Forum » Programska oprema » Alternative za Evernote
Alternative za Evernote
zee ::
Zivjo,
Pred kratkim sem zacel uporabljati Evernote in bil v zacetku precej navdusen nad enostavnostjo vmesnika in moznostmi uporabe, ki so se mi na ta nacin odprle. Ima pa aplikacija en velik minus, zastonjska verzija ponuja zgolj 60 MB prenosa mesecno. Namenoma sem napisal "prenosa", kajti to vkljucuje tako download kot upload. Izkaze se, da je sinhronizacija, kot jo izvaja Evernote precej neucinkovita, saj se zdi, da se vselej sinhronizira celoten arhiv, kar pri treh napravah, ki jih rutinsko uporabljam, precej hitro zapolni tistih 60 MB/mesec. Ob doplacilu se ta kvota dvigne na 4 GB/mesec, kar spet ni ne vem koliko.
Tako iscem alternativo Evernotu, ki bi imela naslednje lastnosti:
- brez mesecne omejitve prenosa
- delovanje na Mac/iOS/Linux/web
- podpira kategorije in tage
- podpira enostaven tekst, lepi fonti in podobne reci me ne zanimajo
- moznost iskanja po vnosih
- dodajanje poljubne datoteke v zapisek (t.j. note); tipicno je to fotografija ali datoteka PDF
Na prvo zogo mi je prislo, da bi uporabil domeno in kaksno kombinacijo Wordpressa in kaksne uporabne/enostavne teme.
Kakrsnikoli predlogi in mnenja so dobrodosli!
Hvala!
Pred kratkim sem zacel uporabljati Evernote in bil v zacetku precej navdusen nad enostavnostjo vmesnika in moznostmi uporabe, ki so se mi na ta nacin odprle. Ima pa aplikacija en velik minus, zastonjska verzija ponuja zgolj 60 MB prenosa mesecno. Namenoma sem napisal "prenosa", kajti to vkljucuje tako download kot upload. Izkaze se, da je sinhronizacija, kot jo izvaja Evernote precej neucinkovita, saj se zdi, da se vselej sinhronizira celoten arhiv, kar pri treh napravah, ki jih rutinsko uporabljam, precej hitro zapolni tistih 60 MB/mesec. Ob doplacilu se ta kvota dvigne na 4 GB/mesec, kar spet ni ne vem koliko.
Tako iscem alternativo Evernotu, ki bi imela naslednje lastnosti:
- brez mesecne omejitve prenosa
- delovanje na Mac/iOS/Linux/web
- podpira kategorije in tage
- podpira enostaven tekst, lepi fonti in podobne reci me ne zanimajo
- moznost iskanja po vnosih
- dodajanje poljubne datoteke v zapisek (t.j. note); tipicno je to fotografija ali datoteka PDF
Na prvo zogo mi je prislo, da bi uporabil domeno in kaksno kombinacijo Wordpressa in kaksne uporabne/enostavne teme.
Kakrsnikoli predlogi in mnenja so dobrodosli!
Hvala!
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
sumoborac ::
Google Keep? Nisem zihr za pdfje, slikce vem da grejo.
Sumoborac
Sumoborac
Prid sm al pa tm ostan...
lobo_feroz ::
Jst sem pred kakimi dvemi leti iz Evernota na org-mode prešaltal. Potem rabiš seveda še kakšen Dropbox ali nekaj podobnega (zanimiva varianta bi bila tudi git).
Glavni razlog je bil to, da shranjujem tudi stvari, ki jih bom najbrž še čez deset let rabil in nočem biti odvisen od software-a enega podjetja. Org mode bo vedno berljiv, ker se gre za navaden textni fajl, če pa hočeš celotno strukturo in tage izvoziti kam drugam, pa tudi ni noben problem napisati parserja (ampak ga bo verjetno že kdo drug).
Glavni razlog je bil to, da shranjujem tudi stvari, ki jih bom najbrž še čez deset let rabil in nočem biti odvisen od software-a enega podjetja. Org mode bo vedno berljiv, ker se gre za navaden textni fajl, če pa hočeš celotno strukturo in tage izvoziti kam drugam, pa tudi ni noben problem napisati parserja (ampak ga bo verjetno že kdo drug).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: lobo_feroz ()
@noraguta: Tomboy zgleda zanimivo.
@sumoborac: Google Keep ne dela izven Android, ceprav bi bil sila zanimivo.
@lobo feroz: Lahko poves kaj vec o tem? Git je tudi opcija, ceprav ne vem, kako bi se obnesel za pisanje zapiskov in dodajanje fajlov. Pa Podpora za iOS tudi ne vem, kaksna je.
Win64: onenote mi ne sede.
@sumoborac: Google Keep ne dela izven Android, ceprav bi bil sila zanimivo.
@lobo feroz: Lahko poves kaj vec o tem? Git je tudi opcija, ceprav ne vem, kako bi se obnesel za pisanje zapiskov in dodajanje fajlov. Pa Podpora za iOS tudi ne vem, kaksna je.
Win64: onenote mi ne sede.
zee
hojnikb ::
Google Keep? Nisem zihr za pdfje, slikce vem da grejo.
Sumoborac
še en glas za Keep. Integriranost z googlovim ekosistemom je super, če si na tem..
#brezpodpisa
Keep me dela na iOS.
zee
knesz ::
Tovrstnih aplikacij ne uporabljam, sem pa zasledil Simplenote. Nisem preverjal, ali je samo za zapiske, ali tudi za prenos datotek.
Nerodna rec, da se nocem prijavljati se v en servis. :-/
zee
lobo_feroz ::
Org-mode je del emacs-a. Fajli so navaden tekst z drevesno strukturo, posamezne "veje" lahko poljubno odpiraš in zapiraš, tako da je vse skupaj pregledno tudi ko imaš nekaj tisoč vrstic. Na veje lahko dodaš tag-e, todo, datume, itd. Notri imaš lahko tudi tabele, ki so sicer sestavljene iz ascii znakov, ampak jih lahko urejaš kot tabele - premikaš stolpce sem in tja, vstavljaš formule... Potem imaš še razne linke, če je link do slike, ti lahko sliko prikaže kar notri, lahko ti tudi renderira latex formule. Imaš še posebej bloke za kodo, napišeš recimo en mini Python programček notri in rezultat programa kar vstaviš v tekst (rabiš seveda imet Python inštaliran). Imaš še kup enih stvari, če pa kaj res specialnega rabiš, se pa tudi da naredit, če znaš malce emacs lispa (ali pa pač vprašaš na stack overflowu).
Če datoteko odpreš kot navaden tekst fajl, vidiš vso vsebino, samo da ni tako lepo urejena. Za iskanje lahko seveda uporabljaš grep.
Z gitom še nisem probal kombinirat, bi bilo pa zanimivo imeti vso zgodovino.
Če rabiš predvsem tekst je zadeva res super, sploh če si malo geeka. Če sicer ne uporabljaš emacs-a si ga lahko naštimaš, da je bolj podoben navadnim editorjem (vklopi cua-mode, da boš imel ctrl-c, ctrl-x, ctrl-v za copy in paste, oziroma kar pač imate na mac-ih). Rabiš pa sigurno precej več časa na začetku kot za kak Evernote ampak se definitivno obrestuje.
Za iOS obstaja app, ampak nisem sprobal.
Če datoteko odpreš kot navaden tekst fajl, vidiš vso vsebino, samo da ni tako lepo urejena. Za iskanje lahko seveda uporabljaš grep.
Z gitom še nisem probal kombinirat, bi bilo pa zanimivo imeti vso zgodovino.
Če rabiš predvsem tekst je zadeva res super, sploh če si malo geeka. Če sicer ne uporabljaš emacs-a si ga lahko naštimaš, da je bolj podoben navadnim editorjem (vklopi cua-mode, da boš imel ctrl-c, ctrl-x, ctrl-v za copy in paste, oziroma kar pač imate na mac-ih). Rabiš pa sigurno precej več časa na začetku kot za kak Evernote ampak se definitivno obrestuje.
Za iOS obstaja app, ampak nisem sprobal.
Nima tagov in kategorij, kar ni kul.
zee
noraguta ::
Onenote po svoje ni slab. Tomboy je vprašanje koliko časa bo še živel. Evernote je super, je pa drag za clipboard.
keep je pa bl krneki.
keep je pa bl krneki.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!
Mesar ::
https://apps.owncloud.com/content/show.... || https://apps.owncloud.com/content/show.... če rabiš desktop
Your turn to burn!
OrkAA ::
Po dolgem razmisljanju sem se odlocil za TiddlyWiki. Zadeva omogoca prakticno vse, kar sem si zamislil. Upam, da mi jo v doglednem casu uspe "namontirat" na kaksen hosting, tako se bom znebil odvisnosti od brskalnika in Dropboxa, kjer zadeva trenutno zdi.
Hvala vsem za mnenja in nasvete. Se zlasti uporabniku lobo_feroz, preko katerega sem "nasel" TiddlyWiki.
Hvala vsem za mnenja in nasvete. Se zlasti uporabniku lobo_feroz, preko katerega sem "nasel" TiddlyWiki.
zee
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: zee ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Sihronizacija beležkOddelek: Loža | 900 (669) | harvey |
» | Zasebni dokumentiOddelek: Pomoč in nasveti | 3043 (1995) | Badwolff |
» | Nekaj kot post-it listki na tabliOddelek: Programska oprema | 2563 (1719) | crypt0 |
» | Izboljšanje organiziranosti v službi/življenjuOddelek: Loža | 1589 (1134) | BlackMaX |
» | Office prihaja na iOSOddelek: Novice / Pisarniški paketi | 10257 (7425) | klinker |