» »

SKB identifikacijska številka?

SKB identifikacijska številka?

Tydek ::

Pozdravljeni! Na novo sem odprl račun pri SKB-ju. Imam VISA debetno kartico. Zanima me kje za vraga naj bi našel identifikacijsko številko, ki piše, da naj bi bila šestmestna. Pregledal sem vse papirje, a je nikjer ni, so 5 mestne in manj, ker se pri tem ne spoznam toliko bi rabil vašo pomoč. Rabil bi pa zato, da preverim stanje na računu - preko telefona.

Lep pozdrav

mailer ::

Će imaš skbnet si dobil tudi identifikacijsko številko.

Tydek ::

Kakšen SKBNET in kje naj bi bila ta koda ? A ne dobiš te kode zraven priložene ?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Tydek ()

mailer ::

Če imate spletno bančništvo lahko pregledejete stanje na računu in plačujete položnice, itd. Mogoče je sedaj kaj drugače, ko so spremenili kartice v VISA, pred tem pa si moral dati vlogo za skbnet plačati tudi stroške in generator kode, ki si ga dobil.

Tydek ::

Aha hvala, pa lahko bi vsaj pisalo, da je potrebno kaj plačati, niti ne piše nič. Samo to identifikacijska št. je šestmestna št., ki je napisana v glavi izpiska vašega osebnega računa, če ste imetnik osebnega računa pri SKB ali pa ste jo dobili v posebnem pismu. Bom jaz potem tole poklical v ponedeljek in jih povprašal.

mailer ::

Sem zdaj pogledal na izpisek in identifikacijsko številko imam navedeno na desni strani zgoraj pod IBAN številko.

menjalnik ::

Jaz sem skb net dobil v četrtek v taki veliki koverti pa sem dobil vsa navodila, en list s šestmestno kodo pa na njej je bila tudi koda za un kalkulator, ziher moraš imet tudi ti

Tydek ::

Še eno vprašanje imam. Sedaj želim vezati na paypal, a nikakor ne gre. Poklical sem v banko SKB za pomoč in sem poklical po nesreči v Ljubljano (tam nisem vzel te kartice) in so mi oni odgovorili, da ne morem vezati te kartice, a jaz sem je vzel drugje, ti so mi pa rekli, da lahko vežem to kartico. Imam visa debit ali je možno vezati na Paypal, ker meni se je ustavili pri... After you click Continue, we'll charge the card €1.50 EUR (or equivalent in other currency) to make sure it's yours. We'll refund the money into your PayPal account within 24 hours after you confirm your card (check your card history, find the charge, log in to your PayPal account and enter the 4-digit code that appears next to the charge).

Napiše mi pa potem tako : We were unable to verify this credit card. Please check if the information you entered is correct. If the problem persists, please try to enter a different credit card.

jype ::

Če imaš visa debetno kartico (ne visa electron, navadno), potem je po besedah SKB banke ne moreš uporabiti s paypalom.

Tydek ::

Kaki kurc*, rekli so mi, da jo lahko uporabljam. Oh že vidim, da se bo potrebno kregati zaradi takih, ki nimajo blage.

blue ::

> Če imaš visa debetno kartico (ne visa electron, navadno), potem je po besedah SKB banke ne moreš uporabiti s paypalom.

F*** jst sem ravno ta teden preklical VISO.. F****.. IN ŠE VPRAŠAL SEM ČE SO KAKŠNE OMEJITVE...
Naslednjič ko grem na SKB zaprem račun...

EDIT:
Na SKB so res sami deb***.. Tudi za trgovanje z vrednostnimi papirji nimajo pojma..

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: blue ()

Tydek ::

Vprašal sem, obe 2. so mi odgovorile, da ja seveda to lahko vežeš.. Mhm, sedaj vse, kar je, da ona še kar trdi, da je možno oz. danes ali jutri bom šel tja na banko, pa naj uredi, ali pa odjavi meni je prav vseeno. Če bi povedala, da ni mogoče potem je jaz ne bi vzel!... Kje se sedaj lahko dobi kartico Viso ali katero naj sploh sedaj vzamem ? Sem mladoleten, kje bi jo lahko dobil, da ne bo ponovna težava. Prvo sem hotel iti na Abanko, a je zaradi ne dostopnosti (malo bank - najbližja komaj v Celju) nisem vzel.

jype ::

Trije tipi Visa kartic so:

Debetna Visa, ki deluje enako kot Maestro/Cirrus in sredstva črpa z vašega osebnega računa,

kreditna Visa, ki deluje enako kot EuroCard/MasterCard (banka porabljena sredstva običajno enkrat mesečno terja skozi direktno bremenitev ali podoben instrument) in

debetna Visa Electron, ki ima svoj lasten račun, na katerega se nakaže denar, ki je potem na voljo, če ga ni, se pa transakcije zavrnejo.

Tydek ::

Za viso kot razumem rabiš potem mesečni dohodek, Kakšna je pa razlika med Debetno Viso in Viso Electron... Kje bi mi priporočali, da odprem Viso Electron ali Viso debetno. Tako, da bo delovalo! ;)

B-D_ ::

SKB je navadno prazgodovinsko sranje. Sem tudi jaz danes po pol leta še enkrat testiral in ta GNOJ ŠE VEDNO NE DELA. Tako da grem v kratkem zapret račun, ker sem plačo že mesece nazaj preusmeril na Abanko.

Na Abanki si lahko povežeš gotovinski račun (0€ mesečni strošek) na debetno Visa kartico KI DELA in ne rabiš nobenega rednega mesečnega prihodka. Prideš tja, podpišeš papir, dobiš kartico, problem rešen!

SaXsIm ::

In zato se je treba zdej usajati na slo-techu, kjer že leta piše, da abankina visa elektron deluje in ima minimalne stroške. Bravo.
SaXsIm

phoinix ::

B-D_ je izjavil:

SKB je navadno prazgodovinsko sranje. Sem tudi jaz danes po pol leta še enkrat testiral in ta GNOJ ŠE VEDNO NE DELA. Tako da grem v kratkem zapret račun, ker sem plačo že mesece nazaj preusmeril na Abanko.

Na Abanki si lahko povežeš gotovinski račun (0€ mesečni strošek) na debetno Visa kartico KI DELA in ne rabiš nobenega rednega mesečnega prihodka. Prideš tja, podpišeš papir, dobiš kartico, problem rešen!


Če pogledaš na SKB ali vpišeš v google VISA DEBIT SKB boš prišel do dokumenta, v katerem lepo piše, da dokler Paypal ne bo omogočal vsakokratnega vnosa CVV2 kode pri vsakokratnem nakupu, avtorizacije ne bodo omogočene.
Ni v vztrajnosti, ampak v branju...

Lonsarg ::

Ni nič direkt z to kodo vezano, sam posredno. CVV kodo ti poveš paypalu in paypal ima to kodo, torej ne gre za to, kaj ti vpisuje pri nakupu, gre za to, kake varnostne podatke paypal pošlje ob plačilu, torej kumunikacija server-server je v vprašaju. Namreč Visa Debit kartice DELAJO na paypalu povsod po svetu in tudi pri drugih bankah v SLO.

SKB preprosto še ne podpira nekega avtoratizacijskega protokola, ki ga paypal in google checkout in še nekateri uporabljajo. Glede na to da vse ostale Visa Debit kartice po svetu delajo z paypalom se ne bo prilagodil paypal, pač pa se mora prilagodit SKB paypalu in sprejeti še ta protokol.

Edit: Kar je točno to, kar je njihov pooblaščeni PR objavil nafacebooku:
Pozdravljeni. PayPal uporabi CVV2 varnostno kodo le ob registraciji, ko preveri kartico. Pri nadaljnjih transakcijah te kode ne uporablja več. Ob avtorizaciji transakcije ta podatek manjka, zato sistem transakcijo zavrne. To težavo bomo rešili z vpeljavo 3D VISA Secure sistema, ki bo omogočal tudi nakupe preko PayPala.


Zadnji datum, ki se ne spomnim kjer sem ga slišal je govoril da naj bi se tm do avgusta rešilo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Lonsarg ()

Lightning17 ::

Jaz sem klical SKB pred 1 mesecem in so rekli da bo PayPal z Visa Debit možen od 15. Julija 2013 dalje...

Zgodovina sprememb…

driver_x ::

Na SKB so tudi meni na poslovalnici obljubili nekaj stvari, za katere se je nato izkazalo, da ne držijo.

phoinix ::

Hayabusa ::

Šalabajzerji.

Yohan del Sud ::

Bil na eni izmed izpostav v času članka iz predzadnjega posta (ko sem šel ukinit kreditno viso, dveh ne rabim) in so mi dali identične informacije. "Ne Paypal še ne dela, bomo porihtali do jeseni".
www.strancar.com

Marat ::

A zdej je že do jeseni, zadnjič je bilo do avgusta... res so šalabajzerji.

_bundy ::

Meni so pa rekli, da bo že v prvi polovici leta :D se bo še vleklo nekaj časa

Lightning17 ::

lol.... Menjam banko... Najprej 15. Julij, potem avgust, zdej pa že september??? PayPal še do 2015 ne bojo zrihtali...

Zgodovina sprememb…

Furbo ::

Zakaj se ubadate s to banko trapasto, če pri vseh drugih deluje brez problema? Pa še Visa3D, a to je tista nadolga, kjer moraš ob vsakem nakupu kalkulatorček ven potegnit? Še slabše.
i5-13600K, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO, Toughpower GF3 1000W
RTX3070, ALIENWARE AW3821DW, DELL U3014

Lonsarg ::

Furbo je izjavil:

Pa še Visa3D, a to je tista nadolga, kjer moraš ob vsakem nakupu kalkulatorček ven potegnit?


Ne, Visa3D je tista zadeva, ko moraš vtipkat dodatno geslo(banke sicer lahko po lastni iniciativi to geslo implementirajo tudi z kakim kalkulatorjem, upam da SKB ne gre to pot...). Počasi bolj ali manj vse Vise podpirajo Visa3D standard, obstaja velika možnost, da bo nekoč v priodnosti obvezen, zaenkrat zgleda da je opcijski, ampak ga večina trgovev že podpira(tudi paypal,google checkout,..)

V bistvu bi blo zelo fajn da je obvezen, tako bi za spletne nakupe uporabil geslo, za nakupe v trgovini pa PIN in morebitni tat ti ne more nič, če ti vkrade kartice, ali pa si številko prepiše.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Lonsarg ()

Guzzy ::

Še kr ne dela, pa ne samo pri paypalu, pri men še nikjer drugje ne... "Your credit card information has been declined by your credit card company."
Ne mislit da nisem šel na banko(kjer sem vzel kartico in vse), saj so mi povedali da vse dela in da ni nič narobe s kartico.

Boone ::

Če imaš SKB.NET poglej, na koliko imaš nastavljen znesek za distančne nakupe. Najdeš v Kartice -> Varnost.

balocom ::

Boone je izjavil:

Če imaš SKB.NET poglej, na koliko imaš nastavljen znesek za distančne nakupe. Najdeš v Kartice -> Varnost.


Privzeto so distančni nakupi onemogočeni, zato moraš spremenit omejtive na take, kjer so distančni nakupi omogočeni. Spremembo morajo ročno omogočit, zato čakaš na to do naslednjega dne ali pa prvega delovnega dne. Sicer pa ja, s navadno Viso Debit, izdano pri SKB paypal dela...
V svetu brez googla bi bil najbolj uporabljen ukaz v bash-u ukaz man

Boone ::

Samo je hecno, da izdajo kartico, kjer na veliko oglašujejo da omogoča nakupe preko interneta, potem pa kot prevzeto to onemogočijo. In ko so začeli izdajati te kartice, v SKB.netu sploh še ni bilo možnosti stvari omogočiti.

Guzzy ::

Jap, po cca. pol leta zvedel da mam limit nastavljen na 0. Čudna stvar je, da sem že bil tam prej in je blo vse kul.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Visa Electron (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Loža
330106741 (25591) Vetrpiha
»

Debetna Visa Elektron ABanka - Paypal (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Kaj kupiti
333106387 (33434) PINki
»

Varno nakupovanje preko e-baya

Oddelek: Loža
115472 (4120) THXMASTER
»

SKB Visa debetna kartica namesto Maestro - WTF? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8024098 (15630) Magic1
»

Visa debit verifikacija problem

Oddelek: Pomoč in nasveti
4219874 (17626) Vrocipes

Več podobnih tem