Forum » Zvok in slika » Slike in licence
Slike in licence
Tydek ::
Pozdravljeni! Preko flickerja iščem slike za komercialno uporabo. Pa me zanima sledeče, da se prepričam, če je vse pravilno, da ne bo potem kakšnih zapletov.
Če dobim takšno licenco (Creative Commons — Attribution 2.0 Generic — CC BY 2.0) to pomeni, da lahko sliko uporabim za komercialno uporabo, a prej moram avtorja kontaktirati, če lahko sliko uporabim.
Kaj pa glede Creative Commons — Attribution-ShareAlike 2.0 Generic. Pri tej lahko brez dovoljenja avtorja uporabim sliko.
Je vse pravilno, kar sem povedal ? Za obe dve licenci moram navesti vir iz kje sem dobil sliko/slike je tako ?
Če dobim takšno licenco (Creative Commons — Attribution 2.0 Generic — CC BY 2.0) to pomeni, da lahko sliko uporabim za komercialno uporabo, a prej moram avtorja kontaktirati, če lahko sliko uporabim.
Kaj pa glede Creative Commons — Attribution-ShareAlike 2.0 Generic. Pri tej lahko brez dovoljenja avtorja uporabim sliko.
Je vse pravilno, kar sem povedal ? Za obe dve licenci moram navesti vir iz kje sem dobil sliko/slike je tako ?
- spremenilo: Tydek ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | TPB: AFK, dokumentarni film o The Pirate BayOddelek: Novice / Avtorsko pravo | 14509 (10983) | Roadkill |
» | Twitter fotke niso v javni lastiOddelek: Novice / Avtorsko pravo | 17924 (15610) | ahac |
» | Ryzomova izvorna koda dostopna!Oddelek: Novice / Ostala programska oprema | 7625 (6756) | poweroff |
» | Google OS Pomoč pri namestitviOddelek: Operacijski sistemi | 883 (883) | kixs |
» | Prvi osnutek prevoda slovenske Creative Commons licence ("GPL" za slike, besedila, glOddelek: Novice / Industrijska lastnina | 6178 (5719) | MrStein |