Forum » Strojna oprema » Printer in kartuše - hranjenje in polnjenje
Printer in kartuše - hranjenje in polnjenje
B0rg ::
Printer je inkjet (Canon Pixma MG5350): Je za printer bolje da je non-stop prižgan ali je v redu, da se ga ugasne ko se ga ne rabi (recimo čez noč ali ko nas ni doma, pa čeprav za več dni).
Kupil sem nekaj dodatnih (nadomestnih) kartuš za printer. Kako jih pravilno hranim? Vsaka kartuša ima oranžen čep. Je najbolje da so kartuše postavljene pokonci, da je čep na dnu (idetično kot so vpete v printerju) in so shranjene v temnem prostoru? Sedajle je v sobi kar toplo in me malo skrbi zaradi temperature? Lahko bi jih dal tudi v klet (tam je nekje okrog 10 stopinj) zapakirane v škatli.
Zaenkrat še ni bilo potrebe po zamenjavi kartuše, mi je pa kolega razlagal, da ko to dela ima vedno cunjo zraven, da ob odstranitvi čepa popivna odvečno barvo (tako da se vidi le gobica), da mu ne kaplja ko vstavlja kartušo. Dela kaj narobe ali obstaja boljši postopek?
Kupil sem nekaj dodatnih (nadomestnih) kartuš za printer. Kako jih pravilno hranim? Vsaka kartuša ima oranžen čep. Je najbolje da so kartuše postavljene pokonci, da je čep na dnu (idetično kot so vpete v printerju) in so shranjene v temnem prostoru? Sedajle je v sobi kar toplo in me malo skrbi zaradi temperature? Lahko bi jih dal tudi v klet (tam je nekje okrog 10 stopinj) zapakirane v škatli.
Zaenkrat še ni bilo potrebe po zamenjavi kartuše, mi je pa kolega razlagal, da ko to dela ima vedno cunjo zraven, da ob odstranitvi čepa popivna odvečno barvo (tako da se vidi le gobica), da mu ne kaplja ko vstavlja kartušo. Dela kaj narobe ali obstaja boljši postopek?
mersol ::
Za printer ni nič narobe če ga ugasneš če ga ne rabiš. Edino kar je da vsake toliko časa natisneš kakšno stran da se ti črnilo v glavi ne zasuši.
Glede nadomestnih kartuš pa je vseeno kako jih shranjuješ.
Odvisno je tudi kakšne kartuše imaš, če so dobri nadomestki potem ne sme zalivati črnilo ko kartušo odpreš.
Kupi tele kartuše in ne boš imel problemov s tem.
http://www.misol.si/komplet-kartus-cano...
Glede nadomestnih kartuš pa je vseeno kako jih shranjuješ.
Odvisno je tudi kakšne kartuše imaš, če so dobri nadomestki potem ne sme zalivati črnilo ko kartušo odpreš.
Kupi tele kartuše in ne boš imel problemov s tem.
http://www.misol.si/komplet-kartus-cano...
www.misol.si/ - Vse za vaš tiskalnik
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kartuša kar šla v k....Oddelek: Kaj kupiti | 6227 (5308) | Brane22 |
» | Kateri tiskalnik -> pogoj: najcenejše kartuše (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 30857 (20127) | bobby |
» | Poceni printanje!Oddelek: Kaj kupiti | 5990 (4393) | MooM |
» | Tiskalnik - najugodnejšiOddelek: Kaj kupiti | 4418 (4191) | bond007 |
» | ponovno polnenje kartušOddelek: Strojna oprema | 7635 (7304) | Brane2 |