Forum » Strojna oprema » različne ram palčke (frekvence)
različne ram palčke (frekvence)
Phantomeye ::
Kaj je boljše? (rami z razlicnimi frekvencami)
Imeti v računalniku:
2GB, DDR2 (1066) + 2 GB, DDR2 (1066) + 2GB, DDR2 (800)
ALI
2GB, DDR2 (1066) + 2 GB, DDR2 (1066)
Imeti v računalniku:
2GB, DDR2 (1066) + 2 GB, DDR2 (1066) + 2GB, DDR2 (800)
ALI
2GB, DDR2 (1066) + 2 GB, DDR2 (1066)
zee ::
2x 2 GB z isto frekvenco (t.j. komplet). Potencialno bistveno manj tezav s stabilnostjo in performansami.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: zee ()
zee ::
V vsakem primeru poglej, koliko (najvecja kolicina) pomnilnika ti maticna plosca sploh podpira.
zee
Duhec ::
Hm, količina rama je v prvem primeru 6GB, v drugem 4GB. Sem kaj spregledal?
V prvem primeru plata sama detektira različno hitrost rama in se prilagodi našibkejšemu, torej hitrosti 800.
V drugem primeru (res da ga je za 2GB manj) pa deluje ram na svoji default hitrosti 1066.
Za tetris igrat in na facebook pisat ne boš opazil razlike.
V prvem primeru plata sama detektira različno hitrost rama in se prilagodi našibkejšemu, torej hitrosti 800.
V drugem primeru (res da ga je za 2GB manj) pa deluje ram na svoji default hitrosti 1066.
Hm, količina rama je v prvem primeru 6GB, v drugem 4GB. Sem kaj spregledal?
Jaz sem povedal kaj imam doma na voljo od rama, pa me je zanimalo, kakšni so minusi in plusi kombiniranja ramov, ki so na različnih frekvencah.
sicer pa tetris igrat pa facebook pisat? se mogoče norčuješ?
Duhec ::
Nikakor ne. Le malce drugače sem vprašal čemu bi potreboval 6GB, če si tako skrivnosten glede področje uporabe računalnika, zato sem dal primer kje se razlika ne bi poznala.
Osebno bi stavil na kombinacijo 4GB enakih parov palčk in ne kombinacijo različnih, ker potegne s seboj morebitno nekompatibilnost in nezanesljivost, sploh če gre za različne proizvajalce.
Osebno bi stavil na kombinacijo 4GB enakih parov palčk in ne kombinacijo različnih, ker potegne s seboj morebitno nekompatibilnost in nezanesljivost, sploh če gre za različne proizvajalce.
Nikakor ne. Le malce drugače sem vprašal čemu bi potreboval 6GB, če si tako skrivnosten glede področje uporabe računalnika, zato sem dal primer kje se razlika ne bi poznala.
Ok, to me je zanimalo. hvala!
Riff ::
ja bi probal vse skupaj bi pač vse delali na 800MHZ, če se pa pojavijo težave potem pa samo 1066 rame 2x2 mhz
ttommy ::
A ne pomeni dual channel, da podpira dve frekvenci, ne da se višja frekvenca zniža na nižjo?
Gamer
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: ttommy ()
darkolord ::
Razlika med 800 in 1066 MHz je v hitrosti tako majhna, da sploh ni vredno razmišljati, če je opcija, da imaš več RAMa - z dodatnega 2GB rama pridobiš precej več.
To glede nekompatibilnost in stabilnosti so pa buče. Moduli brez kakršnihkoli težav delujejo na vseh nižjih frekvencah.
To glede nekompatibilnost in stabilnosti so pa buče. Moduli brez kakršnihkoli težav delujejo na vseh nižjih frekvencah.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: darkolord ()
Riff ::
ttommy ::
Nima veze, naj uporabi več GB- lahko prebavi več podatkov. Se dva GB veliko več pozna kot pa 200Mhz.
Gamer
Blinder ::
ja tisti mhz-ji so bolj za benchmarke. 4 gb pa morda včasih ni dovolj.
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | problem z novimi ramiOddelek: Pomoč in nasveti | 2876 (2508) | def0r |
» | Matična in ramOddelek: Pomoč in nasveti | 955 (858) | BorutK-73 |
» | Nadgradnja RAMa?Oddelek: Kaj kupiti | 7002 (6649) | Load3r |
» | Dokup RAMaOddelek: Kaj kupiti | 2106 (1628) | Hanzo |
» | Cene pomnilnika dosegle enoletno dnoOddelek: Novice / Ostale najave | 9110 (6626) | mtosev |