» »

Dober hamburger v centru Ljubljane

Dober hamburger v centru Ljubljane

1 2
3
»

2dark ::

kriptobog je izjavil:



Clovek z najman 100kg bi moral pojesti pol te male porcije, ker je pretezak :))


Če v višino meriš 160 cm, pol si res pretežak.
(\___/)
(> _ <)
(>&#127851; )

energetik ::

Če se mi zalušta burger, grem v Hoferja po angusa in bombetko, doma zakurim oglje in si ga gor zapečem na medium, dodam list solate in rezino paradižnika z vrta.
Zakaj bi plačeval nekomu, da mi za 5x cene to naredi, po možnosti slabše?
vires in numeris

2dark ::

energetik je izjavil:

Če se mi zalušta burger, grem v Hoferja po angusa in bombetko, doma zakurim oglje in si ga gor zapečem na medium, dodam list solate in rezino paradižnika z vrta.
Zakaj bi plačeval nekomu, da mi za 5x cene to naredi, po možnosti slabše?


Ja. Ampak rabiš čas. Veliko folka je lenega. Kar poglej si američane, ko povejo, da mesečno vržejo za dostavo hrane na dom po 1000USD..

10 čevapov pa lepinja za 10€ je težek nateg.
(\___/)
(> _ <)
(>&#127851; )

kamiKaZaA ::

2dark je izjavil:

10 čevapov pa lepinja za 10€ je težek nateg.

Cene imamo skoraj iste kot so v Avstriji (plače pa zaostajajo).

Kimi (Leibnitz) - 10 čevapov + kajmak = 10,50€
Baščaršija Maribor (pravkar preveril na spletu): 8,50€ (10 čevapov) + 2,70 kajmak = 11,20€
Das ist Valter Maribor (pravkar preveril na spletu): 8,90€ (10 čevapov) + 2,00 kajmak = 10,90€

S tem, da se niti Valter niti Baščaršija ne moreta primerjati s tem, ko dobiš 10 čevapov namočene v kajmak v glineni vroči posodi in ko kajmak žvrkota medtem, ko mažeš čevape s kajmakom. Dobra kulinarična izkušnja. :)

tikitoki ::

Manjši k Lars and sven

2dark ::

kamiKaZaA je izjavil:



S tem, da se niti Valter niti Baščaršija ne moreta primerjati s tem, ko dobiš 10 čevapov namočene v kajmak v glineni vroči posodi in ko kajmak žvrkota medtem, ko mažeš čevape s kajmakom. Dobra kulinarična izkušnja. :)


Važno, da teb žvrkota. Dober nateg za 10€. Samo ne prodajat drugim, da je to v redu. Tvoja odločitev,. jaz si čevape spečem doma.
(\___/)
(> _ <)
(>&#127851; )

kamiKaZaA ::

Sedaj sem našel na youtube celo recepturo za pripravo teh čevapov. Od 8 minute naprej in na 9:20 kako izgleda to v končni fazi:

kriptobog ::

2dark je izjavil:

kriptobog je izjavil:



Clovek z najman 100kg bi moral pojesti pol te male porcije, ker je pretezak :))


Če v višino meriš 160 cm, pol si res pretežak.


Ce meris 2m si pa ravno na meji zdrave teze ja.

kamiKaZaA ::

2dark je izjavil:

kamiKaZaA je izjavil:



S tem, da se niti Valter niti Baščaršija ne moreta primerjati s tem, ko dobiš 10 čevapov namočene v kajmak v glineni vroči posodi in ko kajmak žvrkota medtem, ko mažeš čevape s kajmakom. Dobra kulinarična izkušnja. :)


Važno, da teb žvrkota. Dober nateg za 10€. Samo ne prodajat drugim, da je to v redu. Tvoja odločitev,. jaz si čevape spečem doma.

Zakaj potem hodiš sploh v temo "Dober hamburger v centru Ljubljane" in pišeš, če si vse doma pripraviš? Saj pa ni tema dober hambuger/čevap/dunajski pripravljen doma. ;((

2dark ::

kamiKaZaA je izjavil:

Sedaj sem našel na youtube celo recepturo za pripravo teh čevapov. Od 8 minute naprej in na 9:20 kako izgleda to v končni fazi:



Super. ZDaj lahko odpreš čevapnico in folk odiraš. Sploh Ljubljančani radi mečejo denar stran.

kamiKaZaA je izjavil:


Zakaj potem hodiš sploh v temo "Dober hamburger v centru Ljubljane" in pišeš, če si vse doma pripraviš? Saj pa ni tema dober hambuger/čevap/dunajski pripravljen doma. ;((


Slučjano sem videl, da komentar o suhih puranjih zrezkih ..
(\___/)
(> _ <)
(>&#127851; )

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: 2dark ()

kamiKaZaA ::

2dark je izjavil:

Super. ZDaj lahko odpreš čevapnico in folk odiraš. Sploh Ljubljančani radi mečejo denar stran.

Kakšne težave imaš ti? Tvoj denar, tvoja odločitev za kaj ga boš porabil. Eni hodijo samo ven jest, eni jedo samo doma, eni pa si pripravljamo doma in hodimo občasno tudi ven jest. Ljudje smo si različni. Zakaj si sedaj tako napadalen do ljudi, kateri trošijo denar tudi v gostilni/restavraciji?

Če ne bi restavracije delale s profitom bi propadle (se zaprle). O kakšnem nategu ti? Lahko pa ti odpreš, pa delaš pro-bono in prevzameš vsem vse stranke, ko boš ceneje pripravljal hrano od drugih. In če ti je nekaj predrago enostavno ne kupiš.

BuDi79 ::

Glede na to da "poštenih ni več" in "vsi nategujejo" lahko sploh nič ne zapravlja, pa bo po smrti najbogatejši na britofu. Lahko na kamen vklešejo da si je sam na vrtu gojil solatko pa paradajz.

Okapi ::

energetik je izjavil:

Če se mi zalušta burger, grem v Hoferja po angusa in bombetko, doma zakurim oglje in si ga gor zapečem na medium, dodam list solate in rezino paradižnika z vrta.
Zakaj bi plačeval nekomu, da mi za 5x cene to naredi, po možnosti slabše?

Zato, da ti ni treba iti v Hofer, zakuriti oglja, prati zelenjave, peči mesa, pomivati posode...

Če delaš zase in pri tem porabiš 2x časa za pripravo kot za uživanje ob hrani, je vse skupaj precej potratno, kar se časa in vloženega dela tiče.

Poleg tega ni nujno, da znaš bolje narediti čevape (ali karkoli) kot nekdo, ki se s tem poklicno ukvarja.

feryz ::

Sploh pa angus in bombetka iz hoferja zmagata. To mora biti res presežek kvalitete.
Pa ne da so drugi kaj boljši, ampak s tem se res ne bi hvalil. Pravzaprav bi bil rajši tiho.

energetik ::

feryz je izjavil:

Sploh pa angus in bombetka iz hoferja zmagata. To mora biti res presežek kvalitete.
Pa ne da so drugi kaj boljši, ampak s tem se res ne bi hvalil. Pravzaprav bi bil rajši tiho.

Ker profesionalci ti pa v burger dodajo zlate lističe, kajne.

Hoferjev angus je povsem na nivoju.
vires in numeris

D3m ::

kriptobog je izjavil:

Steinkauz je izjavil:

Dunajski zrezek je samo eden. Telečji.

Ostalo so pohani zrezki


V resnici sta dva:
wiener schnitzel - telecji
wiener schnitzel art - svinjski



Če si v Dunaju greš na ORIGINAL

|HP EliteBook|R5 6650U|

feryz ::

energetik je izjavil:

feryz je izjavil:

Sploh pa angus in bombetka iz hoferja zmagata. To mora biti res presežek kvalitete.
Pa ne da so drugi kaj boljši, ampak s tem se res ne bi hvalil. Pravzaprav bi bil rajši tiho.

Ker profesionalci ti pa v burger dodajo zlate lističe, kajne.

Hoferjev angus je povsem na nivoju.
Seveda, seveda.
Pasana poljska govedina preprana v kemikalijah, odišavljena in olistkana z angus etiketo.

Nah, to se sploh ne dogaja na tem svetu, praktično ni možno, da se to zgodi.
Kot praviš ti, gre za čisto taprave angus krave, ki jedo zlate lističe. In so še včeraj, poleg zlatih lističev, jedle travco mešano s švicarskimi zeliščaricami.

Magic1 ::

A ti moraš povsod lajat? Sej jasno piše, da je le manjši del mesa angus govedine. Tudi zunaj boš konkretno preplačal angus burger pa bo tudi imel le majhen delež. Kar pa sploh nima veze. Point je samo kakšen rezultat dobiš. In od tega iz Hoferja je čist soliden.
Energetik pa seveda računa na familijo, kar je čisto drugače kot za eno osebo. Če zunaj naročiš 4 burgerje, boš kar fajn plačal. Doma narejeno je to za ceno enega zunaj. Če delaš samo zase pa tistih par evrov ni faktor.
Magic

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Magic1 ()

kriptobog ::

D3m je izjavil:

kriptobog je izjavil:

Steinkauz je izjavil:

Dunajski zrezek je samo eden. Telečji.

Ostalo so pohani zrezki


V resnici sta dva:
wiener schnitzel - telecji
wiener schnitzel art - svinjski



Če si v Dunaju greš na ORIGINAL



Bil tam maja. Snicl kot snicl, s kelnarjem smo pa podebatirali po nase :))

c3p0 ::

Na Dunaju je ex-YU big thing, imaš cele četrti "naše".

Figlmuller sicer peče v treh oljih šnicle, na različnih temperaturah. Tak je bojda edino prav.

energetik ::

feryz je izjavil:

energetik je izjavil:

feryz je izjavil:

Sploh pa angus in bombetka iz hoferja zmagata. To mora biti res presežek kvalitete.
Pa ne da so drugi kaj boljši, ampak s tem se res ne bi hvalil. Pravzaprav bi bil rajši tiho.

Ker profesionalci ti pa v burger dodajo zlate lističe, kajne.

Hoferjev angus je povsem na nivoju.
Seveda, seveda.
Pasana poljska govedina preprana v kemikalijah, odišavljena in olistkana z angus etiketo.

Nah, to se sploh ne dogaja na tem svetu, praktično ni možno, da se to zgodi.
Kot praviš ti, gre za čisto taprave angus krave, ki jedo zlate lističe. In so še včeraj, poleg zlatih lističev, jedle travco mešano s švicarskimi zeliščaricami.
Ne pravim, da je Hoferjev burger iz krav, ki so se včeraj pasle na Veliki planini, ampak tudi tudi Lars nima takih...
Gre za to, da si doma na oglju naredim enako dober burger za 1/5 cene, pa še uživam med samo pripravo.
vires in numeris

Okapi ::

Kot prvo, pri "ceni" domačega burgerja si pozabil na en kup konkretnih stroškov (pot v trgovino, oglje, detergent za pomivanje posode, gretje tople vode...) in še nekaj posrednih, recimo svoj čas.

Kot drugo, nimajo vsi enakih možnosti (recimo za kurjenje), ne uživajo vsi v kuhariji (in pomivanju)...

Nekateri si pač lahko privoščijo, da gredo ven na dober burger (in ne, ne na Larsovega) ali kaj drugega, nekaterim pa je bolj pomembno, da prihranijo nekaj €€€ in pač kuhajo doma. Nekateri pa počno oboje.

Pa da ostaneno na temi - dobre burgerje imajo na Orlah. Zlasti jelenov.

Ko grem tja peš (čez Golovec, 6 km od doma), se prav prileže en burger in 2 pira.;)

nejc_nejc ::

D3m je izjavil:

kriptobog je izjavil:

Steinkauz je izjavil:

Dunajski zrezek je samo eden. Telečji.

Ostalo so pohani zrezki


V resnici sta dva:
wiener schnitzel - telecji
wiener schnitzel art - svinjski



Če si v Dunaju greš na ORIGINAL


Najboljsa zraven je, SLADKA krompirjeva solata....:D

energetik ::

Okapi je izjavil:

Kot prvo, pri "ceni" domačega burgerja si pozabil na en kup konkretnih stroškov (pot v trgovino, oglje, detergent za pomivanje posode, gretje tople vode...) in še nekaj posrednih, recimo svoj čas.

Kot drugo, nimajo vsi enakih možnosti (recimo za kurjenje), ne uživajo vsi v kuhariji (in pomivanju)...

Nekateri si pač lahko privoščijo, da gredo ven na dober burger (in ne, ne na Larsovega) ali kaj drugega, nekaterim pa je bolj pomembno, da prihranijo nekaj EUREUREUR in pač kuhajo doma. Nekateri pa počno oboje.
Kakšni stroški, kakšno pomivanje? Meso v štacuni kupim, ko sem itak že tam za fasngo. Oglje za spečt 2 burgerja stane nekje 10c, topla voda za kaj? Burger vržem direktno na roštilj, enako tudi popečem bombetko. Pomiti moram le krožnik pa kakšen nož, kar naredi pomivalc za 1c.
Sicer mi ne gre za šparanje, ampak ker to rad naredim sam.


Pa da ostaneno na temi - dobre burgerje imajo na Orlah. Zlasti jelenov.

Ko grem tja peš (čez Golovec, 6 km od doma), se prav prileže en burger in 2 pira.;)

OK, tega bom šel probat. V kombinaciji z izletom.
vires in numeris

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: energetik ()

kamiKaZaA ::

2dark je izjavil:

kamiKaZaA je izjavil:


Zakaj potem hodiš sploh v temo "Dober hamburger v centru Ljubljane" in pišeš, če si vse doma pripraviš? Saj pa ni tema dober hambuger/čevap/dunajski pripravljen doma. ;((


Slučjano sem videl, da komentar o suhih puranjih zrezkih ..

Ne drži. Ti si ena taka zagrenjena oseba.

Najprej si se spravil na puranji zrezek. Ko sem razložil, da mi je enako suh tudi v gostilni napram svinjskemu, kateri mi je bolj sočen od puranjega, si se spravil na sliko s 5 čevapi in zapisal opazko. Sem ti tudi to razložil, da je slika od polivece porcije (Halbe Portion Ćevapčići – 5 Stück). In si se že spravil na video, kateri opisuje pripravo čevapov v kajmaku in spet zapisal še eno neprimerno opazko. V glavnem tu si, ker si zagrenjen in težaški in samo iščeš, kje bi lahko zapisal kakšno opazko. Bogi si si v glavnem... Pa kolikor berem tvoje ostale komentarje v ostalih temah počneš identično.

Magic1 ::

Od količine maščobe v mesu je odvisno koliko je meso "odporno" na prepečenje. Piščančje prsi, razni goveji steaki in razne bele ribe so blazno občutljive. Greš par stopinj čez in imaš žaganje. Tanjše kot je, težje je zadet. Imaš pa npr. BKK piščančja bedra, ki so fajn mastna, jih lahko konkretno prepečeš in bodo še vedno sočna.
Magic

kamiKaZaA ::

Magic1 je izjavil:

Od količine maščobe v mesu je odvisno koliko je meso "odporno" na prepečenje. Piščančje prsi, razni goveji steaki in razne bele ribe so blazno občutljive. Greš par stopinj čez in imaš žaganje. Tanjše kot je, težje je zadet. Imaš pa npr. BKK piščančja bedra, ki so fajn mastna, jih lahko konkretno prepečeš in bodo še vedno sočna.

@2dark - vidiš tako izgleda normalen odgovor, ne pa te tvoje opazke. Lahko si vzameš vzgled, ker nikoli ni prepozno. ;)

LeQuack ::

Kaj je skupna lastnost vsem gurmanskim burgerjem v Lj so majhne porcije ter visoke cene. Razen tega je pa vse ostalo podobno. ČE se hočeš najesti to ni to, ni tako kot kakšna gasilska veselica kjer se lahko naješ od pleskavice, pa čeprav ni gurmanska.
Quack !

tikitoki ::

Slaba kvaliteta tudi?
1 2
3
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Burger king v btc (strani: 1 2 3 417 18 19 20 )

Oddelek: Loža
972201400 (3056) 2dark
»

Kakšna mešanica za perfektne čevapčiče/pleskavice?

Oddelek: Loža
3922954 (2353) nejcek74
»

Ljubljana finest burgers (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Loža
30049784 (26989) Gagatronix
»

Bombica za hamburger

Oddelek: Loža
449825 (8066) ;-)

Več podobnih tem