Forum » Kaj kupiti » EPOX 8RDA+ in stabilnost
EPOX 8RDA+ in stabilnost
Bwaze ::
Ok, vprašanje za vse, ki dejansko imate to matično ploščo v svoji lasti (testov sem že dovolj prebral):
Kako je s to ploščo? Kupujem namreč računalnik (Athlon 2100+, ta plata, Ti4200...) in sedaj me brat, ki dela kot serviser v neki bolj zahojeni računalniški firmi prepričuje, da je od šestih kupcev te plate pri njih vsaj pet zelo nezadovoljnih s stabilnostjo te plate. Da kupcem odslej kar naravnost povejo, da PCI vodilo dela bolj na pol, in da se ti obvezno sesuje vse skupaj najmanj dvakrat dnevno, in še je natrosil nekih svarilnih primerov.
Hm... Teh matičnih plošč njegovo podjetje drugače uradno nima, naročajo jih pri Mlacomu. In brat pravi, da nanje tudi v bistvu ni garancije, prav tako kot na procesorje AMD ne.
To je kar nekaj. Že dva meseca si cedim sline nad kosom papirja, na katerem je zapisan moj sistem, zdaj pa tole. Ali naj mu verjamem? Kakšne izkušnje imate vi?
Overclockal ne bom (preveč ), v ohišju bosta dva diska, DVD rom, pekač, TV kartica... In zadevo nameravam kupiti še ta teden. Ampak vse bolj se mi zdi, da kar pri AGT. Že vnaprej hvala za vaše pripombe in mnenja.
Kako je s to ploščo? Kupujem namreč računalnik (Athlon 2100+, ta plata, Ti4200...) in sedaj me brat, ki dela kot serviser v neki bolj zahojeni računalniški firmi prepričuje, da je od šestih kupcev te plate pri njih vsaj pet zelo nezadovoljnih s stabilnostjo te plate. Da kupcem odslej kar naravnost povejo, da PCI vodilo dela bolj na pol, in da se ti obvezno sesuje vse skupaj najmanj dvakrat dnevno, in še je natrosil nekih svarilnih primerov.
Hm... Teh matičnih plošč njegovo podjetje drugače uradno nima, naročajo jih pri Mlacomu. In brat pravi, da nanje tudi v bistvu ni garancije, prav tako kot na procesorje AMD ne.
To je kar nekaj. Že dva meseca si cedim sline nad kosom papirja, na katerem je zapisan moj sistem, zdaj pa tole. Ali naj mu verjamem? Kakšne izkušnje imate vi?
Overclockal ne bom (preveč ), v ohišju bosta dva diska, DVD rom, pekač, TV kartica... In zadevo nameravam kupiti še ta teden. Ampak vse bolj se mi zdi, da kar pri AGT. Že vnaprej hvala za vaše pripombe in mnenja.
Primoz78 ::
Hmm nevem kje je to tvoj brat dozivel...jaz jo mam ze dva mesca pa mi se enkrat v dveh mesecih ni zamrznil PC, z plosco sem full zadovoljen. Predhodno sem mel Abit KT7-raid in pa Gigabyte 7VAXP, Abitka je bla kar dobra, Gigabyte pa res nikakva, zato je ne priporocam nobenemu. Glede stabilnosti pa, abitka je bila ful stabilna, Epox pa je potem se 5 krat bolj stabilna kot je bila tista Abitka.
Ce mas se kaka vprasanja kar vprasi...
Lp Primoz
Ce mas se kaka vprasanja kar vprasi...
Lp Primoz
boštjan ::
če ne boš navijal,zakaj pol kopuješ tako plato,ker to se mi zdi brez veze pol.je pa ta plata s tem chipsetom skoraj v vsaki overclockarski družini doma in je zelo razvejana.tistim kaj pa se ruši,pa ziher nena znajo ravnat oz. ni plata kriva.
Bwaze ::
Boštjan, saj sem rekel le, da ne bom navijal - preveč. Malce preveč cenim tišino v sobi, da bi šel podirat kakšne rekorde s tulečimi ventilatorji, vodno hlajenje se mi ne ljubi rihtati (mogoče kdaj kasneje), tako da se bom mogoče le malce poigral do meje normalnega.
Ta plata je res znana po obsežnih nastavitvah v biosu in visokih FSB-jih, ampak tudi drugače se mi zdi nekako najboljša plata za AMD ta hip. RAIDa ne rabim, Serial ATA tudi lahko počaka na naslednjo plato, ima dober zvok in je hitra tudi nenavita, pa še poceni je. Kaj naj si človek še želi?
Ja, da jo ima doma :)
Glede na njeno razširjenost res ne verjamem, da je z njo res nekaj tako katastrofalno narobe. Po mojem so v tisti mini firmici bolj neuki dela s to plato in ga nekaj serjejo. Ampak to jim dopovedat? Nimam šans.
Ta plata je res znana po obsežnih nastavitvah v biosu in visokih FSB-jih, ampak tudi drugače se mi zdi nekako najboljša plata za AMD ta hip. RAIDa ne rabim, Serial ATA tudi lahko počaka na naslednjo plato, ima dober zvok in je hitra tudi nenavita, pa še poceni je. Kaj naj si človek še želi?
Ja, da jo ima doma :)
Glede na njeno razširjenost res ne verjamem, da je z njo res nekaj tako katastrofalno narobe. Po mojem so v tisti mini firmici bolj neuki dela s to plato in ga nekaj serjejo. Ampak to jim dopovedat? Nimam šans.
iso2000 ::
Zakaj bi bila ta plata samo za navijalce? A potem si lahko kupi avto z npr. 200KM samo tisti, ki bo kršil cestno-prometna pravila tj. vozil (pre)hitro? Saj bi se z 80KM tudi lahko peljal!
Mislim da je ta pripomba o navijalcih malo vprašljiva. Trenutno je glede na vse teste to nabor čipovja, ki je glede na zmogljivosti na vrhu. Zakaj bi si potem kupil kaj drugega?
LP
Mislim da je ta pripomba o navijalcih malo vprašljiva. Trenutno je glede na vse teste to nabor čipovja, ki je glede na zmogljivosti na vrhu. Zakaj bi si potem kupil kaj drugega?
LP
boštjan ::
saj ni samo 8rda+ na nForcu2 čipovju,maš še cenejšo varianto(leadtek) ,ki po privzetih nastavitvah deluje enako kot ta epox
f|ction ::
No js mam to plato-JE STABILNA!
Edino kar me moti pri njej je:
- Vdd..nekako ne gre povisat fsb cez 205 Mhz
namig (Vdd mod)
- Vdim..samo 2.9 V
Prednosti:
- Avtomatsko odklenjen athlon xp
- Nforce 2 --velika prepustnost
- PCI @ 33 MHz--nekako ne more biti problem PCI jem ker je zaklenjen
- Veliko prostora okrog proca za vent
- Ful opcij v BIOSu
-Sinhrono laufanje RAMa
-Procentualno odvisna frekvenca rama od FSB
- INSERT + PWRBTN :ob primeru fail overclocka
.
S
T
O
.
.
.
P
L
U
S
E
V
Edino kar me moti pri njej je:
- Vdd..nekako ne gre povisat fsb cez 205 Mhz
namig (Vdd mod)
- Vdim..samo 2.9 V
Prednosti:
- Avtomatsko odklenjen athlon xp
- Nforce 2 --velika prepustnost
- PCI @ 33 MHz--nekako ne more biti problem PCI jem ker je zaklenjen
- Veliko prostora okrog proca za vent
- Ful opcij v BIOSu
-Sinhrono laufanje RAMa
-Procentualno odvisna frekvenca rama od FSB
- INSERT + PWRBTN :ob primeru fail overclocka
.
S
T
O
.
.
.
P
L
U
S
E
V
Sorry, the item is not available at the moment...please do nothing...
Zheegec ::
Imam 8Rda in je super, problem je samo z grafo, ki je stara pa ne smem nobenih drierjev razen tistih ki so z winsiXP zraven snemat (pri ostalih Winsih zadeva ne dela), plata je pa OK
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kakšno mat. ploščo za AMD 2800 (čipovje)Oddelek: Kaj kupiti | 1420 (1238) | Dead_Eye |
» | Katero nForce2 plato (strani: 1 2 3 4 … 7 8 9 10 )Oddelek: Kaj kupiti | 31644 (18239) | Jaffa |
» | Nakupi matičnih plošč za amd (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 6070 (4805) | frenk |
» | Obvestilo za vse lastnike NF7-S 2.0 in mogoce starejsih (strani: 1 2 )Oddelek: Navijanje | 5760 (4007) | Clemento |
» | Abit NF7-s rev. 1.2 je zunaj!!! (strani: 1 2 3 )Oddelek: Strojna oprema | 5999 (3863) | Tradewind |