» »

Pozabil ugasniti internet

Pozabil ugasniti internet

kriko07 ::

Lep pozdrav
Včeraj sem dobil Samsunga galaxya s2 NFC.
Okoli 10 zvečer sem vklopil Mobilne podatke. Izklopil sem jih šele ob 6:30 danes zjutraj.Ker mi je brat povedal,da je to internet.
Imam pa paket pri SI.mobilu,ampak takšen da kolikor porabim,toliko plačam
Npr 0 minut klicov = 0 €.
Sedaj me pa zanima koliko bom moral plačati za internet.
Lep pozdrav

s1m0n ::

Preveri koliko je bilo sploh prenosa. Pod nastavitve, mobilni podatki.
Lahko pa tudi preveriš s simobilovo aplikacijo Si.Info ki jo dobiš na play trgovini (uporabi WiFi)

Lahko pa tudi preveriš s simobilovo aplikacijo Si.Info ki jo dobiš na play trgovini (uporabi WiFi)
Sem jo inštaliral,ampak sedaj piše da naj vpišem tel. in geslo.
Katero geslo misli,telefon sem kupil včeraj na bolhi.

Skyman ::

registriraj se najprej tukaj..https://prijava.simobil.net/SSO/Strani/...

KruceFix ::

Ne boš imel veliko interneta, IMO sploh nič, razen če si nameščal aplikacije, katere rabijo posodobitve, imaš vreme itd, itd.
"Bomo videli" so rekli slepi gluhim ...

wow,najlepša hvala,1,59€ pride vse skupaj? :D 10,00 MB piše da sm porabil.
Slika:

To naj bi bilo res? skoraj 10 ur delal internet,pa le 1,5 €? :D

Eureka ::

Ja saj ne plačuješ na uro, ampak na kolikičino prenesenih podatkov.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Eureka ()

St235 ::

pa saj ne plačuješ interneta glede na čas ampak glede na količino prenesenih podatkov.

Hvala lepa :)
Imam še eno vprašanje: Zgoraj ko imam vse "WI-FI,Prenosne podatke,Bluetooth. Je tam še ena Sinhron. Kaj to pomeni*? Da se to skos updata? Ali je to free,ali naj imam to skos vklopljeno?

gendale ::

to pomeni da se ti sinhronizira preko neta in na ta način updata vreme, maile, fb, predlaga update za aplikacije .... sam presodi če rabiš
seznam zanč moderatorjev in razlogov da so zanč
http://pastebin.com/QiWny5dV
gor je mavrik apple uporabniček (mali možgani in mali penis)

Eureka ::

Jaz vedno vklopljeno ne bi imel ničesar (ne wifi, ne bluetooth ...), ker enostavno požre preveč baterije

jaz mam wifi/mobilni net + sinhronizacijo vedno prižgano.... drgač lih ne vidim fore sploh met tak telefon, ampak vsakomur svoje

Okapi ::

Čisto odvisno, kakšno naročnino imaš, oziroma koliko si pripravljen plačati za prenos podatkov.

O.

res je, pol ko je mobitel 'pohabil' itak đabest sem mel težave s tem, ker so že razne sinhronizacije pobrale skoraj ves prenos

zdej imam pa 2gb in mi je vseeno, ker itak ne porabim tolko, da bi prekoračil mejo

plačam pa enako kot prej, lol

Zgodovina sprememb…

• spremenil: gendale ()

Potem je Sinho. zastonj? Edino baterijo "žre"

http://www.ebay.com/itm/Black-Genuine-L...
Kaj menite o tem? Bi se splačalo tole kupiti?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kriko07 ()

Potem je Sinho. zastonj?
Od kje ti to? Prenašajo se podatki (koliko podatkov se prenaša, je odvisno od tega, kaj vse imaš na telefonu) in to stane, kolikor pač stane (odvisno od paketa in zakupljene količine podatkov). Pa pazit moraš, ko greš v tujino, ker tam pa zna biti zelo drago, če ne preprečiš prenosa podatkov.

O.

žre še prenos podatkov, če ga maš velik je, razen baterije 'zastonj'

če maš paket z malo prenosa (100mb in podobne), se pa zna zgodit da ga požre preveč, še posebej če tudi drugače uporabljaš internet na telefonu

preko wlana je pa vedno zastojn (razen baterije), samo teli smart phonei itak nimajo nekih blazno vzdržljivih baterij

ja, pa koker je Okapi reku, nujno si na telefonu nastavi, da v roamingu ne uporablja neta (al pa ročno izklopi, če nima te možnosti)

za etui pa ne vem, jaz ga nikoli ne uporabljam, pa nisem mel problemov s popraskanimi zasloni/lečami kamer... je pa res, da dam ključe v drug žep

Zdej sem izklopil SINHR.
Samo,kaj mi bo vreme vseeno kazalo,npr na 2 ure kaj? :)

Hayabusa ::

Nastaviš v vreme aplikaciji.
Samoiniciativnost na psu.

tx-z ::

Nej te ne zavede preveč kok porabš na tistih njihovih "informativnih porabah" ...Sm mel 900MB porablen, pokurm še 20MB in sm zdej dubu račun še za 6€ doplačat...Ker je pač v resnici blo že čez 1000MB porabljenih podatkov in ne 900. So pa rekl da nej se pritožim kr nism dobil obvestila da sm presegu 1000MB in ni potrebno plačat.
tx-z

Zdaj sem šel spet pogledat za internet na si.mobil in piše že 5,54€. Se bojim da ne bo jutri prišlo že na 50€.
Kaj vi menite?

king67 ::

Zdaj pa že malo najedaš.

lp,
king67

Ne resno govorim,pač da nebo veliko dnarja moral plačati.

Kaj je tako težko onemogočit mobilen prenos podatkov ? Jaz ga sploh ne uporabljam dan danes je Wifi skoraj na vsakem vogalu!
Mobilno je za nujo, če je kaj potrebno.

sinhronizacija brez podatkovne povezave ne dela. Kot drugo Bluetooth požre zanemarljivo malo baterije. Tam nekje okoli 5% tako, da če uporabljaš BT v naprimer avtu je višek neumnosti to vsakič vklapljat in izklapljat.

Enako kot je višek idiotizma imet moderen smartphone, če nimaš zakupljenih podatkov v svojem paketu. Ker 90% smartphona je ravno bolj ali manj konstantna povezava na internet.

>Ker 90% smartphona je ravno bolj ali manj konstantna povezava na internet.
Tole se pa absolutno strinjam...mogoče edino če maš kako posebno aplikacijo, ki teče na smartphonu (lažje nosit okol kot laptop), ostalih funkcij pa ne rabiš.

Ali pa zaradi navigacije, igric in še marsikaj se najde, za podatke z neta pa se zanašaš na wi-fi. Ampak če nisi ravno na najcenejši možni naročnini, je v paketu dovolj podatkov vsaj za osnovne namene. Recimo 500 MB na mesec bi moralo biti dovolj, da imaš lahko ves čas brez skrbi sinhronizacijo vklopljeno.

O.

Ja, 500mb bi ti moralo pustit še ogromno prenosa za gledanje spletnih strani, branje mailov, fbja, .... mogoče celo kak yt posnetek. Edini problematičen paket, ki se ga spomnim je bil itak đabest, ki ga je cel kup mladih (med drugimi jaz) vzelo lih zarad smart phona in 1gb prenosa, pol so pa spremenili pogoje in dali 100mb prenosa. Samo pomoje je do sedaj večini že potekla vezava in so (smo) zamenjali na bolj primerne pakete.

Potem sem pa šel na tuš in imel nekaj časa 500mb, pa ni blo nobenih problemov s preseganjem porabe, sedaj imam pa 2gb in se sploh preseravam, da porabim vsaj približno tolko.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: gendale ()

Okapi je izjavil:

Ali pa zaradi navigacije, igric in še marsikaj se najde, za podatke z neta pa se zanašaš na wi-fi. Ampak če nisi ravno na najcenejši možni naročnini, je v paketu dovolj podatkov vsaj za osnovne namene. Recimo 500 MB na mesec bi moralo biti dovolj, da imaš lahko ves čas brez skrbi sinhronizacijo vklopljeno.

O.

če pa imaš 0 prenosa, kot avtor te teme je pa uporaba smartphona jako žalostna zadeva.

kunigunda ::

Drugic ce stevilko precrtas jo dej se zgoraj v URL-ju kjer se lepo vidi :P

oK Danes kaže 5,40€ tako da mislem da bo tako ostalo.
Kaj pa skype? Skype požre kaj interneta če sm doma na WIfi-ju ali v šoli? Res da sprašujem butasta vprašanja,ampak se želim prepričat ;)

Bolf3nk ::

ojoj... a ti ne pove logika? Kako ti bo žrlo net, če si na WIFI?

ScumbagSteve ::

Bolf3nk je izjavil:

ojoj... a ti ne pove logika? Kako ti bo žrlo net, če si na WIFI?

Seveda mu ga žere. Ampak ne mobilnega, ki bi mu ga lahko simobil zaračunal :D
Scumbag Štefko

denabiker ::

joj fantje, padete pa tudi na vsako foro.

Tip vas zajebava 100 na uro:)

keber ::

Kaj pa vem, če nateguje, neumnih ljudi je veliko več kot si misliš. Folk kupuje neke hude smartphone (srednješolci imajo v povprečju boljše telefone kot direktorji), potem pa nimajo pojma, da je tak telefon vseeno nekaj čisto drugega in zahteva tudi nekaj znanja.

matonson ::

Srednješolci imajo v večini tudi več pojma o telefonih kot direktorji:).

[D]emon ::

St235 je izjavil:

če pa imaš 0 prenosa, kot avtor te teme je pa uporaba smartphona jako žalostna zadeva.

Debilizem prve vrste, argumentirati (ne)uporabo smartphone-a z (ne)uporabo mobilnega interneta.
Mavrik ta forum uporablja za daljsanje e-penisa. Ker si ne upa iz hise.

Jaz mobilnega le uporabim za hitrejši lock gps pozicije za ostal čas je izklopljena ker kjer koli se nahajam je Wifi. Zaenkrat še ni bilo potrebe če je pa kaj nujno pa je telefon za to da se kliče!

Hayabusa ::

kriko07 je izjavil:

Zdaj sem šel spet pogledat za internet na si.mobil in piše že 5,54€. Se bojim da ne bo jutri prišlo že na 50€.
Kaj vi menite?

Tisti njihov števec porabe je na enakem nivoju kot omrežje - zanič.

keber ::

matonson je izjavil:

Srednješolci imajo v večini tudi več pojma o telefonih kot direktorji:).

Kaj hočeš s tem povedat?

Zakaj bi koga nategoval? Če ne verjame,lahko pošlem sliko. Drugače pa hvala lepa vsem :).
p.s Nikol nisem imel takega telefona. Imel sem nokio x6. A ti si pa takoj ko si dobil telefon v roke že vse vedel ali kaj?!

kunigunda ::

Hayabusa je izjavil:

kriko07 je izjavil:

Zdaj sem šel spet pogledat za internet na si.mobil in piše že 5,54EUR. Se bojim da ne bo jutri prišlo že na 50EUR.
Kaj vi menite?

Tisti njihov števec porabe je na enakem nivoju kot omrežje - zanič.

Omrezje je eno modernejsih in boljsih v evropi, stevec porabe pa verjamem da sucks.
Razen ce si mislil slabso pokritost, to pa drzi.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: kunigunda ()

[D]emon je izjavil:

St235 je izjavil:

Debilizem prve vrste, argumentirati (ne)uporabo smartphone-a z (ne)uporabo mobilnega interneta.

Imaš popolnoma prav, mobilni prenos podatkov na smartphonu je popolnoma brezvezna stvar, ki jo praktično nihče ne rabi. Tudi če pogledaš po forumu 99% ljudi nima zakupljenega prenosa pdoatkov, ker je to popolnoma brezveze in ne doprinese ničesar k uporabi smarphona. ŠE dobro da smartphoni to sploh omogočajo glede na to kako brezvezna funkcija je.

[D]emon ::

Nisem nic rekel o samem mobilnem prenosu podatkov. Tvoje ocenjevanje posameznikov po tem, ali le-tega koristijo ali ne pa je se vedno debilno.
Mavrik ta forum uporablja za daljsanje e-penisa. Ker si ne upa iz hise.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

smartphone, domači internet

Oddelek: Omrežja in internet
191346 (1029) zero_max
»

Android - uvod za novince? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
14220248 (14559) Jst
»

Težave z baterijo v iPhone 4S (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
8727517 (21806) Spock83
»

Najbolj lačni podatkov uporabniki Androida

Oddelek: Novice / Android
359000 (7887) PrimozR
»

Od danes cenejši mobilni internet v tujini

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
3413898 (12272) Hardstyle

Več podobnih tem