela s zapisovanjen, taganjem, virov, linkov, posodobitev, verzije, maili, ustno, papirano, skice , slike, diagrami, ... karkoli sem poskušal do zdej ni neke pametne zadeve za vse imet na enem mestu.
Kdor kuha ta nekaj zakuha

Mavrik ::

Ena opcija je Evernote v kombinaciji z Moleskinovimi notebooki, ki se dajo precej zlahka digitalizirati.

Druga pa je kak Samsung Galaxy Note 8.0, kjer lahko s pisalom pišeš po zaslonu.

Oboje je pa precej drago sicer.
The truth is rarely pure and never simple.

para! ::

Ampak pri Evernoteu je treba omeniti, da je to ena izmed najbolj lesenih aplikacij (po mojih in partnerkinih osebnih izkušnjah, brez kančka pretiravanja), vsaj ko vidiš kako deluje OneNote (ki je žal Windows only) ali OmniFocus (OSX/iOS). Je pa Evernote zastonj in obstaja mnogo pluginov, to pa.
Death before dishonor!

BlackMaX ::

Če rabiš kako beležko, si kupi eno od tistih belih briši piši tabel. V lidlu so bile na zadnje tam okoli 18 eur. Hitro si zapišeš, zravn dobiš še magnetke, da pritrdiš listke oz. slike. Pa maš en del pošlihtan.

Nobody likes to share...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: BlackMaX ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zasebni dokumenti

Oddelek: Pomoč in nasveti
243039 (1991) Badwolff
»

Alternative za Evernote

Oddelek: Programska oprema
182246 (1662) zee
»

Ipad 2: Kaj delate z njim? (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
5210096 (7833) zee
»

Nasveti za dizajn spletnega servisa (strani: 1 2 )

Oddelek: Izdelava spletišč
544746 (3428) blackbfm
»

A obstaja kakšen CMS za .... privatno rabo

Oddelek: Izdelava spletišč
221832 (1331) Netrunner

Več podobnih tem