» »

SKB Visa debetna kartica namesto Maestro - WTF?

SKB Visa debetna kartica namesto Maestro - WTF?

1
2
»

MTm2H37rqt7B ::

jype je izjavil:


Danes sem tudi uspešno dvignil denar s paypala na osebni račun pri SKB skozi debetno kartico. Stalo me je 2 evra.


Je 2 evra provizija ali so to % od celotnega nakazila?

Jst ::

Provizija na transakcijo, najbrž.


--

>Ni. Odtujiti ti morajo kalkulator in geslo zanj, ki ga poznaš samo ti.

Da, ampak a je to dvostopenjska autentifikacija? Zame ni.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Lightning17 ::

Za vsak dvig denarja na kartico bo PayPal vzel 2EUR provizije in SKB nima nič s tem...

Zgodovina sprememb…

jype ::

Jst> Da, ampak a je to dvostopenjska autentifikacija? Zame ni.

Kaj pa je? Če ti Google pošlje SMS in ga vtipkaš v spletno stran tudi ni, ker ne naredi ničesar proti MITM napadu.

Lightning17> Za vsak dvig denarja na kartico bo PayPal vzel 2EUR provizije in SKB nima nič s tem...

Tako je. (Ta provizija je nizka v primerjavi s podobnimi transakcijami v običajnih bankah.)

Trupl0 ::

če razumem je 2€ fiksni znesek za dvig iz paypal. To je ne glede na znesek?
If you are going through Hell, keep going !

Yohan del Sud ::

Plačilo: 0
Prejetje plačila: 1.9% to 3.4% + €0.35 EUR
Dvig na račun: 0 (samo za ZDA)
Dvig na kartico: 2 eur na transakcijo ne glede na znesek (so pa omejitve in dodatni stroški lahko na strani kartice, pravi njihov drobni tisk).

Vseeno poštene tarife, glede na globalno sprejemljivost, če kdo mene vpraša.
www.strancar.com

Jst ::

jype: od kdaj pa dvostopenjska avtentifikacija onemogoča MITM napade?
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Malajlo ::

Pri SKB moraš pravzaprav imeti štiri stvari: kalkulator, geslo (PIN) za kalkulator, ID računa, pa še generiran ključ. Jaz dobim ID računa preko drugega kanala - vprašam ženo ;)

Jst ::

Man In The Middle: Poštar. :)))
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Zvezdica27 ::

lp,

ker je nekdo spraševal: skb visa debetna mi ne dela v dveh lokcijah v moji občini, v piceriji in v eni manjši trgovini. baje samo SKB... ne vem pa če so to že zrihtali, ker tam že 2 tedna nisem bil...

me pa mal omika, da bi MC skanclal, samo kaj ko pa ima kreditna svoj plus ;)

zz

Spock83 ::

No če dosti potuješ v tujino kartic nikoli ni premalo.

mailer ::

Ste uspeli povezat novo SKB VISA z Paypal računom ali so še vedno kakšne težave? Je zadnji čas, da kaj kupim preko Ebay-a in ostalih svetovnih štacun.
Asus B560-I, Intel 11500, Corsair 16GB 3200MHz

jype ::

mailer> Ste uspeli povezat novo SKB VISA z Paypal računom ali so še vedno kakšne težave? Je zadnji čas, da kaj kupim preko Ebay-a in ostalih svetovnih štacun.

Ja, debetna Visa od SKB deluje - v obe smeri (skoznjo lahko plačaš s PayPalom in dvigneš s PayPala na svoj osebni račun).

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

mailer ::

Hvala za informacijo.
Asus B560-I, Intel 11500, Corsair 16GB 3200MHz

celada ::

Edini problem, ki ga lahko imaš je ta, da ima kartica limit za plačevanje preko interneta nastavljen na 0. To se pa hitro spremeni ali na poslovalnici ali pa preko SKB neta.

mailer ::

Pri registraciji na paypal je treba vpisat telefonsko številko in 3 oz štirimestno kodo. Je telefonska številka obvezna? Se dobi na telefon kakšno sporočilo? Na zadnji strani kartice imam štirimestno kodo na polju za podpis, zraven na belem polju pa še trimestno. Katera je pravilna?
Asus B560-I, Intel 11500, Corsair 16GB 3200MHz

Lightning17 ::

Trimestna številka je pravilna... Na telefon ne boš dobil nobenih sporočil, vseeno je pa mogoče pametno da dodaš svojo telefonsko številko... Mogoče jo boš kdaj za verifikacijo potreboval...

mailer ::

Včeraj sem vpisal še kartico in zdaj čakam, da mi odbijejo tistih 1,5EUR z računa. Sicer na paypal strani piše da traja tudi par dni, da se vidi transakcija. Koliko časa ste čakali na geslo za verifikacijo?
Asus B560-I, Intel 11500, Corsair 16GB 3200MHz

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: mailer ()

jype ::

3 dni.

mailer ::

Hvala za odgovor. Danes sem zadevo verificiral. En uporabnik je tole napisal v temi o Paypalu, zdaj pa mene zanima ali to tudi pri moji kartici pride v upoštev? Ko sem prvič iskal nisem našel zdaj mi pa je to uspelo popravit (konverzacija valut za mojo banko) kot je napisano v povezavi. Torej imam to urejeno.

Zdaj pa ne vem kako naprej. Kaj pomeni "Paypal balance"?
Asus B560-I, Intel 11500, Corsair 16GB 3200MHz

jype ::

mailer> Kaj pomeni "Paypal balance"?

Stanje na PayPalu.

gtu ::

joze67 je izjavil:


Tu je seveda vprašanje referenčnega območja. Če OP ne potuje v ZDA, ali morda Botsvano, mu velika razširjenost tam ne pomaga. V Sloveniji trditev nedvomno drži - praktično vsi imajo Maestro. V Nemčiji se zdi, da so provizije za Višjo višje (morda tudi pri nas in morda je to razlog, da si SKB želi več teh kartic) in diskontarji Više ali Monstercards enostavno ne sprejemajo, Maestro pa.

Tudi mene je ta Visa kvazi"debit" že kar ene parkrat spravila v zagato.
Že v sloveniji se mi je kar večkrat zgodilo, da nisem mogel dvigniti denarja z bankomata drugih bank kot SKB.
Sedaj pa se mi je v nemčiji zgodilo, da takoj ko vidio napis Visa kartice nočejo sprejeti. Pravijo da ne sprejemajo kreditnih. Imam tudi mastercard, ampak ta že avtomatsko odpade, ker je pa zagotovo kreditna kartica. Še dobro da sem vedno imel s seboj dovolj gotovine. Ampak vedlo je šlo za las skozi :). Je pa neprijetno, ko za tabo v vrsti čaka 5 ljudi s polnimi vozički, ti pa se poskušaš prerekat glede vrste kartice :)
Z meastrom ni bilo režav nikoli.

Lonsarg ::

Jah v Evropi je RAHLA prednost pri podporo Maestru napravm Visi, ampak tako rahla da ni vredno omembe, za drugo pa je v rahli prednosti Visa. Je pa res, da so nekateri trgovci neizobraženi in vidijo Viso in sploh ne vejo da njihova na debetne kartice omejena blagajna sprejema tudi Visa Debit, ampak v tem primeru moraš biti le vztrajen pa trgovca kaj novega naučiš:)

Pač mastercard ima 2 ločena sistema za debetne in kreditne(mastercard in Maestro), Visa pa uporablja en sistem za obe vrsti kartic, je pa res, da Debit verzijo promovira šele zadnja leta.

Je pa Maestro protokol malo omejen in zastarel, zdaj enim je všeč ta omejenost, pa imajo potem še ločeno eno kartico z manj omejenim protokolom(Mastercard ali Visa), meni je bolje imet primarno kartico na protokolu, ki omogoča vse, da ne rabiš še ene, tako da bi me razveselilo, če bi tudi moja Abanka naredila isto, kot je SKB:)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Lonsarg ()

AndrejO ::

Lonsarg je izjavil:

Jah v Evropi je RAHLA prednost pri podporo Maestru napravm Visi, ampak tako rahla da ni vredno omembe, za drugo pa je v rahli prednosti Visa.

Nizozemska in Nemčija sta dve državi, kjer si z Visa Debit praviloma nič ne moreš pomagati. Če ju obiskuješ, je to precej večji problem, kot pa "ni vredno omembe".

Lonsarg je izjavil:

Je pa res, da so nekateri trgovci neizobraženi in vidijo Viso in sploh ne vejo da njihova na debetne kartice omejena blagajna sprejema tudi Visa Debit, ampak v tem primeru moraš biti le vztrajen pa trgovca kaj novega naučiš:)

Ali pa bo on tebe podučil, da ima Visa nemogoče pogoje poslovanja, ki si jih lahko nekam zatlači, dokler bodo na voljo alternative.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: AndrejO ()

Lonsarg ::

Ok, sem raziskal ta problem, gre za trgovine, ki sploh kreditnih kartic, niti Mastercard ne sprejemajo, Visa pa nima opcij samo Visa Debit, mora pač vse Vise. Sicer pa v EU sem jaz načeloma navajen uporabljati gotovino... Bankomati pa niso kaj izbirčni.

mojsterleo ::

v nemciji praviloma sprejemajo samo maestro (cirrus) kartice. z viso si tam kaj dosti nisem mogel pomagati, enako je menda z mastercardom. no vsaj na bencinskih servisih se da s kreditno placati....

AndrejO ::

Azgard, za Viso v NL velikokrat najdeš prodajalne, kjer vzamejo samo in izključno kreditno (klasično) Viso, nikakor pa ne Debit (plačilno). Poleg Maestro/Cirrus, seveda. Menda je pri njih težava v pogojih, ki določajo odgovornost trgovca v primeru zlorab in nekih nerazumnih provizijah.

mojsterleo ::

tole je ze malo offtopic pa vseeno: mi ni jasno zakaj bi trgovci zavracali moznost placila s karticami.
1/ potencialno zavrnes kupce
2/ z gotovino je ravno tako ogromno dela in stroskov (prestevanje, varna dostava v trezor...)
3/ pri gotovini ni revizijskih sledi
4/ s kartico se praviloma placa hitreje kot z gotovino, torej lahko blagajna obdela vec strank v istem casu

St235 ::

tole je ze malo offtopic pa vseeno: mi ni jasno zakaj bi trgovci zavracali moznost placila s karticami.

Dost enostavno. Treba je z vsakim sklenit pogodbo in plačevat procente. Dodatno odgovarjaš za mroebitne zlorabe in si v minusu če do tega pride.

AndrejO ::

Za Nemčijo velja:
1/ Večina domačih kupcev kupuje z gotovino in ne na kredit. Ničesar ne prodbiš, če dodaš kartice.
2/ V državi so ravno zaradi večje količine gotovine v obtoku, ti procesi optimizirani, konurenca med ponudniki drži cene nizke (nimaš ravno treh bank, če si velika država).
3/ Prodajalcu za to dol visi. Še več, gotovine mu ne more vzeti nihče. Plačilo s plačilno kartico, pa mu lahko "stornirajo", kar pomeni, da ostane brez blaga in plačila.
4/ Morda res, očitno pa prednosti odtehtajo slabosti.

Za 1a/ in 4a/ lahko dodaš še to, da ti plačevanje s kartico zakomplicira življenje, saj moraš potem objaviti cene, ki vključujejo najvišjo maržo od vseh kartic, potem pa na blagajni posebej obračunavati popuste ali pa tudi ne.

Magic1 ::

V Nemčiji uporabljajo neko svojo varjanto kartic, zato v večini ne moreš plačevati s maesto/viso, ker bankomati in terminali preprosto ne sprejemajo le teh. Vsaj letošnje izkušnje obiska Nemčije.
Magic
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Visa Electron (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Loža
330109077 (27927) Vetrpiha
»

Predplačniška visa (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
15038167 (16323) sbawe64
»

Najugodnejša predplačniška MasterCard (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
261109209 (37130) Andro457
»

Razlika med Plačilno, debetno in kreditno kartico

Oddelek: Loža
1323139 (17136) St235
»

Visa debit verifikacija problem

Oddelek: Pomoč in nasveti
4219985 (17737) Vrocipes

Več podobnih tem