Forum » Na cesti » Nakup in prevoz motorja ( starodobnika ) iz tujine
Nakup in prevoz motorja ( starodobnika ) iz tujine
Fadil ::
Razmišljam da bi si kupil motor - starodobnik v Nemčiji ali na Nizozemskem, saj so cenovno kar ugodni. Namreč, včeraj sem bil pri človeku, ki ima avtoprevozniško firmo. Preko neta je kupil in plačal dva motorja ( old-timerja ) na Nizozemskem in ko je imel vožnjo v tisti konec, jih je naložil ( čez dva meseca ). Motorja sta ga čakala odjavljena, s papirji itd... Vse to je lepo in prav, ko kupuješ stvari od podjetja ( dealer-ja ). Ker pa so ti motorji v glavnem na prodaj PRIVAT, je potem plačilo v naprej, lahko precej riskantno. Seveda bi bilo najbolje, da bi si motor ogledal in kupil sam osebno, vendar je predaleč za takšne izlete.
Zanima me, ali obstaja kakšen način plačila, ki bi bil bolj varen in bi imel nekakšno garancijo, da si zadevo plačal in da te prodajalec ne sprehodi za plačan denar? Kot recimo Pay Pal ali kaj podobnega?
Zanima me tudi glede prevoza. Baje da je najcenejše, da bi zadevo uredil preko kakšne špedicije. Veliko tovornjakov je vsak dan po Evropi in bi lahko na kakšen pol prazen, ki bi bil kje v bližini, naložil še motor. Ima kdo izkušnje s tem načino prevoza. Je to preko zbirnika ali...?
Zanima me, ali obstaja kakšen način plačila, ki bi bil bolj varen in bi imel nekakšno garancijo, da si zadevo plačal in da te prodajalec ne sprehodi za plačan denar? Kot recimo Pay Pal ali kaj podobnega?
Zanima me tudi glede prevoza. Baje da je najcenejše, da bi zadevo uredil preko kakšne špedicije. Veliko tovornjakov je vsak dan po Evropi in bi lahko na kakšen pol prazen, ki bi bil kje v bližini, naložil še motor. Ima kdo izkušnje s tem načino prevoza. Je to preko zbirnika ali...?
sloxl8 ::
Ena, verjetno sicer ne najcenejša, varianta je, da se obrneš na firmo Kreativni najemi, ki poskrbi za vso papirologijo in transport v SLO. Pred časom sem se sam zanimal za nakup t.i. Jahreswagen iz Nemčije in so bili dodatni stroški pribl. 10% nabavne cene vozila.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nizozemska se spogleduje s prepovedjo prodaje bencinskih in dizelskih avtomobilov (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 78444 (67139) | PredatorX |
» | Davek na mašino (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 22202 (19836) | fr4nc |
» | Nizozemska testira satelitsko cestninjenje vseh cest (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 44983 (38227) | krneki0001 |
⊘ | avto na plin (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 29511 (18510) | WarpedGone |
» | Nemške 'eko' vinjeteOddelek: Loža | 5200 (4052) | Utk |