» »

Kater baterijski vrtalnik?

Kater baterijski vrtalnik?

««
11 / 13
»»

borisk ::

Na splošno ali za baterijski vrtalnik? kar se kabeljskega orodja tiče lahko potrdim da je FEIN zelo dobra izbira, ampak v tem cenovnem rangu so vsi nekje tam tam. kar se tiče akku orodja, imajo nekaj zelo priročnih mašinc, ampak jih nimamo na firmi. Pri akku orodju je izbira večjega sistema načeloma boljša (se pravi makita/milwaukee) če pa potrebuješ samo vrtalnik/vijačnik pa je po mojem fein/hilti tudi dobra izbira. pri nakupu pazi da boš podaljšal garancijo na spletni strani (velja za fein, makito, hitači, praktično za vse)

romex ::

uporabljam makita vsak dan, milwaukee, dewalt občasno/redko (vse akumulatorsko, nisem fan žičnega orodja, ker se skos spotikam in zapletam) :D .. obatroje je top orodje, imam občutek, da je milwaukee malo dražji od makite in dewalta ampak roko na srce, vse bo delalo precej dolgo časa če ga neboš namerno uničeval.. sej se zgodi da včasih tiščiš iz čiste trme pa veš da nekaj nebo odšraufalo..včasih malo je treba z glavo. vse 3 znamke imajo toliko različnih tipov enega orodja da boš sigurno našel nekaj zase.. pojdi v trgovino in probaj kaj ti paše v roko.. če ti je npr dewalt štorast potem nima smisla da ga vzameš.. potem ostaneš na eni znamki in kupuješ samo prazna orodja, ker lahko z tremi konkretnimi baterijami opremiš vse..

obvezno pa upoštevaj še nasvet boriska za podaljšano garancijo, če bo murphy naredil svoje zna crknit ravno po pretečeni garanciji :)

Map ::

Aja, zanimajo me akumulatorski vrtalniki ja.

Sicer imam izkušnje z Makito, ki so sicer dobre mašine, ampak sem rahlo razočaran nad njihovimi menjalniki. Z veseljem bi poizkusil še Milwaukee ali Fein, ampak mi ravno zaradi akumulatorjev ni za menjat, če ni res boljša mašina. Makitinih akumulatorjev že dovolj in so kompatibilne z vsemi orodji, pri Feinu recimo pa je akumulator takoj 100eur. Zanimiv mi je Feinovo orodje, ki ima na glavah hitri priključek in jih lahko menjaš(vrtalna glava, kotna glava, glava za nastavke itd.).

Zimonem ::

Ni kakega čudeža med temi firmami. Zobniki so pa vsi stisnjeni in spečeni skupaj iz prahu.

borisk ::

sej zobniki ne bodo crknal, crknala bo elektronika, vrtalna glava ali baterija

fikus_ ::

Do sedaj sem v glavnem menjal baterijske vrtalnike/vijačnike zaradi baterije, 1x polomil planetni prenos, 1x nastavljanje momenta privijanja.

Tako sem pristal na Metabo firmi, sam je h*dič njihova cena.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: fikus_ ()

romex ::

Za kolega kateri občasno kaj prišraufa ali zvrta kakšno luknjo iščem nek baterijski vijačnik. Budget je okoli 60e, mogoče kakšen evro gor. Do sedaj je imel iskrin vrtalnik pa so šle obe baterije rakom žvižgat zato iščem neko zamenjavo. Preden me napadete z milwaukee, makita, dewalt in ostalim profi orodjem naj še enkrat poudarim, da je to res oseba katera ne potrebuje hardcore orodja.

Ima kdo izkušnje z iD baterijskim orodjem?

V rang 60e je padlo tole, ima kdo slučajno kaj takega? Nadomestne baterije se dobijo, po specifikacijah izgleda spodobna mašinca..

http://www.interdiskont.si/vsi-izdelki/...

krneki0001 ::

ID je zadovoljiv. Namesti si aplikacijo in daj narediti kartico, potem pa kupi zadevo, ker boš dobil za prvi nakup na kartico za en izdelek nek določen popust, pa se potem že zelo splača. Jaz sem na ta način kupil 3 tonsko dvigalko, ki me je po popustih prišla 80 evrov (drugje so pa po 300 evrov take)
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster

fikus_ ::

Poglej še Lidl/Hofer, če imajo kaj. Ponavadi je 3 leta garancije.
Včasih prav prideta 2 bateriji, 1,5 Ah je za hobi dovolj.

romex ::

Sem ravno trofil v hoferju za 40e - znizano iz 50 ali 60 :) :)

Upam, da mu bo služila :)

Nikonja ::

A pol menite da je npr ta Bosch PSR 14.4 Li overkill za moje potrebe - cca parkrat na mesec, včasih več, včasih manj. Dobim ga za 88 eur, ali naj si najdem kaj noname kitajcev v hofer/lidl/Leclerc/Bauhaus?

Okapi ::

Odvisno od tega, koliko je zate 88 evrov. Če si lahko privoščiš brez odrekanja, potem je čisto v redu. Tistih mogoče 50 evrov razlike do najcenejših kitajcev čez par let ne boš čutil nikjer več, v omari boš pa imel boljše orodje.

marjan_h ::

Nekaj časa nazaj je bil udarni in vrtalni vijačnik v lidlu, kje dobiš baterije, ko so že obrabljene?

fikus_ ::

Lahko daš obnoviti npr. tukaj:

https://www.akumulator.si/katalog/556/o...

darkolord ::

Na pooblaščenem servisu dobiš ugodno nadomestne baterije.

Scorpy84 ::

Ce ima kdo ryobi pa tezave z baterijo, tole pomaga.


Jaz sem sicer uporabil 12 napajalnik od avta, ker se mi ni dalo igrati s kabli in zadeva deluje. Baterijo se spet da filat.

firbec ::

obujam temo
za neprofesionalno uporabo gleam tole
https://www.mimovrste.com/akumulatorski...
sicer brez ledice in indikatorja napolnjenosti baterije, pa z zelo dobro oceno.
Predlagate kako alternativo za podobno ceno (obvezno 2 bateriji)

Sp3m ::

Makita je ponavadi vedno dobra izbira.

Ledica je cool, sam nic prelomnega, enako kot indikator napolnjenosti baterije.

Ko bo/je svoh baterija zamenjas, saj dobis dve v kompletu.

BlaY0 ::

Za neprofesionalno rabo ne rabiš Makite. Jaz imam tole že dve leti in pol (dal zanjo točno 35 EUR z baterijo in polnilcem vred v štacuni). Če imaš cajt počakaj malo, da pride v štacuno in jo kupi takrat. Če ti crkne neseš/pošlješ nazaj in dobiš novo... garancija 3 leta. Baterija se izi razstavi/razšraufa, tako da jo lahko recikliraš če želiš. Če ne rabiš udarnega kladiva imaš še cenejše variante...

Jasno, če si pa privatnik in rabiš za v stroške dat, potem je pa Makita najboljša izbira ;)

sajmon ::

Se strinjam z BlaYo: imam enako doma, za občasna dela okrog hiše zadošča. Pred časom je bila v ponudbi v Lidlu tudi posebaj dodatna baterija za 20€.

fikus_ ::

Hofer ima tudi Makute v ponudbi.

https://www.hofer.si/sl/posebna-ponudba...

Poglej, če ti kaj ustreza.

romex ::

firbec je izjavil:

obujam temo
za neprofesionalno uporabo gleam tole
https://www.mimovrste.com/akumulatorski...
sicer brez ledice in indikatorja napolnjenosti baterije, pa z zelo dobro oceno.
Predlagate kako alternativo za podobno ceno (obvezno 2 bateriji)



poglej malo okrog če slučajno dobiš lxt serijo od makite.. mogoče bo kakšen eur več ampak verjemi se splača, ker so baterije kompatibilne z vsem ostalim makita baterijskim orodjem.

poglej še na elektroservis-povše, jaz sem zadnjič pri njih dobil ugodno ponudbo.

marjan_h ::

Obujam temo:

Ponudba: https://www.lidl.si/sl/p/zanesljivo-oro...

Ima kdo kakšno podobno multifunkcijsko zadevo od parkside? Mislite da dobro deluje multifunkcijska naprava? Dejansko dobiš vrtalnik, brusilnik, žago in tisto četrto za katero pa ne vem za kaj bi uporabljal.

K0l1br1 ::

Še noben parkside mi ni zdržal, ko sem ga obremenil na polno. Dobiš, že dobiš, vendar ali bo delalo in koliko časa.

darkolord ::

Jaz imam celo vrsto Parkside naprav pa z njimi ni bilo nobenih večjih težav.

Glede te multifunkcijske zadeve zgoraj - če nimaš še nobene od teh naprav, potem zna biti čisto fina zadeva. Je seveda slabše kot 4 posamezne naprave, za zelo občasno napravo je pomoje OK.

Tista četrta zadeva je multifunkcijski oscilacijski nastavek in je res prima zadeva:

marjan_h ::

Aja popravljam svoj prvi post:

Piše, da je vrtalni vijačnik in ne vrtalnik. Oziroma ni bormašina s katero vrtaš luknje, ampak samo vijačiš vijake.

Je tako? Ali sem kaj zgrešil?

errhec ::

Dejansko piše "vrtalni vijačnik" , kar zame pomeni da lahko vrtaš in vijačiš.
dd

BlaY0 ::

K0l1br1 je izjavil:

Še noben parkside mi ni zdržal, ko sem ga obremenil na polno. Dobiš, že dobiš, vendar ali bo delalo in koliko časa.

Kaj to pomeni obremenil na polno? A tudi če si dal gor 4 Ah baterijo? Celice notri sem gledal so 2 Ah in so noname oziroma Parkside brandane in discharge ratio je vprašljiv. Amapk če vzameš taveliko baterijo imaš potem 2x večji discharge ratio.

K0l1br1 ::

Obremenil na polno, pomeni, obremenil mehaniko na polno. Do sedaj so bili vsi 240V. Mehanika je odpovedala. Pritisneš na polno in neha delati. Problem je bil v tem, da so kovinski deli vpeti v kakšno plastično ohišje, ki večje obremenitve ne zdrži. Na isti način mi je spregla makita električna žaga. Vse lepo napravljeno, napenjalec verige pa na ohišje pripet z neko plastiko. Seveda je počila.

fikus_ ::

Če pogledaš nastavek za vijačenje/vrtanje ima zgoraj rdeč gumb za nastavljanje hitrih in počasnih vrtljajev.
Tako da je možno vijaciti in vrtati.

BlaY0 ::

K0l1br1 je izjavil:

Obremenil na polno, pomeni, obremenil mehaniko na polno. Do sedaj so bili vsi 240V. Mehanika je odpovedala. Pritisneš na polno in neha delati. Problem je bil v tem, da so kovinski deli vpeti v kakšno plastično ohišje, ki večje obremenitve ne zdrži. Na isti način mi je spregla makita električna žaga. Vse lepo napravljeno, napenjalec verige pa na ohišje pripet z neko plastiko. Seveda je počila.

Aha, ja načeloma to ni za profi uporabo. Drugače pa neseš nazaj, dobiš novo. Za ta denar se po moje splača. To o čemer govoriš se zgodi tudi tako kot si sam že ugotovil pri 3x dražjih Bosch, B&D ali Makita strojih.

Jaz imam še en 10 let (ali še več) star Einhell bateriski vrtalnik/vijačnik z dvema Ni-Mh baterijama. Ne menjam za nič na svetu.

RockyS ::

Iščem aku vrtalnik za do 100€, večinoma gips plošče in sestavljanje pohištva. Zaželjeno je, da je v kakem priročnem kovčku kamor lahko daš dodatno baterijo in/ali svedre oz vijačne nastavke.

Kaj priporočate? Lahko je tudi iz amazona ali Avstrije.

darkolord ::

Einhell TE-CD 18

Parkside Performance (Lidl) ali Workzone Titanium+ (Hofer, proizvaja Einhell) so tudi kul, če se ti ne mudi; tam dobiš ceneje oz. malo več za isto ceno.

Zgodovina sprememb…

RockyS ::

Zato sprašujem, ker parkside ze dolgo ni bil v prodaji pri nam.

d4vid ::

Jaz sem parkside performance naročil iz lidl.de preko mailboxde, je pa cca 25€ poštnine. V slo ni za dobit, enostavno ne morem pred trgovino eno uro pred odprtjem kampirat. Imam pa kar nekaj x20V orodja, s katerim sem zadovoljen.
Če misliš kaj več naročit pa če že maš kako baterijo od x20V, potem se mogoče splača, drugače pa išči kako drugo znamko.
Če bi lidl mel to skos v ponudbi in dovolj, bi bilo super.

RockyS ::

Se splača stegniti za 30€ in vzeti 18/48 z dvema 2Ah baterijama namesti 18/40 in 1.5Ah baterijama?

https://www.merkur.si/akumul-udarni-vrt...

Silici ::

Einhell 2.5Ah baterija 456g
Einhell 4.0Ah baterija 659g

Udarni vrtalnik je nekoliko težji, vzemeš lažji vrtalnik in 2x lažjo baterijo.

šernk ::

Jaz sem parkside performance naročil iz lidl.de preko mailboxde, je pa cca 25€ poštnine. V slo ni za dobit, enostavno ne morem pred trgovino eno uro pred odprtjem kampirat.


mhmm dober mesec nazaj sem želel nabavit udarni vijačnik pri njih. Prišel na parkirišče 8min po odprtju trgovine zunaj 15 ljudi čakalo na prost voziček (obvezen zaradi covid ukrepov)! Se naredil neumnega in šel probat brez vozička v trgovino...itak sem šel samo na sprehod skozi ker so že vse pokupili.

tako da počasi tudi razmišljam o Einhell kompletu, ker ima največ za svojo ceno mislim da tudi potem možnosti razvoja naprej (vrtalnika ta trenutek ne rabim, ker imam iz hoferja ga starega 5 let). Največji problem so baterije, ker so pri nas zlate, dobiti koga da ti jo pošlje iz tujine je pa uspeh. Me pa pri Einhell malenkost moti, da imajo samo 215Nm udarni vijačnik, saj kar sem gledal teste se kar obnese in je uspel tudi matico z 350Nm odviti ampak časovno konkretno za ryobijevo mašino z 400Nm.

ryobi in einhell recimo omogočata potem razvoj naprej in predvsem orodje na voljo ko ga rabiš, kaj mi pomagajo škarje za živo mejo v lidlu za 40eur aprila meseca, če mi prejšnje crknejo avgusta.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

darkolord ::

Če poznaš koga s 3D printerjem, se da sprintati adapterje za skoraj poljubne baterije. Sam imam na Einhell in Makita strojčkih Parkside baterije (4 Ah baterija stane 28€).

šernk ::

huh ni slaba ideja sploh :D
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

RockyS ::

darkolord je izjavil:

Einhell TE-CD 18

Parkside Performance (Lidl) ali Workzone Titanium+ (Hofer, proizvaja Einhell) so tudi kul, če se ti ne mudi; tam dobiš ceneje oz. malo več za isto ceno.
.
Za 4€ višjo ceno je tudi pri nam. Če še kdo išče
https://www.bauhaus.si/akumulatorski-vr...

barakus ::

Koliko pa pride lidlova varianta tega?

RockyS ::

T743 ::

Tu je še ena 24V varianta...Je pa "žal"še krtačni motor.
https://baterijskoorodje.si/izdelek/24v...

Linko ::

Krtačke so zakon. Jih menjaš sam.
Pri BL motorju si pečen če gre elektronika spat

darkolord ::

Greenworks ima krtače + elektroniko. Baterije so precej dražje (kljub upoštevanju, da imajo eno celico več). Garancija (1 leto vs. 3 leta za parkside/einhell). Servis??

driver_x ::

Kolikorat ste pa že menjavali krtačke?

darkolord ::

Sama menjava krtačk je še najmanjši problem.

Brezkrtačni motorji:
- so lažji
- so bolj učinkoviti
- so močnejši
- so hladnejši
- bolje držijo hitrost (elektronsko regulirana)

FireSnake ::

Razmišljam, da bi vzel en malo bolj kvalitetni baterijski vrtalnik.
Prav bi mi prišla tudi kotna brusilka.

Zdaj gledam tole:
https://www.amazon.de/dp/B07D38GJ2N/ref...

Znižano na 500 in drobiž.
Glede na 3 baterije in vse ostalo komplet ni drag.
Ima kdo izkušnje s to zadevo?
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

z3ro ::

Cena je res zelo ugodna, pomoje nimaš kaj zgrešiti s tem kompletom.
««
11 / 13
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

akumulatorski vrtalni vijačnik (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9921877 (4329) TheBlueOne
»

Akomulatorski vijačnik Hofer (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
597399 (5646) floyd1
»

Vibracijski vrtalnik ali udarni vrtalnik (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
12726134 (10415) Silici
»

Komplet akumulatorskega orodja

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
2813022 (8340) bozgo88
»

Nakup baterijskega vrtalnika - pomoč (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8922853 (16182) T0RN4D0

Več podobnih tem