» »

USB dongle

USB dongle

matjaz000 ::

Iščem nekoga, ki se ukvarja s USB dongli. Izdelal sem svoj program, pa bi ga rad zaščitil pred nepooblaščenim kopiranjem.

LP, Matjaž

hojnikb ::

velik sreče pri tem... če se da velike programe spiratizirat, nwm zakaj se nebi dal tvojega.. :))
#brezpodpisa

matjaz000 ::

Seveda je vse možno. Ampak za moj program je cca 50 potencialnih kupcev v Sloveniji in ne verjamem, da se bo kdo spuščal v "razbijanje zaščite".

lp, Matjaž

hojnikb ::

in kaj naj bi tukaj usb dongle počel ?
#brezpodpisa

matjaz000 ::

Zadeva je čisto enostavna.
Če hočeš da program deluje mora biti v račnalniku "specialni" USB ključ. To je za moje potrebe popolnoma dovolj.

LP, Matjaž

hojnikb ::

njah pozavi na take dongle rešitve, ker bojo slej ko prej problemi. Če gre to za kako namensko zadevo, lepo eno avtentikacijo preko neta in je to to..

ali še bolje. Nič zaščite na zunaj, v program pa hardcodaš en unique key, ki je pri vsaki stranki drugačen. Tako če se stvar pojavi na netu, maš hitro krivca ;)
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: hojnikb ()

matjaz000 ::

Nimajo vsi računalnikov na internetu.
Po posvetu smo prišli do zaključka, da je v našem primeru to najbolj optimalna zadeva.
Zato prosim, če kdo pozna kakšnega človeka, ki se stem ukvarja, da mi napiše kontakt.

Lp, Matjaž

Piqui ::

Pozdravljen, Matjaž.
Ne boš verjel, in zanimivo, ampak sem na to temo naletel čisto slučajno ravno po tem, ko tudi sam gledam in iščem opcije za dodat USB Dongle v svoj program... :)
Sam sem našel tudi neke homemade zadeve, ki so izvedljive s standardnimi usb ključki, vendar pa se le-te pomoje da kopirat in ni to to... tudi ne izpade dovolj profesionalen pristop.

Našel sem 3 ponudnike teh donglov, pridejo te pa cca med 20 in 30€ po komadu, sploh pri tako mali količini. Zraven dobiš demo kite za vrsto jezikov in orodij, tako da imaš z integracijo v svoj software potem zelo malo dela. Vprašanje pa je, ali se ti to splača, koliko je cena programa oz ali bi tak dvig cene programa utegnil vplivati na tvojo prodajo...
Če te zanima še kaj, oz bi vrgel na to temo kakšno debato, me kontaktiraj na zasebca prosim.
Sam namreč sedaj poskušam delat na alternativni izvedbi dongla, ampak nevem še kako (če sploh uspe) bo izpadlo....

Ena od firem ki piše programe za blagajno in fakturiranje sicer npr. ima zaščito vezano na up. ime, ime racunalnika, dolgo ime in podobne informacije. Sprva sem (skrito upal, pa ne zato da si naredim probleme, ampak da ne izpadejo preveliki amaterji) mislil da je še kaj vezano na kakšen HDD serial ali kaj podobnega, pa je izpadlo da je Windows edina ovira. Tako potem po inštalaciji windowsa z istimi podatki, četudi ne gre za isto verzijo windowsa, na drugi mašini software požene brez težav. No, temu se bi jaz, in najbrz tudi ti, rad izognil, fiksiranje na serijske stevilke komponent tudi ni optimalno ker lahko, sploh v danasnjih casih zelo pogosto, pride do okvar in menjav, tako da ja, dongle je edina in najpametnejša rešitev.


Lp, Marko

sas084 ::

Če bosta uporabljala dongle za zaščito mejta v mislih to, da za bolj znane tipe (HASP, SENTINEL, WIBU) obstaja cel kup orodji za dumpanje ter emulatorjev. Link je sicer dokaj star vendar samo za predstavo da pač dongle zaščita sama po sebi ni varna, sploh če jo bosta implementirala v stilu:

if(DonglePresent())
  RunProgram();
else
  ShowMessageAndExit();

Piqui ::

Moja ideja je bila bolj v stilu uporabe neke knjižice določenih serijskih številk teh donglov, ki bi bili implementirani.
V primreu da bi jih "zmanjkalo", (kar se itak en bo zgodilo, vsaj ne pričakujem da bi se program prodal v takem številu), bližnjico enostavno dopolnim za prihodnje instalacije, ostalim pa pač po potrebi pošljem update ali kaj podobnega...
Na ta način sem razmišljal tudi z standardnimi usb ključki rešiti stvar; Na usb ključke bi tako spravil inštalacijo (in/ali kar takojšnji run programa, glede na to da ne nujno potrebujem inštalacije, ker ne uporabljam servicev, ampak bi v tem primeru moral biti ključek dovolj hiter...), in ga hkrati uporabil kot dongle -> za točno to znamko in model ključka, bi naredil kot zgoraj omenjeno knjižnico serijskih številk, ki bi jih jaz pač prodal. Ugotoviti oz. narediti potem emulator mogoče na ta način ne bi bilo težko, ker bi lahko naredil samo za eno serijsko in ga uporabljal povsod, vprašanje pa je, kdo se bo sploh spravil pisat takšen emulator, in če se mu to splača. Saj niso programi po 3000€...

Sicer me zase ne skrbi preveč, ker je itak program brez našega hardware krmilnika bolj malo uporaben, pa vseeno... ne smem ga zakleniti striktno na krmilnik, ker bi to bila neumnost.

Hvala za obvestilo in opozorilo, sas084.

sas084 ::

Aha, mislil sm da gre za bolj komercijalno verzijo software-a. V tvojem primeru bo verjetno usb ključ služu kot storage in dongle skup, serijske usb ključev pa kot neke vrste licence. V tem primeru sigurno ne bo noben šel delat emulatorja, bo pa trivialno zaobit zaščito s patchanjem knjižnice, kot si že sam napisal.

mlamat ::



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Je Apple res kisknil z novimi MacBook Proji? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Loža
34281592 (66578) c3p0
»

DVB-TUSB TV USB Dongle ne deluje

Oddelek: Pomoč in nasveti
344513 (3327) kontra
»

Sony razmišlja o uvedbi serijskih številk za igre?

Oddelek: Novice / Konzole
286291 (4568) nekikr
»

Sony se bori proti odklepanju PS3

Oddelek: Novice / Igre
4314127 (11794) c3p0
»

Usb dongle: se da kopirat

Oddelek: Strojna oprema
131917 (1395) Gwanaroth

Več podobnih tem