Forum » Pomoč in nasveti » Programerski blog
Programerski blog
HIP_HOP ::
Pozdravljeni,
dobil sem idejo, da bi lahko v moj CV dodal link do bloga, kjer bi objavil programsko kodo zanimivih aplikacij ter članke, ki sem jih do sedaj napisal. Zanima me, kateri blog mi priporočate?
Rad bi seveda brezplačnega ter takšnega, ki omogoča elegantno objavljanje programske kode. Opazil sem, da nekaj takšnega ponujata Github in BitBucket, ampak nevem, če sta primerna za objavljanje člankov in na splošno kakšnih nasvetov in opazk.
Hvala
dobil sem idejo, da bi lahko v moj CV dodal link do bloga, kjer bi objavil programsko kodo zanimivih aplikacij ter članke, ki sem jih do sedaj napisal. Zanima me, kateri blog mi priporočate?
Rad bi seveda brezplačnega ter takšnega, ki omogoča elegantno objavljanje programske kode. Opazil sem, da nekaj takšnega ponujata Github in BitBucket, ampak nevem, če sta primerna za objavljanje člankov in na splošno kakšnih nasvetov in opazk.
Hvala
bluefish ::
Postaviš običen blog, kodo lahko objavljaš na praktično vsakem sistemu, brez ali s pomočjo vtičnikov.
techfreak :) ::
GitHub je dobra izbira. Repozitoriji za kakšne projekte, Gist za snippete/krajše skripte ter Pages za kakšne članke.
Če pa želiš klasičen blog pa recimo Wordpress ali pa Google Blogger.
Če pa želiš klasičen blog pa recimo Wordpress ali pa Google Blogger.
Grizzly ::
GitHub je res dober, ampak je primeren samo za projekte. Če pa programiraš desktop app, pa GitHub odpade. Jaz pa bolj razmišljam, da bi sam izdelal spletno stran/portal in gor shranil vse stvari, ki sem jih do sedaj razvil. Zraven bi napisal še kratek opis in uporabljene tehnologije. Tako bi si podjetje lahko ogledalo moje znanje na praktičnih izdelkih. Po drugi strani pa sem v dilemi, kako bi se moja ideja obnesla.
HIP_HOP ::
Tako je Grizzly, sam sem dobil popolnoma enako idejo. Dobro je, da imaš nekaj za pokazat, kar je dosegljivo na spletu. Sam bom verjetno ustvaril wordpress blog in dodal razne vtičnike za objavljanje programske kode.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Apache gre na GitHubOddelek: Novice / Ostale najave | 6341 (3768) | Ales |
» | Evropska komisija dovolila Microsoftov prevzem GithubaOddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi | 10018 (7584) | Ales |
» | Kako je na internet ušla izvorna koda iPhonaOddelek: Novice / Ostalo | 7606 (5517) | ZigaZiga |
» | GitHubOddelek: Programiranje | 4579 (4325) | BigWhale |
» | Sinhronizacija dveh računalnikov, programiranjeOddelek: Programska oprema | 1777 (1439) | matejm1994 |