» »

Nov računalnik + 2x monitor

Nov računalnik + 2x monitor

matejm1994 ::

Pozdrav,

to sem že objavil na nekem drugem forumu, pa bom še tukaj, da ker ste tu malo bolj specializirani za računalništvo.

v roku kakega meseca, meseca in pol si imam namen omisliti nov računalnik in 2 enaka monitorja. Na računalniku sem dosti, preveč, pa me zanima, kaj vi predlagate:

Za kaj ga uporabljam
- Brskanje po internetu
- Programiranje, oz. učenje le tega.
- Včasih ga uporabljam za obdelavo fotografij - photoshop
- Iger skoraj ne igram (2x na leto zaženem Team Fortress 2 ali pa red alert 3, ampak za to je dober vsak računalnik).
- Včasih pogledam kak film, ampak redko. Filme imam pa vse shranjene na zunanjem trdem disku.

Pogoji:
- Ni treba da ima OS, oz. raje brez, je ceneje
- Želel bi čim hitrejše izvajanje programov, zagon teh ni tako pomemben. (Tukaj verjetno pride v poštev SSD disk?)
- Kot sem že prej omenil, mora imeti možnost, da se priklopi gor 2 FullHD monitorja! in da delata brez problemov.

To bi bilo to, glede računalnika, sedaj pa me zanima, kateri monitor bi priporočali:

Pogoj:
- Ker bom gledal v njega dosti, ne sme biti tak, ki sveti preveč (nevem, kako se že reče...) - Zdi se mi da mora imeti IPS matriko, nisem pa siguren?
- Mora biti 1920*1080 ali 1920*1200 oz z večjo resolucijo.
- 23" ali 24" manj ne.
- Osveževanje ni tako pomembno, saj je bom igral iger
- Velik plus je, če se ga lahko obrne tudi pokončno! Tako je lažje pregledovati vrstice kode
- Kupil bom dva enaka, da jih priklopim na računalnik!

Torej, sam sem že nekaj gledal računalnike, sicer sestavljene, ampak linkov še ne bom prilagal, ker me zanima, kaj predlagate vi. Recimo opazil sem, da so AMD procesorji dosti cenejši, ampak, ali so tudi tako slabši? Glede monitorjev pa sem čisti začetnik, zato jih res nisem dosti gledal in tu bi rabil vašo pomoč. Edino katerega sem gledal, bi bil 2x http://www.mimovrste.com/artikel/265000... plus potem računalnik za 500-600EUR?

Zdaj pa še budžet. Načeloma sem pripravljen dati tam okoli 1000EUR za vse skupaj (računalnik + 2 ekrana). Če do te vsote ni nič pametnega, bi lahko dodal še recimo 200EUR, več pa res ne. Še to bi dodal bolj za kakovost ekranov kot računalnika. Sicer pa saj veste, raje manj kot preveč...

Hvala že v naprej.

Edit: Se opravičujem, ker sem odprl temo v napačen podforum. Prosim, če jo lahko nekdo premakne v "kaj kupiti"

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Vse o LCD od A-Ž (strani: 1 2 3 4165 166 167 168 )

Oddelek: Kaj kupiti
83751024417 (19815) KTr1sk
»

kateri 22" lcd monitor? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Kaj kupiti
35850706 (22351) silo

Več podobnih tem